Sådan vælger du det bedste hårserum til sundere hår

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Mange mennesker bruger hver dag lang tid foran spejlet for at sætte frisuren helt korrekt. Håret er ofte tit forbundet med vores identitet, og derfor har mange mennesker at ønske om at have sundt og smukt hår der ser fantastisk ud.

I denne artikel vil vi gennemgå nogle af de førende produkter på markedet, såvel som komme ind på alt det vigtigste hvad angår serum til håret, så du kan opnå fint hår, uanset om du blot ønsker et serum der styrker håret, om du har statisk hår, ofte får fedtet hår, eller om du er på udkig efter produkter der reparerer håret efter en periode med stress eller sygdom.

Hvis du ønsker at lære mere om hvad du kan gøre for dit eget hår, så er denne artikel måske noget for dig. Så læn dig godt tilbage og læs videre![[textbox]]

Resumé

Uanset om du har tykt hår eller tyndt hår, så er hårserum fantastisk at anvende i din daglige rutine.

Du kan opnå flot hår og reparere ødelagte spidser ved at anvende produkter der øger hårets elasticitet, stimulerer hårsækkene, og aktivt går ind og forebygger tørt og skadet hår.

Vi anbefaler at du vælger et produkt der har været gennem en succesfuld hårserum test, for på denne måde at vælge det bedste hårserum for de bedste resultater.

Ved at vælge et produkt der har været gennem dermatologiske og kliniske undersøgelser, kan du undgå eventuelle bivirkninger, og du får samtidig et produkt der har en bevist effekt.

Held og lykke![[textbox]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

De bedste hårserum produkter på det danske marked

Vi har her samlet nogle af markedets førende produkter til både mænd og kvinder der ønsker at deres hårserum virker effektivt og hurtigt.

Nedenfor beskriver vi hvilke produkter der fungerer til beskadiget hår, ligesom hvilke produkter der er gode mod kruset hår.

Fælles for alle produkterne på denne liste er at de virker til alle hårtyper medmindre andet er nævnt.

1. Bio-Pilixin® Activation Serum til Kvinder - Til alle hårtyper

julia før og efter

Et af de mest populære produkter kommer her fra Scandinavian Biolabs, og indeholder den effektive formular der kaldes for Bio-Pilixin.

Her får du et hår serum der kan hjælpe med at stimulere ny hårvækst i form af produktet Bio-Pilixin® Activation Serum fra Scandinavian Biolabs.

Dette serum er et forholdsvis nyt og banebrydende produkt, der er fyldt med alt hvad dit hår har brug for af næring. Dermed kan du både opnå et smukt og skinnende sæt hår, såvel som forebygge eventuelt hårtab.

Dette er essentielt, da det netop ofte er en unaturlig hår cyklus der gør at man oplever hårtab.

For eksempel kan hårtab der opleves på grund af genetiske årsager ændre denne cyklus, ligesom også ubalance i hormonerne, anden sygdom og en stressende livsstil kan være med til at ændre cyklussen.

Efter lang tids udvikling og kliniske undersøgelser, blev dette produkt lanceret til danske kvinder der ønsker at forbedre hårvæksten, såvel som reducere udtynding af håret.

Dette serum kan anvendes til håret på hovedbunden, men bør ikke bruges til øjenvipperne for eksempel.

Ønsker du at gøre noget ved fint hår på hovedbunden, kan dette serum være det perfekte valg.

Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Klinisk testet og fri for lægemidler

2. M2 Beauté Hair Activating Serum - Til at glatte dit hår

M2 Beauté Hair Activating Serum

Dette produkt er lækkert valg til dem hvor penge ikke betyder alt. Her får du mulighed for at opnå et lækkert hår som dine venner med garant vil misunde!

Efter succesen med deres lignende serum til øjenvipperne, blev dette produkt lanceret til folk med alle hårtyper.

M2 har her fremstillet et serum med follicusan og sandeltræ, der kan påvirket håret til at vokse sig længere, smukkere og tykkere på forholdsvis kort tid.

Vi sætter pris på den nemme dosering, og at produktet ikke er blevet testet på dyr.

Det er nemt at anvende produktet, man skal blot sprøjte serummet en gang dagligt og så gnide det rundt i håret.

Shop nu

3. Australian Bodycare: Hair Clean - Med serum til hovedbunden

Australian Bodycare: Hair Clean

Dette brand kræver vist ikke særlig introduktion, men det gør produktet her til gengæld. Fra et af de helt store mærker indenfor skønhed, får du her en pakke med 3 lækre produkter der blandt andet indeholder et serum til tør og kløende hovedbund.

Samtidig får du en shampoo og en conditioner der yderligere hjælper med at fugtgive og pleje dit hår og din hovedbund. Hvis du har problemer med håndklædetørt hår, eller for meget hårserum, kan denne pakke være en god løsning.

Vær dog opmærksom på at dette udelukkende er pleje, og altså ikke indeholder specielle eller aktive ingredienser der kan hjælpe med at stimulere ny hårvækst.

Det kan på samme tid også have en positiv effekt i forhold til at gøre dit nuværende hår tykkere. På trods af dette, mener vi stadigvæk at du bør have denne pakke med i overvejelserne!

4. Moroccan Oil Treatment: 100 ml - En lækker olie fra varmere himmelstrøg

Moroccan Oil Treatment

Dette mærke er kendt for at lave lækre produkter med arganolie, fra et særligt træ der kun vokser i Marokko.

Olien har helt særlige egenskaber der sikrer et smidigt og smukt hår, der føles glat og behageligt døgnet rundt.

Samtidig går Moroccanoil meget op i at deres produkter også har en vidunderlig duft, der skaber en aroma og fornemmelse af ferie, velvære og varme. Produktet indeholder også antioxidanter der reducerer og bekæmper de frie radikaler.

Alt i alt et godt køb der både gør underværker for håret, og samtidig dufter helt fantastisk af sol og sommer. Virker godt til både mænd og kvinder.

5. Davines LOVE Curl - Genialt sæt til julegaven eller folk med kruset hår

Davines LOVE Curl

Her kommer vores bud på en god gave til under juletræet, eller til en fødselar du holder af. Som navnet på sættet antyder, er der her talet om en skønhedspakke til personer med krøllet eller tykt hår, der ønsker at opnå en lidt lettere frisure der ikke føles tung.

Pakken indeholder både en lækker shampoo, en effektiv conditioner, og et serum der kan gøre det krøllede hår endnu fyldigere, men samtidig også lettere og mere behageligt.

Serummet har også indflydelse på den måde at håret falder på, hvor man her vil opnå en mere naturlig bevægelse, og samtidig kan folk med kruset hår også opleve en reduktion af dette.

Uanset om du køber denne pakke til dig selv, eller en du holder af, så er vi sikre på du vil sætte pris på sættet!

Shop nu

7. Kératese Resistance Sérum Thérapiste - Solidt produkt til fedtet hår

Kératese Resistance Sérum Thérapiste

Sidst men ikke mindst kommer Resistance Serum fra Kératese. Dette brand er kendt for at lave knaldgode produkter, der bare virker gang på gang. Og dette serum lader ikke til at være anderledes hvad det angår.

Her får du et serum der er baseret på olie, hvilket gør væsken lidt tykkere og ekstra god til tør eller irriteret hud.

Olien har dog også en anden smart egenskab. Den dækker nemlig hårene i et beskyttende cremet lag, der både giver næring til håret, men også beskytter det fra solens stråler, såvel som vejr og vind.

Selvom det er et oliebaseret serum, kan man stadigvæk anvende sine hænder til at gnide produktet ud i hovedbunden og gennem håret, og vi anbefaler desuden at håret ikke er knastørt, eller drivvådt.

