Hvordan opnår du sundere hår?

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Hvis det var nemt at opnå sundt hår, ville mange helt sikkert stå uden arbejde. I virkeligheden er det en livslang tur at identificere, hvilken fordel dine behov og mål har: Det, der hjalp dig for et år tilbage, er højst sandsynligt ikke specifikt, hvad du gør for dit hår i dag.

Og den rutine for sundere hår, der passer til din ven eller foretrukne elegance-influencer, passer ikke altid til din. Selvom dette gør hårbehandling ekstremt kompleks, gør det det også spændende og også behageligt! Du kommer til at investere hele dit liv i at opbygge en forbindelse med din krop og hår.

Så med dette i tankerne, har vi samlet flere af de allerbedste forslag fra topspecialister (fra stylister og farvelæggere til hudspecialister og ernæringseksperter) til typiske hårproblemer.

[[textbox]]

Indledning

Denne artikel vil bestemt ikke dække hvad som helst, da hele nettet næsten ikke kan gøre det, men den vil helt sikkert give rigelig information til at komme i gang. Hele vejen igennem har vi også linket til forskellige hårprordukter, for at opnå sundt hår.

[[textbox]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Sundt hår

Overordnede råd til sundt hår

Det allerbedste og mest universelle hårplejetip er enkelt: Bliv fortrolig med dit hår. "Jeg kan ikke lægge vægt på at studere dit hår tilstrækkeligt. En stylist kan bare give dig forslag, men som udgangspunkt går du hjem med dit hår," siger frisør Sunny, indehaver af Lumiere Vive Beauty Salon. "Fold dit hår ud, noter, hvordan det reagerer. Dybest set, hold en dagbog for dit hår og find ud af at elske det."

Med det i tankerne er nedenfor et par af de førende råd, som du skal stifte bekendtskab med for sundt hår:

Være venlig ved dit hår

Din hårtype refererer til formen på dine hårstrå, som kan være fine, bølgede, krøllede eller kinky. Der er ingen samling, universelt udviklet fortolkning af krinkle typer, men en af de mest almindeligt accepterede er hårstylisten Andre Walkers kortlægningssystem, som kategoriserer hår fra type 1 til 4.

Inden for hver hårtype er det opdelt i 3 underkategorier, fra A til C. På en af de mest standardgrader: Type 1 er lige, Type 2 er ujævn, Type 3 er krøllet, og også Kind 4 er kinky såvel som krøllet. I underkategorierne kommer du ind på de raffinerede dog afgørende forskelle mellem slags 4A og også 4C. At have evnen til at skelne mellem disse hjælper os med at diskutere hår, forstå subtiliteterne og uundgåeligt være meget bedre i stand til at style vores eget.

Værd at bemærke, har vi en tendens til at falde ind under en række hårtyper, da det er almindeligt at have forskellige hårstråmønstre på forskellige dele af vores hovedbund.

Porøsitet hår

Blandt de mindst anerkendte områder af hårbehandling er porøsitetsområdet. "Hårporøsitet definerer, hvordan hårets neglebånd optager og også holder på fugten i dets porer. Af denne grund, udtrykket porøsitet," siger frisør Miko Branch, medstifter af hårplejemærket Miss Jessie's.

Dine trådes yderste lag er neglebåndslaget, som ligner noget som helvedesild på et tag. Når disse tagshingles stort set er fyldt, betyder det, at dit hår har lav porøsitet, men når de er meget mere spredt ud, vil du have høj porøsitet. Du kan desuden falde et sted imellem.

Hårtab

Hårbehandlings regelmæssige fundamentals (fedtet hår, vådt hår og tyndt hår)

Der er en hel del varer på markedet såvel som en hel del blandinger, til at bruge for at opnå de ønskede resultater, når du vil rede håret. Så vi anbefaler på det kraftigste, at du opnår en standardforståelse af almindelige basale principper for hårbehandling, så du kan tilpasse dine hverdagsprodukter efter behov.

Her er nogle af de behandlinger, som vi personligt anbefaler til dig for sundere hår

Livsstilsvariablerne, der påvirker dit hår

De produkter som du bruger til dit hår, er ikke det eneste, de kommer i kontakt med. Dit hårs sundhed og velvære kan blive påvirket af UV-eksponering, luftforurening og også fysisk slid fra en række forskellige elementer.

Derudover har den måde, som du styler dit hår på dagligt, betydelige effekter på dit hårs sundhed. Du ønsker at evaluere din varme enhedsbrug for at undgå en kløende hovedbund, hvor begrænset dine designs er, og hvor typisk du ændrer det. Forstå endelig din vedligeholdelse.

Vasker du dit hår hver dag eller regelmæssigt? Kan du lide at forkæle dig selv med masker og fugtgivende tonics, eller holder du det fundamentalt?

Dine overordnede hårmål

Du kan ikke have sundt hår, hvis du ikke ved, hvad dine resultater er. Har du tænkt dig at motivere til udvikling og også gå efter et meget længere design? Eller vil du bevare skyggen mellem hårbesøgene?

Eller ønsker du bare at bevare din skønhedsplan redigeret og nemt, så du leder efter et så lavt løft som muligt? Alle er værdige foretagender, men de har brug for ændrede regimer for at bevare sundt hår.

Sundere hår behandling

Tips, hvis du varmer dit hår

Gennem varme enheder som føntørrer, strygejern og pinde, virker de ved at nedbryde dit hårs hydrogenbindinger, for at manipulere dem lige ind i en ønsket form. Som du kan forestille dig, gør dette gentagne gange at du ikke får sundt hår.

En undersøgelse fandt også, at daglig varm styling kan udløse betydelige skader såvel som ruhed, hvilket virker lidt kontraintuitivt for dem, der konstant kører en flatiron gennem deres hår, for at udglatte strukturen.

Overordnede forslag til sund hårpleje

Det mest effektive og også mest globale forslag til hårbehandling er ligetil: Bliv ved med at lære mere om dit hår. "Jeg kan ikke lægge vægt på at undersøge dit hår nok. En stylist kan kun give dig henvisninger, men som udgangspunkt går du hjem med dit hår," siger frisør Sunny, ejer af Lumiere Vive Beauty Parlour. "Føl dit hår ud, registrer, hvordan det reagerer. Før i det væsentlige en dagbog for dit hår og find ud af at elske det."

Med det sagt i tankerne, er her et par af de øverste variabler at stifte bekendtskab med, for at opnår sundt hår:

Få normale klipninger

"Mange mennesker søger en frisure for at håndtere effekterne fra varme enheder," siger frisør Clay Nielsen. Se, som Sunny siger: Når først dit hårs arkitektoniske ærlighed er skadet, er der ingen anden måde at reparere det på.

Det skal simpelthen gå." (Hvis du faktisk har brugt alt for meget varme) er der ikke noget, jeg mest sandsynligt vil kan gøre. Der er ingen terapi, der vil hjælpe derved til sundt hår. Hvis dit hår er brændt, bliver du nødt til at klippe eller være tilstrækkeligt acceptabel med det," hævder Sunny.

Forstå dine begrænsninger

Vi er store tilhængere af skønhedens less-is-more-mentalitet til sundt hår. Såvel som intet sted er det endnu mere sandt, end når du bruger varme værktøjer: Hvis du kan finde et middel til at designe dit hår uden at sætte det på blast, opfordrer vi dig til at gøre det. Det er klart, at hvert hoved har en anden grænse for, hvad deres tråde kan tåle.

Nogle vil helt sikkert være i stand til at ryste en blowout konsekvent uden en synlig delt ende, mens andre vil næppe tåle det mest overkommelige niveau af en flatiron uden at gå i stykker. Men også for en fremragende retningslinje siger bestyrelsescertificeret hudlæge Raechele Cochran Gathers, M.D. Ikke mere end en gang om ugen, hvis du ser tegn på skade eller har normalt tørt hår.

Hårtabsbehandling

Brug en varmebeskyttelse og vær smart

"Det er ikke, at disse er off-limits," hævder Cochran Gathers. "Du skal blot være klog med hensyn til din brug af dine strygejern, hårtørrere eller krøllepinde. Det er uundgåeligt, at det er vigtigere at finde ud af, hvordan man bruger disse end ikke at bruge dem helt." Et par af hendes bedste forslag?

Altid varme style på rent hår med en varm beskyttelse, gå ikke over den samme sektion mange gange, samt sænk temperne for bedst muligt sundt hår.

Køb et godt proteinprodukt, som en hårmaske

Fordi varme enheder kan påvirke dit hårs helt naturlige sunde proteinkeratin, vil du gerne bruge et proteinbaseret produkt regelmæssigt, for at hjælpe dine hår med at genvinde en vis styrke. De vil ikke have evnen til utroligt at rette dine tråde, men de kan absolut hjælpe, når de bliver brugt konsekvent.

Sundere hår mænd

Tips, hvis dit hår er kemisk raffineret

Dette er en bredere klassificering, da der er flere former for kemisk håndtering, lige fra permanente og sparkende tilbage til farvebehandling og også blegning. Uanset hvad, er der én universel sandhed for alt kemisk behandlet hår: Det tager hårdt på hårets velvære.

Disse behandlinger gør brug af effektive aktive ingredienser såsom brintoverilte, ammoniumhydroxid, salthydroxid eller ammoniumthioglycolat, som ændrer hårets neglebånd og også skaftet, hvilket resulterer i det ønskede sidste look, men dog forårsager kaos på samme tid, siær hvis du ønsker at opnå sundt hår samtidigt.

Dette er grunden til, at folk, der beslutter sig for at ændre deres hår i lighed med dette, helt sikkert skal tage yderligere sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at deres hår forbliver så ubeskadiget og sundt og afbalanceret som muligt, især hvis de har særlige hårtyper som f.eks. tyndt hår.

Tyndt hår eller tygt hår? Denne behandling styrker alle hårtyper:

Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Klinisk testet og fri for lægemidler

Find en ansvarlig specialist, som du regner med

Hvis du overhovedet har besluttet dig for at finpudse dit hår, så lav din forskningsundersøgelse før og find en professionel, der er professionel til det resultat, som du leder efter for at opnå sundt hår.

Ja, kig gerne på Instagram-sider, tag et kig på evalueringer, samt spørg rundt efter henvisningsforslag. Vær dog kræsen! For eksempel, selvom du kan lide en stylist, farvelægger eller salon, men de fungerer ikke meget med hvirvler eller lysere til blond, så vil du sandsynligvis klare dig bedre, ved at blive tilbage for at søge en person, der gør.

Når du opdager en person, som du mener kan passe, skal du være opmærksom på deres forslag. For eksempel, hvis du forsøger at ændre din hårfarve markant, og den professionelle ikke synes, det er et godt koncept at gøre det på én gang (en typisk farvefejl), skal du følge deres vejledning.

Hårtab

Hold dine heste, når du skifter

Hvis du rent faktisk har viklet dit hår af, og du også har truffet en beslutning om, at det er tid til at gå over til naturlige hvirvler, er der er flere måder at gøre det på, siger Sunny i denne podcast-episode, herunder at lave den store klipning eller langsomt trimning af de raffinerede dele under genvækststadiet.

Uanset hvilken rute du valgte, hævder hun, at din bedste strategi er at komme med en taktisk plan med en ekspert i krøllet hår og så udholde dine hvirvler i mellemtiden.

Det kan vi ikke understrege nok: Fugt, fugt, fugt

Kemisk modificeret hår tørrer det stort set ud (du producerer huller i hårsækken, så vandet løber meget hurtigere væk og fordamper og efterlader håret tørt). Forkæl dig selv med en dyb konditionerende maske så snart som en uge.

Sundere hår

Hvis du behandler, skal du begrænse andre former for ændring

Med andre ord, vælg dit giftige stof. Mange hårtyper dog specifikt tyndt, tørt eller krøllet hår, kan ikke tåle alt for meget manipulation. Cochran Gathers fortæller os, at jo flere kemiske terapier du laver (afslappende, toning eller andet), jo mere skal du være bevidst om, hvordan andre modificerende teknikker vil slide cortex yderligere ned.

Hver af disse behandlinger manipulerer hårets bindinger, og hvis du gør dette ofte nok, vil disse bindinger ikke være solide nok til at opretholde det med hinanden.

Hvis du toner hår, skal du bruge toningsprodukter

Toning-artikler til hjemmet (såsom lilla hårshampooer) farvekorrigerer din nuance mellem aftaler, hævder frisør Natasha Speth: "Når vi annullerer uønskede toner, beskriver vi vores trofaste farvehjul for at vælge de korrekte toner.

Vi ville bruge tilsvarende toner og farver for at ophæve uønskede toner." Det grundlæggende i hjemmetoning er at bruge violet for gul, miljøvenlig for rød eller blå for orange.

Sundere hår kvinder

Tips til udvikling

Du behøver ikke at have lyst til lange, overdådige lokker for at ønske optimal hårudvikling og sundt hår. Selv dem med korte designs ønsker hårstrå, der er fyldige, sunde og afbalancerede. Uundgåeligt koger det ned til et enkelt et-to-slag: Pas på det hår, som du har, mens du tilskynder til robust udvikling. Hvis du ønsker et godt produkt til hårudvikling, så tjek disse:

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Hair Growth Routine | Kvinder
Hair Growth Routine | Kvinder
Formuleret til at bekæmpe tyndt hår og synlig hovedbund

Regelmæssig hovedbundsmassage

Hovedbundsmassage-terapier føles ikke bare fremragende og lindrer stress, men de gør fantastiske ting for dit hår. I undersøgelsen er regelmæssige massagebehandlinger faktisk blevet afsløret for at fremme hårvækst og sundt hår, da de opfordrer blodgennemstrømningen til stedet, hvilket hjælper med at levere vitale næringsstoffer såvel som ilt til hårrødderne.

Du kan lave din egen behandling, ved at bruge en hovedbundsmassager, eller vedligeholde den let. "Mens du vasker, skal du massere hovedbunden for at øge blodgennemstrømningen, eliminere daglig stress og angst og også stimulere hårrødderne. Det er en win-win," siger Branch.

Vær opmærksom på din hovedbund og præcis hvordan du renser den

"Din hovedbund vil helt sikkert påvirke den høje kvalitet af din hårudvikling. Når du har genstande, snavs samt olie, der samler sig omkring din follikelåbning (det er der), vil dit hår vokse ud og begynde den ophobning langsomt, ved at kvæle din håroprindelse," fastslår den dygtige tricholog og frisør Shab Reslan.

Selvom du ikke ønsker at bruge for meget vand når du vasker håret (og tørre trådene ud), så lad aldrig din hovedbund blive irriteret eller have alt for meget opbygning. Vær opmærksom på din vasketidsplan, og smid en klar hårshampoo i, når det er nødvendigt mens du vasker dit hår.

Fugt dit hår dagligt

Hårhydrering gavner alle. "Håret på dit hoved er muligvis det tørreste punkt på kroppen, og hvis du forsøger at udvide det meget længere, skal du holde det fugtet," hævder frisør Anthony Dickey. "Hvis din struktur er naturligt tørrere, er det meget vigtigere at holde håret fugtet. Tørt hår ser ud til at bryde hurtigt, såvel som svage hårbrud."

Sundere hår shampoo

Tips til tørt og almindeligt hår

Hvis du har naturligt sprødt hår, vil mange af ovenstående tips sandsynligvis hjælpe dig til sundt hår, såvel som nedenstående. Men for yderligere tips, så læs videre om vores oversigt over fugtgivende hår:

Brug hårshampoo strategisk

Der er flere måder at vaske dit hår på, fra præ-shampoobehandlinger og også co-vaske til oprydning. Brug disse med objektiv til din hårtype. For eksempel, hvis du oplever sammenfiltringer (et sædvanligt problem for helt tørt hår), kan du få fordel af en præ-shampooolie til at laggøre håret og sikre det mod fysisk slid.

Co-washing er et perfekt alternativ for dem, der ønsker at våde deres hår, men ikke kræver den fulde smag af overfladeaktive stoffer. Og også på bagsiden, kan fremstilling af klare shampoo være særligt nyttigt for dem med opbygning (en hovedkilde til sløvhed såvel som skørhed).

Brug godt vand

En pålidelig professionel idé er at bruge godt vand til skylning. Ifølge New York City-baseret frisør Marshall Lin, er det et testet middel til at holde håret glansfuldt og blødt: "Skylninger med køligt vand hjælper med at lukke og beskytte din hovedbund og hårsækken, hvilket gør håret mere kraftfuldt," siger han.

Da varme såvel som fugt, får hårsækken til at rejse sig, har koldt vand den modsatte effekt. Bare sørg for effektivt at vaske dine hår ud. En undersøgelse viste, at dem, der blev vasket med koldt vand, var mere tilbøjelige til at have rester senere, så sørg for ikke at begå denne fejl.

Alternativ mellem fugtighed og sunde proteiner

"En deep conditioner er en omfattende fugtgivende såvel som nærende behandling, også kaldet 'deep treatment' og 'maske'. Disse kan opdeles lige i 2 klassifikationer: Dem, der indebærer at levere proteiner, og også dem, der hovedsageligt er til vådhed," komponerer hårprofessionelle og professionelle Sarah Roberts.

"Som du måske ved, er sundt hår en ligestilling ibrium mellem fugt og sundt protein, så vi skal bruge begge dele, afhængigt af vores hårs private krav. Disse balsam er normalt ret tykke i ensartethed og bør også efterlades på håret med varme i 20 til 30 minutter, for at opnår sundt hår. Tænk på dybe balsam som et luksusmåltid til dit hår."

Sundere hår

Konklusion

Sundt hår er ikke ligetil og det ville bestemt være en bjørnetjeneste for din energi og tid at hævde, som det er. Det kræver tid såvel som selverkendelse at finde ud af, hvad der hjælper dig. Ikke desto mindre behøver du ikke tage på hårbehandlingsrejsen alene. Der er mange fagfolk, og der er en masse vejledning at støtte sig til, når du forstærker dine hår.

Om du har krøllet hår, kruset hår, fedtet hår eller måske bare beskadiget hår, er det vigtigt at følge den rigtige behandling, for at opnå smukt og sundt hår og undgå at skade håret.

Voluminøst hår

Flot og sundt hår kræver meget opmærksom dagligt, og vi vil herunder gennemgå vigtige punkter igen:

  • Vask rigtigt så du undgår fedtet hår og kløende hovedbund
  • Brug de rigtige produkter, der vil styrke dit hår
  • Brug naturlige hår produkter for at opretholde en sund hårvækst
  • Snak med professionel, især hvis du ønsker glat hår osv
  • Brug en ordentlig kam når du vil rede håret
  • Brug ordentlig vand når du vasker håret
  • Børste dit hår med de rigtige kamme osv.