Dette skal du kigge på når du vælger hårtab produkter

Skrevet af Redaktionen
Senest opdateret

Attraktivt hår. Det ønsker enhver kvinde. Derfor bør du tage maksimal behandling af dit hår. Det betyder ikke kun at besøge din stylist regelmæssigt, men også at bruge de rigtige produkter såsom hårshampoo, balsam, maske, olier og endnu mere. Men hvilke hårprodukter er de bedste? At vælge den passende hårplejekosmetik er udfordrende på grund af det brede udvalg af varer. For det første er det vigtigt at identificere din hårtype korrekt, først derefter kan du vælge de passende produkter til dit hår.

Indledning

Når det drejer sig om at udvælge de ideelle hårplejeprodukter, er det absolut afgørende at finde din hårtype for at erkende, hvilke produkter der helt sikkert vil fungere bedst til dit hår. Faktisk kan en række af dine største hårproblemer, komme fra blot at bruge de forkerte produkter. Ved at forstå din hårtype, kan du finde den rette ligevægt, som dit hår har brug for, og også afslutte dine dårlige hårdage permanent.

Her er de 4 variabler, der kan hjælpe dig med at fastslå, hvilken slags hår du rent faktisk har:

1) Tekstur af alle hårtyper

Den allerførste måde at finde ud af, hvilken type hår du har, er ved at fastslå størrelsen på dit hår, herunder bredden af dine hårstrå, som er hvor slankt eller tykt det specifikke hår er. Generelt kan hår falde i tre kategorier: Fint, medium og tykt. Det kan påvirke præcis, hvor godt dit hår helt sikkert vil holde samt reagere med bestemte produkter. Frisuren fra fint hår holder ofte ikke godt. Tykt hår holder meget godt, men det kan normalt være svært at designe, da det normalt er meget mindre smidigt. Medium er det allerbedste, fordi frisuren holder godt, og håret er desuden nemt at style. At vide dette vil hjælpe dig med at finde ud af, hvilke slags produkter du bør vælge. Hvis du er usikker på, hvilken klassifikation du falder ind under, er der en meget nem måde at lære det på.

Hårtab produkter

Undersøgelse

Kontraster dit hårstrå med sytråd (vælg en lignende nuance til dit hår, hvis du kan). Hvis dit hår virker tyndere end sysnoren, er dit hår fantastisk, mens hvis det ser tykkere ud, er det sandsynligvis tykt. Alt i mellem det ville være normalt/medium.

Tyndt og fint hår

Specialister taler om fint hår, hvis dets diameter er mindre end 0,06 mm. Fint hår har ofte en tendens til at være mere sart, ekstra modtageligt for skader samt mindre modstandsdygtigt over for varme fra varmedesignværktøjer. Ulempen ved fint hår er desuden, at det normalt er uden volumen, slapt og hurtigere kan fedte. Derfor kræver fantastisk hår den optimale skånsomme behandling.

Egnet behandling

Formålet med din hårbehandlingsrutine er at hjælpe dit hår til at se tykt ud. Dette kræver ikke noget drastisk. Du kan se resultater ved at bruge den passende shampoo til fantastisk hår, vægtløs balsam og også hårmaske til fint hår. Hold dig sikkert fri af fløjlsbløde og rigelige ensartetheder, som også kan tynge håret. Det klare gel-udseende er bedre for dit hår. Søg efter hver enkelt af termerne i pakken som volumen, fint hår, slankt hår, uvæsentligt hår, let hår osv. Derudover er komponenter som cellulose, talrige sunde proteiner (hvede, ris) og polymerer også godt, da det opretholder hårets volumen og styrke. Kig også efter Dimethicone eller Behentrimonium Methosulfate, som også er kraftige, da dit hår vil blive fedtet med det samme. Husk, brug kun plejende genstande (balsam, terapi) til dine størrelser og ender. Reducer ligeledes stylingprodukter og vælg også lette og ikke særlig opstrammende produkter. Perfekt er især volumengivende skum, volumensprays eller kvantitetspulvere.

Her er et af løsningerne, som du kan bruge allerede i dag:

Hair Growth Routine | Kvinder
Hair Growth Routine | Kvinder
Formuleret til at bekæmpe tyndt hår og synlig hovedbund

Mellem, normalt hår og tyndt hår

Et typisk hår har typisk en tykkelse på omkring 0,07 mm. Normalt hår er hverken fedtet eller helt tørt, det er naturligt glansfuldt, fleksibelt samt ikke skadet. Det kræver meget lidt behandling, og alligevel ser det fremragende ud, og også frisuren holder desuden formen godt. Håret forbliver i optimal tilstand, hvilket faktisk indikerer, at du passer på det korrekt.

Hårtab produkter kvinder

Ideel behandling

Heldig dig. Hvis du har medium hår, er det ikke nødvendigt at passe denne slags hår med unikke kosmetik, men du vil være tilstrækkeligt med en shampoo til almindeligt hår. Derudover er daglig shampoo eller hårshampoo 2 i 1 med balsam, fantastisk til din hårtype. Ud over shampoo og balsam kan du nogle gange desuden forkæle dit hår med en omfattende terapi eller hårmaske.

Tykt hår

Tykt hår har en diameter større end 0,08 mm. Robust hår ser tykt og rigeligt ud, har en masse struktur, men på den anden side er det tilbøjeligt til at kruse, er meget mindre bekvemt og vedligeholder ofte ikke vandet udover forskellige andre hårtyper. Fordelen ved denne type hår er, at den er meget mere immun over for skader, brud og varme.

Ideel tbehandling

For at fugte disse hår og afværge krus, skal folk med robust hår bruge endnu mere fugtgivende genstande. Vi anbefaler at bruge meget fugtgivende shampoo, balsam og også masker med et rigt udseende, f.eks. indeholdende kakao eller sheasmør som følge af deres høje indhold af fedtsyrer. Udglatning såvel som anti-frizz produkter er også passende. Der er desuden produkter specielt skabt til tykt hår. som shampoo til tykt hår, balsam til tykt hår og masker til tykt hår. Du kan også inkludere hårolier i din hårrutine. Olierne er fremragende til at give gnist, blødhed og også udglatning med anti-krus aktivitet. Når det involverer design, er dine alternativer næsten uendelige, hvilket forhindrer kun produkter med et højt vandindhold til at begynde med i formler.

Krøllet og bølget hår

Når vi diskuterer strukturen af dit hår, antyder vi også dets form, uanset om det er glat, bølget eller krøllet. Glat hår behøver ikke særlig behandling, så vi vil hovedsageligt koncentrere os om både krøllet og ujævnt hår, der har brug for mere fokus. Denne form for hår er typisk råt, helt tørt, kruset, porøst og uden gnistre.

Passende pleje

Som helhed mangler krøllet hår for det meste hydrering og også næring. Vask hår med unik hårshampoo til krøllet og også bølget hår. Perfekt er desuden hårshampoo til helt tørt hår. Undlad ikke at huske balsamerne til krøllet såvel som ujævnt hår og også hårmaske til krøllet hår. Krøllet hår er også ofte kinky, så udjævning/anti-kruser vil helt sikkert også være egnet. Når du plejer krøllet hår, er det desuden godt at gøre sig klart, om du vil opretholde eller justere dine krøller. For at opretholde formen af krøller, kan du bruge adskillige stylinggenstande til at krølle.

En bevist passende pleje kan bl.a. være:

Hårtab produkter mænd

 

2) Fedtet og tør hovedbund

Nu erkender vi alle, at hvis din hovedbund ikke er i god stand, vil dine hårstrå heller ikke være det, og derfor er det ikke bare en god idé, men et behov at håndtere det. Det kan dog være nemmere at fastslå din hovedbunds tilstand end gjort, da du kan opleve både en fedtet hovedbund samt tørre, spaltede spidser.

Undersøgelse

Rens dit hår sædvanligt. Lufttørre og påfør ikke nogen form for produkter til dit hår, da dette kan ændre dine resultater. Den følgende morgen skal du forsigtigt trykke (tør ikke af) din hovedbund med en serviet. Lad dit hår sidde natten over. Om morgenen skal du trykke en klud (gnid ikke) til din hovedbund ved kronen af dit hoved. Hvis der er olieaflejringer på cellerne, så har du en fedtet hovedbund. Hvis du ser et spor af olie på cellerne, har du normal hovedbund. Hvis der ikke er noget på nogen måde på cellerne, så har du helt tør hovedbund.

Tør hovedbund

Hvis du har tør hovedbund, har du typisk også tørt hår, der ser almindeligt, groft ud. Du vasker normalt kun dit hår en gang om ugen. Alligevel kan helt tørt hår være forårsaget af mange punkter, der består af overbearbejdning af hår fra skygge eller lightener, overforbrug af varme værktøjer som strygejern, krøllejern og føntørrer, brug af en hård shampoo eller shampoo af lav kvalitet eller blot fravær af passende hårpleje generelt.

Ideel behandling

Pump dit hår med sunde og afbalancerede fedtstoffer for at holde det pænt og fugtet. At gøre brug af en ordentlig fugtgivende shampoo og også balsam til helt tørt hår, kan faktisk hjælpe med kampen om helt tørt hår. Forbedringen af en dyb terapi fugtgivende maske, kan gøre underværker for tørt hår. Og også jo meget mindre varme, du kan bruge dagligt på dit hår, desto bedre, da vi ved, at dit hår faktisk kan tørre hår helt ud. Hvis du skal bruge et varmt værktøj, skal du sørge for at bruge en god termisk beskyttelse, for at hjælpe med at bevare fugt. En fremragende assistent til denne hårtype, er fugtgivende leave-in-terapi, som du kan spraye i dit hår, når det virker tørt. Undgå dog dybderengøring samt en stpr mængde shampoo.

Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Stoffri og klinisk testet

Hårtab produkter mænd

Normal hovedbund

Har du hverken helt tør eller fedtet hud, renser du eventuelt dit hår to gange om ugen. Behandlingen vil ligne direkte almindeligt hår.

Fedtet hovedbund

Fedtet hår ser fladt, fedtet, kraftigt ud og skal renses hver dag. Du vasker dit hår 4-5 gange om ugen eller dagligt. Årsagen til fedtet hår er primært fedtet hovedbund. Det er derfor, nogle mennesker kan gå 8 dage med et perfekt udseende, mens andre (der har ekstra "aktive" svedkirtler) har brug for at bruge en olieplump efter blot et par timer.

Passende pleje

Selvom der ikke er meget, du kan gøre for at omdanne dine svedkirtlers opgave (tak, genetik), er der særlige punkter, der kan hjælpe med at håndtere situationen. Brug specielle produkter til denne hårtype, som f.eks. hårshampoo til fedtet hår, vægtløs balsam eller et genoprettende middel til fedtet hovedbund. Hold dig i stedet fri af fugtgivende, gavnlige og udglattende shampoo samt balsam med en olieagtig og også rig ensartethed. Når dit hår begynder med at blive fedtet, kan du klare bekymringen med tørshampoo.

3) Porøsitet

Det øger hårets evne til at opsuge fugt. Ved at erkende, hvor gennemtrængeligt dit hår er, kan det hjælpe dig med at identificere, hvilke slags kemiske behandlinger dit hår kan tåle ud over, hvilke slags produkter du skal sætte på dit hår.

Test

En simpel metode til at fastslå dit hårs porøsitet, er ved at placere et enkelt hårstrå lige i en skål med vand. Hvis håret synker til bunds, har dit hår en høj porøsitet, da det optager al fugten. Hvis dit hår flyder oven på vandet, har dit hår en lav porøsitet og optager heller ikke fugt. Afslutningvis hvis dit hår flyder midt i vandet, har det en normal porøsitetsbetydning, og at det er velafbalanceret. Ikke desto mindre kan denne undersøgelse påvirke forskellige hårvægte. Du kan hurtigt genkende porøsitet også ved berøring. Hvis håret er glat at røre ved, har det reduceret porøsitet. Hvis den er ru, har den høj porøsitet.

Hårtab produkter

Høj porøsitet

Hvis du har ekstremt gennemtrængeligt hår, så har dine hår hulrum eller rifter i hårsækken, der kan være et resultat af kemiske hårbehandlinger, varmestyling eller en række andre problemer. Dette tyder på, at når du påfører et produkt, mætter dit hår det hurtigt, hvilket indikerer, at du typisk har brug for at påføre meget mere. Dem med høj porøsitet oplever, at deres hår tørrer ud med det samme, men alligevel ikke rigtig føles hydreret eller næret.

Ideel behandling

For denne hårtype, prøv at undgå varme, der yderligere kan tørre dine hårstrå, samt prøv at finde fugtgivende hårmuligheder, der helt sikkert vil give dit hår et væld af fugt. Fantastiske er meget nærende, lækre eller fedtede genstande (med undtagelse af meget flot hår). Vi anbefaler en shampoo til beskadiget hår samt gerne en sulfatfri hårshampoo, som garanterer mild vask. For en meget mere skånsom vask, kan du vælge en rengøringsbalsam. Påfør derefter med balsam til beskadiget hår eller udglattende balsam, genvækstmaske samt hårolier. Produkter med en let sur pH, vil helt sikkert også hjælpe. Dette specielle kosmetik hjælper med at genoprette hårfibre, forsegle og også udglatte hårsækken og også låse fugt inde i håret.

Værktøjets porøsitet

Hvis du har typisk porøsitet, vil dit hår hurtigt opsuge næring fra produktet og pålideligt opretholde hydreringen inde i håret. Du vil bestemt ikke have problemer med volumen eller elasticitet. Håret ser sundt og glansfuldt ud. Der kræves ingen særlig behandling. Det vil helt sikkert ligne typisk hår.

Reduceret porøsitet

Nå, hvis dit hår har en reduceret porøsitet, betyder det, at hårsækken lægger sig i vater, så vandet sidder normalt på ydersiden af håret og ikke bliver absorberet. Dem med lav porøsitet oplever almindeligvis, at det tager deres hår længere tid at tørre, hvilke produkter har en tendens til at bygge sig op på deres hår, i stedet for at synke ind.

Passende pleje

Først og fremmest kræver hår med lav porøsitet at fjerne ophobning af genstande og også aflejringer med dybderensende shampoo samt peeling. Disse hårshampooer vil hjælpe med at åbne neglebåndet for meget bedre absorption af plejeprodukter, der følger. Brug hårmasker såvel som terapier bare ekstremt (f.eks. så snart som om 2 uger). For endnu langt bedre indtrængning af plejeprodukter, fordel ligeligt genstande gennem dit hår og brug genstande til let fugtigt hår. Undgå desuden lækre og også fedtede konsistenser, vælg lettere produkter lavet til fantastisk hår.

Hårtab produkter pleje

4) Unikke hårtyper

Ud over hårtyperne nævnt ovenfor, er der andre variabler, som du skal tænke på, når du vælger kosmetiske produkter. Fortsæt med at tjekke ud for at opdage mere.

Farvet og Blondt hår

Farvet hår er typisk sensibiliseret, svækket, meget porøst såvel som yderligere skadet af kontinuerlig farvning. Vælg genstande, der er specielt lavet til kemisk behandlet hår, som f.eks. hårshampooer til tonet hår eller balsam til farvet hår. leave-in-behandlinger til tonet hår og også hårmasker til farvet hår. Disse produkter plejer ikke kun hårets høje kvalitet, men beskytter samtidig hårfarven, som misfarves med tiden. Derudover kan nogle toningsgenstande også genoplive og forbedre nuancen, hvilket forlænger tiden mellem check-outs til skønhedssalonen. Brug ikke hårshampooer med sulfater, dybderensende hårshampooer samt shampoo til fedtet hår, som har en stærk rensende effekt og kan fremskynde farvens falmning.

Guldhårede vil helt sikkert sætte pris på de unikke hårshampooer til blondt hår, blonde balsamere og hårmasker til blondt hår, som holder deres nuance stadig strålende samt plejer deres topkvalitet, som faktisk er blevet afbrudt af lette procedure. Er der en platinblond blandt jer? Naturligt. Du skal ikke gå glip af de violette/sølv hårshampooer på dit badeværelse. Disse shampoo med violette pigmenter, hjælper dig med uønskede gule, hyggelige toner (endnu mere om det lige her). Du kan også supplere lilla luftshampooer med lilla balsam, sølvmasker samt violet toning og leave-in behandlinger med violette pigmenter.

Hårtab shampoo

Skæl

Det er ikke sjovt at håndtere skæl. Flager, en kløende, helt tør hovedbund... problemet kan være alvorligt ubehageligt, og også muligvis lidt ubehageligt. Heldigvis er alt hvad der skal til en ideel skælshampoo, til at slippe af med skæl. Det er især materialer som zinkpyrithion, salicylsyre samt allantoin, der effektivt fjerner skæl fra håret. Da disse formler er lidt anderledes end din almindelige hårshampoo, skal de også bruges lidt på forskellige måder. Sørg for at massere skælshampooen direkte ind i din hovedbund og lad den sidde i cirka 5 minutter, for at give skælshampooen tilstrækkelig tid til at banke den meningsløse gær. Håreksperter foreslår desuden ikke at bruge disse shampoo i en længere periode, som er alternerende til følsom hovedbund. Leave-in skæl-tonic og anti-skælmasker, er ligeledes meget effektive til at bekæmpe skæl.

Hårtab

Årsagerne til hårtab kan være forskellige. Det er vigtigt at forstå de forskellige typer og kreationer, for at reklamere for mere kraftfuldt, sundere hår. Reaktionel hårudtynding skyldes ofte variabler som angst, diætmangler, hormonforandringer efter graviditeten eller medicin, mens progressiv hårudtynding generelt er arvelig. De mest effektive former for eksternt look efter tyndere hår er: Stimulerende lotioner og genoprettende midler i blanding med kvalitetsshampooer til tyndere hår og balsam til tyndere hår. Det væsentlige aspekt er regelmæssig såvel som fuldstændig anvendelse. Ikke desto mindre vil du sandsynligvis se de første synlige resultater efter 3-4 måneder.

Når du har bestået alle hårtestene, kan du finde ud af, at du ikke kun har én slags hår. Dybest set kan du have fantastisk hår, der er tykt eller have groft hår, der er slankt og alle slags kombinationer derimellem. Hvad lige nu? Identificer én primær løsning som en prioritet, og koncentrer dig om den som f.eks. en effektiv shampoo eller at masserer hovedbunden oftere. Herunder kan vi præsenteret nogle af disse, som du helt klart bør kigge på, der virker til næsten alle hårtyper, for at opnå sundt hår.

Hair Growth Routine | Kvinder
Hair Growth Routine | Kvinder
Formuleret til at bekæmpe tyndt hår og synlig hovedbund

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

 
Hårtab

 

Konklusion

Selvom du har meget hår, kan du stadig tabe håret. Hvis du taber håret, er det ikke for sent at ændre på det, ved at vælge de rigtige produkter. Reducere hårtab idag og beskyt din sensitiv hovedbund, så du kan opleve fyldigere hår, ved at vælge den rigtige shampoo, balsam osv.

Husk at hvis du ønsker at bekæmpe hårtab så du ikke mister håret, er det også vigtige at se på mange faktorer og mange årsager herunder ens overordnede livsstil, herunder varieret kost, indtagelse af p piller, stress mm.