Hvordan vælger man shampoo til hårtab?

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Alle handlinger i din daglige hårpleje, fra shampoo, balsam til hårmaske og serum, kan have en effekt på din hovedbund og hårstrå. Hvis du ikke vælger dem intelligent, kan du lide af betydeligt hårtab.

[[textbox]]

Indledning

Hvem vil ikke have glatte og skinnende lokker? Sæt dig selv op for tykkere, fyldigere hår med den ideelle shampoo til din dag-til-dag-kur. Der er et udvalg af hårprodukter mod hårtab på markedet, men hvilken bør lægges i kurven? Ved at vælge passende og bruge den rigtige skyllemetode, vil du opnå en stærkere hovedbund og også meget sundere hårstrå, mens du minimerer muligheden for hårtab.

[[textbox]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Sig nej til hårprodukter der indeholder Dimethicone

I dag erklærer størstedelen af hårprodukterne, at de er Dimethicon-fri, så de er risikofrie at bruge. Men hvis du har helt tørt hår, behøver du ikke gøre det samme. Da færdiggørelsen af dit hårstrå mangler olie til forsvar, kan shampoo blandet med Dimethicone dog konstruere et lag på dine lokker, der gør det slankere og glattere, samtidig med at det sikrer hårstrået mod ubehagelige handlinger, hvilket indikerer, at det beskytter mod hår, der bliver viklet ind. Derfor kan du faktisk vælge det, hvis du har tørt hår.

Hvis du har fedtet eller almindeligt hår, er det Dimethicone, der har ansvaret for at blokere dine hårsække, hvilket på et tidspunkt kan skabe næringsstoffer der falder af hår, hvilket indikerer, at dit hår kan falde. Derudover kan det efterlade dit hår fedtet med tiden, så vi fraråder dig at bruge det.

I dag er mange naturlige hårplejeprodukter fri for Dimethicon, så du kan læse etiketten med aktive ingredienser omhyggeligt, før du køber dem.

Hvis du ønsker produkter der er klinisk bevist til at beskytte håret, er denne pakkeløsning dit valg:

Hair Growth Routine | Kvinder
Hair Growth Routine | Kvinder
Formuleret til at bekæmpe tyndt hår og synlig hovedbund

Hair Growth Routine | Mænd
Hair Growth Routine | Mænd
Udviklet til at bekæmpe fældning og begyndende hårtab

tyndt hår, shampoo mod hårtab, sundt hår, bedste shampoo mod hårtab, fyldigt hår, beskadiget hår, stærkt hår

 

Naturlige eller TCM-infunderede hårplejeartikler

De fleste kvinder elsker hårfarvning, men det er bestemt blandt de mest almindelige årsager til hårtab. Som skønhedsredaktør vil man naturligvis ikke tilbyde det, men ville bestemt vælge helt naturlige eller TCM-infunderede hårplejeprodukter. Naturlig shampoo indeholder normalt ikke kemiske komponenter såsom skum, fremstillet duft og også syntetisk farve og så videre, men er infunderet med naturlige ingredienser såsom botaniske essenser og naturlig olie, specifikt kokosolie og sheasmør og så videre, for at fugte hver enkelt hårstrå.

Kemisk shampoo påvirker ikke kun hårproblemet, men blokerer også rødderne, hvilket forhindrer hårvækst. Oven i det kan nogle kvinder med sart hud reagere på de kemiske ingredienser, der udløser kløende hovedbund og hævelse, så et fornuftigt udvalg af hårplejeprodukter er et must.

Bortset fra helt naturlig shampoo, er dem, der er udviklet med TCM-komponenter såsom sorte bønner, ginseng, Chuanxiong samt Fleeceflower-rod og så videre, vist sig at have problemer med hår. Derudover er det altid det bedste at spise mad mod hårtab, men hvis du har så travlt som en bi, er det også et fantastisk alternativ at bruge denne form for hårshampoo.

Anti-hårtabs serum til tyndt hår

Hvis du allerede bruger Dimethicone-fri eller naturlig hårshampoo, men problemer med hårtab irriterer dig stadig, kan du tilføje produktet mod hårtab direkte i din hårpleje regelmæssigt, i stedet for kun at indtage hårudviklingstilskud. Da de fleste af dem er rige på keratin, som kan prale af at håndtere spaltningerne på hårsækkene, mens de forbedrer hårstrået.

