Sådan vælger du shampoo mod hårtab

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

En særlig grad af hårtab er en typisk del af hårets helt naturlige vækstcyklus. Den gode nyhed er, at der er gode udvalg af shampoo, der er formuleret til at hjælpe med at bekæmpe hårtab. Disse shampoo mindsker tabsproceduren ved at forbedre tilstanden af dit hår og også hovedbunden, hvilket igen fremmer en meget sundere hårvækst.

Derudover kan fugtgivende og volumengivende ingredienser, gøre dit eksisterende hår udseende tykkere, hvilket hjælper med at maskere enhver form for tyndere pletter på hovedbunden.

[[textbox]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Indledning

Tab af hår påvirker både mænd og kvinder af forskellige faktorer, så det er afgørende, at du vælger en shampoo, der er målrettet årsagen til dit hårtab. Med et produkt, der forbedrer hovedbundens sundhed og velvære.

Jo tidligere du begynder at bruge shampooen, jo bedre bliver resultaterne. Det er dog vigtigt at huske på, at intet hårprodukt kan vende eksisterende hårtab, ligesom enhver ting, der hævder at gøre det, bedst undgås.

[[textbox]]

Bedste shampoo mod hårtab for sundt hår

Vi har undersøgt de bedste shampoo til at tackle forskellige typer hårtab. Nedenfor finder du vores praktiske guide til, hvordan du vælger det allerbedste produkt til dit specifikke hårproblem. Hvis du ønsker at forbedre hårmængden og også tykkelsen, kan du se lige her for vores oversigt over de bedste hårfortykkelsesprodukter.

Hvad skaber hårtab?

Den mest almindelige grundårsag til hårtab er genetisk hårtab. For at sige det enkelt, et mønster af hårtab, der er arvet fra en eller begge mødre og fædre, som normalt indtræder i midten til slutningen af de voksne år. Kvinder kan udover mænd være genetisk disponerede for hårtab. Mandlig skaldethed resulterer generelt i tab af hår foran og også fra toppen af hovedbunden, hvorimod hårrødderne hos kvinder gradvist krymper og genererer finere og meget kortere hår med tiden.

Hormonelle ændringer kan være en væsentlig årsag til kortvarigt hårtab hos kvinder. Hårtab efter graviditeten, hvor det ekstra hår, der er vokset under barsel, øjeblikkeligt falder, påvirker omkring halvdelen af nybagte mødre, normalt kort efter endt amning. Starten af overgangsalderen kan også udløse hårudtynding.

Andre årsager til kortvarigt hårtab består af angst eller chok, at forbinde håret overdrevent sikkert (greb alopeci), kliniske behandlinger inklusive strålebehandling, hudsygdomme som psoriasis og blodsugende som ringorm.

Kollisionsslankekure og også ernæringsmangel kan også føje til overskydende hårtab, ligesom nogle trichologer erklærer, at rengøring af dit hår mere end 2 eller 3 gange om ugen kan udløse hårtab. Skader på håret fra blegemiddel/lightener samt kemiske afslappende midler, kan skabe en effekt svarende til at tabe, når det skadede hår brækker af i spidserne.

Bedste shampoo mod hårtab for fedtet hår

 

Hvad kan jeg gøre, hvis mit hår falder af?

Den lyse side er, at hårvækst sker i cyklusser, så hvis du for nylig har opdaget, at dit hår falder mere end normalt, kan du handle for at nære og også tilskynde til sund og afbalanceret hårudvikling.

Ændringer af diæt og næring kan øge hårvæksten, ligesom det kan gnide hovedbunden for at fremme flow og også forhindre begrænsede hårbindinger samt ekstrem varmestyling for at reducere brud i spidserne.

Ved kortvarigt hårtab (hårtab, der ikke er arveligt), vil håret normalt begynde at udvide sig, når årsagen er rettet. Hvis du ser for meget hår, der løsner sig eller fælder, skal du bestille en aftale med din praktiserende læge, så de kan komme til bunds i det hurtigst muligt.

Præcis hvordan kan en hårshampoo hjælpe?

Selvom ingen shampoo mod hårtab kan erstatte hår, der i øjeblikket er faldet af, arbejder de hårshampooer, vi faktisk har testet, hårdt for at booste dit hårs tilstand og også hovedbunden og opfordrer også til en sundere hårudvikling fra det tidspunkt, du begynder at bruge dem.

Shampoo mod hårtab med volumengivende aktive ingredienser, kan også få dit hår til at se tykkere og fyldigere ud, hvilket hjælper med at camouflere enhver form for tyndere pletter, mens dit hår kommer sig. Hver hårshampoo virker på forskellige måder, så fortsæt med at læse for vores valg af de mest effektive shampoo mod hårtab, der helt sikkert vil give dit hår og din hovedbund en stor dosis TLC.

Bedste shampoo mod hårtab for fyldigt hår

 

Den bedste shampoo mod hårtab

1. Scandinavian Biolabs Hair Strength Shampoo (til kvinder og mænd): Bedst til at forstærke svagt hår for at opnå sundt hår

Denne shampoo mod hårtab fra Scandinavian Biolabs booster oprindelsen for at fremme væksten og forbedrer også håret indefra for at bevare dit eksisterende hår i dets maksimale sunde og afbalancerede længde og også tæthed.

Dette er en god shampoo til svagt hår, der aldrig ser ud til at vokse forbi en bestemt størrelse, da det helt sikkert vil tilskynde til splinterny hårvækst fra oprindelsen, mens den minimerer skaderne, der kan føre til, at spidserne knækker.

Hair Strength Shampoo | Kvinder
Hair Strength Shampoo | Kvinder
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

Hair Strength Shampoo | Mænd
Hair Strength Shampoo | Mænd
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

2. ArtNaturals Argan Oil Hair Shampoo: Finest til tab af hår på grund af hormonelle ændringer

Hormonet DHT (et androgen afledt af testosteron) er en meget sædvanlig faktor for hårtab, da det forhindrer blodforsyningen i at nå rødderne, hvilket skaber hårstrå for at finde ud af det. I overgangsalderen falder graden af østrogen (et kvindehormon, der fremmer hårvækst såvel som fylde), såvel som, hos nogle kvinder, grader af DHT-boost, hvilket forårsager hårudtynding og øger også hårtab.

ArtNaturals' mulighed er denne charmerende, fløjlsbløde shampoo mod hårtab, der består af DHT-blokkere i en flaske, der desuden indeholder forstærkende antioxidanter og også proteiner.

De forskellige andre aktive ingredienser (arganolie, aloe vera, hvid pilebark og echinacea) fremmer også hårvækst, og også formlen er helt naturlig og vegansk-venlig. Shampooen dufter fantastisk med et overdådigt, lækkert skum, og den indeholder også virkelig volumen til tyndt hår. Selvom det er til den dyre side, rækker lidt langt, så du kan blive overrasket over, hvor lang tid en flaske holder.

3. Olaplex No. 4 Bond vedligeholdelseshampoo: Ideel til at reparere kemiske skader

Hvis dit hår bliver skadet af kemiske behandlinger såsom blegning eller farvning, eller ved konstant hårdesign, er denne korrigerende shampoo mod hårtab fra hårreparationsprofessionelle Olaplex, det første skridt i at forbedre og også reparere bindingerne i håret for at mindske tør hud og skade.

Olaplexs patentbindingsreparationsteknologi forstærker håret indefra for at bringe integriteten af dine hårstrå tilbage. Velegnet til alle typer hår, denne formel er vegansk og også farvesikker. Til ekstremt beskadiget hår, integrere denne shampoo med balsamen og også ugentlig Hair Perfector-behandling i samme serie.

