Hvad er FUE hårtransplantation og er det den rigtige løsning for dig?

Skrevet af Redaktionen
Senest opdateret

FUE hårtransplantation er en behandling, hvor follikulært transplantat tages fra en patients donorsted, generelt på bagsiden af hovedet og plantes i modtagerområdet. Dette er det område, hvor patienterne ønsker, at håret skal vokse.

Hårtransplantationsspecialisten vil plante transplantaterne med grundig opmærksomhed på hårudviklingsvinklen, placeringen og også dybden for at sikre de mest naturlige og også raffinerede resultater og også hårgrænsen.

Indledning

FUE hårtransplantation er i vid udstrækning afsluttet med minimalt påtrængende moderne teknologi og små snit. På grund af dette behøver kunderne ikke at bekymre sig om ar og kan fortsætte med at bruge deres hår kort efter behandlingen.

FUE hårtransplantation har faktisk opnået bemærkelsesværdig popularitet i mange år. Det er fortsat en af de mest efterspurgte hårtransplantationsprocedurer på verdensplan på grund af det faktum, at det medfører meget mindre smerte. Desuden er blandt de vigtigste højdepunkter ved en FUE hårtransplantation, at proceduren normalt ikke efterlader nogen mærker.

FUE hårtransplantation bruger mini-punches for at få såvel som reinjiceret ensomme, sunde hårrødder, hvilket giver endnu mere kosmetisk tiltalende resultater, uden at efterlade nogen form for bevis for kirurgisk behandling.

dit hårtab, barbere håret, nye hår, alle hårtransplantationer, omfattende hårtab

 

Fordele ved FUE til transplanterede hår

Ardannelsen er ikke bekvemt tydelig

En af de største æstetiske forskelle mellem FUE-hårtransplantation og også FUT-behandlinger er, at FUE-terapi ikke behøver at inkludere nogen form for sting. Det inkluderer heller ikke nogen form for liner-ardannelse, som ofte er rigtig svær at skjule.

FUE bruger banebrydende teknologi

Man bruger et mangfoldigt udvalg af automatiserede transplantationsanordninger og teknologier, hvilket gør FUE-hårtransplantationsbehandlingen meget hurtigere og giver mulighed for mere fremtrædende og også foretrukne resultater. Brug af hårtransplantationsværktøjer samt innovation, giver mulighed for at gøre hele processen mindre påtrængende.

Indeholder meget mindre ubehag

Sammenlignet med FUT-transplantation involverer FUE-hårtransplantation en hel del meget mindre smerte. Resultaterne hos FUE-personer har konstant været ekseptionelle. Derudover varer smerterne efter behandlingen normalt 1 uge.

Stor pris for restitution

Blandt de mest effektive aspekter ved en FUE-hårtransplantation er, at den ikke er ekstremt invasiv, hvilket tyder på, at nedetiden i forbindelse med den kirurgiske procedure er mindre meget lidt. I mange tilfælde vil klienter sandsynligvis arbejde den følgende dag, efter at have fået en transplantation.

nye hår, levedygtige hårsække, alle vores behandlinger, tyndt hår

 

Nogle andre fordele ved FUE

Proceduren tager ikke meget tid og kan normalt gennemføres på under 24 timer. FUE-hårtransplantation er meget hurtigere end de fleste konventionelle transplantationsstrategier. Det tager ca. transplantationsspecialister 6-8 timer at operere.

Et af de væsentlige højdepunkter ved en FUE-hårtransplantationsprocedure er dens tilpasningsevne. Hvis personen mangler sunde hårrødder i hovedbunden, kan specialister indsamle levedygtige follikler fra andre kropsdele.

FUE er en ekstremt pålidelig behandling, der giver mennesker langvarige resultater.

Transplanteret hår: Hvad skal man forvente

Ligesom godt helbred såvel som ungdom, tager de fleste af os vores hår til rådighed, det vil sige, indtil det er væk. For mange individer kan en hårtransplantation hjælpe med at bringe tilbage, hvad der ligner et komplet eller i det mindste fyldigere hår.

Hvis udtynding førende eller hårløs virkelig plager dig, kan proceduren være en måde at føle dig mere positiv omkring dit udseende. Tal dog allerførst med din læge om, hvad du kan forvente under såvel som efter den kirurgiske behandling.

Hårtransplantation en slags kirurgisk behandling, der flytter hår, du allerede har brug for for at fylde et område op med slankt eller intet hår. Læger har faktisk foretaget disse transplantationer i USA, siden 1950'erne, men teknikker har faktisk ændret sig meget i de sidste par år.

Du har normalt proceduren på lægens arbejdsplads. Til at begynde med renser specialisten din hovedbund samt infunderer medicin for at bedøve baghovedet. Din læge vil helt sikkert vælge en af metoderne til transplantationen: Follikulær enhedsstrimmel kirurgisk behandling (FUSS) eller follikulær systemekstraktion (FUE).

Med besvær kan specialisten slippe af med en 6- til 10-tommer strimmel hud fra bagsiden af dit hoved. De lægger det til side og syr hovedbunden til. Dette område er øjeblikkeligt skjult af håret omkring det.

Dernæst opdeler kirurgens gruppe strimlen af fjernet hovedbund i 500 til 2.000 små transplantater, hver med et individuelt hår eller blot nogle få hår. Antallet og typen af transplantat, du får, afhænger af din hårtype, kvalitet, farve og også størrelsen af det område, hvor du får transplantationen.

Hvis du får FUE-proceduren, vil kosmetikkirurgens gruppe helt sikkert barbere bagsiden af din hovedbund. Derefter vil lægen fjerne hårsækkene en ad gangen derfra. Placeringen heler med små prikker, som dit eksisterende hår vil dække.

Bagefter falder begge procedurer sammen. Efter at de har klargjort transplantaterne, renser og bedøver specialisten det område, hvor håret helt vil vokse, skaber åbninger eller slidser med en skalpel eller nål og sætter forsigtigt hvert transplantat i et af hullerne. De vil muligvis også få hjælp fra andre teammedlemmer til at dyrke transplantaterne.

Afhængigt af størrelsen af den transplantation, du får, vil proceduren tage omkring 4 til 8 timer. Du kan kræve en anden procedure senere, hvis du bliver ved med at fælde hår eller beslutter, at du vil have tykkere hår.

Vil du også beskytte dit hår? Disse tabletter er vores anbefaling:

Hair Nutrient Tablets
Hair Nutrient Tablets
Indeholder blandt andet zink, der bidrager til vedligeholdelse af normalt hår.

hårtransplantation afhænger, synlige ar, tilfredsstillende resultat, follicular unit transplantation

 

Forudsætninger samt rekreation ved dit hårtab

Efter det kirurgiske indgreb kan din hovedbund være virkelig øm. Du skal muligvis tage smertestillende medicin i et antal dage. Din kirurg vil helt sikkert få dig til at lægge bandager over din hovedbund i mindst en dag eller to dage. De kan desuden foreslå et antibiotikum eller en antiinflammatorisk medicin, som du kan overveje flere dage. Mange mennesker har evnen til at gå tilbage på arbejde 2 til 5 dage efter proceduren.

Inden for 2 til 3 uger efter operationen vil det transplanterede hår falde, men du bør begynde at se ny vækst inden for et par måneder. De fleste mennesker vil se 60% af ny hårvækst efter 6 til 9 måneder. Nogle specialister foreslår den hårvoksende medicin minoxidil (Rogaine) for at øge hårvæksten efter hårtransplantation, men det er ikke klart, præcis hvor godt det virker.

Bivirkninger og omkostninger ved hårtransplantation

Prisen for en hårtransplantation vil i høj grad afhænge af mængden af hår, du flytter, men den varierer normalt fra $4.000 til $15.000. De fleste forsikringsdækninger dækker det ikke.

Ligesom enhver form for kirurgisk behandling har transplantationer nogle trusler, der består af blødning såvel som infektion. Der er også mulighed for ardannelse samt unaturligt udseende af splinternyt hårudvikling.

Omkring det øjeblik, helt nye lokker begynder at vokse, har nogle individer betændelse eller en infektion i hårsækkene, kaldet folliculitis. Antibiotika og også kompresser kan lette problemet. Det er desuden muligt pludselig at miste et par af de oprindelige hår i det område, hvor du fik de helt nye hår, kaldet stødtab. Men meget af øjeblikket er det ikke permanent.

Tal med din læge om disse risici og også, hvor meget forbedring du sandsynligvis vil modtage fra den kirurgiske behandling. De kan hjælpe dig med at beslutte, om det er et godt valg for dig.

Hvilken type hårtransplantation er den rigtige for dig?

Bestemmelse mellem FUT- og FUE-metoder resulterer i adskillige spørgsmål. I denne guide hjælper vi dig med at finde ud af mere om de forskellige former for hårtransplantationsprocedurer, der består af fordele, forventede resultater, udgifter og perfekte kandidater for hver. En personlig undersøgelse vil garantere det mest effektive resultat for dig.

hvide prikker, fut hårtransplantation, mistet håret, medicinsk behandling, mange faktorer

 

Typer af hårtransplantationer

Der er to primære hårtransplantationsstrategier, der konsekvent anvendes: FUT (Follicular Device Transplantation) og FUE (Follicular System Extraction). Begge disse metoder er effektive til at genoprette tykkere, naturligt udseende hår.

FUE-hårtransplantationer

Med FUE-hårtransplantation samles hvert enkelt follikelsystem fra hovedbunden. Hårsækkene fjernes i en vilkårlig stil, så din læge kan samle hår fra bidragyderområdet med meget mindre tydelig udtynding af placeringen. Med Follicular Unit Extraction (FUE), opsamles hår via små cirkulære snit i hovedbunden.

Hands-on FUE og Robot FUE

En manuel FUE-hårtransplantation udføres af en læge, der bruger en håndholdt enhed til at trække de specifikke hårrødder ud.

En Robot FUE-procedure bruger et robot-hårtransplantationsværktøj, der er vejledt af lægen. Lægen vælger den ønskede mængde hår til samling samt kortlægger det foretrukne donorområde. Lægen samler ikke rigtig transplantaterne. Indsamlingshandlingen afsluttes af ARTAS-robotten. Dette medicinske vidunder af innovation giver uovertruffen præcision og også nøjagtighed.

Fordele ved Robot-FUE

Høj graft høj kvalitet

Det computeriserede ARTAS FUE-system muliggør 3D-analyse i realtid og også beregning af hver hårsækkes kvaliteter. Dette giver robotten mulighed for at vælge de sundeste og bedste rødder til effektiv høst og også transplantation.

Helt naturligt udseende resultater

ARTAS FUE-metoden høster og transplanterer hår i deres naturlige grupperinger og efterlader INGEN lige mærker. Dette giver håret et mere naturligt udseende og giver dig mulighed for at bruge dit hår så kort som du vil, f.eks. uden at skulle bekymre dig om et mærkbart ar.

Ingen smerter under eller efter behandlingen

Sammenlignet med en rejse til tandlægen, bruger FUE-behandlingen lokalbedøvelse for at sikre minimal smerte under hele proceduren. Fordi FUE-transplantationen bruger en minimalt påtrængende teknik, oplever mange mennesker meget lidt ubehag under eller efter deres procedure.

Kort helbredelsestid

Uden nogen skalpel eller sting brugt i behandlingen er restitutionsproceduren efter en FUE-transplantation hurtig, hvor mange mennesker vender tilbage til deres daglige opgaver inden for et antal dage. Selve proceduren tager kun omkring 8 timer.

Marginal ardannelse på donorplacering

Fordi rødderne høstes i en vilkårlig stil, påvirkes udseendet såvel som tætheden af velgørerplaceringen minimalt. FUE er en udvælgelsesbehandling for folk, der vælger at have deres hår meget kort bagpå, fordi velgørerområdet ser upåvirket ud og også uændret.

hårtab, endelige resultat, yderligere hårtab, hårtab, naturligt resultat

 

Hvem kan få Robot-FUE

Mand med tyndere hår eller skaldet øverst eller foran på hovedet har fremragende udsigter til ARTAS-robottransplantationen. Da håret er transplanteret fra et velgørende område på bagsiden af hovedet, afhænger det også af tætheden og stabiliteten af dit hår på det sted.

FUE er et fantastisk alternativ for personer, der ikke ellers er gode kandidater til FUT, uanset om de har marginalt hår i velgørerområdet eller har en blød hovedbund.

Pris på Robot-FUE

Generelt sætter FUE-transplantationer dig i gennemsnit tilbage på $9.000. [1] Den samlede udgift ved en FUE-hårtransplantation afhænger af rækken af transplantater, der trækkes ud bånddimensionen i den enkelte situation.

