Hvad er den bedste hårkur til ødelagt hår (kvinder + mænd)?

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Muligvis observerer du i første omgang hår, der spærre afløbsrøret i brusebadet eller flere hår end normalt efterladt på din hårbørste. Selvom du måske føler dig som den eneste person, der støder på dette, er den overraskende virkelighed, at kvindeligt og mandligt hårtab er meget ekstra almindeligt, end du tror. Faktisk vil over halvdelen af alle kvinder have tab af hår på et eller andet tidspunkt i deres liv, ligesom 40% helt sikkert vil opleve kvinders mønstertab af hår (FPHL) i en alder af 50 år.

Og der er en stor chance for, at disse statistikker er hemmelige, sagde Joshua Zeichner, MD, supervisor for kosmetisk såvel som medicinsk forskningsstudie i dermatologi ved Mount Sinai Medical Facility i New York City, da kvinders hårtab normalt er et akavet punkt at tale om.

[[textbox]]

Indledning

Hårtab hos kvinder og mænd kan skyldes en række ting, herunder hormoner, genetik, medicin og også psykisk stress. Enhver form for behandling for tab af hår vil afhænge af den underliggende årsag. Ikke desto mindre kan nogle midler hjælpe dig med at få tyndt hår tilbage eller i det mindste at camouflere pletter af slankt hår. Eller også er der en række genstande til hårtab, såsom kosttilskud, æteriske olier og også aktuelle behandlinger. Det kan dog være, du har til hensigt at tale med din læge, før du starter flere af disse behandlinger.

[[textbox]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Hvad er kvinders mønsterhårtab?

FPHL (kvindligt hårtab påvirker adskillige kvinder og er en af de mest almindelige årsager til hårtab hos kvinder. Normalt finder FPHL sted omkring alderen 40-60 år (nogle gange tidligere). FPHL er anderledes end mandligt hårtab på den måde, hvorpå håret tynder ud og ikke er helt tabt. Normalt kommer FPHL som en vigende hårlinje, eller du kan bemærke, at din hårdel bliver tyndere.

FPHL sker for de samme faktorer som hårtab hos mænd. Hormoner kaldet androgener er involveret, især dihydrotestosteron (DHT). Hvor følsomme hårrødderne er over for androgener som DHT er fastslået af genetik.

[[quote]]"Men FPHL har ikke det samme mønster som hårtab hos mænd," hævdede Francesca J. Fusco, MD, assisterende professionel lærer i dermatologi ved Mount Sinai Hospital i New York City. "Det har en tendens til at være spredt eller frontalt eller tidsmæssigt, og det kan også arves via kvindelige kære."[[quote]]

Ud over FPHL kan folk desuden opleve en form for hårtab kaldet telogen effluvium. Denne form for tab af hår kan finde sted som et resultat af "stoffer, traumer, såvel som psykologisk eller følelsesmæssig stress og angst".

Selvom vi ikke kan regulere vores genetik, kan vi kontrollere vores måde at leve på. Hvis du foretager disse ændringer, der er anbefalet af eksperter, kan det hjælpe dit tyndere hår med at vokse igen.

Denne pakkeløsning til kvinder hjælper mod hårtab:

Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Krøllet hår, skadet hår, kruset hår, spaltede spidser, tyndt hår, fedtet hår

 

Stress og angst

"Betydende psykosocial angst kan føre til hårtab," beskrev Dr. Zeichner. Han taler om telogen effluvium. Når dette sker, chokerer stress og angst hårene til at flytte lige ind i "hvile"-stadiet, hvor de alle rammer på samme tid.

"Dette er den samme slags tilstand, som kvinder normalt oplever, efter de har født eller efter en større operation," hævdede Dr. Zeichner. "Disse personer etablerer typisk hurtig udtynding af håret langs tindingerne."

Hvis du tror, at angst kan få dig til at tabe hår, er det vigtigt at finde stress- og angsthåndteringsstrategier. Der er flere midler til at håndtere samt minimere spændinger, herunder at slå til i gymnastiksalen.

Se hvad du spiser

"Sund protein er afgørende for sundt og afbalanceret hår," sagde Dr. Fusco. Magert kød, fisk, kylling og bønner er alle gode kilder. Jern er desuden vigtigt; lavt jernindhold kan resultere i anæmi, hvilket kan føre til øget hårtab. Den fremragende information er, at med korrekt kost og også kosttilskud, er denne slags af hårtab relativt let at ordne."

For jernmangel samt hårtab, er det vigtigt at få nok jern og C-vitamin. Desuden erklærede undersøgelsen, at mangler i zink, biotin samt selen også er forbundet med tab af hår, men beviset på at supplere disse næringsstoffer i din kost er temmelig kombineret.

Som altid er det vigtigt at komme i kontakt med en ernæringsekspert eller din læge, hvis du overvejer at ændre din kost.

Prøv et supplement

At tage et naturligt vitamintilskud, der er skabt til at øge hårvæksten, kan hjælpe, og også multivitaminer kan give dit hår et løft, sagde Dr. Zeichner. Begge de mest populære hårtilskud på markedet, der er blevet vurderet og også vist sig at hjælpe med at fremme sundt hår, er Nutrafol og Viviscal, siger Dr. Zeichner.

Brug en topisk terapi

Den eneste aktuelle behandling, der er blevet godkendt af den amerikanske FDA til kvinders tab af hår, er minoxidil, bedre kendt af mærket Women's Rogaine. "Topisk minoxidil er guldkravet til behandling," hævdede Dr. Zeichner. "Det hjælper med at forlænge den energiske ekspanderende fase af hår og fremmer også en sund og afbalanceret fordeling af ilt og næringsstoffer til hårsækken."

Krøllet hår, skadet hår, kruset hår, spaltede spidser, tyndt hår

 

Hvad er skaldethed hos mænd?

Mandlig skaldethed er en form for hårtab og også udtynding, der hersker hos voksne mænd. Det er også kendt som androgenetisk alopeci. Mandlig skaldethed medfører tab af hår, der begynder ved hårgrænsen samt fører til en faldende hårgrænse. Dette efterfølges af tab af hår på den forreste del eller 'krone' af hovedet, hvilket efterlader et hesteskoformet hårmønster. Selvom det ofte ses hos ældre fyre, kan mandlig skaldethed også påvirke unge mænd.

Hårtab sker på grund af justeringer til den typiske hårvækstcyklus. I den regelmæssige hårvækstcyklus forbliver størstedelen af håret i et vækststadium (kaldet den anagene fase). Denne fase varer i omkring 3 til 6 år, før det falder ud, og også helt nyt hår vokser i stedet. I mandlig skaldethed har hår på påvirkede steder i hovedbunden et meget kortere udviklingsstadium på uger eller måneder før det rammer. Denne proces forårsager udtynding og skaldede pletter.

Hvad er symptomerne på mandlig skaldethed?

Mandlig skaldethed begynder normalt efter ungdomsårene og etablerer sig langsomt. Du vil måske bemærke, at dit hår langsomt bliver tyndere og at din hårgrænse langsomt trækker sig tilbage. Håret på din krone (toppen af dit hoved) kan også blive tyndere, og du kan også i sidste ende etablere en hårløs plet på toppen af dit hoved, som gradvist bliver større. Hvis hårtabet fortsætter, kan du udvikle et hesteskomønster af hårvækst omkring ryggen og siderne af dit hoved.

Mandlig skaldethed rammer normalt ikke dine øjenbryn, øjenvipper eller håret på siderne og også bagsiden af dit hår til at falde ud. Hårtab i disse områder er normalt udløst af andre medicinske problemer. Hvis du ikke er sikker, eller du er bekymret for hårtab, skal du kontakte din læge for detaljer og anbefalinger.

Krøllet hår, skadet hår, kruset hår, spaltede spidser, fedtet hår, sundere hår

 

Hvad udløser mandlig skaldethed?

Hårtab hos mænd er et nedarvet (arveligt) problem, der påvirker nøjagtigt, hvordan flere af hårene på din hovedbund reagerer på bestemte mandlige hormonelle midler. Der er ingen arvelig undersøgelse i øjeblikket tilgængelig for at forudsige, om du helt sikkert vil opleve mandlig skaldethed.

Mandlig skaldethed er meget typisk blandt kaukasiske mænd. Det påvirker omkring 1 ud af 5 mænd i 20'erne, 1 ud af 3 mænd i 30'erne samt næsten 1 ud af hver 2 mænd i 40'erne. Forskellige andre befolkningshold, for eksempel japanske såvel som kinesiske mænd, er normalt mindre berørt. Hvis de påvirkes, kan mænd i disse lande opleve et mildere og meget mere generelt mønster af hårtab eller hårtab.

Forskellige andre former for hårtab kan forårsages af:

 • Hormonelle agens uligheder.
 • Autoimmune problemer.
 • Infektioner.
 • Strålebehandling.
 • Psykologisk angst.
 • Begrænsede frisurer.

Disse variabler udløser normalt ikke mandlig skaldethed, men hvis de opstår sammen med mandlig skaldethed, kan du miste mere hår hurtigere.

Kan jeg beskytte mod skaldethed hos mænd?

Mandlig skaldethed er genetisk (arvelig), så det kan ikke stoppes. Ikke desto mindre vil pleje af din kostplan og din livsstil hjælpe med at maksimere dit grundlæggende velvære, der består af dit hårs velvære.

Nogle behandlinger for skaldethed hos mænd er meget mere pålidelige, når hårtabet stadig er moderat. Hvis du er bekymret for hårtab, er det et glimrende forslag at spørge din læge om info og anbefalinger hurtigere end senere.

Denne pakkeløsning til mænd, hjælper med at beskytte håret:

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Hvordan behandles mandlig skaldethed præcist?

Mandlig skaldethed er ikke en tilstand, og det behandles også normalt af æstetiske faktorer. Du kan vælge at byde velkommen til din make over eller at tænke på terapivalg.

Den mest basale og også bedste mulighed for mandlig skaldethed er at bruge en paryk eller toupé. Hvis brugen af et hårstykket ikke tiltrækker dig, er der et par kliniske terapier, der har vist sig at være pålidelige til behandling af mandlig skaldethed.

krøllet hår, skadet hår, kruset hår, spaltede spidser, alle hårtyper, slidt hår

 

Minoxidil

Minoxidil er et flydende middel eller skum, der bruges 1 til 2 gange om dagen til områder af hovedbunden, der er påvirket af hårtab. Det øger blodgennemstrømningen til hovedbunden og fremmer hårudvikling. Du kan muligvis se resultater efter omkring 4 måneders brug, men dit hår vil helt sikkert vende tilbage til dets forbehandlingsudseende, hvis du beslutter dig for ikke at fortsætte langvarig behandling.

Finasteride

Finasteride er en tablet, som du kan tage dagligt. Den fungerer ved at reducere graden af hormonelle midler, der skaber skaldethed hos mænd. Du vil normalt bemærke øget hårvækst efter cirka 4 måneders behandling med finasterid. Hvis du holder op med at tage finasterid, er det meget sandsynligt, at enhver form for hårtab, som du tidligere har oplevet, vil vende tilbage.

Dette alternativ er klinisk bevist til at bekæmpe hårtab:

Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Klinisk testet og fri for lægemidler

Hårtransplantation

Kirurgisk behandling af hårtransplantation omfatter kirurgisk at fjerne hår fra baghovedet og implantere dem i områder af hovedbunden, der er påvirket af hårtab. Dette er typisk ret effektivt, men kan være ekstremt dyrt, såvel som det kan føre til komplikationer, der består af ardannelse og også infektion.

Der er flere forskellige andre behandlinger markedsført for at forbedre hårtab, herunder laserbehandling samt plasmainjektioner. Mange af disse har ikke beviser for at bekræfte, at de virker, såvel som de kan være dyre.

Det er nødvendigt at have rimelige antagelser, når man beslutter sig for at prøve en specifik terapi for mandlig skaldethed. Selvom nogle terapier har gode succesrater, vil ingen terapi helt vende processen, og heller ikke alle terapier vil helt sikkert gavne enhver person. Din læge kan hjælpe dig med at vælge, hvilken behandling der passer bedst til dig. De kan informere dig om de potentielle bivirkninger af din medicin eller risici forbundet med de forskellige behandlinger.

Hvad kan jeg selv gøre for at reducere hårtab?

Som et helt naturligt valg for Rogaine kan vigtige olier være et forsøg værd. Blandt komplementære såvel som alternative medicinske behandlinger, har afgørende olier nogle af de bedste beviser og ser ud til at være effektive til hårudvikling, sammen med 2 forskellige andre behandlinger. Men der har ikke været en sidste dom over, præcis hvor risikofri eller disse helt naturlige terapier er pålidelige. 

Tal med din hudspecialist, før du prøver enten minoxidil eller vigtige olier på din hovedbund.

Forkæl dit hår med behandling.

En yderligere måde at bevare dine hår på er altid at behandle dem skånsomt. Det indikerer ingen hård børstning. Her er nogle ting, du skal undgå at gøre ved dit hår:

 • Børst ikke dit hår, når det er vådt og svagt.
 • Prøv at undgå at gøre brug af varme i dit hår (føntørrer, krøllejern osv.).
 • Undgå frisurer, der trækker, såsom stramme hestehaler og optræk.
 • Aldrig kraftigt håndklædetør (fremkalder brud).
 • Pause fra hverdagens blowouts og overstyling, som forværrer hovedbunden.
 • Drøft din skæl.

Endnu en uventet synder? Skæl er et sædvanligt problem, der påvirker hovedbunden og udløser også små genstande af tør hud til at eksfoliere.

[[quote]]"Når der udvikles afskalninger, eller hvis hovedbunden klør og også skader følger, kan betændelse medføre ekstreme tab," sagde Dr. Fusco. "Jeg ser dette meget, da kvinder ikke bruger deres skælshampoo regelmæssigt, fordi dem, som de har brugt, er både medicinske og ikke forstærkende.[[quote]]

Hvordan kan du præcist camouflerer dit tyndere hår?

Det kan tage måneder for dig at få dit hår til at vokse igen (og sandt nok vokser det måske ikke tilbage på nogen måde). I mellemtiden kan du reducere forekomsten af tab af hår, ved at besøge din stylist. En fantastisk klipning og et par enkle designteknikker, kan bekvemt forfalske fylde.

"Lange eller korte lag kan gøre en verden til forskel," hævdede Dr. Fusco. "Tilpas ofte din komponent for at give håret et løft, og brug volumengivere samt tørshampooer for at øge det."

Batiste tørshampooer er fremragende til volumen; brug dem til rødder. Derudover vil trimning af selv et par cm straks omfatte mængde, fjerne overskydende vægt af længere hår, og også hjælpe med at skjule enhver form for tyndere områder. Men hvis du ikke ønsker at gå kortere, skal du få lag, der indrammer ansigtet for at maskere fine hårlinjer.

Du kan også camouflere udtynding af steder med spray-on rod touchup produkter og endda øjenskygge, siger Dr. Fusco.

skadet hår, kruset hår, alle hårtyper, slidt hår, blødgøre håret, ødelagt hår

 

Sådan stopper du hårfald ved at bruge naturlige husmidler

Benævnt 'kronen', er hår et lige udtryk for en persons personlighed såvel som udseende. Overdreven hårtab kan være et besværligt problem, som normalt forårsager frygt samt påvirker selvværdet, specielt for damer. Ikke desto mindre, hvis identificeret rigtigt, kan du regulere hårfald med visse naturlige midler, der er naturlige såvel som effektive til at redde dine lokker.

1. Ernæringsmangel

Det kan være muligt, at afgørende næringsstoffer kan være kommer fra dine kostvaner såsom jern, kobber, zink og sunde proteiner. Mangel på D-vitamin er en yderligere årsag til hårtab. For at undgå dette, sørg for at vove sig ud og også nyde lidt sol.

Disse tabletter indeholder zink, kan hjælpe med at beskytte dit hår:

Hair Nutrient Tablets
Hair Nutrient Tablets
Indeholder zink til vedligeholdelse af normalt hår samt niacin og riboflavin til vedligeholdelse af normal hud

2. Hormonel ubalance

Efter 30 års alderen kan kvinder opleve hormonforskelle, som kan udløse hårtab. Dette udløses generelt af for meget dihydrotestosteron (DHT) omdannelse. Selvom østrogen er det vigtigste hormon, som kvinder genererer, forekommer testosteron og forskellige andre androgener såsom DHEA desuden i kvindens krop. Når kvinder når en bestemt alder, kan de begynde at omdanne disse androgener til DHT.

3. Thyroid problemer

Hvis skjoldbruskkirtlen, som går til forsiden af halsen, producerer en overdreven eller utilstrækkelig mængde af skjoldbruskkirtelhormonet, kan hårvækstcyklussen ændre sig. Men hvis du har en bekymring for skjoldbruskkirtlen, vil du helt sikkert observere forskellige andre tegn og symptomer sammen med hårtab såsom vægtøgning eller -tab, følsomhed over for kulde eller varme, samt ændringer i hjertet.

4. Polycystisk ovarielidelse (PCOS)

Kvinder med polycystisk ovarielidelse (PCOS) har en hormonubalance, der skaber større niveauer af androgener end normalt. Dette skaber almindeligvis hår, der udvider sig i ansigtet såvel som på kroppen, mens håret på hovedet bliver tyndere. PCOS kan ligeledes føre til ægløsningsproblemer, akne og vægtøgning.

5. Angst

Ekstrem stress og angst kan udløse uventet hårtab, som kan vare i flere måneder. At reducere stress med motion og massage vil helt sikkert reducere dine chancer for at opleve tab af hår.

Sådan undgår du hårfald

1. Rutinemæssig trimning

En god trimning hver 6. til 8. uge kan hjælpe med at løse dine problemer. Skadet hår har en strålignende struktur og kan også klippes af for at freme for vækst og også fjerne spaltede spidser.

2. Stress

Stress og angst er blandt de grundlæggende årsager til en masse sundhedsproblemer, herunder hårtab. Det kan også forstyrre proceduren for hårudvikling og resultere i for tidlig gråning.

3. Hold dig fri af at tage varmt brusebad

Lige så behageligt som varme brusere er, dehydrerer det hårstrå (meget ligesom hud) og fjerner hovedbunden for dens naturlige olier, hvilket resulterer i tørt, svagt hår, der er endnu mere modtageligt for at knække. Gå i stedet med lunkent vand og prøv også at vaske hår med det køligeste temperaturniveau.

4. Redning af vådt hår

Vores hår er aldrig mere sårbare og også modtagelige for skader, når det er vådt. Derfor er det meget vigtigt at bruge en bredtandet kam eller lade det lufttørre først, før enhver form for styling.

5. Brug af begrænsede frisurer

Hvis du trækker dit hår så godt fra rødderne, forårsager det skade, og det bør derfor undgås. Det er desuden bedst ikke at binde dit hår fast, mens du sover.

alle hårtyper, vådt hår, farvet hår, kemisk skadet hår, fugtgivende hårkur, vask dit hår

 

Tips til at kontrollere hårtab

1. Hårshampoo

Det er utrolig vigtigt at genkende din hovedbundstype og også vælge den passende shampoo. Ligeledes skal du vaske dit hår afhængigt af din hovedbund. For eksempel kan overvaskning af hår med en tør hovedbund forårsage hårtab, eller ikke at vaske fedtede lokker tre gange om ugen, kan resultere i det samme.

Bedre, sørg for, at shampooen ikke er fyldt med kemikalier, herunder sulfat, parabener samt silikone, der kan gøre dine lokker dårlige og dermed tilbøjelige til at gå i stykker.

Denne hårshmapoo til mænd og kvinder, er det ideele valg til dit hår:

Hair Strength Shampoo | Kvinder
Hair Strength Shampoo | Kvinder
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

Hair Strength Shampoo | Mænd
Hair Strength Shampoo | Mænd
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

2. Balsam

En fremragende balsam kan gøre underværker for dit hår. Den indeholder aminosyrer, der hjælper med at reparere ødelagt hår, samt hjælper med at holde det glat.

3. Kost og træning

Du skal fodre dit hår med alle de rigtige næringsstoffer, især en masse sundt protein og jern. Ikke desto mindre, sammen med indtagelse af en velafbalanceret kost sikre, at du træner side om side.

4. Kemiske behandlinger

At gå igennem strenge hårbehandlinger som korrigering, permanentning og også farvning er bestemt ikke venlige for dine lokker. Undgå yderligere at bruge føntørrer, krøllestave, især på fugtigt hår, da de virkelig koger vandet i dit hårstrå samt gør det dårligt.

Hvis du rent faktisk har brug for at bruge en coiffure, skal du holde den i den mest overkommelige varmeindstilling. Hvis du bruger forskellige andre produkter, der varmer dit hår, så start med en styrkende leave-in balsam samt afslut med en beskyttende spray.

5. Oliering

Oliebehandling forbedrer blodgennemstrømningen og giver også næring til rødderne. Sørg for at massere dine hår en gang om ugen med olie, der matcher din hovedbund. Dæk den til med en badehætte og rens den også af med en let shampoo efter 2 timer.

Denne olie plejer dit hår på den rigtige måde:

Hair Protection Oil
Hair Protection Oil
En blanding af naturlige olier, der hjælper med at give fugt og beskyttelse til håret

6. En masse styling

Brug af alt for mange kemiske genstande på dit hår, kan vise sig at være usikkert over tid. Det er bedst at give det en pause og hellere prøve naturlige hjemmelavede styling i stedet.

6 terapier for udtynding af hår, der faktisk kan virke

Her er et par af de behandlinger, der kan hjælpe dig med at få et fyldigere hår.

Vil du gøre noget ved dit tyndere hår? Det første du skal gøre er at tale med en hudlæge eller trichologist. De kan identificere, hvad der forårsager dit tab af hår, ligesom de kan anbefale terapier, der kan være ideelle for dig. De kan anbefale valg som:

1. Minoxidil (Rogaine)

Denne medicin er en skum eller en væske, som du lægger på din hovedbund. Du kan købe den uden recept i håndkøb. Du skal muligvis bruge den i adskillige måneder, før dit hår begynder at forstørre. Hvis du vokser hår, vil du miste det igen, hvis du holder op med at tage minoxidil.

2. Finasteride (Propecia)

Dette receptpligtige lægemiddel er en tablet, som du tager gennem munden. Du skal muligvis tage finasterid i flere måneder, før du kan se resultater, og du vil også fælde nyt hår, hvis du holder op med at tage det.

3. Microneedling

Et værktøj med tusindvis af små nåle, som du bruger i din hovedbund, kan hjælpe håret med at udvide sig, ifølge American Academy of Dermatology. Undersøgelsen tyder på, at microneedling kan fungere langt bedre, hvis du bruger det sammen med en anden hårtabsbehandling. Du kan erhverve et af disse værktøjer i håndkøb, men alligevel tale med en hudlæge i første omgang. De kan lade dig forstå, om det er risikofrit for dig, ligesom de kan rådgive om et bestemt microneedling-værktøj.

4. Hårtransplantation

Denne form for operation kan give dig langvarige resultater. En kosmetisk kirurg fjerner specifikke hår, eller en stribe hud med hår, fra den ene del af din hovedbund og transplanterer det også til tyndere eller skaldede områder. Den kirurgiske behandling tager 4 til 8 timer, ifølge American Academy of Dermatology. Du skal tale med en hudlæge for at finde ud af, om denne behandling er den rigtige for dig.

5. Laserbehandling på lavt niveau

American Academy of Dermatology hævder, at forskning anbefaler, at denne hovedbundsterapi kan hjælpe på listen nedenfor problemer:

Du skal muligvis få laserterapi på lavt niveau adskillige gange om ugen i flere måneder, før du opdager meget mere hår.

6. Blodpladerigt plasma

En hudspecialist tager en lille smule af dit blod og placerer det også i en maskine, der skiller plasmaet fra det. Derefter sprøjter de plasmaet ind i de dele af din hovedbund, hvor du taber hår. Hele behandlingen tager omkring 10 minutter, ifølge American Academy of Dermatology. De fleste mennesker får terapien, når en måned i 3 måneder, med en opfølgende terapi hver 3. til 6. måned.

alle hårtyper, farvet hår, fugtgivende hårkur, håndklædetørt hår, glansløst hår, fint hår

 

Hårfortyndende terapi samt naturlig forebyggelse

Lad vær med at vente. Jo tidligere du beskæftiger dig med tegn og symptomer på tab af hår, jo mere sandsynligt er det, at behandlinger kan hjælpe dig med at gro hår igen. Tal med en læge i dag, for at begynde din rejse til fyldigere hår. Men i mellemtiden kan du bruge disse terapier til dit hår:

1. Lavendel Vital Oil

Lavendel forstås for at fremskynde hårvækst. Det hjælper med generering af celler samt reduktion af angst. Forskere har faktisk observeret, at det også hjælper med hårudvikling. En frynsefordel, der bruges er, at den har antimikrobielle og antibakterielle egenskaber, som også hjælper med at forbedre din hovedbunds sundhed og velvære.

For at bruge denne olie, bland lavendelolie i 3 skeer på bærerolie, som olivenolie eller opløst kokosolie og påfør den direkte på din hovedbund. Lad det sidde og trække i håret i 10 minutter, før det vaskes med shampoo. Du kan følge denne procedure flere gange om ugen.

2. Pebermynte Crucial Oil

Forskningsundersøgelse udført med pebermynteolie har faktisk vist, at det øger antallet af hårsække, follikeldybden samt den generelle hårudvikling. Det hjælper også med at fremme hårudvikling i den ekspanderende fase.

Bland 2 dråber æterisk pebermynteolie med enhver form for leverandørolie efter dit valg. Masser din hovedbund. Dette virker også som en angstdæmper og lad det også sidde i 5 minutter, før du vasker dit hår helt med hårshampoo og balsam.

3. Vital olie af rosmarin

Udover hårudvikling, hvis du også ser hårtykkelse som et problem, er rosmarin hårolie et fremragende valg for dig. Det har evnen til at øge cellulær generation såvel som minimale negative virkninger. Processen med at bruge rosmarinolie til din hovedbund er den samme som påføringsproceduren for lavendelolie.

Helt naturlige løsninger til behandling af hårtab

1. Æggemaske

Æg er rigeligt af svovl, fosfor, selen, jod, zink og også sundt protein, som tilsammen hjælper med at fremme for hårvækst.

For at forberede masken:

 • Bland en æggehvide i en skål og inkludere en tsk hver af olivenolie og også honning.
 • Pisk for at lave en pasta og brug det hele fra hovedbunden til toppen.
 • Efter 20 minutter, så vask med en mild shampoo.

2. Lakridsrod

Denne naturlige urt beskytter mod tab af hår og yderligere skader på håret. Det hjælper med at lindre hovedbunden samt fjerne enhver form for helt tørre flager/skæl.

 • Lav en pasta ved at tilføje en spiseskefuld malet lakridsrod og også en kvart tsk safran til en kop mælk.
 • Påfør dette på din hovedbund samt hårstørrelse, og lad det sidde natten over.
 • Den næste tidlige morgen skal du vaske dit hår.
 • Gentag dette to gange om ugen.

3. Kokosmælk

Det sunde protein og også vigtige fedtstoffer i det, fremmer hårudvikling og forhindrer hårtab.

Sådan tilberedes kokosmælk:

 • Riv en mellemstor kokosnød samt lad den simre i en stegepande i 5 min.
 • Si og afkøl.
 • Tilsæt derefter en spsk af hver knust sort peber og også bukkehornsfrø til mælken.
 • Brug på din hovedbund og også i håret.
 • Efter 20 minutter, så vask med en hårshampoo.
farvet hår, håndklædetørt hår, beskadiget hår, alle hårtyper, fint hår, aloe vera

 

4. Miljøvenlig te

Denne te er rig på antioxidanter, som hjælper med at forbedre hårvæksten samt forhindre hårtab.

 • Læg to tre teposer i blød i et-to krus varmt vand afhængigt af størrelsen på dit hår.
 • Når det afkøles, så hæld dette over din hovedbund og også håret, mens du forsigtigt gnider dit hoved.
 • Vask med vand efter en time.

5. Rødbedejuice

Rødbeder er rig på vitaminer C samt B6, folat, mangan, betain og kalium, som hver især er afgørende for en sund hårvækst. Desuden fungerer det som et rensemiddel, ved at hjælpe med at holde hovedbunden ryddet.

 • Kog 7-8 rødbedeblade og mal sammen med 5-6 hennablade.
 • Påfør denne pasta på din hovedbund og lad den stå i 15-20 minutter, før vask med hyggeligt vand.

6. Græsk Yoghurt samt Honning

 • Bland 2 spsk yoghurt med 1 spsk honning og også citron i en skål.
 • Ved at bruge en farvebørste, så brug denne pasta til hovedbunden og oprindelsen.
 • Lad den virke i 30 minutter, før det skylles med koldt vand.
 • Påfør denne pasta en gang om ugen.

7. Aloe Vera

Aloe Vera er et effektivt naturligt hjemmemiddel mod hårtab og til at øge hårudviklingen. Det er desuden effektivt til at minimere problemer med hovedbunden som kløe og afskalning.

 • Tag stilken af Aloe Vera og træk også frugtkødet ud.
 • Påfør det til dit hår og hovedbunden, og lad det stå i omkring 45 minutter.
 • Vask med normalt vand. Du kan gøre dette tre til fire gange om ugen, for at se langt bedre resultater.

8. Bukkehornsfrø

Bukkehorns- eller Methi-frø er blandt de mest pålidelige naturlige midler til at stoppe hårtab. Det fikserer hårsækkene og hjælper også med at genvækst af håret.

 • Mæt bukkehornsfrøene natten over i vand.
 • Slib dem til en god pasta og påfør dem på dit hår såvel som i hovedbunden.
 • Lad pastaen sidde på hovedet i cirka en halv time.
 • Du kan dække din hovedbund med en badehætte, for at holde den fugtig.
 • Efter 30 til 40 minutter skylles det med almindeligt vand.
 • Du behøver ikke bruge nogen shampoo.
 • Gør det to gange om ugen i en måned for at regulere håret.

9. Løg juice

Løgenes antibakterielle bygninger hjælper med at bekæmpe infektioner i hovedbunden, mens svovlindholdet i nettet øger strømmen af blod til hårsækkene. Det reklamerer for hårudvikling og styrer tabet af hår.

 • For at fjerne løgsaft, skal du male løget og derefter presse saften ud.
 • Dyp bomuldskuglen i løgsaften og påfør den også i din hovedbund.
 • Lad den virke i 20 til 30 minutter, og vask den derefter af med almindeligt vand og også en let hårshampoo.
 • Følg denne procedure en gang om ugen og se forskellen.
aloe vera, styrker håret, slidte hår, irriteret hovedbund, tykt hår, blødt hår

 

10. Amla

Indisk stikkelsbær eller Amla er et mere pålideligt naturligt hjemmemiddel til at stoppe hårfald. Blandt årsagerne er manglen på C-vitamin. Derfor vil indtagelse af amla forbedre hårrødderne og hjælpe dig med at kontrollere dem. Takket være dets anti-inflammatoriske og eksfolierende egenskaber, fremmer amla hurtigere vækst af hår, bevarer en sund og afbalanceret hovedbund og undgår for tidlig gråning.

 • Du kan blande limesaft og også amla-pulveret for at lave en pasta.
 • Massage det til din hovedbund og hår.
 • Brug en badehætte til at dække dit hoved, så pastaen ikke tørrer ud.
 • Hold det i en time og skyl det derefter af med normalt vand.

Kostregime for sundt og afbalanceret hår

Mens behandlinger og også shampoo spiller en rolle i at holde sundt hår, er tricket til tykke, blanke, stærke hår en sund kost.

1. Spinat

Jernmangel er hovedårsagen til hårtab. Spinat er ikke kun en vidunderlig ressource af jern, men også vitamin A, C og også sundt protein. Den består også af talg, der fungerer som en helt naturlig balsam til håret og tilbyder også omega-3 syre, magnesium, kalium og calcium. Disse hjælper med at holde en sund og afbalanceret hovedbund samt glansfuldt hår.

2. Gulerødder

Forstået at være fantastisk for øjnene, har gulerødder vitamin A, der desuden forbedrer hårvæksten. Mangel på vitamin A kan forårsage en tør og også kradsende hovedbund. Gulerødder menes at bidrage til hårtætheden, gøre håret glansfuldt, forbedre blodgennemstrømningen, forstærke håret, beskytte håret mod skader udefra som forurening samt hjælpe med at stoppe skader på hår om efteråret.

3. Æg

Da hår består af 68 procent keratinprotein, hjælper æg med at genoprette beskadiget hår. De er også rige på et B-vitamin kaldet biotin, der hjælper hår med at vokse.

4. Havre

Havre er rig på fibre, zink, jern, omega-6 fedtsyrer samt flerumættede fedtstoffer (PUFA'er), der stimulerer hårudvikling og også vil gøre dit hår tykt og sundt.

5. Valnødder

Valnødder omfatter biotin, B-vitaminer (B1, B6 og B9), E-vitamin, en masse sundt protein og også magnesium, som alle forstærker hårsækkene og giver også næring til hovedbunden. Det hjælper med at sikre dine celler mod DNA-skader, der kan være forårsaget af direkte soleksponering.

6. Linser

Linser er en fremragende kilde til sundt protein, jern, zink og også biotin. De er ligeledes fyldt med folinsyre, som er afgørende for at genoprette velvære af røde blodlegemer, der forsyner huden og hovedbunden med tiltrængt ilt.

7. Kylling

Magert kød som fjerkræ eller kalkun, er rigeligt af sundt protein af høj kvalitet, som forbedrer sårbart hår og undgår skader.

8. Jordbær og også guavaer

Jordbær består af høje niveauer af silica. Silica er et sporstof, der er vigtigt for hårets styrke og hårudvikling. Forskellige andre fødevarer, der er rigelige i silica, omfatter ris, havre, løg, kål, agurk samt blomkål. C-vitamin forhindrer ligeledes hår i at blive svagt og knække. Mens vi normalt tænker på appelsiner som den allerbedste kilde til C-vitamin, fylder en guava 4 til 5 gange så meget.

9. Yoghurt

Yoghurt er fyldt med vitamin B5 og vitamin D, der menes at fremme hårrøddernes velvære.

10. Kartofler

Betacaroten beskytter mod helt tørt, kedeligt hår og fremmer også kirtlerne i din hovedbund til at danne en olieagtig væske kaldet talg. Orange farvede frugter og grøntsager såsom gulerødder, græskar, cantaloupe, mango og også kartofler, er en stor ressource af dette.

styrker håret, aloe vera, tykt hår, styrke håret, kemisk behandlet hår, blødgørende hårkur

 

Øvelser til hjælp mod hårtab

Følg disse øvelser for at se meget bedre hårudvikling, normalt.

Løb

Vi ser ofte bort fra porerne i vores hovedbund. Sveden der opstår under løb, er usædvanlig gavnlig for hårvæksten.

Nakkeøvelser

Nakketræning er de bedste måder at hjælpe dig med hårvækst

Side-til-side humle

Sammen med at holde dit kardiovaskulære helbred i skak, hjælper side-til-side humle også med hårudvikling.

Ofte stillede spørgsmål

Mit hårtab er ret ekstremt, hvad gør jeg?

Svar: Det er ideelt at besøge en hudlæge eller trichologist i tilfælde af enhver form for hårtab. En specialist kan tilbyde dig den passende form for instruktioner om dette.

Kan alopeci vendes?

Svar: I øjeblikket er der ingen behandling for lokalisering af alopeci. Men med den rigtige slags medicin og en sund livsstil, er der næsten 80 % chance for, at dit hår vokser tilbage inden for det følgende år.

Anbefales en hårtransplantation i tilfælde af skaldethed?

Svar: At have en hårtransplantation er ikke noget, der giver resultater hurtigt. Det tager omkring 6 måneder for rødderne at vokse. Ud over dette er der komplikationer forbundet med helingsperioden. Det er bedst at konsultere en læge angående dette, da du lige efter en fuldstændig undersøgelse kan forstå, om denne procedure er nødvendig eller ej.