Bedste shampoo mod hårtab til velplejet hår og sund hovedbund

 

4. Nioxin System 2 Cleanser Hair Shampoo: Ideel til at fjerne blokering af hårsækkene og fedtet hår

Denne dybderensende shampoo mod hårtab reklamerer for hovedbundens sundhed og velvære og hårvækst, ved at eliminere ophobning af snavs, talg samt hovedbundsflager, som kan blokere hårsækkene og også reducere udviklingen af hår.

Hårshampooen er ligeledes fremragende til fint og tyndt hår, da den giver ekstra fylde samt volumen efter blot én rensning, hvilket efterlader håret skinnende og også tykt.

Rensning af hovedbunden for talg, fedtsyrer og også økologiske rester tillader hår at vokse let fra oprindelsen, samt lader også næringsstoffer nå din hovedbund og også hårrødder meget lettere. Nioxins renseshampoo skummer godt i brusebadet og efterlader hovedbunden frisk og pæn. Balsamen såvel som hovedbundsterapi i samme sortiment, er en fantastisk kombination til tykt eller tyndt hår.

Sund hårvækst og fyldigere hår

 

5. Scandinavian Biolabs Hair Recovery Conditioner: Finest til at forstærke rødderne.

Denne vitaminrige formel fra Scandinavian Biolabs indeholder helt naturlige ekstrakter af aloe, gurkemejeekstrakt, eukalyptus og amaranthus, sammen med vækstfremmende vitamin B3, for at stimulere og forbedre hårets oprindelse. Formlen er blottet for sulfater og også parabener, som kan udtørre håret, og er 100% vegansk.

Shampoo mod hårtab har en ren, eukalyptusduft og giver også en positiv prikkende oplevelse i hovedbunden, når den skummes. Variationen forbundet til nedenfor er udviklet til at behandle hårtab hos kvinder ved at rense hovedbunden, fremme rødderne og styrke håret for at mindske brud.

Hair Recovery Conditioner | Kvinder
Hair Recovery Conditioner | Kvinder
Sigter mod at øge glathed og slidstyrke og samtidig hjælpe med at reducere knækkede hårstrå

Hair Recovery Conditioner | Mænd
Hair Recovery Conditioner | Mænd
Sigter mod at øge glathed og slidstyrke og samtidig hjælpe med at reducere knækkede hårstrå

Hvorfor bliver mit hår tyndere?

Oplever du et usædvanligt hårefterår? Vi mister omkring 50 til 100 hår hver dag, hvilket er helt normalt, ifølge American Academy of Dermatology Organization.

Medicinske fagfolk kridter tyndt hår samt hårtab til en række interne aspekter, fra hormoner til kostplan. Alligevel kan genoprettende trin starte med en ren, sund og afbalanceret hovedbund, oplyser fagfolk til Gulf Information.

[[quote]]"Hårudtynding kan skyldes en række forskellige årsager - en under- eller overaktiv skjoldbruskkirtel, der tager særlig medicin, PCOS (polycystisk ovarielidelse) hos kvinder, der forårsager hormonel ubalance, eller androgenetisk alopeci, som er genetisk hårtab." beskrev Zahra Darwish, en tricholog ved Vivandi Trichology Center i Dubai, som behandler hårtab og også hovedbundslidelser.[[quote]]

I nogle tilfælde, tilføjer Darwish, kan vi skade det inderste lag af vores hår (medulla), når vi farvebehandler det typisk med blegemiddel og kemikalier. Forskellige andre rodproblemer, der kan forårsage en slank fletning, består af ernæringsmæssige mangler.

I denne situation har dine hårpærer færre næringsstoffer, der når dem, hvilket efterfølgende hæmmer deres volumen, siger Dr. Wissam Adada, en hårtransplantationslæge og ejer af Proto Clinic i Dubai.

Bedste shampoo mod hårtab til tør hovedbund der styrker håret

 

Gavner shampoo mod hårtab tyndt hår?

I et bestemt omfang, ja. Shampoo mod hårtab kan revitalisere hovedbunden og gøre dens rammer mere for potentiel hårudvikling. Alligevel er det vigtigt at bemærke, at de ikke er en one-stop mulighed for tyndere hår.

[[quote]]"Shampooer hjælper med at afbalancere pH-grader i hovedbunden, og undgå mikrobiel og også svampeudvikling, der kan hindre hårsækkene," sagde Dr. Adada. Deres sande funktion er at rense hovedbunden, så recepter kombineres altid med andre hårmuligheder, tilføjer Darwish.[[quote]]

Selvom shampoo mod hårtab ikke garanterer voluminøse låse natten over, kan de sikre et sundt og afbalanceret hovedbundsmikroklima. Nogle fungerer endda ekstra hårdt til at rense hårsækkene, ved hjælp af unikke aktive ingredienser.

Effektiv shampoo mod hårtab for sund hårvækst

 

Hvilken hårshampoo er den allerbedste til tyndere hår?

Vores eksperter fraråder at hente en shampoo mod hårtab, der har sulfater, parabener samt silikoner i. Triaden er kendt for at irritere hovedbunden og også fjerne meget mere naturlige olier end essentielle.

Kig i stedet efter shampoo mod hårtab med mindre alvorlige overfladeaktive stoffer eller rensende ingredienser, såsom dinatrium, som er afgørende for at fjerne udvikling og også snavs, tilføjer Dr. Adada.

Biotin, eller vitamin B7, er en anden vigtig hårshampooingrediens for genvækst. Vores hår består af proteinet keratin, og dette vitamin danner grundlaget for det. Maxine Cobally, en hårprofessionel i Ted Morgan Hair-damesalonen i Dubai, fortæller os, at ethvert godt mærke shampoo mod hårtab beriget med biotin vil fungere.

Overvej også at skrubbe komponenter. "Enhver, der kæmper med tyndt hår eller har fladt hår på spidsen såvel som har brug for en vis mængde, skal bruge en dybderensende shampoo eller en eksfolierende shampoo, uanset mærke," hævdede stjernestylist Rami Jabali, ejer af Rami Jabali Hair Salon i Dubai, med over 21 års brancheerfaring.

[[quote]]"Mine yndlingsshampooer er dem, der har citron, mynte og også ingefær i sig. Disse ingredienser kan hjælpe med dybderens og skrubning af alt, der sidder ved porerne i din hovedbund," inkluderede Jabali.[[quote]]

Bedste shampoo mod hårtab til vådt hår for sund hovedbund

 

9 vanskelige (og uventede) måder, hvorpå du skader dit hår hver dag.

Når du overvejer førende hårskader, kan du begynde at tænke på farve, varme apparater eller kemiske glattejern. Så godt som det gælder: Disse processer og værktøjer har en tendens til at udløse slid og også beskadige hårsækken, erkender Elaine F. Kung, MD, videnskabelig assistentlærer ved Weill-Cornell Medical College i New York City samt ejer af Future Bright Dermatology.

Men selvom du ikke går til frisørsalonen til kemiske behandlinger hver måned eller prøver strandbølger med et brændende jern hver dag, er dine hår stadig modtagelige. Det skyldes, at den del af håret, der faktisk er mærkbar, er en død fiber, som normalt svækkes med tiden, siger Michelle Blaisure, en kvalificeret tricholog (hår- og også hovedbundsprofessionel) til Bosley Specialist Toughness-hårbehandling. Og heller ikke teknisk set kan hårfibre ikke genoprettes, efter at de faktisk har forladt rødderne.

Derfor kræver din manke ikke kun sikkerhed fra varme værktøjer og også behandlinger, men også regelmæssig pleje for at holde den glat og sund og afbalanceret. Og også ifølge de fagfolk, vi har talt med, er der en væld af midler, som du ubevidst skader dit hår hver dag, som alle kan holdes helt fri af.

1. Træk håret tilbage med med en hårforbindelse - Især når håret er vådt.

Når du stadig har travlt, er det fristende at smide lokker op i en rodet knold med et fleksibelt hår. Men dette er virkelig blandt de hurtigste midler til at skade dit hår, siger Alli Miller, farveunderviser for Aveda og også Master Colorist ved Gila Rut Beauty Salon i San Diego, The Golden State.

Det skyldes det faktum, at elastikker - enhver strækbar sort hårforbindelse, især dem med et stålstykke - udløser for meget spænding, hvilket især kan være skadeligt, hvis du ikke har tørret dit hår, hævder Miller. "Når håret er vådt, kommer det til at være meget mere fleksibelt og dermed også mere skrøbeligt, når det forlænges, så ekstra stress kan udløse skader hurtigere," bemærker hun.

Den enkleste løsning

Vælg en blød scrunchie eller Invisibobble hårslips, som ikke skaber den nøjagtige samme skadelige stress, men som giver fremragende hold, forklarer hun.

Bedste shampooer til beskadiget hår og sund hårvækst

 

2. Riv en børste gennem dit hår (med uagtsom forladelse)

Selvom du bruger en leave-in balsam, skal dit håndklædetørrede hår helt sikkert have en smule rengøring, før du når til tørring og også styling. Alligevel kan overdreven aggressiv børstning - især forkert - udløse grebskader (betydning, at du mister hår som følge af at trække for hårdt), siger Miller.

Miller anbefaler i stedet at forberede dit hår med en leave-in balsam, og derefter bruge en bred tandkam til at udfiltre spidserne i starten. Flyt derefter opad med din børstning. Fordi at starte fra rod til ende kan få filtrene til at sikre, snarere end at filtre.

Hår bør konstant redes fra spidser til rødder, fortæller Miller, der tilføjer, at dette faktisk også er den bedste strategi til også at løsne tørt hår.

Hun bruger et relateret pro-tip

[[quote]]"Hvis du løsner med en skovlbørste, så hold penslen lodret for at løsne ud mod vandret."[[quote]]

3. Ignorerer varmebeskyttende funktioner samt vælger de største temperaturer

Hårtørrere og også varme stylingsenheder bliver ofte kritiseret for hårskader, men hvis du rækker ud efter varme beskyttelsesmidler, kan du holde din manke bedre. De fleste mennesker vil helt sikkert skrue deres krøllejern eller glattejern til den højeste temperatur, uden at teste det på deres hår i starten, påpeger Miller.

I stedet vil du gøre det ideelt for at gøre dit hår ved den mest overkommelige temperatur, der stadig giver dig mulighed for at skabe den stil, du går efter.

Samt sørge for, at du har varmebeskyttende middel i din produktværktøjskasse, som helt sikkert vil skabe en hindring omkring neglebåndet, så produktet tager varmen såvel som ikke dit hår. Mange varme beskyttelsesmidler hindrer varme op til 450 niveauer, beskriver Miller.

4. Vask hår med hårdt vand

Hvis du bor i et område, hvor vandet, du bader med, er hårdt - eller har højt indhold af flydende mineraler, såsom calcium og magnesium - ender det med at være sværere for vandet at binde sig til shampoo og balsam, hvilket gør dem mindre effektive til at trænge ind i dine lokker.

(Du kan observere dette med det samme, hvis din shampoo mod hårtab ikke skummer godt.) Og med tiden kan denne fugtblokering forårsage svage, kedelige spidser, forklarer Anna Manessiotis, farvelægger hos Bomane Salon i Beverly Hills, The Golden State.

Den allerbedste metode til at tackle denne bekymring

Monter et brusefilter (Manessiotis såsom regndråber).

Bedste shampooer mod hårtab med e vitamin til sund hårvækst

 

5. Sove på et bomuldspudebetræk

Bomuld kan være afslappende, men det er ikke det allerbedste materiale til et pudebetræk, hvis du forsøger at holde dine lokker sunde, nævner Miller.