Hvad er succesraten på Robot-FUE?

FUE-transplantationer kan være lige så effektive som den mere standard FUT-metode, med transplantatoverlevelsesrater på 90 %. Med Robot FUE moderne teknologi kan succesen for proceduren være så høj som 100%. Succesniveauet er baseret på evnen, viden og erfaring hos den læge, der udfører proceduren.

FUT hårtransplantationer

Ved Follicular Unit-hårtransplantation (derudover i nogle tilfælde også kaldet "strip-metoden") bliver en lang skive celler fjernet fra den bageste del af hovedbunden. Individuelle follikulære systemer bliver derefter fjernet fra strimlen ved hjælp af stereo-mikroskopisk dissektion.

Så snart folliklerne er blevet samlet, lukkes skaden og efterlader et enkelt, meget fint direkte mærke.

forskellige behandlingsmetoder, hårtab

 

Fordele ved FUT-metoden

Praktisk rekreationstid

Restitutionstiden for en FUT-behandling er yderst brugbar og varer typisk mellem 10-12 dage. Nogle mennesker har faktisk oplevet højere grader af ubehag med FUT i modsætning til andre behandlinger på grund af prospektiv hævelse, hvor strimlen af hovedbund blev elimineret. Under disse omstændigheder foreslås ubehagsmedicin.

Højere pris

Med FUT samles håret fra midten af donorområdet, hvor det meste af håret er langsigtet. Derfor anbefales ofte klienter med begrænset hårtilgængelighed i velgørerområdet til FUT-terapi. Med FUT opsamles folliklerne omhyggeligt, hvilket holder det beskyttende væv intakt, så transplantater er holdbare såvel som højere kvalitet.

Naturligt udseende resultater

Proceduren efterlader dig med et ekstremt tyndt, lineært ar, der ikke er mere end 1 mm i størrelse eller meget mindre i dimension. Dette gør det ekstremt nemt at skjule med det omgivende hår, så det er praktisk talt uopdagligt.

Med en FUT-hårtransplantation transplanteres en klients hår i bittesmå, normalt hold på 1-4 hår. Dette giver dig mulighed for at værdsætte et fyldigere, helt naturligt hår uden at afsløre din hårtransplantationsbehandling.

Ingen yderligere markering med efterfølgende procedure

På trods af de mange forskellige behandlinger, en person gennemgår, er du kun betroet til ét mærke. Derimod efterlader FUE-behandlingen et lille, afrundet mærke med hvert rodsystem, der høstes.

Hvem kan få FUT?

Når en patients hovedmål er at opnå maksimal fylde fra hårsaneringen, anbefales FUT. For kunder, der oplever betydelig skaldethed omkring hovedets topplacering, kan FUT være en langt bedre løsning end FUE for langt bedre sdækning såvel som volumen.

Pris

Prisen for en FUT-behandling varierer afhængigt af situationens dimension. En procedurer begynder normalt omkring $7000. Normalt er en FUT-procedure meget billigere end en FUE Artas Robot-procedure.

Succesraten

Succesraten for enhver form for tilgang, inklusiv FUT, afhænger af lægens ekspertise. En dygtig læge kan tilbyde FUT-transplantationer med succesrater på helt op til 95-98%. Husk på, at det er typisk for hårtransplanterede hårsække at falde ud, før de genopstår irreversible hårsække – dette bliver en del af dit hårs helt naturlige livscyklus og også transplantationsproceduren.

Hvilken hårtransplantationsmetode er ideel?

Begge procedurer er et fremragende valg for mænd og kvinder, der har tab af hår. Når du skal vælge mellem FUE eller FUT, skal du tale med din specialist om, hvilken metode der passer bedst til dig.

Under udnævnelsesprocessen bør du og også din læge gennemgå dine mål såvel som forventninger, antallet af follikulære enheder, der kræves for at opnå din ønskede dækning, samt din hårgrænses sidste stil. Dette vil hjælpe dig såvel som din kirurg med at vælge, hvilken teknik til hårtransplantation der er bedst for dig.

Leder du også efter en pakkeløsning til at beskyte dit hår? Denne giver dig en samlet løsning:

Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst