10 Bedste Shampoover Til PCOS-Hårtab

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

PCOS (Poly cystisk ovariesyndrom) er mere end bare en hormonel ubalance; det er en kompleks sundhedstilstand med bølgeeffekter, der berører mange aspekter af en kvindes liv. 

Et af de mest belastende symptomer for mange er hårtab. Men med en flod af produkter, der oversvømmer markedet, hvordan afgør man, hvilken shampoo der er genuint effektiv til bekæmpelse af PCOS-forårsaget hårtab?

Dyk dybt ned med os, når vi afslører de ti bedste shampooer til PCOS hårtab, omhyggeligt udvalgt for at sikre, at du nærende de tråde tilbage til vitalitet. 

Uanset om du er en PCOS-kriger eller nogen, der hjælper en elsket på deres rejse, er denne vejledning skræddersyet til dig. Lad os genskabe den krone glorie, en vask ad gangen!

Hvorfor forårsager PCOS hårtab?

PCOS, eller Poly cystisk ovariesyndrom, kan føre til hårtab på grund af hormonelle ubalancer, primært et forhøjet niveau af androgener (mandlige hormoner) i kroppen. Disse forhøjede androgener kan få hårsækkene til at skrumpe, resulterende i hårtab eller udtynding på hovedbunden.

Her er nogle årsager til, hvorfor PCOS forårsager hårtab:

 • Hormonel ubalance: PCOS medfører forhøjede niveauer af androgener, som kan have en negativ indvirkning på hårvækst.
 • Skrumpende hårsække: Høje androgenniveauer kan få hårsækkene til at skrumpe, hvilket fører til tyndere tråde og reduceret hårtæthed.
 • Indflydelse af insulinresistens: Mange med PCOS har insulinresistens, som kan forværre hormonelle ubalancer yderligere og potentielt påvirke hårtab.
 • Stress og PCOS: Kronisk stress, som er almindelig hos dem med PCOS, kan også bidrage til hårtab.
 • Andre relaterede symptomer: Tilstande som seborrheic dermatitis eller skæl, der ofte ses hos PCOS-patienter, kan forværre hovedbundens sundhed og problemer med hårtab.
Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

De ti bedste shampooer til hårtab ved PCOS

1. Scandinavian Biolabs Hair Strength Shampoo

Hair Strength Shampoo fra Scandinavian Biolabs er et premium hårplejeprodukt med naturligt inspirerede ingredienser, der hjælper med at fremme sundt og stærkt hår efter kemoterapi.

Formlen indeholder et naturligt stof kaldet Capilia Longa (Curcumin), som studier har vist reducerer hårtab med op til 89% og forbedrer hårtykkelsen med 52% efter 150 dage.

Desuden indeholder formlen også en aminosyrekompleks, der er designet til at understøtte hårstråets integritet.

Shampooen inkluderer Niacinamid, en iso-form af Vitamin B3, som menes at understøtte keratinniveauer i håret.

Denne shampoos blanding af ingredienser hjælper med at reducere overdreven sebum og rebalancere hovedbunden, hvilket resulterer i livligt, frisk, sundt udseende hår.

Shampooen har en behagelig eukalyptusaroma, hvilket gør den til et forfriskende og opkvikkende valg til din daglige hårplejerutine.

Hair Strength Shampoo | Kvinder
Hair Strength Shampoo | Kvinder
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

2. Biolage Advanced Full Density Thickening Shampoo

Biolage Advanced Full Density Thickening Shampoo tager en dobbelt tilgang til at bekæmpe tyndere hår på grund af PCOS.

Den renser hovedbunden for urenheder, der kan blokere hårvækst, og leverer essentielle næringsstoffer som biotin, zink, og en glucose-omega blanding for at styrke eksisterende hår.

Når den bruges sammen med den matchende balsam, kan den reducere brud med op til 95%, især for dem med tyndere hår. Ud over dens hårstyrkende fordele bekæmper den også kruset hår.

Men nogle brugere kan finde duften for stærk. Denne shampoo er fremragende for dem, der ønsker at styrke og beskytte deres hår mod brud.

Køb nu

3. Philip Kingsley Density Thickening Shampoo

Dyk ned i den rige og transformative oplevelse af Philip Kingsleys fortykkende shampoo. Specielt formuleret til skrøbeligt hår, lover denne shampoo ikke kun tykkelse, men også styrke.

Regelmæssig brug kan føre til mindre brud, forbedret hårhelbred og dybt fugtet hårstrå, der mister styrke og tæthed på grund af hormonel ubalance.

Som fremhævet af Onuoha inkluderer de stjerneingredienser ærtepeptider kendt for deres fortykkende evner, sammen med BHAs, der blidt eksfolierer hovedbunden.

Disse elementer, kombineret med hyperforgrenede polymerer og styrkende molekyler, sikrer en omfattende plejerutine til dit hår.