"[Bomuld er] faktisk et hårdt, karakteristisk tekstil og har kapaciteten til at opsuge hårets naturlige olier, der hjælper med at pleje hovedbunden og også oprindelsen," husker hun. "Dette efterlader dit hår helt tørt og kan også udløse sammenfiltringer, når du bevæger dig rundt i søvne."

Begge sætter dit hår i højere risiko for skader, så vælg i stedet et satin- eller silkepudebetræk.

6. Beskytter ikke dit hår mod solen

En hel del mennesker forstår ikke, hvor meget solen - især UVA- og UVB-stråler - kan udtørre deres hår, nævner Manessiotis.

Årsagen: Ubeskyttet direkte eksponering for sollys beskadiger ydersiden af hårstrået, kaldet neglebåndet, hvilket kan forårsage dehydrering og også spaltede spidser, diskuterer Miller. Heldigvis kan du forsvare dig mod dette ved at bruge hårprodukter, der består af solcreme som en vigtig aktiv ingrediens.

7. Brug af sunde proteinterapier, når du ikke har brug for dem

En række hårplejeprodukter hævder deres tilføjelse af sunde proteinhjælpemidler til at styrke og forbedre skadet hår, men sundt hår kræver det faktisk ikke, siger Miller. Hvad der er endnu mere, kan det overbelaste dine hår samt føre til monotoni, tørhed og skader.

"Protein i håret er som en skala for maksimal kapacitet," diskuterer hun. "Hvis jeg smider 20 ekstra pund på en vægt med den maksimale kapacitet på 10 ekstra pund, hvad vil der ske? Problemer, da det ikke var blevet udviklet til at opretholde det. Meget det samme med hår." (Hvad dette indikerer: De fleste af os kræver muligvis ikke så meget sundt protein i vores hår.).

Hvis du oplever eksisterende skader - muligvis fra at blive blond fra mørkebrun - kan det være nødvendigt at tale med din farvelægger om brug af en proteinbehandling. Men hold op med at bruge det, når dit hår ser sundt ud, siger Miller.

Stimulere hårvæksten for stærkt hår og stop med at tabe håret

 

8. Forhindrer dit hår i at blive klippet så længe som muligt

Du tror måske, at forsinkelse af en skive helt sikkert vil forårsage længere låse, men i sidste ende er mere konstante trim tricket til at bevare størrelsen, hævder Miller.

"Når du forsinker dit klip, gør du faktisk det muligt for dine splittede finish at tage en tur op ad hårstrået," påpeger hun. "Dette medfører, at du behøver at miste endnu mere længde, når du faktisk har tilgængelig."

Trim skal ske hver 6. til 12. uge, afhængigt af din længde og også mængden af skader håret har, siger Miller. Hvis du er usikker på, om det er tid til at reservere en tid, skal du bare kigge efter spaltede spidser, som helt sikkert vil være mærkbart kedelige, helt tørre og også, ja, spaltede.

9. Se bort fra dit velvære i hovedbunden

Selvom det er tiltalende at bruge en masse penge, tid og energi på at beskæftige sig med lokker selv, understreger Miller, at hovedbundens sundhed og velvære ofte overses. "Opbygning af emner i hovedbunden kan tilstoppe hårsækkene samt udløse hårtab," husker hun.

Hold din hovedbund sund - såvel som efterfølgende hårvækst sund og afbalanceret - ved at vaske den regelmæssigt. Du kan også nå efter en rensende shampoo et par gange om måneden.

Foruden ikke at forsømme at fugte, inkluderer Miller og anbefaler at gøre brug af en serum- eller hovedbundsterapi, som kan nære hovedbunden ved at balancere naturlige olier kaldet talg. Det kan være en som denne:

Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Klinisk testet og fri for lægemidler

Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Klinisk testet og fri for lægemidler