Hvad hjælper på tyndt hår (mænd)?

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Der er et par forsikringer i livet: Trafik, en krævende leder og generende svigerforældre... bare blandt andre. Såvel som for flere mænd er der endnu en garanti, der ligger højt på 'forværringsområdet': Fyres tyndere hår såvel som mandligt hårtab.

Denne korte artikel handler om, hvad der udløser mænds tyndere hår og skaldethed, sammen med hvordan du kan få dit hår tilbage på normal vis.

[[textbox]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Indledning

Selvom det er naturligt, at vores hår bliver tyndere og på et tidspunkt falder af, betyder det ikke, at du skal acceptere det. Ja, der er hele tiden muligheden for at ryste det hårløse udseende (såvel som din indre Jason Statham), men det virker som et ret radikalt skridt, ikke?

Selvom der ikke kan afvises, at et skaldet hoved kan se ret slemt ud, så antag, at du ikke er klar til at pakke klipperne ud og skære den sidste af dine låse af. Heldigvis er der måder, hvorpå du kan håndtere tyndt hår normalt. Og nej, vi taler ikke om kirurgiske procedurer for hårtransplantation eller kemiske terapier, der steger din hovedbund.

[[textbox]]

Hvad skaber mandligt hårtab?

Selvom der er en række former for hårtab, er den mest typiske mandlig skaldethed, som har det smarte navn androgen alopeci.

Dette påvirker alle mænd til en vis grad, men ligesom mange ting i livet finder din genetik ud af, hvor tilbøjelig du er til denne procedure. Mange tak, mor og far!

Mandlig skaldethed er forårsaget af det hormonale middel Dihydro-testosteron (DHT). Dette hormon er dannet ved omdannelsen af testosteron opdaget i blodet af enzymet 5 alfa-reduktase. For mænd, der er genetisk disponeret for mandlig skaldethed, er folliklerne ud over hovedet følsomme over for DHT.

Fyldigere hår, tyndt hår, tynde hår, mandlige kønshormon

Disse rødder begynder at miniaturisere, hvor færre hår udvider sig fra hver follikel, hvilket får hårene til at blive finere, og fortsætter også indtil hårsækken ikke længere er i stand til at skabe hår.

Bortset fra mandlig skaldethed består andre grundlæggende årsager til hårtab af helbredsproblemer, infektioner, tilstande som alopecia areata og livsstilselementer som stress, diæt og også cigaretrygning.

Er kemiske shampoo farlige for tynde hår?

Vi ønsker ikke at skræmme dig, men alligevel vil du måske revurdere den hårshampoo, som du har brugt siden gymnasiet!

Specifikke shampoo-ingredienser er ikke kun skadelige for dit hår og hovedbund, men også dit totale helbred. Regelmæssig brug kan forårsage en lang række bekymringer, herunder irritabilitet, irritation og også tab af hår.

Næste gang du køber hårshampoo, så brug et ekstra minut til at undersøge bagsiden af disse hårshampooflasker. Lav en note for at holde dig fri af kunstige ubehagelige ting som:

 • Natriumlaurylsulfat
 • Parabener formaldehyd
 • Isopropylalkohol
 • Propylenglycol
 • Kunstige farver
 • Dimethicon
 • Triclosan
 • Retinylpalmitat
 • Petroleum
 • Mineral olie

Gå hellere altid med helt naturlige og også økologiske komponenter. Dit hår vil takke dig!

Tyndt hår, tyndere hår, fyldigere hår, tyndt hår hos mænd

 

Kan du reparere tyndt hår?

Hvis du leder efter et middel til at reparere mænds tyndere hår, skal du gøre et par ændringer seriøst. Mens de fleste mennesker ofte tror, at der ikke kan gøres noget for at håndtere mænds tyndere hår, kan ændringer i livsstil håndtere og endda forhindre hårtab.

Din kost kan have en enorm indflydelse på dit hårs sundhed og velvære. Prøv at være bevidst om, hvad du drikker og spiser, tag let på spiritus, og sørg for, at du indtager tilstrækkeligt med vand i løbet af dagen.

Tilføjelse af ekstra omega 3-fedtstoffer, sundt protein, C-vitamin og også jern til din diæt, samt at reducere dit alkoholindtag, kan betydeligt forbedre velvære såvel som vækst af dine lokker.

Hvis du ønsker at reducere hårtab, er dette vores anbefaling:

Hair Growth & Nutrient Bundle | Mænd
Hair Growth & Nutrient Bundle | Mænd
Et enkelt system med ekstra næringsstoffer

Kan mænd få sundt og fyldigt hår tilbage?

Selvom du ikke kan beskytte dig mod mandlig skaldethed (undskyld, drenge), kan du bremse det. Foretag følgende ændringer, for at hjælpe dit hår med at udvide sig tilbage efter udtynding:

Reducer stress- og angstniveauer

Vi ved alle, at alt for meget angst opfører sig dårligt for os. Men vidste du, at langvarig stress og angst kan føre til mænds tab af hår? Stress kan skubbe hårrødderne helt ind i en hvilefase, hvilket forhindrer dem i at producere nye hårstrå. Med tiden kan håret falde hurtigere af, også under simple opgaver som rengøring og kæmning. Så tag en chill pille og forsøg også ikke at svede de små ting!

Tyndt hår, tykke hår, tyndt hår hos mænd, transplanterede hår

 

Boost din kost

Ordsproget siger, du er, hvad du spiser. Og det ender også med, at din kost ligeledes kan forbedre dit hårs sundhed og velvære. Sundt protein er et vigtigt grundlag for sundt hår. Fisk, magert kød, bønner og også quinoa er fremragende ressourcer af sundt protein.

Jern er også vigtigt, da dette gør din krop i stand til at generere hæmoglobin i dit blod. Hæmoglobin transporterer ilt til vækst og fiksering af celler i din krop, bestående af de celler, der stimulerer hårvækst

Kosttilskud til støtte for hårvækst

Som alle andre dele af din krop kræver hår en række forskellige næringsstoffer. Hvis du ikke spiser tilstrækkelige mineraler og vitaminer i din kost, kan kosttilskud hjælpe med at genoprette dit hår normalt. Disse kosttilskud består af:

A-vitamin

Alle celler kræver A-vitamin til udvikling. Dette inkluderer hår, som finder sted for at være det hurtigst voksende væv i kroppen. Vitamin A hjælper desuden hudkirtlerne med at lave et fedtet materiale kaldet talg, som fugter hovedbunden og hjælper med at holde håret sundt og afbalanceret.

C-vitamin

En effektiv antioxidant, der hjælper med at sikre mod den oxidative angst udløst af helt frie radikaler, som kan blokere hårudvikling og også få dit hår til at ældes. Din krop kræver desuden C-vitamin, for at producere et protein kendt som kollagen, en vigtig del af dit hårs struktur.

B-vitaminer

Hjælper med at producere røde blodlegemer, som bringer ilt og også næringsstoffer til hovedbunden samt hårrødderne. Blandt de bedst kendte vitaminer til hårudvikling er et B-vitamin kaldet biotin, hvor forskning forbinder biotinmangel med hårtab.

Zink

Spiller en vigtig rolle i hårvævsvækst og også reparations. Det hjælper desuden med at vedligeholde, at oliekirtlerne omkring folliklerne fungerer korrekt. Undersøgelser viser, at zinktilskud mindsker hårtab forårsaget af zinkmangel.

Tykkere hår, tyndt hår hos mænd, får tyndt hår, behandle tyndt hår

 

Kan tyndere hår bringes tilbage med vigtige olier?

Nødvendige olier er ikke længere booket til hippier. De har faktisk set en aktuel stigning i popularitet, hvor folk rundt om i verden leder efter valgterapier til forskellige problemer. Og også dette består af tyndere hår samt mandlig skaldethed. Hvis du leder efter en olie der virker for dit hår, har vi denne:

Hair Protection Oil
Hair Protection Oil
En blanding af naturlige olier, der hjælper med at give fugt og beskyttelse til håret

Æteriske olier gnides forsigtigt ind i hovedbunden i flere minutter. Blandingen bør opbevares i hovedbunden så længe som muligt før shampoo for at opnå ideelle resultater.

Flere af de æteriske olier, der ofte bruges til hårtabsterapi, omfatter:

 • Rosmarin
 • Hvid Timian
 • Lavendel
 • Cedertræ
 • Te træ
 • Pebermynte

Før du påfører olien i din hovedbund, skal du røre den med en leverandørolie og lave en lappetest for at kontrollere, at du ikke er allergisk. Du kan gøre dette ved at placere en lille dråbe på din hud, vente 24 timer og holde styr på enhver form for negative reaktioner.

Hvordan kan jeg præcis få tykkere og også genskabe mit tyndere hår normalt?

Saw Palmetto stammer fra frugten af et lille håndtræ og betragtes som en urt for hårudvikling. Saw Palmetto kunne hjælpe med at forhindre hårtab med 5-alfa-reduktase (5α-R), et enzym, der omdanner testosteron til dihydrotestosteron (DHT), som er et hormonelt middel forbundet med hårtab. DHT menes at være en af de førende kilder til mandlig skaldethed.

Ved at minimere hævelse booster Saw Palmetto hovedbundens generelle sundhed, hvilket kan bidrage til helt ny hårvækst. En sund hovedbund er afgørende for udvikling af nyt hår, ligesom mindre hævelse kan øge hårvæksten og også stoppe hårtab.

Gendan mænds tyndere hår med helt naturlige hårshampooer, balsam og hårbehandlinger. Helt naturlig mande hårshampoo til tyndere hår og også hårfortykkelsesbalsam til mænd tilbyder mængde, så dit hår ser betydeligt tykkere og meget sundere ud. Dette kan være praktisk, hvis du er en mænd med tyndt eller normalt fint hår.

Disse helt naturlige hårfortykkelsesprodukter til mænd indeholder desuden vitaminer og aminosyrer, der hydrerer din hovedbund og fremmer hårsækkenes vækst.

Når du køber disse varer, skal du søge efter varer, der indeholder helt naturlige komponenter som argankerneolie, salviefjerner, natlysolie samt savpalme.

Stærkt hår, vigende hårgrænse, sundt og stærkt hår, tabe håret

 

Hvilke årsager føre til tyndere hår?

Hvis du er en mand, der oplever hårtab i form af en faldende hårgrænse og også udtynding på kronen af hovedet, er det sandsynligt, at du har at gøre med mandlig skaldethed. Dette er en af de mest almindelige former for hårtab (påvirker omkring halvdelen af alle mænd over 50). Det påvirker typisk kronen (toppen af hovedet) og også fronten af hovedet (over tindingerne). Der er ingen kur mod tyndere hår forårsaget af mandlig skaldethed, men der er behandlinger.

Alopecia areata

Nogle individer opdager måske ikke, at deres hår bliver tyndere, men at det giver pletter. Denne form for hårtab kaldes alopecia areata. Det kan også udløses af stress, men ofte ved vi ikke, hvorfor det opstår. Den lyse side er, at denne form for hårtab ofte afregner sig selv inden for et par måneder, hvilket fører til genvækst. I forskellige andre tilfælde forårsager det meget mere ekstreme former for hårtab, som ikke kan vendes. Alopecia areata kan behandles med minoxidil, lysbehandling og kortikosteroider, blandt forskellige andre behandlinger.

Telogen effluvium

Nogle gange kan tyndere hår udløses af hormonelle justeringer, angst, sygdom, ændringer i din kostplan eller visse lægemidler. Dette kaldes telogen effluvium og er også kvalificeret ved små og også kortvarige hårtab på hovedet. En meget mere alvorlig variation kaldes anagen effluvium, hvor der hersker hårtab på tværs af kroppen. Dette er almindeligvis forårsaget af kemoterapi og strålebehandling og stopper også normalt, efter at behandlingen faktisk er ophørt.

Vil tyndere hår forårsaget af stress udvide sig tilbage?

Som diskuteret ovenfor er telogen effluvium hårtab på grund af stress, sygdom, justeringer af kosten eller hormonelle midler højst sandsynligt midlertidigt, ligesom håret vil vokse tilbage. Selv det ekstra alvorlige anagen effluvium, som skaber hårtab på tværs af kroppen (normalt udløst af kræftbehandlinger) vil normalt stoppe, når behandlingen faktisk har indebåret en afslutning.

Terapier til tyndere hår - Kan hår genoprettes?

Finasteride

En af de mest pålidelige terapier for tyndt hår forårsaget af skaldethed hos mænd er finasterid. Finasteride virker ved at forstyrre virkningerne af det mandlige hormonmiddel DHT på hårsækkene. I en undersøgelse oplevede 90 % af de mænd, der tog en tablet med 1 mg finasterid på daglig basis i 6 måneder, at hårtabet stoppede.

Minoxidil

En anden behandling for tyndere hår er minoxidil. Dette er en medicin, der er let tilgængelig uden recept på apoteker såvel som online. Det kan bruges til at håndtere mandlig skaldethed, kvindelig skaldethed og alopecia areata. Det er videnskabeligt effektivt i 60% af mænd, såvel som kan føre til standsning af hårtab og også genvækst, når det bruges korrekt. Minoxidil kommer som et skum eller lotion og bør gnides ind i hovedbunden en eller to gange om dagen i omkring 4 måneder, før virkningerne ses. Ligesom finasterid vil hårtab genoptages, efter at behandlingen med minoxidil faktisk er stoppet.

Produkter til tyndere hår

Hårtabsshampoo

Masser af mærkenavne af hårtabshampoo er tilgængelige i apoteker, men der er meget lidt, der tyder på, at de faktisk fungerer. Disse typer produkter kan booste dit hårs samlede velvære, men det vil sandsynligvis ikke påvirke, hvordan det vokser. Hvis du ønsker en hårshampoo der fungere, kan vi anbefale denne:

Hair Strength Shampoo | Mænd
Hair Strength Shampoo | Mænd
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

Hair Recovery Conditioner | Mænd
Hair Recovery Conditioner | Mænd
Sigter mod at øge glathed og slidstyrke og samtidig hjælpe med at reducere knækkede hårstrå

Kosttilskud til tyndere hår

Hårtabsvitaminer er kosttilskud. De sigter mod at forbedre den høje kvalitet af hår samt håndtere mandlig skaldethed. Hvis du antager, at vitaminmangel er årsagen til dit hårtab, kan det være effektivt at tage et tilskud. Hvis du leder efter tabletter til at supplere dine hårrutiner, er disse vores anbefaling:

Hair Nutrient Tablets
Hair Nutrient Tablets
Indeholder zink til vedligeholdelse af normalt hår samt niacin og riboflavin til vedligeholdelse af normal hud

Forskellige andre terapier

Når det kommer til alopeci areata, er behandlingsvalgene forskellige. Disse består af skud af kortikosteroider, topiske kortikosteroider, immunterapi og lysterapi. Disse vil helt sikkert adskille sig i ydeevne og også ligesom finasterid såvel som minoxidil, er behandlinger ikke garanteret.

10 ting du behøver at vide om tyndt hår hos mænd

Hvis du blot er en af de 25 procent af mænd, der begynder at blive hårløse, når de er tre årtier gamle, kan shampoo virke ret hjælpeløse. Men hvis dit hår vinder op i stikhullet hver tidlig morgen, er det måske ikke så dårligt, som du tror.

Til en begyndelse hævdede forskere fra University of Manchester, der skrev i PLOS Biology, at et lægemiddel, der oprindeligt var planlagt til at håndtere osteoporose, i sidste ende kunne give en behandling for skaldethed.

Mens vi alle venter på det, såvel som før du går til omkostningerne ved at betale for en hårtransplantation, så tag et kig på vores liste over de ti punkter, du skal forstå om at fælde dit hår. Følg disse retningslinjer, og du kan simpelthen vedligeholde dine utæmmede hår i nogen tid endnu.

Hvis du ønsker en samlet pakke til at beskytte og ernære dit hår, er denne vores anbefaling:

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

1. At fælde hår vs. at blive hårløs

Dette er ikke et så dumt spørgsmål, som det ser ud til. At fælde dit hår er ikke det samme som at blive hårløs. Mandlig skaldethed er et arveligt problem, hvorimod hårtab i sig selv kan forårsages af en række variabler.

Hvis du fælder pletter af hår på en åbenlyst vilkårlig måde, kan du have alopeci, en tilstand, hvor en person (mand eller kvinde) fælder pletter af hår fra dele af deres krop. I ekstreme tilfælde kan dette påvirke hvert eneste hår på kroppen. Alopeci menes at have genetiske såvel som autoimmune aspekter (hvor kroppen fejlagtigt angriber sig selv). Det er ikke det samme som skaldethed hos mænd.

Hvis dit hårtab finder sted i et meget mere normalt vigende mønster, typisk fra kronen på hovedet, så er det mere sandsynligt, at du har mandlig skaldethed. Men husk at de fleste mænd bliver hårløse. Det er absolut ikke noget at være bange for eller flov over.

2. Hvor hurtigt vil jeg fælde mit hår?

Hårtab hos mænd begynder til sidst i tyverne, men det tager typisk 15-25 år at blive hårløs. Halvdelen af 50-årige er ret skaldet.

Nogle mænd bliver dog hårløse på mindre end fem år. Det er næsten svært at sætte en finger på, hvor lang tid processen vil tage.

3. Hvorfor taber jeg mit hår? Er det arveligt?

Hvis du har mandlig skaldethed, taber du dit hår, fordi din krop ender med at være betydeligt følsom over for mandlige kønshormonale stoffer kaldet androgener. I hvilken grad din hovedbund påvirkes af denne procedure er arvelig.

Du kan også miste dit hår på grund af sygdom eller operationer, stress, ændringer i hormonniveauer og også hovedbundsinfektioner. Men i mange tilfælde er hårtab ikke langsigtet.

4. Er skaldethed forårsaget af følelsesmæssig stress og angst eller kønsrelateret stress?

Noget hårtab er relateret til stress, selvom skaldethed hos mænd er en arvelig tilstand hos mange mænd. Hvis du opdager, at dit hår falder af i klumper eller på usikre tidspunkter, er det højst sandsynligt, at det er tegn på noget andet. Dette kan være relevant for angst, men er sandsynligvis ikke forårsaget af seksuel forværring. Den mest effektive ting at gøre er at se din praktiserende læge til kontrol.

5. Er der noget, jeg kan gøre for at få mit hår til at falde af normalt?

Alle taber hår naturligt, og det er også typisk, at håret bliver tyndere, når man bliver ældre. Alligevel er virkeligheden, at hårtab hos mænd er et arveligt problem, som ikke kan afsluttes helt.

Der er en tilstand kaldet Grip Alopecia, som udløses af konsekvent tegning eller spænding af dine hår over en længere periode. Du behøver heller ikke at blive slæbt rundt på gulvet i hovedet for at lide af dette, hvis du ofte tager stramme fletninger på, specielt cornrows eller hestehaler, er det højst sandsynligt, at du får Traction Alopecia.

Så prøv ikke at trække dit hår overdrevent begrænset. Nogle specialister anbefaler ligeledes træning som en fremragende måde at opretholde et sundt hår på.

6. Præcis hvordan kan jeg behandle hårtab?

Skaldethed er en naturlig proces. Til at starte med skal du spørge dig selv, om du virkelig har til hensigt at 'behandle' det, eller om du kan finde et middel til at acceptere det i stedet for at forsøge at camouflere hårløse steder eller genoprette dit hår helt.

Du kan også overveje kosmetisk kirurgi, som er en pålidelig måde at ændre hårstrå. Teknikker omfatter transplantationer og også flap kirurgisk behandling, selvom alle er dyre..

7. Hvad sker der, hvis jeg behandler mit hårtab? Hvad er de mulige bivirkninger?

Minoxidil creme: Sædvanlige bivirkninger er hovedbund- samt hudirritation. Meget mere sjældent kan det udløse ændringer i hårfarve såvel som tekstur.

Finasteride: Åbenlyse negative virkninger er usædvanlige, men lejlighedsvis kan medicinen forårsage udslæt, og også en lille del af individer kan opleve nedsat sexlyst eller rejsningsproblemer.

8. Vil stress få mig til at blive skaldet hurtigere?

Stress og angst kan skabe hårtab, men tab af hår forårsaget af stress er sjældent permanent. Hvorvidt angst fremskynder proceduren for arvelig skaldethed er ukendt.

Der er en type hårtab, der kan være forårsaget af alvorlige stress kaldet telogen effluvium, som afbryder vækstcyklussen af dine hårrødder og får hår til at falde. Men på lang sigt burde denne proces gå væk.

9. Vil jeg udholde enhver form for følelsesmæssige problemer som følge af at blive/være skaldet?

Nogle mænd har en ægte frygt for at blive hårløse, ligesom det kan forårsage høje stressgrader, lavt selvværd, nedsat libido samt endda angst. Men hvis du forstår årsagerne og accepterer dem, er du langt mere tilbøjelig til at overvinde denne frygt.

Mange mænd føler et kortvarigt tab af selvtillid, når de ved, at de fælder hår, men det overvindes ofte hurtigt. Den eneste metode til at sikre, at du ikke vil opleve følelsesmæssige problemer, er at se fakta om skaldethed i øjnene og enten godkende det eller se efter terapi, der gavner dig.

10. Vil andet af mit hår falde ud (f.eks. øjenbryn eller øjenvipper)?

Nej. Bare hovedhår påvirkes af skaldethed hos mænd. Forskellige andre steder såsom skæg eller armhuler kan være påvirket af alopeci.