Det er optimalt at have håndklædetørt hår når du smører oliebaseret serum i håret, da man på denne måde opnår en god balance mellem hårets naturlige olier, og de nye tilsatte.

Kort omkring hår serum

hår serum

Der findes i dag mange spændende produkter på markedet. Nogle har til formål at hjælpe folk med krøllet hår få et mere glat hår, mens andre serummer bekæmper fedtet hår, kruset hår, skadet hår, eller spaltede spidser.

Med andre ord kan man hurtigt komme til at vælge det forkerte produkt, selvom de fleste produkter dog har det fælles formål at forkæle dit hår. 

Hårserum er en væske med gode egenskaber

Kort forklaret er hårserum en væske der indeholder en række aktive ingredienser. Disse ingredienser kan variere alt afhængigt af formålet, men er ofte naturlige og plante-baserede. 

Man kan for eksempel finde hårserum til at bekæmpe årsager til hårtab, og endda bremse hårtabet, til at sikre glat hår, eller blot til at give lidt ekstra volumen og glans.

Ved at indarbejde dråberne fra et hårserum til dit eget hår, beskytter du de individuelle hårstrå, såvel som giver dem ekstra næring. 

Har du tyndt hår, og ønsker et serum til din hårpleje rutine der giver intens næring og samtidig også får stimuleret hårvæksten, er det værd at overveje de produkter med Bio-Pilixin formularen.

Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Klinisk testet og fri for lægemidler

Denne særlige formel er nemlig blevet klinisk bevist at fungere på forsøgspersoner under kontrollerede forhold.

Forskellen mellem hårolie og hårserum

I modsætning til hårserum, er olie til håret en tykkere væske. Dette kan for nogle folk være et plus, mens andre foretrækker den tyndere viskositet man opnår med et hårserum.

Hårolie har udelukkende fokus på hårpleje, i form af at give håret den nødvendige næring med de forskellige ingredienser olien indeholder. 

Et hårserum kan både give næring til håret, men kan samtidig også hjælpe med styling af håret, som i tilfælde af de produkter der udretter krøllet hår, giver mere glans og så videre.

Hvilke typer hår serum findes der til sundt hår?

Hvilke typer hår serum findes der til sundt hår

Med så mange forskellige producenter og produkter på markedet, kan det være svært at sætte sig ind i de mange valg man står overfor.

Derfor har vi valgt at opdele de forskellige typer produkter, så du nemt kan danne dig et overblik.

Hår serum til hovedbunden

Måske den mest populære af alle typerne. Denne type serum er beregnet til fugtigt hår på hovedet, og anvendes i dag af mange mennesker over hele verden.

Der er samtidig også mange årsager til hvorfor folk sværger til disse produkter.

For eksempel kan man pleje sit hår med naturlige ingredienser der både styrker håret, såvel som gør det flottere og smidigere.

Typiske ingredienser

Samtidig indeholder visse typer hår serum også andre ingredienser, der både kan hjælpe på hår der krøller let, eller bekæmpe begyndende hårtab.

Vores anbefaling af et hårserum til daglig brug falder på Bio-Pilixin® Activation Serum, der er udviklet af Scandinavian Biolabs.

Produktet har gennemgået kliniske undersøgelser, hvor man har fundet at det reducerer hårtab, beriger dit hår og samtidig skaber en beskyttende hinde så dit hår bedre kan modstå solens stråler og dagens udfordringer.

Bedst i test

Dette produkt er måske markedets bedste hårserum, og virker både til kraftigt hår, slidt hår og mere, siden ingredienserne både tilfører fugt til de enkelte hårstrå, såvel som sikrer at kroppens naturlige cyklus for hårvækst bliver optimeret.

Det er dog vigtigt at huske man ikke bør anvende disse produkter på håndklædetørt hår, så efter en tur i brusebadet, og inden du er færdig med at tørre hår, er det oplagt at anvende produktet i din hårpleje rutine.

Hår serum til øjenvipper 

Det er ikke blot håret på hovedet man kan styrke ved hjælp af hår serum. Der findes nemlig også fremragende produkter designet til øjenvipperne, såsom dette Eyelash Growth Serum

Her får du et smart lille produkt med en række aktive ingredienser der er 100% naturlige, og derfor ikke kommer med en risiko for bivirkninger som mange andre produkter på markedet. 

Scandinavian Biolabs har anvendt deres populære Bio-Pilixin®-formular i dette serum, hvilket både forbedrer udseendet på dine øjenvipper, såvel som fremmer den naturlige hårvækst i området.

Kan man få et serum der hjælper på skadet hår?

Kan man få et serum der hjælper på skadet hår

Ja, det er muligt at finde flere forskellige typer serum til håret der hjælper beskadiget hår med at komme sig igen.

Mange produkter har samtidig også en anti frizz effekt, ligesom de hjælper med at skabe et mere glansfuldt hår, så man kan både opnå sundt og velplejet hår med det rigtige produkt.

Ikke alle hårtyper er dog ens, og derfor kan en serum der afhjælper fedtet hår, ikke nødvendigvis bruges til at modvirke filtret hår.

Husk at læse beskrivelsen

Vær derfor opmærksom på dette når du skal shoppe efter produkter, og læs beskrivelsen nøje.

Hvis du har taget skade efter at have fået kemisk behandlet hår, kan du tit opleve tørre spidser, og den kemiske behandling kan også være med til at tynge håret.

Her kan du med fordel vælge et serum der indeholder olie, så kan du samtidig også glatte håret mens du smører serummet ind.

Sådan får du lækkert og glat hår med hår serum

Sådan får du lækkert og glat hår med hår serum

En af de største udfordringer når man ønsker at have glansfuldt hår, er hvis kroppen producerer for meget olie, og skaber fedtet hår i hovedbunden.

Med tiden kan det føre til skadet hår, men også tørre spidser eller ødelagt hår på grund af manglende hårpleje kan være skyld i håret ikke længere ser blødt og glat ud.

Med et hair serum kan du opnå skinnende hår og glansfulde lokker, stimulerer hårets vækst, og giver hårsækkende intens næring der hvor det gælder mest. Dette skyldes at hårserum virker

En anden fordel ved hår serum, er at kombinationen af ingredienserne reflekterer lyset smukt, hvilket gør at håret fremstår endnu mere glat og sundere. 

Sådan bruger du serum til håret

Sådan bruger du serum til håret

I dette afsnit kommer vi ind på hvordan du korrekt bruger serum til alle hårtyper, men husk dog altid at tjekke det enkelte produkt for retningslinjer og brugsvejledning inden du går i gang.

Hvis ikke du har brugt et serum til håret før, kan det være let at komme i tvivl om hvornår du har brugt for meget hårserum, om du skal bruge hårserum mens du vasker dit hår eller bagefter, og meget mere.

 1. Typisk skal man med et serum gøre håret fugtigt, eksempelvis efter en tur i brusebadet. Håret skal dog ikke være drivende vådt, så tør det gerne med et håndklæde - men stop inden håret bliver helt tørt. 
 2. Man kommer langt med blot et par få dråber serum, så pas på ikke at bruge for meget, især de første par gange du prøver et nyt produkt. Derefter kan du gnide serummet mellem fingrene, og derefter fordele produktet godt ind i håret. 
 3. Når du påfører hår serum skal du sikre dig at du ikke gnider det ned i hovedbunden. Det skal trænge ind i håret, så brug gerne en kam eller dine fingre til at gnide hårstråene med serummet.
 4. Nogle produkter kan gøre at din hovedbund føles lidt tør. Det kan skyldes at produkterne anvender alkohol som en del af ingredienserne. Dette er helt normalt. Der er dog også visse typer serum der kan gøre selve håret tørt, dette bør ikke ske. 
 5. Det er bedst hvis du vasker håret mellem hver ny omgang serum. På denne måde renser du håret for gamle ingredienser, og gør det klart til en ny omgang. Samtidig gør du også håret fugtigt, som ofte er nødvendigt for at serummet kan trænge godt ind i hårene.
 6. Hvis du har tykkere hår kan det være en god idé at vælge et serum der indeholder olie som en del af ingredienserne. Olien kan hjælpe med at gøre håret lidt smidigere. Det samme gør sig gældende for krøllet hår.
 7. Et godt råd er at arbejde dit serum ind i rødderne, og derefter arbejde videre ud mod spidserne. På denne måde får du en forholdsvis jævn dækning der med garanti vil styrke dit hår med tiden. 
 8. Husk altid at læse vejledningen for dit valgte hårserum, da forskellige mærker og ingredienser kan have betydning for anvendelsen. Den ovenstående guide er tilegnet de mest typiske produkter på markedet.

  Hår serum der fremmer hårvæksten

  I dag er det også muligt at få et hår serum der bremser hårtabet, eller endda kan medvirke til at stimulere ny hårvækst. For eksempel er den aktive ingrediens Curcuma longa et godt eksempel på en ingrediens der kan hjælpe dem der lider af begyndende hårtab. 

  Hår serum til krøllet hår

  Hår serum til krøllet hår

  Det er også muligt at finde typer af serum der er designet til at bekæmpe filtret hår, der ellers kan være svært at rede ud med en børste.

  Disse typer serum vil ofte indeholder olier som del af ingredienserne, da det gør håret smidigere og lettere at børste.

  For eksempel er denne Hair Protection Oil et godt eksempel på et produkt der både hjælper med at tilføre næring til håret, såvel som at fugte håret og skabe en barriere der gør at håret bedre kan modstå solens varme.

  Hvis du har krøllet hår der har tendens til at få spaltede spidser kan du med fordel vælge et hår serum der er tykkere i konsistensen.

  I nogle tilfælde kan det også være en god idé at sørge for at serummet trænger ned i rødderne på hårene, men sørg for at din hovedbund ikke bliver smurt fuldstændigt ind.

  Ofte stillede spørgsmål om serum til håret

  I tilfælde af du ikke fik svar på dine spørgsmål i vores ovenstående artikel, har vi her til sidst samlet et par af de oftest stillede spørgsmål vores kunder har. 

  Spørgsmål: Må man bruge hårserum hver dag?

  De fleste typer hår serum på det danske marked, såsom dem vi har nævnt der er fremstillet af Scandinavian Biolabs, er blevet dermatologisk testede, og er derfor godkendt til jævnlig brug. 

  Som med alting i livet kan man dog godt få for meget af en god ting, og det anbefales derfor at du ikke bruger dit hår serum alt for ofte.

  Du bør derfor ikke anvende hår serum på dit hår igen, uden først have vasket og fugtet håret.

  Spørgsmål: Kan man få tykkere hår med et serum?

  Ja, nogle personer oplever at de kan få et fyldigere og tykkere sæt hår ved at bruge hår serum over en længere periode.

  Det er især de produkter med aktive ingredienser der stimulerer ny hårvækst der har vist sig at fungere. 

  Spørgsmål: Er der bivirkninger ved brug af hår serum?

  Hvis du er bekymret for eventuelle bivirkninger ved brug af hår serum, kan du med fordel undersøge om produktet udelukkende indeholder naturlige ingredienser, eller om der også er anvendt krasse kemikalier. 

  For eksempel udvikler Scandinavian Biolabs, som vi har anbefalet flere gange i artiklen, kun produkter med naturlige ingredienser, hvilket sikrer der ikke opstår bivirkninger uanset om man anvender deres piller eller shampoos for eksempel.

  Andre mærker og producenter kan have andre retningslinjer.

  Læs mere: