Tyndhåret og løsningen til dette problem

Skrevet af Redaktionen
Senest opdateret

Masser af mennesker fælder mellem 50 og 100 hår hver dag, men hvis du ser dit hår tyndt, går dit tab højst sandsynligt ud over det. Der kan være mange årsager til, hvorfor du oplever fint, tyndt hår. Det er nødvendigt at søge råd fra en professionel samt finde ud af, hvad der kan skabe tyndere hår, hvilket også kan hjælpe med at afsløre, hvad du kan gøre for at give dit hår et tykt udseende.

Indledning

Tykt, frodigt hår er et mål, som de fleste af os stræber efter. Men antag, at dit hår normalt er på den modsatte side af spektret. Tyndt hår er almindeligt hos både kvinder og mænd. I nogle tilfælde kan det ligne en kamp op ad bakke, for personer med slankt hår at fylde udseendet af deres lokker. Og også, hvis du får dit tynde hår til at se lidt mere robust ud, bliver forhindringen at forsøge at bevare det på denne måde.

Specifikke frisurer og en effektiv god hårpleje, kan hjælpe med at give det et tykkere look. Læs videre for mere information om de potentielle kilder til tyndt hår, slankt hår og også vores førende tips til en sundere hår.

Hvorfor bliver mit hår tyndere?

Nogle årsager for slankt hår er interne, ligesom gener. Andre er eksterne, såsom en uhensigtsmæssig god hårplejekur. Se, om nogle af de anførte årsager nedenfor minder om din tilstand. Selvom det er sværere at blokere biologien bag tyndt hår, er der økologiske faktorer, der kan være inden for din kontrol.

Dette serum hjælper på hårtab, med sikre ingredienser:

Tyndt hår 

Alder

Når du bliver ældre, ældes dit hår med dig. For hvert år, der går, aftager hastigheden af din hårvækst, og din naturlige hårfarve ender med at blive meget mindre levende. På et tidspunkt holder flere og flere hårrødder helt op med at vokse hår. Resultatet: Tyndt hår.

Arvelighed

Den mest typiske årsag til hårtab rundt om i verden er arvelig, eller også kaldet mandlig eller kvindelig hårtab. Det betyder, at du har arvet gener fra en eller begge dine forældre, der er programmeret til i sidste ende at reducere dine hårsække, samt skabe et par af dem for at stoppe med at udvide hår.

Hos damer ligner dette, at dit hår bliver tyndere omkring din hovedbund. Mens hårtab hos mænd, oftest starter med en vigende hårgrænse eller sparsomhed på toppen af dit hoved.

Angst og betinget hårtab

Stressende lejligheder i dit liv kan ligeledes bidrage til slankt, fint hår. Disse består af ting som fødsel, sygdom eller medicinske behandlinger. Slankt hår kan ligeledes være et resultat af forskellige andre vanskelige omstændigheder, såsom skilsmisse, dødsfald hos en pårørende, eller et specifikt udfordrende job eller akademisk uddannelse.

Dårlig næring

Dit hår har brug for visse næringsstoffer, såvel som den ideelle balance, for at holde det sundt. Hvis du f.eks. ikke får nok biotin, jern, protein eller zink, kan det sulte dit hår. På den anden side kan overdreven af nogle næringsstoffer have den modsatte effekt. At tage kosttilskud er en sædvanlig ting, men overdrivelse af det med særlige næringsstoffer, herunder vitamin A og selen, kan bidrage til at håret bliver tyndere.

Medicin

Visse medicin kan have de ugunstige negative virkninger af hårtab. Prøv at huske på, hvornår du begyndte at se dit hår blive tyndere. Hvis det hænger sammen med, da du begyndte på et nyt lægemiddel, skal du tale med din læge.

Tyndt hår kvinder

 

Hårpleje og design

Hvis du rutinemæssigt skygger, permanenter eller glatter dit hår, kan dit hår lide en betydelig skade, hvilket forårsager hårtab. På samme måde kan bestemte frisurer trække i dit hår, som høje fletninger eller ponytails. Disse kan fremskynde begyndelsen af fint og tyndt hår.

Friktion

Et pudebetræk af bomuld kan for eksempel trække hår, mens du hviler dig. Det samme kan et bomuldshåndklæde, hvis du tørrer dit hår fuldstændigt intenst med det. Prøv i stedet at skifte over til et silkepudebetræk samt tørre dit hår med noget blødere, som et mikrofiberhåndklæde eller en blød t-shirt.

Hvis du troede, at det var svært at finde ud af din hudtype, skal du bare vente, indtil du forsøger at indsnævre din hårtype. Der er masser af diagrammer, grafer såvel som quizzer rundt omkring, og selvom du investerer et fremragende stykke tid i at gennemse dem, kan du stadig blive forhindret. Men der er især én debat, der kan være en reel hemmelighed: At beslutte, om du har fint hår vs. slankt hår (og også hvordan du plejer dit hår på passende vis).

Kend dit hår

For at bidrage til forvirringen bliver begreberne i nogle tilfælde brugt som én såvel som den samme. "I dermatologiverdenen bruger vi ordet fint hår og slankt hår i flæng," hævder Helena Kuhn, MD, assisterende lærer i dermatologi ved Brown University.

"Forskellige etniciteter har forskellige former og størrelser af hårsækken, der tegner sig for de forskellige hårtyper, der ses i forskellige befolkninger."

Så er der virkelig også en skelnen mellem begge? Forud beskriver Dr. Kuhn, bestyrelsescertificeret hudspecialist Nazanin Saedi, samt stjernehårstylisten Andrew Fitzsimons forskellen mellem flot hår og slankt hår, plus de bedste midler til at passe hver hårtype.

Tyndt hår

Hvad er fint hår?

"Flot hår indikerer, at den faktiske diameter af dit hår er slank," forklarer Dr. Saedi. "Stort eller tyndt hår er resultatet af små og slanke hårrødder, der skaber et slankt hårstrå, hvilket resulterer i hår, der føles og ser tyndt ud og også som helhed ikke har meget mængde," hævder Dr. Kuhn. "Hårsækkenes størrelse og form er en genetisk etableret egenskab, og vi kan desværre ikke gøre meget for at ændre tykkelsen af hårstrået."

Hvad er tyndt hår?

“Tyndt hår refererer til densiteten - dvs. de mange forskellige hårstrå - i et givent område på din hovedbund," siger Dr. Saedi. "Så det er mængden af hår på din hovedbund." For at hjælpe dig med at skelne mellem flot hår og slankt hår, forklarer Dr. Saedi, at du kan have fantastisk hår, men alligevel have en høj tæthed af hår, for at få det til at se tykkere ud."

Slankt hår vs. tyndere hår

I betragtning af, at tyndere hår refererer til hårtabstætheden i hovedbunden, indikerer dette, at eksisterende hårrødder bliver mindre, hvilket resulterer i finere og også lejlighedsvis meget kortere hår, samt meget mindre hår i det hele taget.

“Tynderende hår er, når du taber hår, og tætheden af hår på din hovedbund bliver mindre," hævder Dr. Saedi. "Der kommer personer, som har tykt hår, men alligevel klager over, at det bliver tyndere. Det er typisk ikke de enkelte hår, der bliver tyndere, men de mister tykkelsen, så der er færre hår i hovedbunden."

Hvis du begynder med at få tynde hår

Et resultat af tyndere hår er at observere, at denne del faktisk er blevet større såvel som øget i dimension, eller hvis du kan vikle dit hår sammen endnu flere gange, når du sætter det i en hestehale, siger Dr. Saedi.

"Personer med tyndt hår begynder at opdage en tilpasning fra deres standard hårtype, for eksempel, at deres hestehale er meget tyndere, eller at de har en hel del meget mindre hår, når de vasker med shampoo," hævder Dr. Kuhn.

"Hovedbunden bliver også ekstra mærkbar, efterhånden som hårudtyndingen sker, hvilket normalt er den måde, patienterne begynder at observere, at deres hår bliver tyndere. Nogle individer opdager også en stigning i hårtabet. Det er typisk at miste cirka 150 hår om dagen, men når det bliver for meget, er langsigtet fald bekymrende."

Tyndt hår

 

Androgenetisk alopeci

Udtynding af hår er oftest på grund af androgenetisk alopeci, som er kvinders mønstertab af hår eller mandligt hårtab. Dette tab skyldes hovedsagelig alder og også genetik, og det er svært at mindske din risiko. Hårtab kan arves fra begge sider af husstanden.

"Der er desværre ingen behandling endnu, men med meget tidlig og regelmæssig terapi kan det vendes," fastslår Dr. Kuhn.

"Tynding kan desuden opstå ved vedvarende tab, som vi i den medicinske verden kalder "telogen effluvium." Der er en række forskellige årsager til telogen effluvium, som typisk er anerkendt som hår, der falder som resultat af stressfaktor."

Med telogen effluvium diskuterer Dr. Kuhn, at det virkelige hår, der taber sig, normalt forsinkes 3 måneder efter stressfaktoren, ligesom håret derefter vil falde yderligere 3 til 6 måneder.

Stressfaktoren kan være psykologisk spænding (opbrud, dødsfald af en elsket, ekstrem depression eller angst) eller fysisk stress og angst (som en stressende ulykke eller omfattende kirurgisk behandling), fra hurtigt vægttab, medicin (retinoider, betablokkere, calciumkanalblokkere, antidepressiva, lithium), post-partum, jernmangel, mangel på vitamin A, alvorlig skjoldbruskkirtelsygdom eller generel anæstesi.

"Denne type hårtab er midlertidig og giver ikke ar, hvilket tyder på, at så snart stressfaktoren er afgjort eller fjernet, vil hårtabet helt sikkert stoppe, ligesom håret helt sikkert vil vokse igen," hævder hun.

Hos latinske og afroamerikanske befolkninger kan stram hårstyling også resultere i, at håret bliver tyndere. "Denne form for tab kan være langsigtet, så disse befolkningsgrupper bør søge behandling for tab af hår så hurtigt som muligt," siger Dr. Kuhn.

"Der er desuden masser af usædvanlige grundlæggende årsager til hårtab som følge af inflammatoriske og også autoimmune tilstande, som jeg ser og også behandler i mit center." Hvis hår udtynding fortsætter, besøg en hudlæge eller trichologist.

Hårvækst kan være et problem for mange mænd og kvinder. Her har vi produkterne til at hjælpe på dette:

Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

 

Tyndt hår mænd 

Flot hår

For at drage fordel af fantastisk hår, handler det om at opdage at samarbejde med det og også style det på den rigtige måde. "Med fint hår kunne du faktisk have rigtig tykt hår" hævder Fitzsimons. "Du kan få dit hår ekstra klippet med barberkniv, men du behøver ikke at have det lige så glat, som når dit hår er tyndere. Når dit hår er fantastisk, kan du klippe mere, hvis du har meget af det."

Styling af tyndt hår

Der er ingen guideline bog, der hævder, at du har brug for en bestemt frisure, bare fordi dit hår er slankt eller tyndere. Vælg den frisure, som du føler passer til dig, men hvis du forbliver på markedet for et design, der vil skabe et udseende af fylde, har du helt sikkert mange valgmuligheder.

“Der er muligheder, når det drejer sig om udvidelser for at tilføje endnu mere hår eller bruge genstande, der vil tillade dit hår at se fyldigere ud," siger Fitzsimons. "Normalt, når det drejer sig om klipninger, hvis dit hår er tyndt, så jo meget kortere dit hår er, jo fyldigere vil det helt sikkert se ud."

Sprays

Tyndt hår hos kvinder, eller mænd med tyndere hår, bruger fibre eller farvede sprays til at camouflere hovedbunden, hvilket kan give tyndt hår. "Disse er gode at bruge til unikke lejligheder eller et par gange om ugen, men jeg anbefaler stærkt ikke at bruge disse produkter dagligt, da der er bevis for, at de kan tilstoppe hårrødder samt forværre androgenetisk alopeci" advarer Dr. Kuhn.

Sørg for at forhindre heftige produkter på slankt hår, som kan betragte det nedadgående samt gøre det endnu fladere. For at tilføje mængde, foreslår Fitzsimons at rense håret og også hovedbunden meget godt og bruge en let balsam. Volumiserende sprays såvel som mousser vil helt sikkert hjælpe med at løfte hår ved oprindelsen.

"Gør brug af formler med keratin-opbyggende aktive ingredienser, for at hjælpe med at fremme sundhed og velvære af hårstrået, og også i lighed med tyndt hår. Sørg for at skrubbe hovedbunden ofte, da elementopbygning kan overveje håret ned, mens målet bør være at få håret til at se så komplet ud som muligt," siger Fitzsimons.

Flot hår

 

Forskellen kort forklaret

Når det kommer til fint hår vs. slankt hår, er det nødvendigt at huske, at der er forskelle mellem de to, og de bør også behandles som sådan. Fint hår refererer til tætheden eller størrelsen af et enkelt hårstrå. I mellemtiden refererer tyndt hår til den reelle mængde eller mange forskellige hårstrå, som du har på dit hoved.

Hver eneste af vores eksperter bemærker, at der er specifikke hårplejefaktorer, der skal tages i betragtning, når det drejer sig om at håndtere og også style dit fine eller tynde hår. Men vores specialister er desuden enige om, at mange mennesker med almindelig hårstrådiameter og tæthed tror, at de har tyndt hår på grund af urealistiske elegancestandarder.

Potentielle årsager til hårudtynding

Fra daglig praksis til genetik er der et utal af grunde til, at vi øjeblikkeligt fælder hår. Derfor er det så vigtigt at prioritere dit hår og også hovedbunds velvære, da hårtab kan påvirke praktisk talt enhver person. Ikke desto mindre er der 4 hovedtyper af hårtab:.

Androgenetisk alopeci

En af de mest typiske former for hårtab hos kvinder, androgenetisk alopeci er defineret ved udtynding i hovedbunden. Som navnet bestemt vil anbefale, er denne form for hårtab genetisk såvel som kan overleveres fra mor eller far.

Telogen Effluvium

Denne form for hårtab forekommer under varigheder af spændinger. Du vil se håndfulde hår på børsten, toiletgulvet eller pudebetræk.

Grip Alopecia

Du vil se mindre skaldethed eller en faldende hårgrænse, hvor håret generelt trækkes, vendes eller er overdrevent stylet.

Alopecia Areata

Defineret ved hårtab i hovedbunden og også andre steder på kroppen. Dette udløses af en autoimmun hudsygdom.

Det er ikke for sent at redde ens hår. Læs mere om dette produkt:

Tyndt hår

 

Hvis du stadig er usikker på, hvorfor du pludselig oplever hårtab, er her nogle andre faktorer:

1. Daglige rutiner

Selvom det er utroligt fristende, når du har travlt, kan det forårsage ekstreme skader, især på slanke hårstrå, hvis du trækker håret tilbage, især når det er vådt. "Hår overstrækker sig, når det er vådt, så at trække det op i en hårforbindelse, når det er i denne tilstand, kan forårsage ekstra spændinger på håret og kan trække hår ud eller knække håret," siger Lindsay Victoria, Master Stylist hos Spoke & Weal i Los Angeles.

"Hvis du har brug for at tage det tilbage, når det er våt, skal du bruge en blid scrunchie med et stort gummibånd, eller måske en klis, men hold dig også væk fra noget."

Overvaskning, overstyling, overdreven farvning eller brug af alt for meget hårolie, kan desuden påvirke dit hår og din hovedbunds sundhed og velvære. For eksempel, hvis dit hår er tyndt og sårbart, er det ideelt at forhindre vask af det hver dag.

"Ensartetheden af at rense dit hår dagligt kan slanke og også tørre det fuldstændigt, hvilket gør det utroligt skrøbeligt," siger Eliut Rivera, skaberen af Eliut Beauty salon i New York City.

Skarpe kemikalier, der findes i hårfarver, er ekstremt skadelige for vores hår såvel som hovedbund, og de kan forårsage hårtab eller tyndt hår hos kvinder og mænd. Den nøjagtige samme begrundelse sætter hårværktøjer på, som kan kaste eller skade hår, hvis de bruges for ofte.

Hvis du har hårforlængelser, selvom disse øjeblikkeligt kan give dig tykkere hår, kan de belaste dit naturlige hår meget og kan forårsage alopeci med ar. En metode til at undgå denne form for skade, er at ændre din frisure hver 3. måned og få rutinemæssige klipninger, hvilket giver både hår og hovedbund en tiltrængt pause og samtidig fremmer udviklingen.

Endnu en kortvarig service til tyndere hår er at opdage designprodukter, der giver håret volumen og glans, som kan afbøde resultaterne af hårtab eller udtynding uden at overveje hårtab.

2. Generelt helbred

Der er meget, vores kroppe såvel som vores generelle helbred kan fortælle os om vores hårs sundhed og velvære. Noget så grundlæggende som mangel på vitaminer, kan forårsage hårtab. Det er derfor, at tage et hår-, hud- og neglevitamin, som biotin, kan vise sig pålideligt til at stoppe yderligere hårtab. Også stress samt dårlig kostplan er flere af de største årsager til tab af hår, som Marder fortæller os det.

“At lave en række livsstilsændringer kan virkelig hjælpe med at forhindre tab af hår. I første omgang, at få en god nats søvn. Tag et multivitamin. Sørg for at indtage masser af vand og få noget motion... Til sidst, spis en sund og afbalanceret kost og også håndtere dit emperament."

Der er også andre faktorer som f.eks. stress der ikke er direkte relateret til helbredet, men som stadig spiller ene stor rolle i et eventuelt hårtab med tiden. Se på om du som person generelt er stresset i din dagligdag og hvordan du eventuelt kan reducere denne stress.

Tyndt hår hvordan? 

Hold dit hår og hovedbund sund

At holde dit hår og din hovedbund sund, handler alt om at finde ud af, at være opmærksom på din krop og også hvad den informerer dig om. Der er trøst i at erkende, at små ændringer i dine daglige valg, potentielt kan hjælpe med hårtab. Men antag, at du stadig stiller spørgsmålstegn ved forskellige andre bekymringer eller løsninger, der ikke er gennemgået i denne artikel. I dette tilfælde er det altid et god løsning at ringe til en hudlæge, da de muligvis kan fortælle dig om enhver form for underliggende klinisk problem.

Lad os forenkle det endnu mere

Når du skal finde ud af bredden af dit hår, er en snor en god sammenligning. Hvis dine specifikke hår har mindre størrelser end strengen, er dit hår sandsynligvis tyndt. Flot hår føles normalt mere silkeagtigt, og af personlig erfaring glider det ud af resten af håret. Det holder desuden bedre på fugten end medium eller robust hår, selvom det er svagere end dets mere betydelige ækvivalenter.

Hav styr på dine hår-ord

I modsætning til "fint hår" beskriver "tyndt hår" tætheden af dine hårstrå pr. kvadrattomme af din hovedbund, eller kort sagt, hvor meget hår du har på dit hoved. Det er da muligt, at du kan have fint og tykt hår. Uanset hvilken hårtype du har, skal du dog sikre dig, at du er udstyret med det bedste ordforråd til at tale om det med din stylist. Hun eller han vil være i stand til at hjælpe dig med at vælge de passende redskaber, til at forstærke dit fine hår og give dit slanke hår en seriøs mængde.

Tyndt hår medicin

 

Konklusion

Vi har talt om både tyndt og fint hår. Hvordan man får fyldigere hår og sundt hår er ikke den sværeste opgave, hvis man får styr på det i en tidlig alder og undgå at man får tyndt hår. Kvinder får tyndere hår i mindre grad end mænd gør generalt. Men derfor er der stadig nogle faktorer der kan skade håret, som de fleste kvinder oplever skal være opmærksom på som førnævnt, hvis de gerne vil reducer deres hårtab:

  • Reducering af stramme frisurer
  • Reducering af stram hestehale
  • Reducering af franske fletninger
  • Holde øje med tidlige høje tindinger i løbet af hårvæksten
  • Stryke hårvæksten med de rigtige sprays og hårprodukter, for at holde håret blødt
  • Psykisk stress
  • Varieret kost og at spise sundt

Tyndt hår hos kvinder og mænd med, at dit hår er blevet tyndere. Her skal du starte med at bruge de korrekte metoder, for at sikre dig at dette kan formindskes og i bedste fald fjernes, så du kan nyde flot hår så lang tid som overhovedet muligt. Tyndhåret personer skyldes generelt alder, men som førnævnt er der også andre faktorer man skal passe på, som dårlig kost, dårlige hårprodukter osv. der kan resultere i skadet hår. Det mandlige kønshormon hos mænd, kan også spille en stor rolle, hvilket man også skal være opmærksom på, før man får tyndt hår.

Hvis du får tyndt hår og vælger at tage til lægen, så være forberedt med dine rigtige ord, så lægen kan give dig den rigtige behandling. Forklar detaljeret hvad du præcis ønsker, så du kan være sikker på, at du får den behandling der er nødvendig for dig som tyndhåret, der ønsker et mere fyldigt look. Kan der mon være tale om en arvelig tilstand? Har du dårlige spisevaner? Vær helt ærlig omkring dit liv, da dette kan påvirke din eventuelle behandling og have en indflydelse på de resultater, som du ønsker at opnå, både nu og på længere sigt.

Dette produkt skal du helt sikkert kigge efter, hvis du også lider af hårtab:

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst