Hvordan får jeg tykkere hår naturligt?

Skrevet af Redaktionen
Senest opdateret

Tykt hår kan være en væsentlig faktor for stolthed. Flere af os har det naturligt, da vi blev født med fuldstændige hårstrå og så bare aldrig ud til at miste det. For andre? Nå, det kan kræve noget arbejde. Selvfølgelig kan du forfalske lydstyrken (hoste, clip-in extensions), eller du kan få det helt naturligt. Der er intet galt med førstnævnte, men vi er tilhængere af at koncentrere os om det sidste.

Og også at få tæthed kommer faktisk fra en to-delt metode: Indvendig såvel som udenfor. Derfor er det vigtigt at tale med frisør, hudlæge og også ernæringseksperter, for at få et samlet billede af hårets velvære.

Indledning

Beskadiget hår behøver ikke at blive betragtet som en svær ting, da der er flere måder at håndtere det på. Fra nedkaldelse af hårbørstning til planlægning af hurtig trimning, kan du bevare hårskadekontrol. For endnu mere at forbedre chancerne for langt bedre hårsundhed og velvære, sørg for at investere i de passende hårplejeprodukter, der er tilpasset dint hårs unikke behov.

Lige her, vores bedste tips.

9 metoder til naturligt at få tykkere hår

Tykkere hår behøver ikke at være en ønsketænkning. Lige her er, hvordan du forbedre volumen:

Undgå hårshampooer med sulfat

Når det drejer sig om tykkere hår, er sulfater ikke din ven. Disse stærke rensemidler kunne give shampoo, der skummer høj kvalitet, og endda give en illusion af kvantitet på kort sigt, men de kan bidrage til at skade håret. Sulfater kan irritere huden, tørre hår, samt forårsage hævelse ved at forstyrre hovedbundens mikrobiom. Disse variabler kan forårsage forhøjet hårtab såvel som brud for nogle, især dem med normalt tørre tråde, krøller såvel som spoler.

"At forblive fri for sulfater i en shampoo er altid et fremragende opkald," siger Andi Scarborough, stylist såvel som medejer af Framed frisørsalon i Santa Monica, The Golden State. "Disse fjendtlige skummende produkter kan tørre håret ud og også strippe farve såvel som naturlige olier."

Denne hårshampoo vil beskytte dit hår og reparere hårstråene:

Hair Strength Shampoo | Kvinder
Hair Strength Shampoo | Kvinder
Renser hovedbunden for overskydende aflejringer og bidrager til at reparerer hårstråene

Hair Strength Shampoo | Mænd
Hair Strength Shampoo | Mænd
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

Overdriv ikke med tørt hårshampoo

Ikke at rense dit hår hver dag kan hjælpe med at holde dine hårstrå konditionerede (hej, naturlige olier!); men konstant at række ud efter den helt tørre shampoo, kan gøre det modsatte.

"Overforbrug af helt tør shampoo er ikke kun illoyalitet for din hovedbund ud af den ømme kærlige pleje, som den kræver, men det kan også udløse skadelig ophobning i hovedbunden samt kvæle hårsække, hvilket kan føre til tyndere hår og også hårtab," advarer Scarbrough. "Hvis du elsker en god forfriskning på anden (eller tredje eller fjerde) dag, som jeg ved, at jeg gør, så vælg en mineral-, havre- eller risproteinbaseret tørhårshampoo."

Og også når det er tid til at rengøre, skal du ikke springe over den pågældende 2. shampoo, samt skrubbe den, som du gør det! Du kan også overveje en exfoliator til hovedbunden, for at hjælpe med at fjerne ophobning.

tykkere hår, tyndt hår, fyldigt hår, tyndere hår, sundt og fyldigt hår

 

Tilbyd din hovedbund lidt kærlighed

Når det involverer tykkere hår, er det ikke kun dine lokker, der har brug for opmærksomhed. "Tør hud på din hovedbund kan kvæle hårsækken og reducere størrelsen af håret, der vokser ud, samt nogle gange reducere hårsækkens evne til overhovedet at skabe hår," siger Scarbrough, der anbefaler en hovedbundsscrub eller hovedbundsmassager. for at hjælpe med at videregive døde hudceller og stimulere blodgennemstrømningen til hårrødderne.

