Hårtabsshampoo - Godt eller skidt?

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Grundårsagen til hårtabet opstår under hætten, under hovedbunden. Så hvis du oplever genetisk hårtab, er shampoo ikke den magiske kugle." Samtidig er hårtab normalt relateret til hovedbundens velvære, så at garantere en sund hovedbund vil bare hjælpe og vil bestemt ikke gøre ondt.

[[textbox]]

Indledning

Opdager du mere hår end almindeligt på din pude eller i bruserens afløb? Du er ikke den eneste.

Hårtab påvirker utallige kvinder såvel som mænd i hele verden. Hvis dit hårtab frygter dig, så tal med en hudlæge. De kan udpege årsagen og også foreslå den rigtige behandling for dig. De kan også give dig mulighed for at forstå, om visse hårshampooer kan hjælpe.

[[textbox]]

Hair Strength & Growth Sæt | Kvinder
Hair Strength & Growth Sæt | Kvinder
En hovedbundsfokuseret rutine for fyldigere og stærkere lokker. Ideel til dem med kortere hår


Hårtab shampoo

 

[[quote]]"Det er nødvendigt at tænke på de fleste shampoo som et bilvaskeri," siger William Yates, MD, FACS, en specialist og hårsaneringsspecialist i Chicago, til WebMD Connect to Care. "Du har kun at gøre med det ydre, nemlig hovedbunden.[[quote]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Hvad gør hårshampoo ved tyndt hår?

Til tyndere hår anbefaler Amy Forman Taub, MD, FAAD, skaberen af Advanced Dermatology i Chicago, KeraFactor shampoo og også balsam. Forskellige andre hårshampooer, der kan hjælpe, er dem, der eksfolierer hovedbunden med salicylsyre og reklamerer også for hovedbundens blodcirkulation.

"Scalp flow er sandsynligvis det ensomme, noget du kan gøre i huset for at hjælpe," hævder Taub. "For eksempel, tag et varmt brusebad og giv din hovedbund en fremragende scrub med shampoo."

Taub siger også, at hårtabshampooer, der indeholder hydrocortison 1 % eller ketoconazol 1 %, kunne være et forsøg værd. Yates foreslår ligeledes shampoo lavet med græskarfrø, yucca-rod og biotin.

Hvilke shampoo skal du undgå for at vedligeholde sundt hår?

Svovl. Det er meget vigtigt at holde sig fri af shampoo, der indeholder svovl, som kan intensivere dit tab af hår. "Mens svovl tillader hårshampooer at skumme godt, fjerner det også olierne fra din hovedbund, hvilket får dit hår til at tørre såvel som at gå i stykker," hævder Taub. "Dette kan faktisk føre til udseendet af tyndere hår."

"Fortykkende" shampoo. Du kan desuden have til hensigt at bruge forstørrende shampoo og også balsam med forsigtighed. "Overbrug kan blokere porer, hvilket igen begrænser hovedbunden fra ilt, forårsage hævelse," siger Taub.

Høje niveauer af koffein og urter. Hold dig fri af shampoo, der indeholder høje niveauer af koffein og forskellige andre naturlige urter. "De er fremherskende i industrien, men mangler et klart klinisk grundlag," hævder Taub.

Koffein skaber vasokonstriktion og begrænser blodcirkulationen. Når du opretholder hårudvikling, har du til hensigt at støtte en sund blodcirkulation til hårets oprindelse for at levere ilt og også næringsstoffer.

hårtab

 

Få hjælp i øjeblikket

Hvis du oplever hårtab, så vent ikke med at søge hjælp. Jo tidligere du løser tegn og symptomer på tab af hår, jo mere sandsynligt er det, at du stopper irreversible skader. Tal med en læge i dag for at begynde din rejse til et fyldigere hår.

Kvinder man også fokusere på andre vigtige parametre som f.eks.:

 • Undgå stramme fletninger
 • Undgå stram hestehale
 • Økologisk aloe vera
 • Hårkur mod udtydende hår
 • Hårkur for at styrke hårsækkene og for at opnå mere fyldigt hår

Betyder vask af dit hår hver dag hårtab?

Sandsynligvis har du hørt det fra en nær ven eller fortsætte med at læse internettet, at rengøring af dit hår på daglig basis er et stort nej-nej. Talrige udtagelser gør runder om præcis, hvordan typisk burde du rense dit hår.

Lad os fortsætte for at finde sandheden

Ligesom de fleste af os har forskellige hudtyper, og vores huds behov varierer i overensstemmelse hermed, er vores hårbehov også forskellige. Shampooing er endnu mere en personlig præference, da det afhænger af en persons hår såvel som hovedbundstype, hans/hendes valg hvornår og hvor ofte det skal gøres.

