8 bedste og beviste måder at tætne håret naturligt på

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Ønsker du, at dit hår var fyldigere og tykkere? Selvom det måske virker umuligt, kan du lære, hvordan du naturligt kan fortykke dit hår med denne korte liste.

For at gøre dit hår sundere og tykkere kræver det ændringer i din livsstil og brug af visse naturlige teknikker.

Mens hårfolliklernes tekstur ikke kan ændres, kan disse teknikker få håret til at virke fyldigere og minimere brud og hårtab.

Resumé

For at fortykke dit hår naturligt og få sundere hår, anbefaler vi forskellige teknikker. Det er vigtigt at huske, at effekten kan variere fra person til person. Naturlige hjemmebehandlinger er billige og sikre.

Imidlertid kan et kommercielt produkt, der sigter mod at behandle eller forebygge hårtab, være den foretrukne mulighed for visse mennesker. Bemærk også, at enhver, der oplever pludseligt eller uforklarligt hårtab eller udtynding, bør konsultere en læge, da en medicinsk problem kan være skyld i det.

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Sådan fortykker du naturligt dit hår?

Hvis du ønsker at fortykke dit hår naturligt, er der flere metoder, du kan prøve. Nogle af disse metoder understøttes af forskning, mens andre er baseret på personlige erfaringer. En af de mest effektive måder at fortykke håret naturligt på er at nære hovedbunden og håret indefra ved at spise en sund, afbalanceret kost og inkludere naturlige olier som kokosolie eller olivenolie i din hårplejerutine.

Du kan også prøve dyb balsambehandling og hårmasker, undgå varmestyling og skrappe hårprodukter og prøve naturlige midler som sågt palmetto eller grøn te. Overordnet set er nøglen til "hvordan man naturligt fortykker håret" at give dit hår de næringsstoffer og pleje, det har brug for for at trives. Så det er de naturlige måder at fortykke håret på.

1. Scandinavian Biolabs Hårvækstrutine

hvordan man naturligt fortykker hår før og efter

Hvis du vil se garanterede resultater i dit hårs udvikling, anbefaler vi Scandinavian Biolabs Hårvækstrutinen for kvinder, som inkluderer shampoo, balsam og en aktiv hårs serum, som du nemt kan integrere i din brusehverdag.

Denne hårvækstrutine består af følgende tre trin:

 • Hårstyrkende shampoo, der også renser hovedbunden for overskydende sebumolie, fugter håret og reparerer skader.
 • Balsam til hårgendannelse, der forhindrer splittede og beskadigede ender, øger elasticiteten og styrker håret.
 • En stimulerende serum, der forlænger angon-cyklussen, øger blodgennemstrømningen til hovedbunden og mindsker permanent hårtab.

Alle ingredienserne i produkterne er veganske, hvilket gør dem sikre og et ideelt kosttilskud. For de bedste resultater bør rutinen følges i 150 dage (hvis det ikke virkede, får du refunderet).

Hair Growth Routine | Kvinder
Hair Growth Routine | Kvinder
Formuleret til at bekæmpe tyndt hår og synlig hovedbund
Hair Growth Routine | Mænd
Hair Growth Routine | Mænd
Udviklet til at bekæmpe fældning og begyndende hårtab

2. Forbedr din kost

Dit hårs og hovedbunds sundhed afhænger mere af din kost end noget andet, så undervurder det ikke. Løsningen er at spise en kost rig på sunde proteiner og fedtstoffer.

Hvis en person ikke får tilstrækkeligt med næringsstoffer, kan det påvirke væksten af nyt hår og tykkelsen af eksisterende hår. Derfor er det ekstremt vigtigt at spise en bred vifte af sunde fødevarer.

Fisk, æg, olivenolie, nødder, grøntsager og frugter er alle gode for dit hårs sundhed, da de indeholder zink, næringsstoffer, omega-3-fedtsyrer og biotin. Hvis du ønsker længere, tykkere hår, bør du regelmæssigt inkludere disse elementer i din kost. De er endda blevet vist at fremme hårvækst.

3. Overvej at tage et hårvæksttilskud

hårvæksttilskud

Mennesker på restriktive diæter får måske ikke tilstrækkeligt med zink, omega-3-fedtsyrer eller biotin, men de kan tage kosttilskud for at få disse næringsstoffer. Nogle af disse produkter er formuleret specielt til at fremme hårvækst hos mennesker med tyndt hår. For eksempel er biotin og kollagen, to kosttilskud rig på aminosyrer, blevet undersøgt som potentielle hjælpemidler til hårvækst.

Biotin, jern, zink, vitamin B12, vitamin D og vitamin E er alle vigtige for hårvækst. Disse kosttilskud er fyldt med vitaminer og næringsstoffer, der hjælper hårfolliklerne med at forblive sunde og vokse. De hjælper også med at bringe olien omkring folliklerne tilbage i balance.

Dette hjælper med at genoprette eventuelle skader, der måtte være sket på håret og folliklerne, og forbedrer immunsystemet. Det beskytter også håret mod forurening og skadelige UV-stråler. De antiinflammatoriske egenskaber, der er inkluderet i mange af disse kosttilskud, kan reducere hævelse og rødme i hovedbunden.

De har normalt proteiner i sig, som kollagen, der hjælper hårvækst og holder håret tykkere, sundere og stærkere.

Inden du tager kosttilskud, skal du dog vælge et produkt, der udelukkende er lavet af økologiske komponenter og ikke indeholder syntetiske tilsætningsstoffer eller kemikalier, der potentielt kan være skadelige, som Hair Nutrient Tablets.

Hair Nutrient Tablets
Hair Nutrient Tablets
Indeholder zink til vedligeholdelse af normalt hår samt niacin og riboflavin til vedligeholdelse af normal hud

Derudover bør du vælge et mærke, der producerer sine produkter på et anerkendt FDA-godkendt anlæg og følger god fremstillingspraksis (GMP). Det anbefales også at konsultere en apotek før indtagelse af kosttilskud.

4. Glem ikke at oliere og massere.

massage af hår

At påføre naturlige olier på dit hår er sandsynligvis det bedste, du kan gøre for at gøre det tykkere. Regelmæssig oliebehandling giver også blankere hår, der ser og føles bedst ud. Hvis du ikke passer ordentligt på dit hår, kan manglende oliebehandling forårsage hygral træthed, som får håret til at hæve og tørre ud. Olier forsegler tomrummet mellem kutikula-cellerne, hvilket gør dem uigennemtrængelige for overfladeaktiveringsmidler, der kan beskadige hårfolliklerne.

Inden du begynder at oliere, er det imidlertid vigtigt at afgøre, hvilken type hårvækstolie, der fungerer bedst med dit hår.

 • Hvis dit hår er mellem tørt og fedtet, skal du prøve olier som jojoba, mandel eller amla.
 • Brug olier lavet af jojoba, mandler, kokosnødder, sesam, sennep eller kakaosmør på tørt hår.
 • Brug oliven-, jojoba- eller sesamolier til fedtet hår.
 • Æteriske olier som tea-tree olie anbefales til skælplaget hår.
 • Og alle hårtyper kan bruge rosmarinolie.

5. Pas godt på din hovedbund.

En sund hovedbund er afgørende for at få sundt hår. Hvis du vil have en sund hovedbund, skal du bruge en hovedbundsmassage hver gang du vasker dit hår og eksfoliere din hovedbund en gang om ugen. For tykkere hår skal du give din hovedbund opmærksomhed.

En simpel hovedbundsmassage er alt, hvad der kræves for at fremme hårvækst. Og husk at få en kvalitetsskalpskrubbe. Du bør bruge en hovedbundsmassage hver gang du vasker dit hår og eksfolierer din hovedbund en gang om ugen. Du kan også bruge en hovedbundsskrubbe en gang om ugen.

Ifølge forskning kan en god hovedbundsmassage gøre dit hår tykkere. Det er observeret, at massagebehandling i 24 uger naturligt fortykker håret.

6. Læg mærke til din vaskemetode

hårvask

Du kan kun få tykt hår, hvis du vasker det ordentligt og vasker det nok. To eller tre vaske om ugen er ideelle for de fleste menneskers hår. Det varierer meget fra person til person, deres hårtype og den stress, du udsætter dit hoved for. Din hårtype bestemmer, hvor ofte du skal vaske det. Nogle gange er det at vaske dit hår hver dag årsagen til hårtab.

Hvis din hovedbund føles tør, kan problemet være, at du bruger for meget shampoo eller et produkt, der er for hårdt for dit hår.

 • For dem, der lider af et skælproblem, er det vigtigere, hvad du bruger til shampoo for at bekæmpe skæl forårsaget af seborrheic dermatitis hårtab.
 • Hvis din hovedbund har en ophobning, bør du vaske den en ekstra dag eller to hver uge. Prøv at gøre en hovedbundsskrubbe som en nulstilling, inden du begynder din nye rutine for at fjerne eventuel ophobning grundigt.

Sørg også for, at du bruger produkter som shampoo og balsam, der er designet til din hårtype. Du bør også begrænse brugen af tørshampoo.

Brug ikke tørshampoo til at dække olien, som dine strenge skaber på toppen; dine hårafsnit har brug for det. Undladelse heraf kan føre til ophobning, hvilket er skadeligt for hårvækst.

7. Brug aloe vera

Brugen af aloe vera til at rense dit hår er mild nok til, at du bør overveje at prøve det. Kombinere ricinusolie og aloe vera fremmer også hårvækst og sundere hår. Der findes flere aloe vera hårplejeprodukter på markedet, men du kan få de samme plejende fordele ved blot at bruge plantens naturlige gel. Brug en mild vask til at fjerne gelen efter at have ladet den sidde i en time. Anbefalet mængde er en eller to gange om ugen.

Hvis du vil forbedre dit hårs sundhed, kan du prøve at bruge aloe vera gel som en del af din daglige hårvaskrutine. Selvom det ikke hjælper dig, er der næsten ingen ulemper ved at prøve det.

8. Prøv løgjuice

Hvis du er en af de millioner, der mister håret, kan dette hjemmemiddel være svaret, du har ledt efter. Studiet viser, at rå løgjuice kan være en effektiv topisk behandling for pletvis alopecia areata og giver langt bedre resultater med hensyn til hårvækst.

For at lave løgjuice skal du blot skrælle og skære tre til fire løg og køre dem gennem en juicer. Du kan også lave en pasta ved at blende løgbidderne. Brug en klud til at presse så meget væske som muligt ud af løgpastaen.

Efter at have masseret saften ind i din hovedbund i ti minutter, kan du enten vaske dit hår eller skylle det af. Prøv at tilføje et par dråber æterisk olie for at maskere den skarpe lugt af løgjuice. For at se resultater fra løgjuice skal du drikke det regelmæssigt i et par uger. Denne behandling er måske ikke for dem med en lav tolerance for lugt, men den kan hjælpe med at få tykkere hår.

9. Indtag proteiner

At spise en bred vifte af næringsstoffer, herunder mange forskellige typer proteiner, er blevet fundet at forbedre sundheden på mange måder. Så hvis du vil gøre dit hår tykkere både indvendigt og udvendigt, skal du sørge for at få tilstrækkeligt med protein i din kost.

Mager protein fra fødevarer som bønner og andre belgfrugter, ærteprotein, nødder, økologisk magert kød og fisk samt økologisk soja hjælper kroppen med at producere keratin, et protein, der er en essentiel komponent i håret.

Udover de traditionelle proteinrige måltider er andre fødevarer, der er forbundet med sund hårvækst, stikkende nælde, østers, græskarfrø, laks, sardiner og æg, som er rige på mineraler.

"Æg er en af de mest næringsrige fødevarer på planeten, og de er også en fremragende kilde til protein. Faktisk indeholder æg alle de essentielle aminosyrer, som vores kroppe har brug for at opbygge og vedligeholde muskelvæv.

På grund af deres høje indhold af protein roser æg ofte som en hjælpsom fødevare til mennesker, der forsøger at tabe sig eller opbygge muskler. Dog kan æg også fremme hårets sundhed.

Proteinet i æg hjælper med at styrke hårsækkene, og biotin findes i æggeblommer, kan hjælpe med at forhindre hårtab. Derudover hjælper de fedtsyrer i æg med at holde håret fugtigt og se skinnende ud.

Så hvis du leder efter en ingrediens, der virkelig virker for at fortykke håret, behøver du ikke lede længere end det ydmyge æg."

— Dr. Ahmad Chaudhry M.B.B.S.

Hvis du er veganer eller vegetar, er hårvækst også lige rundt om hjørnet.

Sådan fortykker du dit hår?

Hvis du vil fortykke dit hår, kan du prøve minoxidil, finasterid og PRP-terapi for at sikre, at dit hår tykner hurtigt og holdbart.

Disse metoder er ikke naturlige, men de har gennemgået kliniske tests for at sikre, at de generelt er sikre at bruge og effektive.

1. Minoxidil

Behandlingen af hårtab med minoxidil for kvinder og minoxidil for mænd (eller Rogaine) har været kendt i et stykke tid. Medicinen, der fås i skum og væske, stimulerer hårvækst og bremser hårtab ved at påvirke follikulære celler. For at fremme hårvækst arbejder minoxidil også på at fortykke eksisterende hår. Resultatet af minoxidil for hårvækst er fyldigere og stærkere hår.

Måden, minoxidil virker på for hver person, er anderledes. Mesteparten af tiden tager det omkring otte uger med konstant brug af minoxidil at begynde at se resultater. Efter fire måneder skal du begynde at stoppe minoxidil-udgydelse og se ny hårvækst.

Men hvis du ikke ser nogen resultater på et år, er det sandsynligt, at minoxidil ikke virker, og det er bedre at finde alternativer til minoxidil.

Fødevare- og lægemiddeladministrationen (FDA) har godkendt brugen af minoxidil til topisk behandling af AGA.

Medicinen er også blevet brugt off-label til behandling af alopecia areata, arresterende alopecia, traktionsalopecia, frontal skaldethed, tindingehårtab og hårskaftabnormaliteter samt til at fremme hårvækst på steder som øjenbryn og skæg.

I visse tilfælde ville klinikker anbefale brug af minoxidil efter håroverførsel.

I visse tilfælde er minoxidil løsningen for at genoprette hårvækst og tykkere udtynding af hår. Fordi hårtab kan være et tegn på sundhedsproblemer som dårlig kost eller en ubalance i skjoldbruskkirtlen, bør du tale med en professionel om, hvordan du kan minimere eventuelle negative virkninger.

En anden grund til, at du bør konsultere læger, er på grund af minoxidil-bivirkninger seksuelt, fysisk og mentalt. Desuden skal du sætte dig ind i de bedste praksisser for at stoppe minoxidil for at minimere minoxidil-bivirkninger efter ophør.

2. Finasterid

Millioner af mænd over hele verden bruger finasterid til at behandle hårtab. En recept er påkrævet for at tage dette orale eller topiske finasterid-lægemiddel, finasterid. Finasterid hæmmer 5-alfa-reduktase, et enzym, der er ansvarligt for mandligt skaldethedsmønster. Dette enzym omdanner testosteron til et andet hormon, der får en mands prostata til at vokse eller hans hår til at falde ud. At øge kroppens mængde af testosteron vil få prostata til at skrumpe og få håret til at vokse på hovedbunden.

Både mænd og kvinder tåler finasterid godt, men patienter skal stadig være opmærksomme på mulige kortsigtede og langsigtede bivirkninger samt bivirkninger efter ophør.

Men hvor lang tid skal du vente på resultatet?

Propecia eller finasterid begynder at vise resultater efter seks måneder, bliver bedre efter yderligere seks måneder og fortsætter med at virke.

Du kan også få ordineret finasterid og minoxidil for at øge din hårvækst og tykkelse.

3. Blodpladerig plasma (PRP)

Blodpladerigt plasma leverer vækstfaktorer, der stimulerer hårvækst ved follikelbasen. Før en injektion af blodpladerigt plasma gives, skal blod trækkes, centrifugeres for at adskille de regenererende blodplader og derefter injiceres i hovedbunden. Dette mindsker udgydelsen og øger udviklingen af ​​hårsækkene, hovedbundens hårdensitet og hårsækkens tykkelse.

Processen kan være lidt dyr, men den er effektiv. Forskningen i denne terapi er stadig i de tidlige stadier, fordi det stadig er en relativt ny behandling; dog peger de mest lovende tegn fra forskningen på terapiens evne til at genoprette håret. Hvis du er interesseret i denne behandling, skal du tale med en bestyrelsescertificeret dermatolog, der kan forklare alle dine muligheder for dig.

4. Mikronåling

Der er i øjeblikket en række behandlinger til rådighed for at forhindre tidligt hårtab. Nogle af dem er traditionelle lægemidler, der har fået formel godkendelse fra FDA. Andre har ikke fået tilladelse til at fungere fra nogen styrende myndighed. Men videnskabelig forskning viser, at de måske er lige så gode eller endda bedre.

En af de procedurer, der har mest potentiale i denne sidstnævnte gruppe, kaldes mikronåling eller dermarulning.

Mikronåling er en afprøvet og sand metode, der har vist sig at hjælpe mænd og kvinder med androgenetisk alopeci med at få deres hår tilbage. Folk har brugt dermarulle til tilbagegående hårlinjer eller dermarulle med minoxidil.

Dette gøres ved at lave mere kollagen, hvilket får hårsække til at producere vækstfaktorer, der hjælper håret med at vokse, og får blodet til at strømme gennem hovedbunden.

Hjemmemikronålingbehandling har mange muligheder:

 • Derma-stamp, Med derma-stampen trykkes nålen direkte ind i hovedbunden.
 • Dermapen, en batteridrevet derma-stamp. I de fleste tilfælde vil en dermapen bruge en engangsnåletip, der kommer i form af en patron. Dette giver dig mulighed for at bevæge den rundt på din hovedbund mere forsigtigt ved at glide den end ved at løfte den og trykke den ned.
 • En derma-roller har et håndtag, der er fastgjort til en roterende tønde. 100-200 nåle dækker tønden. De trænger ind i din hovedbund, når du ruller derma-rolleren. Fordi du ruller den over huden, kan derma-stampen hurtigt dække store sektioner af hovedbunden.

Sådan forhindrer du, at dit hår bliver tyndere?

Du kan forhindre, at dit hår bliver tyndere ved at børste dit hår korrekt, tackle hormonelle ubalancer, undgå varmebehandlinger og undgå at vaske dit hår med varmt vand.

Børst dit hår korrekt

Når du børster dit hår ofte, spredes de naturlige olier, der beskytter det mod skader og giver det glans. Dette kan påvirke hårets tykkelse. Uanset hvilken tekstur dit hår har, hjælper det med at børste det hver dag for at fjerne dødt hår og eksfoliere hovedbunden.

Dette ser ud til, at det ikke ville have meget effekt, men det gør det. Ikke kun det, det er nemt at implementere. Hvis du vil have de bedste resultater fra at børste dit hår, er det vigtigt at vælge en børste, der er designet til din specifikke hårtype.

Tackl hormonelle og stress ubalance

Hormoner er utvivlsomt vigtige for din generelle sundhed og trivsel. Nogle af de mest almindelige årsager til pludseligt hårtab, tyndt hår og tilstoppede hårsække er stresshormonerne cortisol og CRH, som forstyrrer hårvækstcyklussen. Livsstils- og kostændringer er de mest effektive behandlinger for denne sygdom.

Hormonelle ubalancer som lave kønshormonniveauer, DHEA, østrogendominans eller polycystisk ovariesyndrom (PCOS) fører til hårsygdomme. Men de kan repareres ved at ændre din kost og livsstil. Men en læge eller en ayurvedisk læge kan anbefale at teste hormoner for at finde ud af den bedste måde at behandle problemet på.

Læs en historie om, hvordan vores kunde vendte deres PCOS hårtab.

Begræns dit hår fra varm styling

Hvis du vil have, at dit fine eller tynde hår skal blive tykkere på egen hånd, bør du ikke bruge produkter eller værktøjer, der bruger varme. Selvom du ikke behøver at stoppe med at bruge det helt, bør du holde dig væk fra det så meget som muligt. Brug kun varmeværktøjer, når det er nødvendigt. Ud over det skal du være opmærksom på varmebeskyttelsen. Dette vil styrke hårets cutikler og gøre det mere sandsynligt, at de vil kunne modstå varmen.

Undgå at vaske dit hår med varmt vand

Dit fine hår og hovedbund kan miste fugt, når du vasker dem med varmt vand, hvilket kan føre til tørt hår. Det vil ikke kun få dit hår til at se tørt og kruset ud, det vil også gøre dit hår mere skørt og mere tilbøjeligt til at brække. Og tørheden kan også få dine hårrødder til at blive mere skrøbelige. Dette kan resultere i hårtab og/eller brud, hvilket bidrager til et fald i volumen.

Derfor skal du ikke vaske dit hår med varmt vand. Brug vand et sted mellem lunkent og koldt, helst ved stuetemperatur. Lunkent vand åbner hårets cutikler og vasker snavs, sved og andre ting, der sidder fast, ud. Afslut vask af dit hår med koldt vand for at undgå tørhed og krusede hår ved at forsegle hårets cutikler med koldt vand. Vær meget forsigtig med ikke at bruge iskoldt vand, da det kan få dit hår til at blive tørt og få det til at se ud som om det ikke har noget liv.

Læs mere:

Referencer