Din guide til tyndt hår og frisurer

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Er du ikke til hentehår, men ønsker du stadigvæk en frisure som du kan føle dig tilpas med? For mange mænd er tyndt hår eller decideret hårtab noget der kan føles personligt, men faktisk oplever mere end halvdelen af alle danske mænd hårtab på et eller andet tidspunkt i livet. Kvinder er lidt heldigere hvad dette angår, men mange kvinder lider også af hårtab, der især bliver aktuelt ved 40 år og opefter.

Heldigvis er der flere frisurer og håropsætninger man kan benytte for at give illusionen om fyldigere og sundere hår, så hvis ikke du ønsker at barbere dig helt skaldet kan du altså sagtens være stolt og tilfreds med dit hår, også selvom det ikke er helt lige så fyldigt som da du var teenager.

Frisure til tyndt hår for mænd

Frisure til tyndt hår for mænd

Det kan være svært for mænd med måne eller høje tindinger at finde en frisure de føler både ser frisk og lækker ud, og samtidig er mulig med deres manglende hår. Og selvom man måske ikke frit kan vælge mellem alle de populære frisurer, er der stadig håb forude. For ved at følge et par få tommelfingerregler kan man nemlig nå ret langt, uden at det ligner hentehår fra 80’erne, eller det der er endnu værre.

Det bedste råd til mænd med tyndt hår eller udpræget hårtab er at holde det kort, især i nærheden af bare pletter eller tynde pletter. Hvis du har en begyndende måne bør du ikke lave nakkehåret gro langt ud.

Der er dog en eller to undtagelser. Hvis du har mod på at gro håret langt ud, kan du nemlig gro en såkaldt “man bun”. Det er en frisure hvor håret er trukket tilbage i en stram knude, på bagsiden eller toppen af hovedet. På denne måde kan du nemlig skjule de pletter hvor håret ikke vokser helt, og samtidig kan det også gøre underværker for mænd med høje tindinger, da det føles mere naturligt på baggrund af den stramme knude.

Som noget nyt har vi i de seneste år også set flere og flere danskere med “mandefletninger”, der altså er en nytænkt version af den klassiske “man bun”, hvor man fletter håret bagerst på hovedet for at skjule eventuelle tomme pletter.

Det er dog langt fra alle mænd som finder de to ovennævnte frisurer attraktive, eller har mulighed for at gro håret langt nok til at det ser flot ud. Derfor er en kort frisure til tyndt hår nok den mest udbredte, og den fungerer samtidig også for mange mænd der er begyndt at tabe håret.

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Håropsætning tyndt hår

Frisure til tyndt hår for kvinder

Når det drejer sig om tyndt hår hos kvinder, så handler det hele handler om struktur. Det kan nemlig være yderst effektivt hvis du opvejer fint og tyndt hår med struktur i form af bangs, page, hårspænder eller i selve måden som du styler dit hår.

Kvinder kan med fordel samle håret i en knold, knude eller fletning, og eventuelt tilføje et produkt til at holde formen, og så forme det hele så det føles som værende fyldigere end det i virkeligheden er.

Det vil altså også sige at man omvendt bør undgå de fleste frisurer der er modsætninger til dette. Dog kan en midterskilning der sidder snorlige stadig gøre underværker - og virkelig fremtrylle et smukt udtryk.

Krøller giver i sig selv et naturligt udseende med masser af fylde, så permanente krøller i tyndt hår kan også se fantastisk ud. Det anbefales især at man benytter mousse eller en gel for at style håret flot, og samtidig skabe ekstra volumen og en illusion om tykkere hår.

Ligesom at mænd kan opleve gode resultater ved en “mandefletning” eller en “man bun”, kan kvinder også benytte hestehaler og fletninger til at fremhæve de positive egenskaber ved håret, og skjule de mindre attraktive.

Pagehår er en anden oplagt stil du kan vælge, og her har du mange forskellige muligheder. På denne måde kan du omdanne din usikkerhed til din styrke, og samtidig opnå en moderigtig og nutidig frisure der med garanti vil gøre dig mere selvsikker, uanset om du står foran spejlet hos frisøren, eller er ude i byen med veninderne.

Alternativer til frisurer

Det er ikke altid at de ovennævnte frisurer og teknikker rent faktisk fungerer i den virkelige verden. Nogle gange kan man acceptere dette, men andre gange har man en drøm om at kunne gå med en speciel frisure, eller ikke være låst til kun en håndfuld eksempler - og så er der mange danskere som kigger på at metoderne omkring tykkere og mere fyldigt hår med hjælpemidler.

Der findes en lang række produkter - fra et specialudviklet serum, specielle shampoos, såvel som piller og vitaminer der har egenskaber som hjælper håret med at få fylde og vokse sig tykkere. At undersøge alle disse produkter individuelt, samt købe dem i enkelte pakker kan være dyrt og tidskrævende.

Derfor vælger mange kvinder en 3-i-1 løsning mod hårtab der for eksempel indeholder en shampoo, balsam og et serum med specielt udvundne ingredienser der alle sammen har til formål at sætte en stopper for hårtabet, stimulere ny hårvækst og styrke det eksisterende hår. Her får man alle de vigtige vitaminer og andre næringsstoffer til kroppen i en nem løsning, uden at have behov for at sætte sig ind i videnskaben bag samtlige ingredienser.

 

3-i-1 løsning mod hårtab

 

Fælles for alle produkter til folk med tyndt hår, er at målet er at stimulere kroppens naturlige hårvækst, at tilføje tilstrækkeligt med næring, vitaminer og mineraler til kroppen så hårsækkene, hårstrået og hovedbunden forbliver sunde.

Man kan komme et stykke af vejen med at lægge sine kostvaner om, men tabletter, piller og vitaminpiller kan alle sammen hjælpe på de dage hvor man ikke lige har energi til at lave aftensmad, ligesom de er oplagte at have med på ferien eller på arbejde og andre situationer hvor man ikke selv kan styre præcist hvad der er i den mad man spiser.

Konklusion

Det er altid en skam når man oplever håret begynder at tynde ud, eller endda at man mister håret. Heldigvis er du ikke den første der oplever det, og derfor kan du med fordel drage på andre folks erfaringer og eksperimenter. I dag findes der samtidig også flere forskellige produkter du kan tage, helt uden recept eller krav om indlæggelse, så du frit kan prøve hvilke løsninger der fungerer bedst for dig.