En anden afprøvet og testet metode til at øge hårtykkelsen: Giv på egen hånd en afslappende hovedbundsmassage (kun 41 minutter om dagen er blevet afsløret for at forbedre hårets tykkelse). Det er også bedre, at inkludere pebermynteolie i blandingen. Dyreforsøg har fundet, at denne vigtige olie virkelig kan hæve mangfoldigheden af hårsække, når den påføres topisk.

For en gør-det-selv-hovedmassageolie skal du blot inkorporere et par dråber pebermynteolie med arganolie. (Bemærk: Brug konstant dine æteriske olier med en leverandørolie.).

Sæt varmestaven på lavt

Er du skyldig i at sprænge dit hår med varme hårtørrere, krøllepinde samt korrigerende apparater? "Stylingrutiner med høj varme er en yderligere væsentlig forbryder og kan i det væsentlige fjerne det ydre hårsækkelag af håret eller smelte det, hvilket gør det ude af stand til at holde krop eller bølge," advarer Scarbrough, som foreslår, at du kører dit strygejern, når værktøjet er lavt varmt og også tage mindre sektioner.

En anden beskyttelse: Fastgør håret, før du retter det med en gavnlig varmebeskyttelsesspray, såsom en lille smule almindelig gammel arganolie. Endnu bedre, spring værktøjerne helt over, og gå afklædt med disse lufttørre strategier.

Begrænsende kostplaner

Ikke at få tilstrækkelige næringsstoffer eller de passende ernæring, kan påvirke både hårudvikling og også fylde. Derfor er det vigtigt at spise en række sunde og spise fødevarer, såsom nødder, frø, frugt, grøntsager, magert protein og sundt og afbalanceret fedt. "Din krop har brug for rigelige næringsstoffer for at opretholde sundt og afbalanceret hår," siger Jessica Cording, R.D., forfatter af Honest Little Book of Game-Changers: 50 Healthy And Balanced Behaviours for Handling Anxiety & Stress, der advarer mod diæter med endnu mere begrænsede slankekure. "Hvis du bare indtager de samme få fødevarer, og også eliminerer en hel masse, indstiller du dig selv på at have mangel på specifikke næringsstoffer."

tykkere hår, tyndt hår, fyldigt hår, tynde hår, vaske hår

 

Tænk ud over sundt protein

"Protein er et vigtigt makronæringsstof i hårets samlede sundhed," siger McKel Hill, registreret diætist og skaberen af Nutrition Stripped. Faktisk består hår for det meste af protein, og forskning viser, at ikke at få tilstrækkeligt kan tyde på, at håret bliver tyndere.

Ligesom du burde indtage en række forskellige næringsstoffer, kan at opnå en blanding af proteiner hjælpe med at konstruere sundere hår. Sammen med indtagelse af de sædvanlige proteinrige fødevarer, leverer østers såvel som græskarfrø zink, laks og sardiner er rigelige af omega-3 fedtsyrer8, og også æg indeholder biotin9 som er næringsstoffer, der alle har været forbundet med hårets sundhed eller udvikling.

Forsøm ikke C-vitamin

C-vitaminrige fødevarer kan efterligne en sund ager for hovedbunden. Ikke kun kan antioxidanten sikre hårrødder fra helt frie ekstreme skader, hvilket undersøgelser viser kan underminere hårudviklingen såvel som tykkelsen, men den kan tilskynde til fyldigere hår. "C-vitamin spiller en virkelig stor funktion i kollagenfremstillingen, som hjælper med at forbedre håret," siger Cording. Citrus er dog ikke den eneste utrolige kilde til C-vitamin. Rosenkål, broccoli, rød peber, grønkål, jordbær og kiwi leverer ligeledes.

Overvej et supplement

Ja, der er hårtilskud derude, der lover alle slags fantastiske ting, men leverer de? "Hvis du mangler mineraler eller specifikke vitaminer, der er involveret i hårvækst, er det måske nyttigt at arbejde med en diætist, for at få dig på en kosttilskudsrutine," siger Hillside.

Et supplement, der kan give sikkerhed for hårvækst, er biotin såvel som kollagen, som begge er fyldt med aminosyrer. Det er ikke noget, der vil give øjeblikkelige resultater, men i betragtning af kollagens forskellige fordele for hele kroppen og marginale bivirkninger, kan det være værd at inkludere i din kosttilskudsrotation. Lave niveauer af biotin er blevet forbundet med hårtab, og forskellige andre forskningsundersøgelser viser, at at tage disse kosttilskud understøtter øget hårvækst hos kvinder i en placebokontrolleret forskning.

Disse tabletter indeholder bl.a. zink der beskytter håret:

Hair Nutrient Tablets
Hair Nutrient Tablets
Indeholder blandt andet zink, der bidrager til vedligeholdelse af normalt hår.

tykkere hår, tyndt hår, fyldigt hår, tynde hår, vaske hår

 

Prøv PRP

"Blodpladerige plasmaskud udføres ved at tiltrække en persons blod, rotere det ned for at dele regenerative blodplader og injicere dem tilbage i hovedbunden," beskriver hudspecialist Reena Jogi, M.D. Det resulterende blodpladerige plasma indeholder udviklingsvariabler, der reklamerer for hårvækst i bunden af rødderne. "Dette resulterer i nedsat hårtab, øget vækststadium af hårsækken, øget tæthed af hovedhårene samt øget tæthed af selve hårrødderne," forklarer Jogi.

Proceduren kan være en smule dyr, men den virker: Da det er en ret splinterny terapi, er forskningsstudie stadig i starten, men en af de mest opmuntrende af undersøgelsen peger på dens hårgenvækstbygninger. Et randomiseret, placebo-kontrolleret menneskeligt forsøg viste, at efter tre samlinger af skud, havde personer en væsentlig renovering i hårtæthed. Hvis du er interesseret, så kontakt en hudspecialist, der kan kører dig gennem dine alternativer.

Hvorfor bliver hår tyndere?

Men i første omgang, "Det er vigtigt at erkende, at de fleste mennesker fælder op til 100 hår dagligt. Hvis du ikke jævnligt reder dit hår, kan dette virkelig føles virkelig dramatisk i bruseren," fortæller Andi Scarborough.

Ud over det sædvanlige hårtab er der andre grunde til hårtab. "Når jeg ser kunder, der involverer mig med hårproblemer, udløses det ofte af høje stressgrader, hormonelle problemer og/eller en blanding af mangel på næringsstoffer eller ikke at spise nok mad," siger Hillside. Forskellige andre forbrydere består af aldring, problemer med skjoldbruskkirtlen, nogle receptpligtige lægemidler, rygning og genetik.

Det betyder naturligvis også, hvordan du behandler dine lokker, lige fra at rense dit hår med endnu flere helt naturlige genstande til, hvordan du designer det. Men hvor komplicerede årsagerne end kan være, kan tykkere hårløsninger være nemme og også meget bedre for dit hår samt generel sundhed og velvære.

Bemærk: Kontakt dit læge, hvis du har pludselig tab af hår. Dette kan være et tegn på et helbredsproblem.

Hvis der er én ting, vi alle kan komme bag om, når det kommer til vores hår, så er det, at hårskader aldrig nogensinde er en fordel. Påstå, hvad du helt sikkert vil om dine yderste hår mål. Men vi kan alle højst sandsynligt blive enige om, at ingen ønsker tørre, knækkelige hårstrå, der deler sig og også brækker af, uanset din hårtype, nuance eller klipning.

Desværre er det din daglige hårpleje, der ofte forårsager en af de største skader på dit hår, som f.eks. varmestyling, aggressiv børstning, solskader og forkert rengøring. Det er derfor, du skal sikre dig, at du plejer dit hår på den rigtige måde.

tykkere hår, tyndt hår, vasker håret, tykkere og længere hår, stærkt hår

Hvad er knust hår?

Hårskader opstår, når aggressorer angriber det beskyttende ydre lag af dit hår (også kaldet neglebåndet). Dette efterlader brud på ydersiden og løfter folliklen op.

Dette får ikke kun dit hår til at se mat, helt tør eller kruset ud, men det gør den også ekstra tilbøjelig til at beskadige og gå i stykker. Med andre ord er du og dine lokker fanget i et tilsyneladende uendeligt problem. Men bare rolig, alt håb er ikke udløst.

9 måder at tage sig af beskadiget hår på

Er du sikker på, du er muligvis ikke i stand til helt at reparere hår, der i øjeblikket er beskadiget. Men der er stadig en masse skridt, du kan tage for at hjælpe med at forhindre yderligere skade i at finde sted i fremtiden.

1. Forbedre dine evner til at børste hår

Faktisk kan for meget rengøring skade hårstråene betydeligt. Dette er især tilfældet, når du børster vådt hår, da det er mest fleksibelt og derfor mest tilbøjeligt til at beskadige. Det konsekvente træk i dine follikler, kan også aktivere en form for hårtab kendt som greb-alopeci.

I stedet tilrådes det, at du bruger en balsam efter brusebad til fugtigt hår. Brug en bredtandskam til forsigtigt at rive den gennem dit hår, og løs det mens du går. Du bør også holde dig fri af at børste dit hår hele dagen, men tangles er den eneste undtagelse.

2. Køb gode hårbånd

Vi kan godt lide vores hårforbindelser, for hvordan ville vi ellers have evnen til at komme igennem en træningsøvelse uden vores hestehaler og også fletninger? Men det betyder ikke, at de ikke er blandt de mange lovovertrædere bag beskadiget hår.

Selvom hårbånd er nyttige, har de ofte en tendens til at trække i hovedbunden såvel som i rødderne, hvilket muligvis medfører traction alopeci. Derfor kan du ofte opdage, at hår falder ud, hver gang du løsner din elastik.

For at forhindre dette, prøv at holde dit hår ned regelmæssigt. Eller i det mindste gå med en brudforebyggende stil.

tykkere hår, tyndt hår, red håret forsigtigt, vasker hår

 

3. Forbedre dit føntørringsspil

Det er tydeligt, at varme skader rammer dit hår. Men forstod du, at føntørring kan være meget mindre skadeligt end lufttørring, så længe du gør det korrekt?

Hemmeligheden er at finde ud af præcis, hvordan du tørrer dit hår ordentligt.

Det tyder på, at du tillader dit hår at lufttørre en lille smule indledningsvis (ca. 75 %), før du afslutter det med en føntørrer. Når du tørrer dit hår (helst på den laveste varme opsætning), skal du sætte mindst en halv tomme mellem dine hårstrå og også tørrestaven. Dette vil hjælpe med at forhindre at dine spidser brænder og beskadiger dit hår. Det vil heller ikke skade at tilbyde dit hår en pause fra varmen, mindst et par gange om ugen.

4. Ved, hvor ofte du skal rense dit hår

Hvor ofte du renser dit hår afhænger også af din hårtype, frisure og også måde at leve på. Daglige vaske er fine, hvis du har fedtet hår. På den anden side kan dem med ekstremt helt tørt hår (antag helt naturlige hårtyper som krøllet hår), kun kræve at shampoo ugentligt. Eller også tager du chancen for at strippe hårstrå af deres naturlige olier.

Uanset hvad, så vil du sikre dig, at du renser dit hår med en hårshampoo, der er formuleret til din hårtype minimum hver dag (eller når det bliver beskidt). Uregelmæssig vask kan resultere i en ophobning af døde celler, produktophobning, olie og også bakterier, som alle kan skabe knust hår.

5. Beskyt dit hår

Selvom det utvivlsomt er sjovt og foryngende, er det ingen hemmelighed, at klor og også saltvand også er utroligt ekstreme på skrøbelige hårstrå. I øjeblikket vil vi aldrig anbefale at undgå din følgende strandferie (det har du fortjent!). Det tyder dog ikke på, at du skal leve med det resulterende beskadigede hår.

Tag i stedet American Academy of Dermatologys (AAD) anbefalinger og vask også straks hav-/poolvandet fra dine hår. Anvend derefter en dyb konditioneringsterapi, som hjælper med at udvikle en sikkerhedsforhindring omkring hårstråene, samt låse fugt ind for en ekstra dosis af skadesforebyggelse.

Denne serum hjælper med at reducere hårtab:

Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Stoffri og klinisk testet

Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Stoffri og klinisk testet

6. Slip dit normale badehåndklæde

Brug af det forkerte håndklæde kan i det væsentlige beskadige dit hår (specifikt sidstnævnte), da dit hår forbliver i sin mest tilbøjelige tilstand, når det er frisk-uden-bade-fugtig.

Vi anbefaler stærkt ikke at bruge et hårdt bomuldshåndklæde, som kan skabe friktion, forårsage kruset hår og skade. Ræk i stedet efter et blødt mikrofiberhåndklæde eller en T-shirt i bomuld. Begge materialer er ikke bare blødere og også ekstra skånsomme mod dine hårstrå, men også specielt udviklet til at hjælpe med at tørre dit hår meget hurtigere. Dette hjælper med at reducere mængden af hævelse, der sker i fugtige hårstrå, hvilket gør dem sårbare over for skader til at begynde med.

tykkere hår, tyndt hår, vasker hår, vaske håret, langt hår

 

7. Fugt, fugt, fugt!

Selvom korrekt fugtning af dit hår kan virke en smule indlysende, er det værd at gentage, at uden optimal hydrering ser dit hår mat, kruset ud og er langt mere modtageligt for brud.

Enhver form for god hårpleje skal begynde med fugtgivende hårprodukter, der giver tilstrækkelig fugt. Søg efter lette, fugtgivende, slanke og fedtede hårtyper som aloejuice og glycerin. På samme tid kan dem med groft, tykt og også helt tørt hår foretrække rige, fugtgivende aktive ingredienser som kokosolie og også fedtsyrer.

Uanset din hårtype, er det fortsat i din interesse at springe over muligvis skrappe komponenter som sulfater samt udtørring af alkohol. Vores skræddersyede hårplejeformler markerer ikke bare begge kasser, men de giver dig desuden alternativet til at inkludere 5 hårmål til din formel, for at fremme udseendet af sundt hår hele året og også reducere chancerne for beskadiget hår.

8. Pas på overbehandling

Hvis du bruger hårfarver, permanente, afslappende midler og/eller blegemidler, kan al den kemiske håndtering forårsage permanente hårskader.

Selvom ikke alle kemiske behandlinger falder sammen med hensyn til mængden af skader, de udvikler (en semi-permanent proces som en glans er langt meget mindre skadelig end en dobbelt proces som lysning), er de stadig alt andet end harmløse.

Det skyldes det faktum, at de rå kemikalier i disse terapier øger dit hårs porøsitetsniveau til det punkt, at hårbarken udsættes for. Så snart cortex er beskadiget, forårsager det alvorlig brud- og også skadet hår.

For at hjælpe med at neutralisere de ugunstige resultater af krus samt knækkeligt hår forbundet med kemiske terapier, skal du holde fibrene fugtede ofte. Brug også konsekvent gavnlige genstande som en dyb konditionerende maske eller en dag-til-dag leave-in-terapi.

Endelig foreslår AAD at udvide tiden mellem dine sessioner til 8-10 uger, når det er muligt, for at sikre, at du ikke overdriver. Dit hår kan desuden kun tage så meget.

9. Få et besøg hos din frisør

Selvom en klipning kan virke en smule ekstrem i begyndelsen, er almindelige trim en fantastisk måde at afværge spaltede spidser på. Disse skadede spidser kan tage en tur op i størrelsen af hårstråene og skabe endnu mere skade.

I stedet for at lade dit hår komme til det punkt, skal du bare booke en konsultation med din frisør hver 6.-8. uge, så dine splittede finish ikke er en mulighed.