Hvordan får man tykkere hår?

Skrevet af Redaktionen
Senest opdateret

Når du lukker øjnene, har du syner af silkebløde, tykke lokker, der flyder og drejer over din skulder i slowmotion, som om du er i en hårreklame... og når du åbner din øjne, finder du dig selv ved at google "hvordan får du tykkere hår" for at opnå dine hårdrømme. Disse skinnende reklamer er ikke virkeligheden for de fleste individer, selv hos flere af de forestillede modeller. Bag kulisserne er jumbo-fans, berømte frisøre, og også i mange tilfælde extensions for at hjælpe håret til at se fyldigere ud. Desuden adskiller hårtyper sig meget fra glat og flot, til lyst, bølget, tæt og også krøllet. Der er ikke én passende hårtype, fordi vi alle er bygget særskilt, og det er noget at fejre. Dit tynde hår er lige så smukt som din venindens tykke, krøllede hår og også omvendt.

Indledning

Selvom du måske ikke har muligheden for permanent at øge tætheden af dit hår natten over, er der midler til visuelt at booste tætheden af dit hår, style dine lokker for at udnytte volumen bedst muligt og opmuntre sund udvikling via hovedbundspleje.

Vi har hentet interview fra to bestyrelsescertificerede hudspecialister, Dr. Dendy Engelman fra Shafer Center Fifth Avenue og Dr. Michelle Henry, ejer af Skin & Aesthetic Surgical Treatment of Manhattan, for at nedbryde videnskabeligt beviste midler til at forbedre hårets velvære, samt buste adskillige af de mest sædvanlige myter om hårtæthed.

tyndt hår, tykkere og længere hår, red håret forsigtigt, styrke dit hår, behandler dit hår

 

Hvad giver tykt eller tyndt hår?

Lad os først opdele hårtykkelsen i 2 klassifikationer: Hårtykkelse og hårtæthed.

Hårtykkelsen beskriver den samlede hårtæthed. Nogle individer har tykt hår (flere hårstrå pr. kvadrattomme), mens andre har slankt hår (færre hårstrå pr. kvadrattomme). Ikke desto mindre vil tykkelsen af hvert enkelt hår helt sikkert påvirke, hvor tykt dit hår viser sig i det hele taget, ifølge Dr. Engelman kan tætheden af et enkelt hårstrå variere fra 0,04 mm til 0,15 mm.

"Du har måske evnen til at mærke forskelle i tykkelsen af specifikke hårstrå, ved blot at rulle hårene mellem dine fingre," beskriver Dr. Engelman. "Selvom hårtætheden normalt er meget mindre mærkbar, bidrager det til det generelle udseende af et hårhoved." Du kan naturligvis have færre hårstrå pr. kvadrattomme, men hvis hver hårstrå er 0,15 mm i størrelse, kan dit hår se lige så tykt ud som din venindens, der har mere hår og endnu tyndere hårstrå. 

Så hvad bestemmer din hårtykkelse og også strengtykkelse? Ifølge Dr. Henry, "Genetik og også familiehistorie spiller den afgørende rolle i hårets struktur og overordnede tykkelse." Ud over at rokke ved, hvad din mor gav dig (også kendt som generne, der direkte påvirkede udseendet samt tætheden af dine bestemte hårrødder), forklarer Dr. Engelman, at faktorer som hormoner, alder, sygdom, ernæring og stress og angst desuden bidrage til hårtæthed. Selvom du helt sikkert vil tage efter dine biologiske forældre, når det drejer sig om tætheden af dine lokker, er der undtagelser baseret på udendørsvariabler som din atmosfære samt dit fysiske helbred, der kan påvirke dit hår.

tyndt hår, fyldigt hår, tyndere hår, tynde hår, vådt hår

 

Er det muligt at gøre dit hår tykkere?

Ja og nej. Dr. Engelman fortæller os, "Selvom du ikke kan ændre størrelsen på dine hårrødder, kan du bevare hårets sundhed, inkludere volumen og fylde, samt forhindre det i at blive tyndere." For eksempel, selvom diæt alene ikke vil forvandle dit hår fra den ene dag til den anden, er det stadig et princip i hårets sundhed og velvære, da næringsstoffer fra din mad påvirker din hårudviklingscyklus.

Dr. Engelman rådgiver om en masse "vitaminfyldte fødevarer, som vitamin B12, biotin såvel som jern, såvel som sunde omega-fedtstoffer." Er du i tvivl om, hvor du kan finde de vigtigste næringsstoffer? Fyld op på bær, avocado, fisk, æg, nødder og grøntsager som spinat og grønkål.

Et yderligere middel til at bevare hårets sundhed og velvære er at begrænse brugen af varme. Dr. Engelman bemærker, at varme redskaber som fladjern udløser fugt til at blive trukket ud af huden, som tørrer ud og kan producere skæl omkring hovedbunden, hvor hårvækstcyklussen finder sted. Tag krøllejernet ned i dag, samt vælg at lufttørre dit hår eller undersøg en varmefri krøllemetode som gammeldags ruller eller et blødt krøllet pandebånd.

Det er ligeledes muligt at gøre dit hår fyldigere, hvis du rent faktisk har oplevet hårtab. Dr. Henry diskuterer, at den nuværende undersøgelse understøtter et par aspekter, der kan påvirke og genoprette hårtæthed, en af de mest betydningsfulde er trafiksignalhårbehandling for at minimere oxidativ spænding sammen stigning i hovedbundens cirkulation.

"[Trafiksignalbehandling] hæmmer og forsinker også hårcyklusovergangen fra den anagene eller hårudvidelsesfasen til den catagene og også telogene faser, når hårudviklingen stopper," sagde hun.

Hvis du ønsker at forbedre blodcirkulationen til din hovedbund, kan du motivere en sund cirkulation med håndbetjente hovedbundsmassageterapier og dermarollere, som er værktøjer, der skaber små, smertefri prikker i din hovedbund for at øge blodcirkulationen og motivere kollagenfremstilling.

Hårtilskud bliver også undersøgt som mulige terapier for hårtæthed, men tal med din læge, før du tager et hårtilskud, da mange ikke er FDA-styret, og de kan også bruge andre lægemidler, du tager.

tyndt hår, fyldigere hår, vådt hår, vasker håret, sundere hår

 

Er hovedbundens velvære relateret til at få tykkere hår?

Ja! Det viser sig, at hovedbunds sundhed er forbundet med hårtæthed i en række metoder. Ifølge Dr. Henry, "hovedbunden huser hårsække, sørger for celleomsætning og sørger for normal vækst, hvorfor det er nødvendigt at opretholde et sundt og afbalanceret mikromiljø i hovedbunden."

Dr. Henry beskriver, at dårlig hovedbunds sundhed og velvære typisk vil opstå i form af helt tørre pletter, skæl, lugt, en uventet stigning i skæl eller snitsår i hovedbunden, som kan føre til betændelse, der giver problemer i dit hår, pærer og også rødder. På den anden side vil en sund og afbalanceret hovedbund, der ikke har nogen synlig tør hud samt regulerede niveauer af talg (a.k.a. helt naturlige olier) stoppe skader og fremme udvikling.

For at beskytte huden udover dit hoved, vil du bruge sulfat- og alkoholfri hårshampooer, balsam, varmebeskyttende midler og andre designprodukter for at undgå at fjerne din hud for dens naturlige olier. På samme måde, som du skal undgå at bruge tørrende produkter med højt alkoholindhold i dit ansigt, skal du undgå at anvende de aktive ingredienser på din hovedbund, hvilket jo er en udvidelse af dit ansigt. Søg i stedet leave-in balsam eller hovedbundsterapier, der giver fugt til hovedbunden, især dem, der inkluderer fugtende olier og hyaluronsyre.

Leder du også efter en shampoo, som du kan være tryg ved? Denne er klinisk bevist til at hjælpe med at beskytte dit hår:

Hair Strength Shampoo | Kvinder
Hair Strength Shampoo | Kvinder
Renser hovedbunden for overskydende aflejringer og bidrager til at reparerer hårstråene

Hair Strength Shampoo | Mænd
Hair Strength Shampoo | Mænd
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

Hvad er nogle almindelige misforståelser omkring sundt og fyldigt hår?

Vi hader at fortælle dig det, men din regelmæssige månedlige trim hjælper ikke dit hår med at udvide sig hurtigere. "Selvom afskæring af spaltede spidser helt sikkert vil forhindre dem i at fortsætte med at skade disse hårstrå, øger fjernelse af hår ikke hastigheden, hvormed det udvider sig, og det gør heller ikke håret tykkere," siger Dr. Engelman. "Selvom skæring af spaltede spidser vil forhindre dem i at blive tilbage for at skade disse hårstrå, øger afskæring ikke hastigheden, hvormed det udvider sig og det gør heller ikke håret tykkere."

Det er desuden en misforståelse, at biotin, en slags B-vitamin, er det konventionelle guldtilskud til hårudvikling. "Med begrænsede professionelle tests samt undersøgelser har vi endnu ikke observeret, hvordan biotin kan påvirke hårudviklingen hos mennesker uden biotinmangel positivt," fortæller Dr. Henry. En biotinmangel kan præsentere sig selv i form af korrigerbart tyndere hår, men det er ikke blevet medicinsk vist, at biotin er den ultimative, overordnede service til tykkere hår, som nogle mærker siger, at det er.

tyndt hår, fyldigt hår, stærkt hår, vaske hår, vaske håret

 

Hvordan kan jeg stoppe tab af hår?

Hårtab er reelt for alle aldre såvel som for køn, fordi det hovedsageligt påvirkes af genetik, alder, genetiske aspekter, dårlig kost, spændinger, hormonelle agentgrader og også dårlig hårplejepraksis kan også påvirke hårtab. "Når du bliver ældre, aftager hårvæksten, og hårstrå bliver også mindre pigmenterede," forklarer Dr. Engelman.

"Alt for meget varme eller begrænsede frisurer kan desuden forårsage hårtab, såvel som vitaminmangel." Indtagelse af yderligere D-vitamin har faktisk vist sig at hjælpe med tab af hår på grund af det faktum, at det hjælper med at optage calcium. Det kan også udligne en potentiel D-vitaminmangel, som din læge vil kunne finde med en blodundersøgelse.

Hvis du i øjeblikket oplever tab af hår, foreslår Dr. Henry, at du evaluerer din eksisterende livsstil samt livsmønstre for at se, om nogle årsager til angst kan have udløst en ændring i dit hår. "Hvis hårtab er i gang efter 2-3 måneder, skal du kontakte din læge for at tjekke mulige patologiske underliggende årsager," foreslår hun.

Dit hårtab kan være en tilbagemelding på et sundhedsproblem, du er kommet dig over, eller en fysisk forfærdelig begivenhed, som en ulykke. Tal med din læge for at få deres erfaring med, hvad årsagen til dit hårtab kan være.

Hvis du ønsker at reparere tyndt og skadet hår, er dette en løsning:

Hair Strength & Recovery Sæt | Kvinder
Hair Strength & Recovery Sæt | Kvinder
Udviklet for at rense skånsomt hovedbunden mens det hjælper med at reparere skadet hår.

Hair Strength & Recovery Sæt | Mænd
Hair Strength & Recovery Sæt | Mænd
Udviklet for at rense skånsomt hovedbunden mens det hjælper med at reparere skadet hår.

tyndt hår, tykt hår, fedtet hår, dit hårs sundhed, tyndt og fint hår

 

Hvordan kan jeg beskytte mit hår og få det til at udvide sig hurtigere?

Som Dr. Engelman huskede tidligere, kan du ikke bogstaveligt talt ændre størrelsen på dine hårrødder, men du kan bevare sundt hår, ved at behandle det godt og spise bevidst. Du kan sikre dig, at du spiser en ernæringsrig kost med protein og fødevarer, der er høje i sunde og afbalancerede fedtstoffer, såsom avocado, chiafrø, fisk og nødder, for at hjælpe med hårets sundhed. Samt du kan forhindre dit hår i at blive tyndere som følge af brud eller skader, ved at behandle det med en masse TLC. "

At gøre brug af fugtgivende hårmasker, forhindre overskydende varme samt hyppig klipning af hårspidser kan alle være nyttige aspekter," hævder Dr. Henry.

Det er ligeledes vigtigt at være opmærksom på, hvilke aktive ingredienser der er tilbage i dit hår og holde øje med skjulte, ødelæggende ingredienser som parabener, sulfater, formaldehyd og også kunstige dufte.

Dr. Engelman anbefaler også at reducere brugen af varmeværktøjer som føntørrer og glattejern for at optimere hårudviklingen, samt at holde sig væk fra begrænsede hatte samt frisurer (ja, det tyder på meget glatte boller). Prøv i stedet en løsere frisure som en reduceret fletning, en kloclips-updo eller en fletning med en silkescrunchie, for at bevare dine tråde blidt beskyttet.

tyndt hår, fyldigt hår, vaske hår, vasker hår, skrøbeligt hår

 

Hvilken slags produkter kan kortvarigt forstørre håret og få det til at se fyldigere ud?

Selvom der ikke er mange videnskabeligt understøttede tjenester til at forstørre dit hår fuldstændigt, er der volumengivende elementer, som du kan inkorporere i din hårplejerutine for at genskabe den fyldigere udsigt til hverdag.

Den New Jersey-baserede frisør Michelle Gonzalez anbefaler at tilføje lidt helt tør shampoo til ryddeligt hår, for at give det et tykkere look, mens du samtidig bruger hårolie på dine spidser for at undgå at tørre dem ud. Hun rådgiver også tekstursprays og også oprindelsesløftere, for at opnå rigeligt hår med masser af tekstur.

Hvad er de allerbedste frisurer og stylingtricks til at gøre mit hår tykkere?

Gonzalez diskuterer, at en oprigtig tekstureret bob højst sandsynligt vil give de tykkeste resultater, uanset din hårtype. "Enderne vil helt sikkert vise sig fulde, og teksturering af snittet vil give det bevægelse," forklarer hun. "Hvis dit hår er tykt og også langt, selvom det ser trist ud, skal du inkludere korte ansigtsindramningsgenstande og også lange lag for at sikre, at det ser så komplet ud som muligt."

Raven Hurtado, en stylist hos Maxine Salon i Chicago, anbefalede ligeledes en oprigtig lob-snit som et universelt flatterende alternativ. Hvis du ikke følger lob, anbefaler Hurtado en A-line bob, der er meget kortere bagpå og også længere foran. "En nisse er også fantastisk til fint hår, ved at holde siderne korte og toppen længere.

Du kan lege med design såvel som struktur forude," fortæller hun. Såvel som hvis du tænker på at få lag for at få dit hår til at blive tykkere, så husker Hurtado på, at lange lag er vejen frem. "Du ønsker ikke, at lagene skal være korte, du ønsker, at lagene skal ryddes op, der giver tilstrækkelig fylde og volumen til håret."

Hvis du kan lide at puste dit hår ud i dit hjem, anbefaler Gonzalez at hæve dit hår ved roden med en børste, mens du føntørrer for at få fuld fordel af fylde. Og hvis du krøller dit hår med et krøllejern eller en pind, siger Gonzalez, at roterende instruktioner til dine krøller samt at køre dine fingre gennem dem, i sidste ende vil give en illusion af tykkere hår.

"Når du krøller håret udført i én bunke, bliver det til sidst til en stor krølle og efterlader håret til at se meget mere plant ud." For den afsluttende berøring, afslut med en udseendespray. "Dette vil give udseendet af tykkere hår," siger Gonzalez.

Du er måske ikke i stand til at gange antallet af hårsække på dit hoved, men du vil blive chokeret over at se, hvilken forskel en sund hårplejerutine og et par designhacks kan gøre, når det indebærer at få udseendet af tykt hår.

tyndt hår, tykt hår, håret knækker, skadet hår, skadet hår

 

Sådan fortykker du til sundt hår

De anførte teknikker nedenfor er almindeligvis en af de mest pålidelige for dem, der spørger sig selv, hvordan man får tykkere hår, ifølge Dr. Camp.

Reevaluer din hårstylingskur

Forslag: Nedsat hårtæthed kommer normalt fra konstant at bære dit hår fast trukket tilbage. Det overholder, at snuppede boller og hestehaler bedst bruges i små mængder, hvis du ønsker at få tykkere hår. Prøv i stedet at bære dit hår ned eller vælge løse fletninger. Det kan også være gavnligt at skifte over, hvordan du løsner dit hår.

"Tag børstning fra [den] 'nederst, op' i betragtning, hvilket betyder, at du begynder ved enderne af dit hår og nærmer dig roden," siger Dr. Camp. "Denne skånsomme tilgang til børstning begrænser spændinger på roden af hårsækken."

På en tilhørende note, vil "fortykkende" hårprodukter faktisk ikke øge diameteren af din hårsække, og har mere en æstetisk fordel, ifølge Dr. Camp. "Produkter, der reklamerer for tykkere hår, virker ved at blusse folliklerne [skallignende strukturer på det yderste lag af hårstrå], hvilket giver virkningen af tykkere hårstrå," siger han. "Selvom de faktisk ikke gør håret tykkere, kan de give den effekt, at hårstrå er fyldigere og mere voluminøse."

tyndt hår, tykt hår, tykkere og stærkere hår, langt hår, sundt og stærkt hår

Forskellige hårtabsterapier kan være praktiske, hvis du stoler på, om du er misforstået bekymret med at få tykkere hår, faldende tab eller begge dele. Resultaterne af disse behandlinger vil muligvis være mere bemærkelsesværdige for dem, der har at gøre med synligt tab af hår eller udtynding. Som sagt, selvom du ikke har oplevet større hårudtynding, kan du stadig observere en renovering, hvis du ikke allerede har forbedret din hårpleje, siger Dr. Camp.

"For eksempel kan blodpladerigt plasma (PRP)-terapier hjælpe klienter med alopeci og også dem uden hårtab, ved at styrke hårrødderne i hovedbunden ved at fremme blodgennemstrømningen samt oversvømme rødderne med vækstaspekter," siger han.

Tilføjede behandlinger, der kan være effektive til at få tykkere hår, består af receptpligtige terapier såsom spironolacton og også minoxidil, ikke-receptpligtige terapier såsom Rogaine og lav-niveau lysterapi (LLLT) hætter, siger Dr. Camp. 

Andre alternative behandlinger er:

Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst