Hårtab Hos Kvinder

Hvad Er Hår Egentlig?

Det er måske et mærkeligt spørgsmål at stille, men hvad er hår? Videnskaben bag er langt mere kompleks, end den ser ud på overfladen. Hår er ikke bare et aktiv, der forbedrer en persons udseende; det spiller også en vigtig rolle i kønsidentifikation, sensorisk transmission og meget mere.

Hårets struktur består af 80 % keratin, et fibrøst strukturelt protein, 10 % vand og 5-10 % pigmenter og lipider. Det vokser spontant i løbet af vores liv og fornyer sig selv i henhold til en naturlig cyklus.

Biologisk set er det hår, vi har på hovedet, teknisk set dødt. Den eneste del af dem, der er levende, er roden, der er indlejret i hovedbunden. Hår har to dele:

Follikler:Folliklerne, der også kaldes hårknolde, er placeret mellem lagene af dermis og hypodermis. Det er her, keratinocytterne produceres sammen med melanin.

Medulla: Det inderste lag af hårskaftet og består af en blød, fedtet substans.

Cuticula: Et tyndt, beskyttende lag, der indeholder de næringsstoffer, der er vigtige for hårets vækst. Det har en stramt formet struktur med skæl, der ligner overlappende skæl.

Cortex: Dette er hårets hovedbestanddel, der indeholder lange keratinkæder, som giver håret elasticitet, modstandsdygtighed og glans. Både cortex og medulla indeholder hårets pigment.

Hvad Er Hårtab Hos Kvinder?

Hårtab er en af de mest almindelige lidelser, der ses inden for dermatologi.

Ifølge rapporter påvirker androgenetisk alopeci (AA), som er en form for hårtab, 50 millioner mænd og 30 millioner kvinder i USA. For at gøre tingene endnu værre vil 50 % af mænd over 50 år opleve en eller anden form for skaldethed hos mænd.

Når folk begynder at gennemgå disse ændringer, er de ofte desperate efter løsninger til at vende hårtabsprocessen. Desværre har folk en tendens til at tro på alt, hvad de læser online, især når de har med en kronisk tilstand at gøre.

For de fleste mennesker er hårtab blot et æstetisk problem, som ikke har nogen alvorlig komplikation for patientens helbred. Denne tilstand kan dog føre til flere mentale sundhedsproblemer, herunder lavt selvværd, konstant selvbevidsthed og depression.

I sidste ende kan dette have en negativ indvirkning på patienternes livskvalitet, hvilket er meget problematisk.
Derudover påvirker hårtab en betydelig del af befolkningen af begge køn, hvilket forværrer situationen yderligere.

I nogle tilfælde kan patienter besøge lægen om deres hårtab og finde ud af, at der er en underliggende tilstand, der udløser det, herunder hypothyroidisme, autoimmune sygdomme og infektioner.
Overordnet set har hårtab psykologiske og organiske komplikationer, som bør få vurderet omgående.

Tegn & Symptomer På Hårtab

Udtynding af kroneområdet
Dette er et andet almindeligt tegn, der indikerer en type alopeci. Udtynding, der opstår i kronområdet af dit hoved, er typisk det første sted, der får folk til at bemærke hårtab.
Ser du, skaldethed påvirker hovedet i en mønsterlignende struktur. Derfor er udtynding af kroneområdet generelt almindeligt blandt alle mænd, der oplever hårtab.

Krøllet hår
I modsætning til de to ovenstående tegn er krøllet hår ikke konstant blandt alle patienter med mandlig skaldethed. Men når dit hår begynder at blive krøllet, kan det være et tidligt tegn på, at du har en form for alopeci.
De fleste, krøllede hår starter i nakkeområdet og i løbet af årene. Typisk vil du se dette tegn, når kroneområdet begynder at blive tyndt.

Tab af hår på toppen
At miste håret på toppen af hovedet er et andet klassisk tegn på, at du har at gøre med mandlig skaldethed.

Bemærk, at nogle mennesker oplever hårtab i specifikke pletter, hvilket kan tyde på et andet problem (f.eks. infektion).

Aldersrelateret udtynding af håret

Ældre mand søger løsninger på telefon for at afhjælpe hårtab, flad stil.
Når vi bliver ældre, bliver vores hår naturligt tyndere.
Derfor bør du træffe forebyggende foranstaltninger for at bremse denne proces og bevare integriteten af dit hår.
Du skal også være opmærksom på, at hastigt hårtab ikke er et tegn på aldersrelateret hårudtynding. Det kan være en tidlig præsentation af alopecia.

Bredere skilning

Når dine skilning begynder at blive bredere, er det et tegn på hårtab.
Dette tegn er især nyttigt for personer, der måske ikke bemærker, at deres hår bliver tyndere.
Hvis dit hår bliver tyndere der, hvor du skiller det, bør du derfor overveje at konsultere din læge med henblik på yderligere undersøgelse.

Skæl

Mens mange mennesker tror, at skældannelse er en normal proces, der forekommer hos alle, er dette ikke sandt.
Skæl er et almindeligt tegn på, at der foregår noget unormalt i din hovedbund. En udbredt tilstand, der forårsager skæl, er kendt som seborrheisk dermatitis, som er en type eksem.
Heldigvis forårsager denne tilstand typisk ikke mandlig skaldethed; det er dog bedre at konsultere din læge, hvis du har skæl, især hvis det opstår pludseligt.

Overfølsomhed i hovedet

Da hår virker som en varmeisolator, kan du teste for mandlig skaldethed, hvis du udvikler usædvanlige fornemmelser i varmt eller koldt vejr.
For eksempel kan nogle mennesker ikke føle ekstrem varme i hovedet på trods af det varme vejr. Hvis dette er tilfældet for dig, kan dit hår være ved at blive tyndt.

På samme måde kan det være tegn på et betydeligt hårtab, hvis du begynder at få flere solskoldninger end normalt, hvilket fjerner det beskyttende lag fra din hovedbund - dit hår.

FAQ
  • Hvilke slags typer af hårtab findes der?
  • Kan Hair Growth® hjælpe med alle former for hårtab?
  • Hvad er forskellen mellem mandlig og kvindelig hårtab?
  • Giver tør hovedbund øget hårtab?
  • Hvad er de forskellige stadier i hårvækstcyklussen?
  • Forekommer der nogen bivirkninger?
  • Kan Hair Growth Serum bruges i kombination af andre produkter?
  • Kan voks, gelé, styling olie eller lignende benyttes efter påføring af Hair Growth Serum?