Hvor meget vokser hår?

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Hvad er det eneste der, hvis du nyder det, ser ud til at vokse langsommere end græsplænen? Dit hår, selvfølgelig. Når du forsøger at udvide et snit eller nå Rapunzel-værdige størrelser, ser det ofte ud til, at dit hår simpelthen ikke bliver længere.

[[textbox]]

Indledning

Det kan være svært at tro på, men for en af de fleste komponenter vokser hår i samme hastighed, uanset hvor mange gange du har Googlet "hvor meget skal mit hår vokse på en måned?" Vi bad den bestyrelsescertificerede hudlæge Panos Vasiloudes, MD, Ph.D., og tricholog Helen Reavey, om at hjælpe os med at svare på forespørgslen til sidst, samt at sprøjte de hårforlængende tricks, som du har stillet spørgsmålstegn ved.

[[textbox]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Langt hår, vaske dit hår, udtørre håret

 

Hvor langt hår kan vokse på en måned?

[[quote]]"Hovedhåret vokser typisk omkring 1/3 til 1/2 tomme hver måned, så omkring fire til seks inches hvert år for håret på dit hoved," siger Vasiloudes. Naturligvis er der et par faktorer på spil, der kan påvirke dette antal. "Der er varianter afhængigt af for eksempel at få de rigtige næringsstoffer eller stress og angst i dit liv," forklarer Reavey. "Den slags ting kan bremse det."[[quote]]

Det er håret på dit hoved. Husk på, at priserne for hårudvikling varierer afhængigt af anatomisk sted. "Nogle hårsække er i dvale, hvilket tyder på, at håret ikke er dødt, men snarere 'sover' i en periode på mellem to til år. flere Andre er terminale, som ved aktivt at vokse, og også nogle vokser ikke helt eller udvider sig efter stimulering under forskellige problemer," hævder Vasiloudes.

Ønsker du at beskytte dit nuværende hår? Prøv disse produkter idag:

Hair Strength & Recovery Sæt | Kvinder
Hair Strength & Recovery Sæt | Kvinder
Udviklet til at hjælpe med at skabe balance i hovedbunden og reparere ødelagte hårstrå

Hair Strength & Growth Sæt | Mænd
Hair Strength & Growth Sæt | Mænd
En hovedbundsfokuseret rutine for fyldigere og stærkere hår

Hvad er faktorerne bag at håret vokser?

Hver persons hårvækst er lige så individuel som de er. "En bred vifte af variabler påvirker hårvækstprisen. Nøgleaspekterne er genetik og hormonelle midler," siger Vasiloudes. "Ydermere kan ernæring, atmosfære samt alder ligeledes påvirke hårudviklingen," bemærker han sammen med stress, medicin, hormonelle midler og sygdom.

Krøllet hår, hurtigt vokser håret, længere hår, håret knækker

 

Hvad kan stoppe hårvæksten og give tyndere hår?

Din genetik

Hvis dit hår ikke vokser i den hastighed, du helt sikkert gerne vil have, kan det være helt uden for din kontrol. "Hovedsageligt dispositionen for arveligt hårtab, som opstår fra en kommunikation mellem gener og også hormoner, [slutter hårvækst]," hævder Vasiloudes.

Dit velvære

Vasiloudes bemærker, at "sygdom såvel som særlige medikamenter kan få håret til at holde op med at udvide sig. Pludselig hårtab efter betydelig lidelse såvel som operationer kaldes telogen effluvium." Derudover er behandling af kræftceller en anden sædvanlig udløser, da stofferne kan hæmme hårudviklingen til en grad af fuldstændig skaldethed.

Din livsstil

Selvom du ikke kan styre dine gener, kan du kontrollere din måde at leve på. "Når du er stresset, går dine mineraler til at beskytte din krop, og dit hår er det sidste, der får nogle," hævder Reavey. "De næringsstoffer og vitaminer, der med størst sandsynlighed beskytter alle de andre organer i kroppen, kan stoppe blodforsyningen fra at gå ind i håret, og så kan det forårsage hårtab. Stress og angst kan faktisk også udløse en masse hårtab."

Hurtigt vokser håret, længere hår, genopbygger håret, hår vokser hurtigere

 

Atmosfæren

Atmosfæren tager også en vejafgift på hårudvikling. "Jeg siger konstant beskyt din hovedbund," siger Reavey. Det indebærer brug af en hat, mens du er udendørs, da for meget sjov i sollys kan skade hår og udtørre hovedbunden.

Dit vand

Hvis dit hus har vand, der er både hårdt eller blødt, fortjener du at investere i et filter til dit brusebad. Hårdt vand kan bremse hårvæksten, fordi mineraler i vandet, såsom kobber, kan gøre håret mere svagt og også tørt, hvilket fører til en dehydreret hovedbund. "Blødt vand vil faktisk gøre det svært at skylle dit hår korrekt ud, og det vil få håret til at føles fladere og mere fedtet," siger Reavey.

Hårshampoo

Dårlig hårshampoo kan også forhindre hårudvikling. Dette gælder især for de fleste helt tørt hårshampooer: "Mange har aerosol, alkohol og også talkum, som kan blokere hårrødderne," siger Reavey. "Alkohol er udtørrende, og også den helt tørre shampoo forbliver på din hovedbund."

Regelmæssig shampooing er afgørende for en sund og afbalanceret hovedbund og også hår. "Hvis du højst sandsynligt går i bad, så lad være med at våde dit hår derinde," advarer hun. "Når du fugter dit hår, hviler disse mineraler på håret, og så bliver det helt tørt og også dårligt. Du er nødt til at shampoo for at fjerne mineraler. Jeg tror ikke, at enkeltpersoner ved præcis, hvor afgørende det er at holde hovedbunden ren men alligevel ikke for rent, som at bruge en klar hårshampoo."

Ønsker du en hårshampoo der virker for bedre får? Her har du et udvalg til både kvinder og mænd:

Hair Strength Shampoo | Kvinder
Hair Strength Shampoo | Kvinder
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

Hair Strength Shampoo | Mænd
Hair Strength Shampoo | Mænd
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

Længere hår, vokse håret langt, hår vokser, vokser håret

 

En næringsstofmangel

Hvis dit hår ikke udvider sig så hurtigt, som det plejede, er det en glimrende idé at se en hudspecialist eller tricholog, for at få blodprøver for at se, om du mangler et bestemt næringsstof.

[[quote]]"Når dit hår er meget mere svagt end normalt, eller dine negle knækker, er det generelt en indikator på, at der mangler noget, så kontakt din læge," råder Reavey. At spise nok protein er afgørende, da det er grundlaget for hår. Og mange individer er reduceret i jern. I disse tilfælde kan en grundlæggende ernæringsmæssig justering hjælpe med hårvækst.[[quote]]

Hvordan kan du opfordre dit hår til at vokse hurtigere?

"En helt naturlig metode til velvære er ekstremt vigtig," siger Vasiloudes. "Fremragende livsstilsvalg samt topkvalitets, primære, uforarbejdede økologiske fødevarer kan påvirke hårvæksten positivt, det samme kan at drikke masser af mousserende vand af topkvalitet fra forskellige kilder i verden. Disse er ligetil måder at forsyne vores krop med mikronæringsstoffer."

Hårtilskud kan hjælpe, men husk at det tager minimum 3 måneder at se resultater. For at se, om de piller, du tager, virkelig gør en forskel, anbefaler Reavey, at du overvåger dine negle, i betragtning af at det er meget nemmere at se, når dine negle vokser hurtigere end dit hår. "Tilskud giver dig et boost samt sørger for, at du får de bedste næringsstoffer," siger hun.

Der er ingen hurtig løsning til at få dit hår til at vokse hurtigere. "Det handler om den 360-graders holistiske tilgang," hævder Reavey. At leve en sund og afbalanceret livsstil ved at dulme angst og også fylde din tallerken med sunde og afbalancerede, sunde retter vil i høj grad hjælpe dig med at få langt hår.

Længere hår, stærkt hår, håret vokser ca, rede håret

 

5 måder at opretholde din hårvækst på

[[quote]]"Den mest grundlæggende handling er at være vidunderlig mod din krop," siger Hill. "Invester i dit velvære og helbred for at give din hovedbund såvel som hår en chance for at være sund." Ud over at der ikke er nogen fantastisk pille eller teknik, der forbavsende vil få dit hår til at vokse hurtigere, er her nogle professionelle tips til at forbedre dine muligheder for bedre resultater.[[quote]]

Hvor meget vokser hår på en måned?

Den hurtige reaktion er typisk, at håret vokser omkring 1/4 tomme til 1/2 tomme om måneden, ifølge Bridgette Hillside, certificeret trichologist såvel som skaberen af Origin Scalp Analysis. Selvfølgelig kan dette variere fra person til person, men hvis dit hår (og også hovedbunden) er sundt, bør dit hår også vokse hver måned.

For bedre at forstå hårudviklingen nedbryder ekspertfrisøren Sophia Porter de fire store stadier: Anagen, catagen, telogen såvel som exogen. Anagen er udviklingsfasen, "hvor dit hår udvider sig, og også den maksimale længde er identificeret," siger Concierge. Dette kan vare to til syv år, afhængigt af individet, såvel som er den længste fase i hårvækstprocessen.

Næste op er catagen, eller regression samt skiftstadiet. I denne fase, der varer omkring 7 til 10 dage, aftager hårvæksten, ligesom hårsækkene reduceres.

Ifølge Porper går 10 til 15% af hårene i hovedbunden igennem den telogene fase på én gang. I løbet af dette vækstkapitel er gammelt hår afslappende, og også nye hår vokser. Og endelig, exogen er, når håret er tabt fra rødderne. "Generelt mister en person omkring 50 til 150 hår om dagen," siger Concierge. Så bliv ikke overrasket, hvis du ser et par tråde i din hårbørste.

Bliv ikke bekymret, hvis dette virker frustrerende at forstå. En af de vigtigste pointer at bemærke er, at hårvækst, ligesom alle ting i livet, er en proces, og du bør faktisk se udvikling, hvis dit hår såvel som din krop er sundt og afbalanceret.

Faktorer, der påvirker hårvækst

Selvom vi ved, at hår skal vokse konstant hver måned, er der en række årsager til, at din udvikling kan være hæmmet. "Tab af hår er polygent, hvilket antyder, at der er meget genetik inkluderet, der fører til hårtab, men måske aktiveret af noget så let som en allergi over for hårprodukter," siger Hill.

Hill siger, at gener og også hormonelle midler har den mest betydningsfulde effekt på hårudvikling, men der er forskellige andre aspekter at huske på. Ændring af hormonelle agens kan skyldes wellness, barsel eller spændinger. Såvel som hvis vi er oprigtige, har nogle mennesker simpelthen hurtigtvoksende hår i deres genetik.

Helt sikkert, din krops samlede sundhed og velvære kan gøre en forskel. Vedvarende helbredsproblemer, høje temperaturer og også medicin kan påvirke, hvordan håret vokser. Så er der måde at se på faktorer som spænding; kost og vitaminmangel der også bidrager til hårudvikling. "Det er meget vigtigt at have en afbalanceret kost og bevare en sund og afbalanceret måde at leve på, for at opretholde hårvæksten i sin optimale grad," hævder Porter.

Trin #1. Forsøg en hovedbundsterapi og massageterapi

En sund og afbalanceret hovedbund er afgørende for at udvide sunde lokker. Hillside foreslår at bruge en hovedbundsmaske af olie, der løser det nuværende behov for din hovedbund og hjælper med cellulær omsætning. "Jeg anbefaler, at mine klienter sover på deres præ-hovedbundsterapi for at få optimale resultater," siger Hillside.

Du kan ligeledes aktivere hovedbundens muskler og også booste flowet ved at gnide hovedbunden. Faktisk fik en håndfuld mænd i en undersøgelse fra 2016 en daglig fire-minutters hovedbundsmassage. Ved dommen fra forskningsundersøgelsen opdagede de private forskere en stigning i hårtykkelsen. En meget nyere undersøgelse fra 2019 viste, at af de omkring 300 personer, der fulgte en detaljeret massageterapirutine, rapporterede næsten 70 % øget hårtykkelse til sidst.

Trin #2. Undersøg din udrensningsrutine

Lad os gøre det klart: Rengøring af hovedbunden er ikke til forhandling. "At anvende en ordentligt shampoo er en game-changer for hovedbund og tab af hår," hævder Hillside. Men rensning af hovedbunden og også håret behøver ikke altid at ske med et rengøringsmiddel. "Nem skylning under et brusehoved kan tænkes som en mild rengøring, og også æbleciderbaserede skylninger samt co-washes er et godt valg."

Trin #3. Tjek en trichologist

Hvis du er bekymret for tab af hår eller blot har til hensigt at spørge om dit hårs generelle sundhed og velvære og også din hovedbund, kan du overveje at reservere en tid hos en regional tricholog. Hill siger, at du kan få dit blodpanel vurderet af en tricholog, der er specialiseret i hovedbund og også hår, for at evaluere dine data via en "trikologisk" linse. Dette kan hjælpe med at genkende alle underliggende årsager, der kan påvirke din hårudvikling.

Trin #4. Prøv hårvækstprodukter

Du stiller måske spørgsmålstegn ved, om hårbehandlingsartikler, der lover meget længere, stærkere, hurtigere voksende hår virkelig virker, og det korte svar er faktisk. "Hårvækstartikler er for det meste androgenblokkere med energiske ingredienser, der bedrager kroppen til at udvide den ekspanderende fase af hårcyklussen," siger Hill.

"Der er kliniske og også videnskabelige undersøgelser, der afslører, at disse produkter og også indvendige kosttilskud fungerer." Selvom de ikke teknisk udvider dit hår, bevarer de stabiliteten af hårrødderne og motiverer det også til at efterligne vækstfasen i længere tid.

Trin #5. Overvej kosttilskud til hår

Hår er konstrueret af det sunde protein keratin, som har en aminosyrekonto, herunder cystein, serin, glutaminsyre, glycin og prolin. Både kollagen og også biotintilskud har store mængder af mange af disse aminosyrer, hvilket indikerer, at kosttilskuddene forsyner kroppen med hårets byggesten.

Ønsker du en olie til bedre hår til både kvinder og mænd? Prøv denne idag:

Hair Protection Oil
Hair Protection Oil
En blanding af naturlige olier, der hjælper med at give fugt og beskyttelse til håret

Konklusion

Hvis din krop, hår og hovedbund er sunde, kan du forvente at have 1/4 tomme til 1/2 tomme hårvækst om måneden. Der er en række aspekter, der kan påvirke mængden af hårvækst, du ser, men en hurtig gennemgang til en tricholog kan hjælpe med at afgøre enhver form for underliggende bekymring, der kan blokere dig i at nå dine hårmål.