Hvis lotionen forbliver i uklar form, kan du spraye det i tørt hår efter hårvask og derefter massere hovedbunden forsigtigt, for meget bedre absorption. Hvis det er en slags creme, kan du gnide det på vådt hår efter at føn det helt tørt. Lad varmehjælpens næringsstoffer passere igennem meget bedre.

Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Klinisk testet og fri for lægemidler

Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Klinisk testet og fri for lægemidler

Hold håret fugtigt men ikke vådt når du påfører hårbalsam

Hver kvinde leder efter efter volumiseret hår i koreansk stil. Du kan bruge krøllede tryllestave såvel som tang, til at skabe denne optiske illusion eller dybest set udvide den i dit daglige liv. Frisør af både orientalske stjerner Rachel Park samt Eun Hye Park, Kim Hyo-suk foreslog, at hårbalsam burde stryges i fugtigt hår, uden at håret er helt vådt. I betragtning af at hårets vand vil fortynde de plejende næringsstoffer for at reducere dets gavnlige kraft, så sigtede hun efter, at fugtigt hår kan tørres en lille smule ud, ved at vende det før brug af balsam.

tyndt hår, shampoo mod hårtab, sundt hår, bedste shampoo mod hårtab, beskadiget hår, e vitamin

 

"2 2 2 Hårrensningsteknik" af koreansk hudlæge

De fleste mennesker tror måske, at vi først skal vaske hår, efter at tilføje hårshampoo og også skylle det af, derefter anvende balsam og også vaske en gang til. Ikke desto mindre har en orientalsk hudlæge, der har arvelige problemer med hårtab, skabt "2.2.2 Hair clean-teknik" og vasker sit hår to gange om dagen. Resultat? Hans hår er fyldt op!

Hemmeligheden er lige her

Indledningsvis skal du tilføje vand lige ind i hårshampooen og også gnide, indtil den skummer op, og derefter placere den i hovedbunden og lade den stå i 2 minutter.

For det andet, skyl hovedbunden og også hår i 2 minutter med varmt vand som garanti for at alt snavs er renset af.

For det tredje, tør håret og hovedbunden forsigtigt med et håndklæde i 2 minutter uden at trække håret.

Hvis du har at gøre med hårtab, så prøv disse hacks ovenfor og sig også hej til dit hår med et fyldigere udseende fra rødderne igen!

Hvordan stopper man hårtab?

Du, som alle andre mennesker derude, har en interesse i, hvordan du stopper tab af hår. Du ville helt sikkert vælge at vedligeholde dit hår i stedet for at miste det. Selvom du ser godt skaldet ud, vil du bestemt stadig gerne have alternativet, ikke? Det er vigtigt at få succes med takling af tab af hår, ved at være proaktiv, mens du har hår til at begynde med.

Ud over at der er mange dyre gadgets og behandlinger tilgængelige (nogle af dem tricks, nogle af dem er hver en øre værd), er der en standardsamling af standarder, der fungerer bedst for enhver kvinde og mand. Disse bekvemt fulgte kriterier kan sænke hårtab i høj grad, uden store økonomiske investeringer fra dig, såvel som med utallige sunde fordele for resten af din krop.

For nogle yderligere kompetencer ledte vi efter Dr. Michele Greens blandt NYCs mange efterspurgte hudlæger. Nedenfor er, hvad Dr. Green informerer sine folk om at gøre, hvis de ønsker at vedligeholde og styrke det hår, som de har i øjeblikket (og få de hårsække, der endnu ikke er skrumpet op) igen. Følg hendes plan i enhver alder, med hjælp fra din helt egen hudlæge, og du vil se resultater inden for et par måneder, eller næppe nogensinde bemærke en ændring, hvis du er forud for hårtabet.

Denne olie hjælper med at beskytte hårstråene:

Hair Protection Oil
Hair Protection Oil
En blanding af naturlige olier, der hjælper med at give fugt og beskyttelse til håret

tyndt hår, shampoo mod hårtab, bedste shampoo mod hårtab, sund hårvækst, fedtet hår, sundere hår

 

1. Vent ikke

Dette er den vigtigste guide til, hvordan man stopper hårtab. Så snart du bemærker, at der falder mere hår end normalt, uanset om det er tæt på vasken, i badet eller ved op din pube, siger Dr. Green, at det er tid til at besøge din hudlæge. "At få terapi for tab af hår i dets begyndelse, kan hjælpe med at mindske totalt hårtab og også øge chancerne for en terapis effekt," siger hun.

"Hårtab kan virke overvældende, og derfor er det nødvendigt at tale med en hudspecialist, som vil undersøge dit problem og også afklare alle dine behandlingsalternativer." Din læge kan få et mikroskopisk kig på tingene for meget bedre at forstå dit specifikke scenarie og efterfølgende ordinere en plan, der er tilpasset dig.

2. Lav en plan

Der er et par muligheder for forebyggelse af hårtab, som du skal overveje, men som desuden bør diskuteres i detaljer med din hudlæge. Disse er 4 meget effektive måder at fremme sovende rødder og også forstærke svækkede. Sandheden er, at du højst sandsynligt ikke vil stoppe ekstreme tilfælde af hårtab, uden i det mindste blandt følgende metoder, og det fortjener også at tage mere end én i betragtning, for at tage en virkelig proaktiv position i forhold til tab af hår.

Finasterid

Finasterid (det almindelige af Propecia) hindrer dannelsen af DHT (dihydrotestosteron). "DHT er et mandligt androgenhormon, som bidrager til hårtab ved at gøre hårsækkene tynde såvel som korte," siger Dr. Green. "Hår vokser i 3 faser, og DHT forstyrrer hårvækstcyklussen (anagen fase). Som et resultat af denne afbrydelse går håret ind i en længere pause, hvilket får håret til at holde op med at udvide sig."

Så ved at blokere absorptionen af DHT hjælper finasterid med at fremme for hårudvikling. Det er vigtigt at bemærke, at en lille brøkdel af individer oplever kønsrelaterede negative effekter, når de bruger finasterid, ikke desto mindre, hvorfor det er vigtigt for en hudlæge at kontrollere resultaterne. Dette er grunden til, at lægemidlet forbliver let tilgængeligt kun ved hjælp af recept. Det tages normalt som en daglig 1 mg pille, selvom aktuelle alternativer er ved at blive tilgængelige (som hos mænd, i en fælles finasterid-minoxidil-service).

tyndt hår, shampoo mod hårtab, bedste shampoo mod hårtab, sund hårvækst, tabe håret, meget hår

 

Minoxidil

Minoxidil (det generiske for Rogaine) fås i håndkøb. Når den puttes eller masseres på din krone to gange dagligt, øger minoxidil blodgennemstrømningen til hårrødderne og forstærker og forstørrer dem. Håret udvider sig fyldigere og forbliver også til gengæld meget mindre modtageligt for helt at falde. Minoxidil forbedrer desuden hårrødderne i hele dets genvækstfase, efter at der er sket helt naturligt tab.

Dermed reduceres det øjeblik, der investeres i mellem flad og genvækst, og det øjeblik, der bruges på at ekspandere. (På grund af dette kan du se yderligere fald i de allerførste måneders brug, men alligevel føler du dig overbevist om, at det hele vil vokse sig mere kraftfuldt, ud over adskillige inaktive rødder). Minoxidil er særligt effektivt på hovedet og også vil helt sikkert fremme ensartet tæthed. Normalt er minoxidil en aktuel medicin, selvom der dukker nogle alternativer op.

PRP

PRP betyder "blodpladerigt plasma", og det inkluderer at bruge blodpladerne i dit eget blod til at øge hårvæksten. "Det allerførste trin i at opnå PRP er at få dit blod udtaget og bagefter roteret," siger Green. "Ved at rotere blodet opdeles de røde blodlegemer fra det blodpladerige plasma. Endelig tiltrækkes plasmaet i sprøjter samt sprøjtes direkte ind i hovedbunden af lægen. Blodplader indeholder vækstfaktorer, der fremmer restitution og booster hårsækken til at begynde en helt ny udviklingscyklus." Ja, du tjekker det korrekt ud:

De trækker dit blod, adskiller plasmaet og sprøjter det derefter rundt om dit hoved. For de bedste resultater, skal du gøre dette, fra en måned til fire måneder i starten, og derefter kvartalsvis eller halvårligt. Det kan dog komme med en høj pris, i modsætning til de nu generiske lægemidler finasterid og også minoxidil: En enkelt behandling kan koste dig $1500 eller endnu mere.

Low-Level Laser Therapy

Low-Level Laser Therapy, eller LLLT, er en procedure, hvor lasere (med en reduceret kvalitet) øger mobil vækst i hovedbunden, så folliklerne udvider sig kraftigere, tykkere og hurtigere. Det hjælper også med at sende hvilende hårsække lige ind i den anagene udviklingsfase. Selvom denne behandling kan løbe i hundredvis og endda i utallige tusinde dollars pr. session hos hudlægen, er der meget mere fornuftige midler til at gøre det hjemmefra.

tyndt hår, shampoo mod hårtab, bedste shampoo mod hårtab, sund hårvækst, bedste shampoo mod hårtab, skadet hår

 

3. Suppler din kost

Generelt vil en næringsrig og sundhedsbevidst kost dog helt sikkert dække en række af de samme baser, så stress ikke dig selv alt for meget, når det involverer daglige vitaminer, siger Green. Tag hellere hensyn til endnu mere målrettede, specialiserede kosttilskud. Dr. Green anbefaler Viviscal og også Nutrafol specifikt.

"Viviscal fremmer hårvækst ved at tilføre næringsstoffer som dit hår har brug for, for at udvide sig, såsom b vitamin såvel som zink blandt andre næringsstoffer, som fremmer tykkere, stærkere og længere hår. Nutrafol er et utroligt vitamin udviklet med marint kollagen, savpalme og også ashwagandha," tilføjer hun. "Marinkollagen er forbedret med B-vitaminer, som reklamerer for hårudvikling, saw palmetto forhindrer testosteron i at blive omdannet til DHT, og ashwagandha sænker også inflammation."

Ønsker du tabletter der indeholder zink samt andre vigtige vitaminer til dit hår? Vi anbefaler disse:

Hair Nutrient Tablets
Hair Nutrient Tablets
Indeholder zink til vedligeholdelse af normalt hår samt niacin og riboflavin til vedligeholdelse af normal hud

4. Suppler også din hårplejerutine med en shampoo mod hårtab

Vi kan ikke tælle de mange forskellige venner, der fortæller os, at de bruger en "hårtabshampoo" og også er chokerede over, at deres hår bliver ved med at falde. Men hårtabshampooer forbliver i flere af klassificeringen "kan ikke skade". De er den bedste løsning som et supplement til farmaceutisk behandling.

Ikke desto mindre kan du søge efter en shampoo og/eller balsam med savpalme og/eller græskarkerneolie, hvis du vil støtte krigen mod DHT på dine rødder. Begge komponenter er kendt for at hindre hormonbiproduktet.

5. Reducer stress og dårlige vaner

Vi kan opleve stress og angst på mange måder. Mangel på hvile, en hård dag på kontoret, en dårlig kost, et forurenet miljø... og også på enhver måde, form eller type, er stress og angst en af de største grunde til tab af hår. "Spændinger kan få håret til at holde op med at udvide sig og skabe for meget hårtab," siger Dr. Green.

"Det kan desuden skabe en autoimmun reaktion, hvor kroppens immunsystem rammer hårrødderne og forårsager hårtab. De hormonelle midler, som vores kroppe frigiver, når de er bekymret, er det, der forstyrrer hårvækstcyklussen. Som et resultat af denne forstyrrelse, vil håret gå ind i en længere pause, som stopper udviklingen." Præcis hvordan du minimerer din spænding afhænger af dig, for det er forskelligt fra person til person. Du kan begynde med at få konsekvent hvile, træne ofte, spise sundt, forblive hydreret og holde dig fri af cigaretrygning, stoffer og alkohol.

Stress kan ikke altid afbrydes, hvor dårlige vaner end kan være. Derfor skal du vide, at mange af de ting, du gør rutinemæssigt, kan bidrage til dit hårtab. Ikke nok shampooing, men derudover shampoo for ofte. (2 eller tre gange om ugen burde være tilstrækkeligt, med en specialiseret hårshampoo til tyndere hår, som nævnt ovenfor. Skyl og pleje dog dagligt.).

"Dårlig kost kan desuden bidrage til hårtab," tilføjer hun. "Du skal have rigeligt med en kostplan med sundt protein og også næringsstoffer til at nære din krop og også hovedbund." Sidst, men ikke mindst, så vid at rygning og alkohol både forværrer tab af hår. Selvom de kan virke som rolige spændinger, begrænser de faktisk blodkarrene, hvilket minimerer cirkulationen og også blodgennemstrømningen til folliklerne.

tyndt hår, shampoo mod hårtab, sund hårvækst, bedste shampooer mod hårtab, velplejet hår

 

Sådan stopper du hårtab efter barsel

Flere kvinder oplever dehydrering, udmattelse, spændinger og også faldende østrogengrader, efterhånden som deres krop vænner sig til livet efter graviditeten. Disse elementer kan føre til øget hårtab. Flere af dette hårtab er normalt relateret til angsten og udmattelsen ved at få et barn. Dette problem er kortvarigt og skal løses inden for et år efter, at barslen er afsluttet.

Du kan forsøge at reducere hårtab efter din barsel, ved at fortsætte med at tage dine vitaminer, og hvis du ammer så spis en sund kost og undgå hæmmende frisurer, der trækker hår væk fra hovedbunden. Hudlæger foreslår, at du bruger letvægtsshampooer samt balsam og også at se en stylist for at få hårtab til at vise sig mindre tydeligt, indtil dit hårtab reduceres.

Hvordan undgår man tab af hår under kemo

Kemoterapi er at angribe kræftceller i din krop. Som en negativ virkning eliminerer kemoterapi de celler, der får dit hår til at vokse. Håret begynder generelt at falde af inden for 2 til 4 uger efter behandlingen.

Nogle mennesker vælger at gøre sig klar til disse negative virkninger, ved at klippe deres hår af før behandlingen begynder. Mange individer er meget mere komfortable med denne mulighed. Men ikke alle, der gennemgår kemoterapi, vil fælde alt deres hår. Nogle gange svækkes eller trækker håret sig tilbage.

Du kan også spørge din læge om behandlinger til afkøling af hovedbunden. Disse behandlinger, som inkluderer en hovedbundskølehætte, sænker blodcirkulationen til din hovedbund under hele behandlingen. Selvom det ikke er helt effektivt, kan afkøling af hovedbunden hjælpe dig med at bevare mere af dit hår. Den gennemsnitlige pris er $1.500 til $3.000. Du kan muligvis få din forsikringsdækning til at dække, men beskyttelse er ikke konventionel lige nu.

tyndt hår, shampoo mod hårtab, bedste shampooer mod hårtab, fyldigere hår

 

Ofte stillede spørgsmål om beskyttelse mod hårtab

Nedenfor er svaret på almindelige spørgsmål om tab af hår.

Kan jeg stoppe tab af hår naturligt?

Hvis dit hårtab er forårsaget af dine gener, er det usandsynligt, at du vil være i stand til at vende det. Behandling af tyndt hår med minoxidil kan hjælpe med at reducere hårtab. Andre kilder til hårtab kan være mere behandlelige. Tab af hår på grund af alopeci areata, nuværende fødsel eller behandling af kræftceller, vokser normalt tilbage til sidst. At forbedre din kostplan eller tage kosttilskud kan vende hårtab, hvis mangel på næringsstoffer er den underliggende årsag.

Kan hårtab virkelig forebygges?

Nogle grundlæggende årsager til hårtab, såsom mangel på næringsstoffer, kan undgås med fremragende levevaner. Udviklingen af nogle kliniske tilstande som skjoldbruskkirtelsygdom og også kræftceller, kan i det mindste delvist være ude af din kontrol, men at håndtere det underliggende medicinske problem, kan hjælpe med at vende hårtab. Genetisk hårtab er stort set ude af din kontrol, men minoxidil og laserterapi på lavt niveau kan hjælpe.

Hvordan ved jeg om jeg fælder hår?

Hårtab kan få forskellige udseende afhængigt af den underliggende årsag. Du vil måske bemærke en bredere del, mere mærkbar hovedbund eller overskydende hår, der falder ud, når du renser eller skyller dit hår. Du kan desuden observere dele af din hovedbund, hvor håret bliver tyndere eller trækker sig tilbage. I tilfælde af alopeci areata vil du muligvis bemærke et område på størrelse med en glat, bar hovedbund.

tyndt hår, shampoo mod hårtab, repair shampoo, øget hårvækst, sund hovedbund

 

Hvornår skal man se en læge

Hvis du er bekymret for, at dit hårtab går ud over det normale eller kortvarige hårtab, skal du tale med en læge. Hår, der dukker op i mængder og efterlader skaldede steder, og også hår, der udvider sig til pletter, kan være symptomer på et underliggende wellness-problem. Tal med en hudspecialist eller læge, og forklar din tilstand, hvis du har brug for mere hjælp.

Konklusion

Hårtab er almindeligt, især hos ældre voksne. En af de mest almindelige årsager til hårtab er uden tvivl gener. Normalt er arveligt hårtab karakteriseret ved generel tyndhed på toppen af hovedbunden hos damer samt en faldende hårgrænse og hårløse steder ved kronen hos mænd.

Nogle behandlinger kan stoppe tab af hår og endda hjælpe dig med at få mere af dit hår til at vokse igen. Naturlig middel, livsstil og kostændringer, og også håndkøbsmedicin kan forbedre udseendet af tyndere hår.