Køb nu

4. Dr. Barbara Sturm Anti-Hair Fall Shampoo

Dette mærke, kendt for sine succesrige hudplejeprodukter, har nu udvidet sig til hårplejeverdenen med den samme dedikation til transformation og behandling.

Anti-hair fall shampoo er specielt formuleret til at nære hovedbunden og styrke håret, hvilket kan hjælpe med at forhindre hårtab og fremme volume og tykkelse.

Ved fortsat brug bliver håret mere modstandsdygtigt og mindre tilbøjeligt til brud, hvilket resulterer i sundere udseende låse.

Dette produkt er værd at prøve for dem, der søger et velrenommeret mærke, der behandler og forbedrer hårhelbredet.

Køb nu

5. Davines Energizing Shampoo

Ifølge producenten er denne shampoo skræddersyet til dem med hår, der er tilbøjeligt til udtynding og brud.

En kerne ingrediens er koffein, som virksomheden mener, kan øge blodcirkulationen og forbedre hårets elasticitet.

En undersøgelse fra 2017 validerer de vækstfremmende effekter af koffein på hårsækkene. Desuden hævder Davines, at deres produkt beskytter skrøbeligt hår mod at knække.

Nøgleingredienser i shampooen inkluderer koffein, pebermynteolie, eukalyptusbladolie og citronsyre.

6. Viviscal Gorgeous Growth Densifying Shampoo

Denne brands hårtilskud har en kultfølgende, og dens shampoo er lige så imponerende.

Egnet til alle hårtyper og teksturer er Vivisical Gorgeous Hair Growth Densifying Shampoo formuleret med styrkende ingredienser som keratin, biotin, collagen og zink og brandets eget Ana: Tel kompleks, som hjælper med at fremme tykkere hår.

Den botaniske duft er forfriskende, og prisen er overkommelig. Dog kan den muligvis fjerne farvebehandlet hår, hvilket kan være en ulempe for nogle.

7. SheaMoisture Jamaican Black Castor Oil Strengthen & Restore Shampoo

Dette fugtgivende SheaMoisture-shampoo er perfekt til dem med krøllet hår, der ønsker at fremme tykkere, stærkere lokker. Det er også et glimrende valg for dem med varmebeskadiget eller beskyttet hår. 

Brugere hævder, at de kan bevare længde og tykkelse samtidig med at opnå en ren hovedbund. Dog kan den tynde og flydende konsistens kun være egnet til nogle.

Køb nu

8. Kérastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo

Kérastase har udviklet en ny serie, der er specielt designet til at tackle hårtab og hårtab, hvilket er et almindeligt problem blandt kvinder.

Et af de essentielle produkter inden for området er denne fiberstyrkende, hydra-fortified shampoo, beriget med nærende ingredienser for at hjælpe med at minimere risikoen for brud og hårtab.

Hårvækst-shampoo-serien inkluderer også supplerende balsam, masker, hovedbundsbehandlinger, og muligheder i salonen.

Når de bruges sammen, rapporterede brugere en betydelig reduktion i hårtab på grund af brud med en imponerende forbedring på 84%.

Køb nu

9. Christophe Robin Delicate Volumizing Shampoo

Christophe Robins Delicate Volumizing Shampoo er en luksuriøs og skånsom formel, der specifikt er designet til at give krop og volumen til fint, slap hår.

Beriget med rosekstrakter og baobabløv, nærer den og fugter håret samtidig med at den tilfører løft og tykkelse.

Egnet til både mænd og kvinder hjælper dette shampoo med at reducere hårtab og fremme en sund hovedbund med regelmæssig brug.

Trods dens nærende egenskaber kan nogle brugere finde den mindre fugtgivende end forventet, så det anbefales at kombinere den med en fugtgivende balsam.

Køb nu

10. Philip Kingsley Body Building Weightless Shampoo

Body Building Weightless Shampoo er designet til at give dig filmstjernevolumen og glans.

Dette volumengivende shampoo er perfekt til fint, slap, fladt og flyvende hår, da det tilføjer spændstighed, løft og volumen til dine lokker.

Formuleret med keratin og omhyggeligt udvalgte volumengivende ingredienser, øger det fint hår og efterlader det ser fyldigere og tykkere ud.

Desuden kan dette blide rensende shampoo bruges dagligt og gør fint hår let at style.

Den indeholder naturlig cellulose og collagen, der gør hvert hårstrå fyldigere og tykkere, hvilket gør det perfekt for dem, der søger maksimal volumen.

Køb nu

Sådan vælger du den bedste shampoo til PCOS hårtab?

At vælge den rigtige shampoo til PCOS hårtab indebærer at forstå de unikke udfordringer, PCOS medfører, og at anerkende de forskellige behov i dit hår. Her er en mere detaljeret vejledning til at træffe en informeret beslutning:

Overvej aktive ingredienser

 • Biotin: Ofte kaldet Vitamin H, biotin styrker håret og fremmer vækst.
 • Koffein: Dette kan stimulere hårrødderne, forbedre follikelens sundhed og forlænge hårets livscyklus.
 • Ketoconazol: Oprindeligt brugt som et svampedræbende middel, har det vist sig at have potentiale til at behandle androgen alopeci, en type hårtab, der er forbundet med PCOS.
 • Saw Palmetto: Nogle studier antyder, at saw palmetto kan blokere et enzym (5-alfa-reduktase), der omdanner testosteron til DHT, et hormon forbundet med hårtab.

Personlig hårtype og behov

 • Hårstruktur og porøsitet: Det er afgørende at forstå, om dit hår er fint eller groft, og dets porøsitetsniveau, da disse faktorer bestemmer, hvordan dit hår absorberer og bevarer fugt.
 • Hovedbundstilstand: PCOS kan nogle gange være forbundet med skæl eller en tør hovedbund. Vælg shampooer, der også imødekommer disse tilstande.
 • Følsomhed: Hvis du har en følsom hovedbund, skal du vælge shampooer uden sulfater, parabener og kunstige dufte.

Mærkets omdømme og anmeldelser

 • Forskning om mærket: Vælg etablerede mærker, der er kendt for deres forskning og effektivitet inden for hårpleje. Mærker, der investerer i dermatologiske tests, kan være mere pålidelige.
 • Brugeranmeldelser: Disse er guld! Virkelige erfaringer fra brugere kan give indblik i shampooens effektivitet, mulige bivirkninger og generel tilfredshed.
 • Ekspertudtalelser: Hårplejespecialister, hudlæger eller trichologer kan give anbefalinger eller anmeldelser af specifikke produkter, hvilket giver dem troværdighed.

Yderligere overvejelser

 • Fugtigheds- og proteinbalance: Shampooer, der sikrer en balance mellem fugt og protein, kan hjælpe med at opretholde hårets styrke og reducere brud.
 • Miljøpåvirkning: I en tid med bæredygtige valg skal du overveje shampooer, der er miljøvenlige, dyrevenlige og leveres i nedbrydelig eller genanvendelig emballage.
 • Pris versus mængde: Selvom det er vigtigt at investere i god hårpleje, skal du sørge for, at produktet tilbyder værdi for sin pris. Nogle høj kvalitet shampooer kan være mere koncentrerede og kræve mindre produkt pr. vask.

Ved at kombinere den rette viden med en eftertænksom tilgang kan du finde den perfekte shampoo til at tackle hårtab på grund af PCOS og støtte sundere hår samt øge din selvtillid.

Afslutning

PCOS-induceret hårtab kan være skræmmende og tilføje følelsesmæssig belastning til en kompleks sundhedstilstand. 

Imidlertid kan den rette shampoo, skræddersyet til den enkeltes specifikke behov og hårtype, gøre en betydelig forskel.

Man kan navigere gennem det utal af produkter, der er tilgængelige, ved at fokusere på nøgleingredienser, forstå personlige hårattributter og stole på velrenommerede mærker, der bakkes op af brugertestimonier og ekspertudtalelser. 

Det handler i sidste ende om at genskabe hår og genvinde selvtillid og velvære. Med den rette viden og de rette værktøjer kan enhver PCOS-kriger skinne med styrke og stråling.

Ofte stillede spørgsmål

Er hårtab på grund af PCOS permanent?

Mens PCOS kan føre til betydelig hårtab og udtynding, er det ikke altid permanent. Med den rette behandling, livsstilsændringer og hårplejerutine kan mange kvinder opleve hårvækst igen. Dog varierer graden af bedring fra person til person.

Udover at bruge specialiserede shampooer, hvordan kan jeg ellers bekæmpe hårtab forårsaget af PCOS?

En multifacetteret tilgang er afgørende. Dette kan inkludere hormonbalancerende medicin ordineret af en læge, en afbalanceret kost rig på essentielle næringsstoffer, regelmæssig motion for at hjælpe med at håndtere PCOS-symptomer, og topiske behandlinger som minoxidil. At reducere stress gennem praksis som yoga eller meditation kan også gavne hårets sundhed.

Hvorfor oplever jeg overdreven hårvækst i ansigtet og kroppen, men hårtab på hovedbunden med PCOS?

Dette paradoksale symptom skyldes de forhøjede niveauer af androgener (mandlige hormoner), der er forbundet med PCOS. Disse hormoner kan formindske hårfolliklerne på hovedbunden, hvilket fører til hårtab, samtidig med at de stimulerer hårvækst på områder som ansigtet, brystet og ryggen.

Kan kosttilskud hjælpe med at håndtere hårtab forårsaget af PCOS?

Nogle kosttilskud, såsom biotin, zink, vitamin D og omega-3-fedtsyrer, bruges almindeligvis til at støtte hårets sundhed. Det er dog vigtigt at konsultere en sundhedsprofessionel, før du starter på et nyt kosttilskud, da de kan interagere med andre medicin eller tilstande.

Læs mere:

Referencer

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3509882/ 
 2. https://www.researchgate.net/publication/357737989