Mens overvaskning af lokkerne kan forårsage tør hud og skader for nogle, kan uregelmæssig rengøring typisk resultere i fedtet og livløst hår for andre.

Ligesom vores hud udskiller hovedbunden desuden olie kaldet talg. Når den genereres tilstrækkeligt, kan talg holde vores hovedbund fugtet og give håret et sundt udseende. Overdreven talgproduktion i hovedbunden udvikler en grobund for gæren, der forårsager skæl.

Tilsvarende kan rutinemæssig brug af hårdesign genstande som hårspray, geler, mousse samt tørhårshampooer forårsage opbygning i hovedbunden. Lagene af olie, snavs, døde hudceller og også genstandsopbygninger kan tilstoppe porerne og føre til hovedbundsinfektioner og beskadigede hårsække. Når du vasker dit hår, renser du din hovedbund, mens du fjerner denne ophobning.

hårtab shampoo kvinder

 

Hvordan virker hårshampoo?

Shampooer indeholder kemikalier kaldet overfladeaktive stoffer, der hjælper med at rense håret ved at fjerne overfladerester fra hovedbunden og håret. Nogle shampoo har også stoffer kaldet sulfater, som genererer et rigeligt skum for at rense hovedbunden grundigt samt fjerne overskydende olie.

Men hårshampooer, der består af sulfater, er muligvis ikke fremragende til hårets sundhed over tid, da disse har tendens til at skabe tør hud og skader. At bruge en balsam er et must, da det fungerer som et fugtgivende middel til dit hår, inklusiv ekstra glans og også glathed til dets tekstur.

Blandt de mange ideer, der eksisterer omkring hårrensning, er en af de mest typiske, at over-shampoonering medfører hårfald. I virkeligheden er det ikke praksis at rense dit hår, men den kemisk-baserede hårshampoo som du bruger, der kan gøre dit hår tørt og også knækkeligt, i sidste ende forårsage hårtab. Mange hårspecialister er enige om, at rengøring af dit hår dagligt med en moderat hårshampoo forbedrer dets sundhed og velvære, afhængigt af din hårtype.

Eftervask-rutinen spiller ligeledes en vigtig funktion for at bevare dit hårs velvære. Kraftig tørring af dit hår ved hjælp af et håndklæde, kan forårsage øget hårfald. Konstant brug af hårdesignværktøjer såsom slagtørrere og glattejern, kan forårsage termisk skade på dit hår, hvilket gør dem modtagelige for skader og også føre til hårtab. At rede dit hår, når det er vådt, gør dem også svage og skrøbelige.

Hvis hårtabet bliver kronisk i en længere periode, kan det resultere i skaldethed hos mænd eller kvinder. Det er en god idé at søge tidlig diagnose samt specialistbehandling af en kvalificeret specialist for at forhindre, at dit hårtab ender med at blive permanent. Bed en kyndig hudlæge om at anbefale en passende shampoo og balsam afhængigt af din hårtype.

Hårtab shampoo mænd 

Er shampoo dårligt for dit hår?

Vi vil kort diskutere den sociale baggrund for hårvask, samt præcis hvordan det dannede vores nutidige forbindelse med shampoo; se nærmere på de aktive ingredienser, der findes i hårshampoo, samt deres effekt på hovedbunden; og til sidst, bryst nogle misforståelser af hårshampoo, der får os til at søge en skummet hovedbund, når vi tager et brusebad.

Hårshampoos sociale baggrund

Moderne hårshampoo, som vi kender den, opstod først for 100 år tilbage. Ikke længe efter blev balsam udviklet til at blødgøre hår på måder, som tidlig shampoo ikke kunne klare.

Selvom shampoo var forskellig ved begyndelsen af det 19. århundrede, blev den stadig betragtet som både udtørrende og skadelig. Tidlige muligheder var for det meste sæber lavet af lud og også svinefedt, som begge har høj alkalinitet (pH) grader. En høj pH er fantastisk til rengøring af både opvask og tøj, dog for hård for kroppen, ligesom shampoovask er ekstremt udtørrende og belaster håret.

At bruge sæber, der førte til tør, halvrevnet hovedbund samt hyggeligt hår med det "naturlige liv" udvundet af det, var også meget mindre ønskværdigt for nogle end helt naturlig fedtethed. Tidlige rådssøjler rådede til at rense IKKE MERE end så snart som en uge, samt at lade håret være uvasket i så længe som 6 uger. Indbygget hår blev ligeledes inviteret til at holde ofte indviklede frisurer på plads.

Salt laurylsulfat blev skabt i 1930'erne. Hvad er salt laurylsulfat specifikt? Ofte beskrevet som SLS, er det det første menneskeskabte vaskemiddel. Det blev oprindeligt skabt til at vaske vasketøj, men endte med at være fremtrædende, da butikkerne inkluderede det i alle former for renseprodukter, fordi det var økonomisk, nemt at producere, meget mindre skadeligt for hår og hud end lud såvel som svinefedt, og ikke mindst, det skummede som en gal, hvilket endte med at være relateret til detaljeret ryddelighed.

Det er vigtigt at huske, at efterhånden som tiderne har ændret sig, så har det niveau, som vi finder fedtet hår acceptabelt til. SLS gjorde det mindre kompliceret for virksomheder at skabe og også markedsføre endnu flere varer og også tilskynde kunderne til at bruge dem oftere.

Visualiser alt dette i sammenhæng med amerikansk historie. I 1930'erne indførte USA's føderale regering New Deal for at opfordre til finansielle investeringer for at få amerikanerne ud af den store depression. Under Anden Verdenskrig (1941-1945) kom damer i arbejdsstyrken og begyndte at forsørge deres husholdninger, mens mænd var i udlandet.

Med købekraften i hænderne begyndte de at investere ekstra kraftigt i personlig pleje og skønhedsartikler. Efter slagets afslutning blev 'American Lifestyle' fejret, og også at udøve demokratisk frihed ved at bruge penge derhjemme var en metode til at gennemføre gengældelse. Det lykkedes for USA og introducerede reklamernes guldalder, som hjalp skønhedsmarkedet i sin helhed til at blomstre.

Hårtab shampoo

 

Skal du stoppe med at bruge hårshampoo?

I dag fremstilles adskillige hårshampooer stadig med salt laurylsulfat og også dets nære fætter salt laureth sulfat (SLES) og sådanne rengøringsmidler er meget sandsynligt årsagen til dine hårproblemer.

Rengøringsmidler er amfifile, hvilket betyder, at de udvikler meget stærke kemiske bindinger med både olie og vand. Når vi vasker vores hår med rengøringsmidler, griber de ikke kun olie og støv, men også vores hovedbunds naturlige beskyttende hindring.

Fremstillet af talg, holder denne barriere vores hovedbund fugtet såvel som sikret mod irriterende stoffer, solen samt tør hud. Derefter kommer vaskemidler på vandet, som trækker både snavs og både store og dårlige olier ud af vores hår og ned i afløbet, mens vi vasker. Farvebehandler du dit hår? Rengøringsmidler griber også ind i skyggepigmenter og fjerner dem!

Selvom vi måske føler os rene efter shampooing, har vi faktisk overrenset og sat vores hovedbund i fare. Faktisk, at virkelig føle sig "pletfri" indikerer, at du faktisk effektivt har fjernet den helt naturlige beskyttende hindring. Den hvin, du hører, er friktionen af hår mellem dine fingre, og hvis din helt naturlige barriere fortsatte med at være ubeskadiget, ville dine fingre helt sikkert hellere bevæge sig.

I fjernelse af hovedbunden, hår shampoo leagør den helt tør og irriteret. Ofte efterlades hovedbunden så helt tør, at den flager. Tørt hår er desuden mere modtageligt for sammenfiltring, hvorfor vask med hårshampoo kræver en fugtgivende del for at gøre håret glat igen.

Vi forstår dette som balsam. Du har måske lige nu indset, at den naturlige oliebarriere gør præcis, hvad balsam gør, men alligevel renser vi alt væk og erstatter det bagefter med en erstatning på flaske.

Shampoo skader vores hår med hver rengøring. Den værste komponent? På grund af det faktum, at hårshampoo fjerner håret af det naturlige olielag, identificerer vores kroppe dette som en strejke og arbejder overarbejde for at genopbygge forsvaret. Oversættelse: Fedtet hår. Shampoo-elskere anerkender dette som beskidt og hopper også tilbage i bruseren, for at vaske det væk, og den onde cirkel fortsætter.

Hårtab mænd

Hårshampoo er usikker på flere måder:

 • Det tørrer ud og irriterer din hovedbund
 • Det fjerner dit hår for farve
 • Det forårsager sammenfiltringer (som har brug for balsam)
 • Det fremmer overproduktion af talg

  Der er masser af misforståelser produceret af hårshampoosælger for at holde os tilbage. Vi har tacklet denne retorik for at hjælpe os med at gennemskinnelige sæbeskum i vores øjne:.

  Sæbe, skyl, gentag

  Denne lille smule reklame- og marketingmagi er en genial måde at få os til at gøre én ting: Bruge mere shampoo. Tror du ikke på os? Slå det op.

  'Beskidt' hår skaber langt bedre design

  Dette er sandt, og derfor inkluderer vi normalt strukturprodukter for at gøre håret mindre glaseret, glat og uhæmmeligt, når det nyrenses med shampoo. Dette er grunden til, at mange mennesker leder efter at rense sjældnere. Meget mindre ryddeligt hår er blot meget mere deltagende.

  Pletfri

  Du har aldrig tænkt dig at høre knirken fra dit hoved! Dette tyder på, at dit hår og også hovedbunden er blevet fjernet fra dens naturlige sikkerhedsforhindring af talg. Uden det risikerer du tørhed og også hudbetændelse.

  Hårtab hvordan?

   

  Alternativer til hårshampoo

  Sulfatfri shampoo

  Nogle shampooproducenter vil have dig til at tro, at de er gode ved din hovedbund ved at levere 'sulfatfri' hårshampooer. Men sulfatfri shampoo har stadig rengøringsmidler, ligesom de stadig fjerner dit hår såvel som hovedbund.

  Sæbe som shampoo

  I bedste fald er de et omdannet sæbestykke, der indeholder SLS. I værste fald er de lavet med salthydroxid, som er det samme meget ætsende produkt, der ligger i Drano. Du har faktisk set, hvad Drano gør ved hår, der blokerer dit brusebads afløbsrør på få timer, og visualiser hvad små mængder gør ved din hovedbund i tide.

  Det gode: New Wash

  New Clean er helt fri for rengøringsmidler. Den renser med en proprietær blanding af nødvendige olier, der holder din sikkerhedsbarriere intakt, mens den fjerner støv og også olier fra hovedbunden. New Wash fjerner ikke fremragende olier, hvilket tyder på, at håret forbliver hydreret uden at bruge en tilsat balsam.

  Disse to produkter til både mænd og kvinder vil hjælpe dit hår, uden at forudsage skade:

  Hair Recovery Conditioner | Kvinder
  Hair Recovery Conditioner | Kvinder
  Sigter mod at øge glathed og slidstyrke og samtidig hjælpe med at reducere knækkede hårstrå

  Hair Recovery Conditioner | Mænd
  Hair Recovery Conditioner | Mænd
  Sigter mod at øge glathed og slidstyrke og samtidig hjælpe med at reducere knækkede hårstrå

  Hårtab hvorfor?

   

  Det fremragende: Tørshampoo

  I dag er der andre måder at håndtere fedtet på. Tørt hårshampoo er en fantastisk anderledes end et komplet vasketøj, men det er vigtigt at identificere, at det kan indeholde usikre mineraler som talkum, som forstås at skabe kræftceller. Plus aerosoler er ikke gode til indstillingen.

  Er shampoo "så" dårligt for dit hår?

  På grund af ankomsten af moderne hårvask, har vi faktisk forstået, at shampoo ikke er perfekt. Det fjerner hår fra dets vitale olier, mens den renser, og efterlader hovedbunden irriteret, halvt revnet og hårene helt tørre og modtagelige for at gå i stykker.

  En fedtet hovedbund er hovedårsagen til, at enkeltpersoner renser deres hår og betragter det som "beskidt". Men det produkt, du tror, 'renser' dit hår, fjerner det faktisk.

  Hyppig hårvask - Præcis hvor almindeligt er det for ofte?

  Så længe du bruger en let shampoo, er det sikkert at rense dit hår dagligt. Men lige her er et par punkter, som du skal overveje:

  • Personer med tørt hår eller hovedbund, kræver normalt meget mindre vask, måske to gange om ugen, for at bevare hovedbundens helt naturlige olier og bevare håret fugtet.
  • Folk med fedtet hår eller hovedbund, kan vælge at bruge shampoo hver dag eller hver anden dag.
  • Personer med hovedbundssygdomme såsom for meget skæl, psoriasis og parasitære infektioner, kan have brug for medicinske hårshampooer for at vaske hår som foreslået af deres læge.
  • Andre medicinske problemer, såsom dermatitis, kan blive værre ved hyppig hårvask.
  • Daglig rengøring anbefales til østlige og hvide hårtyper, hvorimod afro-hår kræver meget mindre rengøring på grund af dets robuste struktur.
  • For dem, der oplever hårudtynding, vil konstant rensning helt sikkert hjælpe med at give deres hår en fyldigere volumen og også hoppe, da pænt hår ser naturligt tykt ud.
  • Hvis det er sommer eller fugtigt vejr, er du velkommen til at vaske dit hår regelmæssigt.
  Hårtab shampoo neutral

   

  Bedste shampoo mod hårtab

  Den første ting at overveje, når du vælger hårshampooer, er hårvenlighed

  Tørt hår har en tendens til at blive dårligt og også gå i stykker bekvemt, hvorfor en blidere hårshampoo med fugtgivende komponenter burde være hovedvalget. Hvis du vælger en mere kraftfuld shampoo, kan den gøre dit hår mere kruset og også svært at børste igennem.

  Fedtet hår skyldes en hovedbund, der producerer for meget talg. En oliebekæmpende hårshampoo, der skånsomt fjerner talg og også fjerner blokeringen af rødderne, er det bedste valg i dette tilfælde. At vaske dit hår meget mere regelmæssigt med sådan en hårshampoo, vil give de bedste resultater.

  Neutralt hår findes et sted mellem tørt og fedtet hår. Skånsomme shampoo, der ikke forværrer rødderne, fungerer bedst i denne situation. Se efter sæbefri versioner, som du ofte kan bruge til at rense dit hår.

  Valg af hårshampooer efter funktioner

  Hver shampoo er udviklet med et mål for øje. Rengøringens hårdhed såvel som ingredienser er forskellige af disse kriterier, hvilket gør det nødvendigt at vælge den ideelle til din funktion (skyggeforsvar, volumenisering, kruskontrol osv.).

  Shampooer til daglig behandling

  Disse shampoo er generelle og kun underforstået til at rense støvet fra din hovedbund. De har ikke nogen form for unikke mål, derfor kan de bruges dagligt.

  Terapibehandling hårshampooer

  Det er shampoo, der er lavet med blidere formler, der ikke skader din hårterapi, såsom nuancer eller glattemidler. På denne måde holder dine behandlinger meget længere, samtidig med at du får fordelen af gode hårdage.

  Bekymringsshampoo

  Til hovedbundsproblemer som svampeinfektioner, skæl, hår efterår og så videre, er der hårshampooer udviklet med unikke komponenter, der hjælper med at målrette sådanne bekymringer.

  Æstetisk shampoo

  Disse shampoo kan give dit hår et bedre udseende, såsom gnistre, mængde, sammenfiltring, konditionering osv. Hvis du har kedeligt hår uden problemer med hovedbunden, kan det hjælpe at bruge sådanne hårshampooer.

  Det gør hele forskellen, når du bruger de passende hårbehandlingsartikler, der er lavet til at passe til dine behov.

  Hair Strength & Growth Sæt | Kvinder
  Hair Strength & Growth Sæt | Kvinder
  En hovedbundsfokuseret rutine for fyldigere og stærkere lokker. Ideel til dem med kortere hår

  Hårtab shampoo kemikalier

  Konklusion

  Har man sundt hår, meget hår eller fyldigt hår, er det stadig vigtigt med en god shampoo. For at vedligeholde velplejet hår og reducere hårtab, skal man vælge en en shampoo der passer til ens hårbehov og ikke kun ude fra mærke/duft osv.

  Det kan også være et plus hvis denne hårshampoo stimulere hårvæksten, eller at det er en effektiv shampoo mod hårtab generalt. Hvis mænd eller kvinder taber håret og man derefter ønsker at fjerne eller i det mindske hårtab, skal man spørger ens læge efter decideret de bedste shampooer mod hårtab. Husk på at alle hårtyper vil ende med at blive skrøbeligt hår.

  Øget hårvækst kan modvirke hårtab og giver stærkere hår i sidste ende. Husk på at normalt hår ikke forbliver således for evigt, og der vil i starten altid være periodisk hårtab eller betinget hårtab. Igen til en god shampoo mod hårtab hjælpe på dette problem.

  Husk på at tabe håret eller for den sags skyld at miste håret er en naturlig process, hvis ikke arveligt hårtab. Men derfor skal man ikke gå rundt med skadet hår heller. Vi vil alle gerne have stærkt hår og undgå at være i blandt dem der oplever hårtab, og derfor syntes vi at du skal kigge på følgende genopbyggende shampoo, for at holde håret blødt og samtidig stimulere hovedbunden.

  Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
  Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
  Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

  Hair Growth Routine | Kvinder
  Hair Growth Routine | Kvinder
  Formuleret til at bekæmpe tyndt hår og synlig hovedbund