Behandling af hårtab

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Hårtab er desværre noget som rigtigt mange danskere hvert år kæmper med. I takt med vi lever mere stress fyldte liv, lever i længere tid, indtager forskellig medicin og måske har diverse sygdomme kan alle disse ting hobe sig sammen og sætte en fart på hvad der egentlig er en naturlig begivenhed i mange menneskers levealder.

Men der findes faktisk flere ting man kan gøre for at behandle hårtab. Leder man efter en kur mod hårtab bør kan man eksempelvis kigge mod de seneste nye produkter på markedet, hvor der er udviklet og undersøgt i mange år for at komme frem til forskellige serummer, tabletter, piller og shampoos der alle sammen indeholder aktive ingredienser der kan hjælpe med hårvækst på en eller anden måde.

Ønsker du at lære mere om mulighederne for at vælge et middel mod hårtab kan du fortsætte med at læse dette blogindlæg hvor vi vil gennemgå en række populære spørgsmål, samt svare dem så godt vi kan. God fornøjelse!

Hvorfor taber jeg håret?

Der kan være mange forskellige årsager til hårtab. For mænd er det meget naturligt at håret begynder at falde ud i starten af trediverne, men selv 20-årige mænd kan opleve at de begynder at miste håret.

Kvinder oplever hårtab som følge af overgangsalder, graviditet og en række andre ting, dog sjældent i lige så stor stil som mændene gør. Fælles for alle der oplever hårtab, er dog at det kan føre til lavere selvtillid, ligesom mange kan blive frustrerede over hårene der lader til at falde ud, bare man kigger på dem.

Din DNA spiller en stor rolle i hårtab hos mange danskere landet over. Hvis dine forældre eller bedsteforældre har fået måne eller mistet håret med alderen, så er der også en chance for at du vil gøre det. Denne type hårtab er ofte permanent medmindre man finder en behandling der virker.

Stress er en anden stor faktor til hårtab i Danmark. Mange af os lever stressfyldte liv med mange ting på programmet, og det kan forårsage mange problemer, heriblandt fremskyndet hårtab. Dette kan føre til permanent hårtab, medmindre man lægger sin livsstil om og finder en behandling der fungerer.

Ubalance i hormonerne, som ved graviditet eller overgangsalderen, såvel som af andre årsager kan også forårsage hårtab. Mange gange kan dette til en vis grad gå i sig selv igen med tiden, og man kan ofte også hjælpe det godt på vej med tilskud eller hårprodukter designet til formålet.

Sygdom og medicin kan også forstyrre kroppens naturlige hårvækst. Her bør du tage en snak med din læge for at høre nærmere om mulighederne, da dette varierer meget fra person til person, og der findes derfor ikke én enkelt løsning.

Der findes en række andre, dog mere sjældne, årsager til hårtab som vi ikke kommer ind på her. Ovennævnte dækker langt størstedelen af danskernes problemer med hårvækst.

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Er hårtab permanent eller midlertidigt?

I de fleste tilfælde kan tabet af hår godt være permanent. Det gælder for eksempel ved arveligt hårtab, såvel som en række andre årsager. Det er dog vigtigt at nævne at vi her hentyder til permanent eller midlertidigt i forbindelse med kroppens naturlige evne til at få håret til at vokse igen.

Det kan nemlig i flere tilfælde hjælpes godt på vej med vitaminer, mineraler, tabletter, piller, serummer eller andre hårprodukter som specielle shampoos eller conditioners beregnet til formålet. 

Mænd der oplever det klassiske mønster for hårtab, altså ved tindingerne og bagerst på hovedet, kan forvente at skulle vænne sig til dette medmindre de finder en behandling der virker på dem.

Kvinder der oplever hårtab i forbindelse med sygdom, graviditet eller overgangsalder kan i mange tilfælde godt opnå bedre hårvækst såfremt årsagen bliver løst. Og det er samtidig ofte muligt at fremskynde processen ved hjælp af behandlinger og produkter.

Hvordan kan man forhindre hårtab?

Det er desværre ikke altid muligt 100% at forhindre hårtab. Først og fremmest taber det gennemsnitlige menneske omkring 50-100 hårstrå om dagen, hvilket er normalt og ikke årsag til bekymring.

Med alderen kan dette tal dog stige, og som nævnt ovenfor kan en række fysiske eller psykiske tilstande gøre hårtabet endnu værre. Der er dog en række ting man kan gøre, både hvad angår kost såvel som livsstil for at give sit hår de bedste chancer:

God kost

I denne forbindelse betyder god kost at du spiser tilstrækkeligt med B-, C- og D-vitaminer, samt vigtige mineraler som Jern og Zink. Alle disse elementer bliver brugt af kroppen i forbindelse med hårvækst, så ved at sikre kroppen har rigeligt af dem kan du give din krop de bedste forhold til ny og bedre hårvækst.

Sund livsstil

Her gælder det især om at eliminere så meget stress i din hverdag som muligt. Stress er nu til dags en af de helt store syndere når det kommer til hårtab, og det kan have stor indflydelse på mange andre områder i dit liv.

Du kan derfor med garanti få en bedre livskvalitet ved at undgå for meget stress. Uanset om det er på arbejdspladsen eller i hjemmet kan 5 minutter meditation eller yoga gøre underværker på længere sigt.

Pas godt på håret

Når du vasker dit hår bør du ikke benytte shampoo og conditioner hver eneste gang. En god tommelfingerregel er cirka 2-3 gange om ugen med shampoo, resten af gangene kan du blot benytte varmt vand. Samtidig bør du ikke bruge en hårbørste der hiver hårene ud, så skal du finde en blødere eller mildere børste.

Hvordan kan man behandle hårtab?

Behandlingerne for hårtab kan opdeles i forskellige kategorier, såsom dem der kræver operation, dem der kræver receptpligtig medicin, og dem man frit kan prøve i hjemmet.

Behandlinger derhjemme

I langt de fleste tilfælde anbefales det at man prøver en løsning der ikke er invasiv eller kræver recept når man gerne vil starte ud med at bekæmpe sit hårtab. Derfor har Scandinavian Biolabs udviklet en række produkter designet til netop dette formål.

Ingredienserne er økologiske og veganske, og kommer helt uden risiko for bivirkninger. Samtidig har Scandinavian Biolabs undersøgt hårtab nøje, og derefter udviklet Bio-Pilixin som er et specielt middel der kan bekæmpe hårtab, stimulere ny hårvækst og generelt gøre håret og hovedbunden sundere.

Ved at benytte Hair Growth Routine for eksempel, får man hele tre fantastiske produkter der kan bruges i den daglige rutine på badeværelset, helt uden at skabe friktion i hverdagens rytme. Vælg mellem shampoo, conditioner, tabletter eller serum - alt afhængigt af dit behov og dine præferencer. Produkterne indeholder alt hvad du skal bruge for at sikre et sundt hår, og giver kroppen de optimale betingelser for hårvækst.

Receptpligtig medicin

Minoxidil (Rogaine) er en af de mest almindelige behandlinger man bliver anbefalet hvis man bliver henvist af lægen. Det kan tage op til 6 måneders daglig brug før produktet begynder at levere synlige resultater, og det er ikke garanteret man får noget ud af det. Hvis du er heldig og det fungerer, skal du benytte væsken resten af livet og dagligt gnide det på de berørte områder.

Hårtransplantation

Hvis alt andet fejler er det muligt at få en

hårvækst i nogle tilfælde. Det er dog ikke alle der har tilstrækkeligt med hår på kroppen til at denne teknik kan fuldføres med succes, og altså levere et resultat man vil sætte pris på. Du kan kontakte specielle klinikker og booke en tid, eller sende et par billeder for at høre nærmere om dine muligheder.

Læs mere: