Pagehår: Tyndt hår? Intet problem

Skrevet af Morgan German
Senest opdateret

Hvis du har tyndt hår er du måske før blevet foreslået at overveje at få pagehår. Det er nemlig et råd mange danskere anvender sig af når de oplever håret begynder at blive tyndere, enten med alderen eller som følge af sygdom eller andre helbredsrelaterede tilstande.

Pagehår kan være effektivt til at fremhæve dit hårs bedste kvaliteter, og drage fokus væk fra de tynde individuelle hårstrå. Samtidig man kan opnå en række forskellige udtryk og looks - alt fra drengepigen, til den feminine prinsesse.

Så hvis du ønsker at lære mere om tyndt hår så læn dig godt til rette og læs videre!

Hvad er pagehår egentlig?

Pagehår er faktisk en ældgammel frisure, der menes at stamme tilbage fra middelalderens “pager”. En page i middelalderen hentydede især til de unge adelige drenge der blev opdraget ved hoffet. Disse personer havde ofte hår der gik ned til skuldrene, hvorefter det ofte buede ind mod ansigtet.

I dag er der sket mange ændringer siden middelalderen, ligesom pagehår også primært bliver benyttet af piger og kvinder, men overordnet set er frisuren sådan set den samme. Der er dog kommet mere fokus på individualitet, og der findes i dag mange forskellige frisurer hvad angår pagehår.

pagehår tyndt hår

Ser tyndt hår bedre ud med kort eller langt hår?

Skønhed afhænger af den der ser. Dog kan man godt sige at som tommelfingerregel ser tyndt hår bedre ud med kortere frisurer end de langhårede. Det skyldes især et par specifikke punkter som vi her vil gennemgå.

Først og fremmest vil kvinder med tyndt hår der er langt opleve at det hele bliver tynget ned, og der kan endda opstå “huller”, eller sektioner hvor man kan se hovedbunden. Det er ikke særligt flatterende, og derfor anbefaler mange stylister og frisører at folk med tyndt hår vælger skulderlangt hår.

Af forskellige årsager opnår man med mellemlangt hår det bedste fra begge verdener. Med andre ord forbliver håret langt nok til at det ser feminint ud, og at det kan styles i mange forskellige stilarter, samtidig med at det er kort nok til ikke at være besværligt at få til at se jævnt og smukt ud. 

Hvilke tricks kan man bruge til tyndt hår?

Hvis man har fint eller tyndt hår bør man også passe på med at vælge for mange lag/etager i sin frisure, ligesom spidse ender heller ikke anbefales af de fleste stylister. Ligeledes bør man også overveje hårprodukter der vejer meget, ligesom man bør give håret ro til at hvile mellem behandlinger med produkter eller hårvaske.

Der findes mange lækre hårprodukter med tunge olier eller væsker der gør håret smukkere, men samtidig også tynger det mere ned. Det er ikke godt for dem med tyndt hår, da man både går glip af noget af den flotte struktur, ligesom håret ser mindre ægte ud.

Hvilke frisurer er bedst til tyndt hår?

Nu du ved lidt mere om hvilke ting du bør gå efter når du har tyndt hår, kan vi komme ind på egentlige frisurer. I dette blogindlæg lægger vi mindre vægt på hvilke frisurer der trender for tiden, og fokuserer altså mere på hvad der virker bedst for kvinder med tyndt hår. Så kan du selv vælge om du vil gå imod trenden, eller måske endda blive en trendsetter selv.

Pagehår

Pagehår kan i sig selv være tilstrækkeligt for mange kvinder med tyndt hår, og er ofte et strategisk valg man ser hos Hollywood skuespillere med tyndere hår end gennemsnittet. Det skyldes at denne frisure er yderst fleksibel, og samtidig fremhæver alle de rette elementer, og skjuler de mindre ønskede aspekter.

Pagehår med pandehår er også en yderst populær kombination, da man her både får en frisure der passer til nutiden, og samtidig får rig mulighed for at fremhæve ansigtets flotte egenskaber, uden at gå på kompromis med langt og flagrende hår. Pandehåret hjælper yderligere til at skjule hårlinjen og eventuelle tegn på tyndt hår.

Pixie frisure

Pixie frisure er også ret populær af samme årsag, dog får man ofte klippet mere af hårets længde end ved pagehår, så derfor vælger mange ikke pixie frisure til at starte med, men er i stedet noget man så at sige forbereder sig til.

Den korte længde på håret hjælper til at give fylde i frisuren, dog bør man ikke vælge at få lavet for mange etager eller lag, da dette kan fjerne fylden som ellers ville opnås med frisuren. Pandehår er også en god idé, da det kan hjælpe med at afrunde frisuren og samtidig skjule hårlinjen der ofte viser tegn på tyndt hår.

Kan tyndt hår blive tykkere igen af sig selv?

tyndt pagehår kvinder asian

Medmindre dit tynde hår stammer fra sygdom eller overgangsalder, kan du forvente at det desværre ikke er særlig sandsynligt kroppen selv begynder at producere flere hårsække i hovedbunden, ligesom det heller ikke kan forventes at man senere hen i livet oplever tykkere individuelle hårstrå.

Der er dog hjælp at hente hvis man virkelig ønsker tykkere hår, selvom det er sjældent nok bare at vente på det. For eksempel kan du vælge en strategisk fornuftig frisure der tager sig godt ud hos folk med tyndt hår, ligesom du kan spise sundere, eller benytte produkter designet til at give mere fylde.

Hvordan kan man få sit tynde hår til at se tykkere ud?

Med pagehår som sin nye frisure kan man komme et langt stykke af vejen, når ønsket er fyldigere hår. Men ønsker man at gøre noget ved selve hårvæksten gør en frisure ikke nogen forskel.

I stedet anbefaler vi at kigge nærmere på Hair Growth Routine til Kvinder, eller til mænd, som er en pakke der indeholder effektive produkter til bekæmpelse af hårtab. I denne pakke finder du hele 3 specielle produkter der klinisk er dokumenteret til at hjælpe med at mindske udtynding af håret.

Her får du både en shampoo og en conditioner, såvel som et af Scandinavian Biolabs specielt udviklet serum der indeholder Bio-Pilixin. Samtidig stimulerer produkterne også hårsækkene til at producere nye hårstrå. Alle produkter er veganske og økologiske, og i modsætning til mange andre behandlinger, såvel som receptpligtig medicin, er det yderst let og smertefrit at benytte denne løsning.

Udover de specielle ingredienser finder man også essentielle vitaminer og mineraler som kroppen har brug for til en naturlig og sund hårvækst, og produkterne er samtidig 100% fri for hormoner eller bivirkninger som man kender det fra andre behandlinger til hårtab.

Hvis du ønsker at gå skridtet videre kan du også stimulere hovedbunden ved at vælge et massageværktøj der eksfolierer effektivt. Og ifølge undersøgelser kan en daglig brug af sådan et redskab til massage af hovedet faktisk hjælpe med optimal hårvækst, såvel som rense hovedbunden for gamle hårprodukter og sørge for god ilttilførsel.

Samtidig er det også muligt at vælge forskellige serummer eller vitaminer der er udviklet til at give kroppen alt hvad den har brug for til at opnå og stimulere hårvæksten bedst muligt. For eksempel findes der i dag komplette pakker med alt hvad man har brug for til en sund hår rutine.

Læs mere: