Hvordan vælger man den rigtige shampoo til hårtab?

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Hvis du har tyndere hår, skal du muligvis hårshampooer dit hår så omhyggeligt som muligt for at holde så meget hår på hovedet som muligt. Men gør du brug af den ideelle shampoo til dit hår?

[[textbox]]

Indledning

Der er en bred vifte af hårshampoo samt balsamalternativer for at hjælpe med at forhindre yderligere hårtab. Ikke desto mindre kan komponenterne og resultaterne variere for hver. At forstå elementets komponenter og også hvordan de fungerer, kan hjælpe dig med at identificere, hvilke hårtabshampooer der er bedst for dig.

[[textbox]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Tyndt hår, shampoo mod hårtab, bedste shampoo mod hårtab beskadiget hår

 

Hvordan stopper shampoo hårtab?

Hårtabshampooer er også kendt som "hårfortykkelsesshampooer". Disse produkter er ikke en over natten løsning til tyndere hår, men de kan gøre en forskel på to måder:

Styrkelse, fortykkelse samt forstærkning af specifikke hårstrå for at give indtryk af tykkere hår. Masser af tab af hårshampooer samarbejder med det hår, du har, ved at gøre hvert hår fyldigere såvel som tykkere.

Nogle aktive ingredienser i disse hårforstørrende shampoo passerer ind i hårstrået og udfylder enhver form for områder, hvilket får håret til at svulme og fyldes op. Disse tykkere hår giver derefter udseendet af endnu mere hår.

De opfordrer også til udvikling af nyt hår. Håndkøbsshampooer til tyndere hår er normalt ikke medicineret, men de består af komponenter, der fremmer hårvækst. Som et eksempel kan nogle indeholde vitaminer og mineraler, der menes at gøre hovedbunden meget sundere og også øge hårvæksten.

Shampooer til tyndere hår har ingredienser, der er klassificeret som fortykningsmidler, men de kan også bestå af aktive ingredienser kaldet opacifiers. Disse ingredienser er inkluderet i at forbedre udseendet af det eksisterende hår, som perleskimrende flager for at få håret til at se tykkere og sundere ud.

Før du tager et dybt dyk ned i komponenterne i hårtabsshampooer, er det vigtigt at huske på, at de fleste resultater fra forstørrende hårshampooer er kortvarige. Når det er sagt, er de stadig et fremragende valg for en person, der er bekymret for hårtab.

Hvis du ønsker en shampoo der virker mod hårtab, er denne klinisk bevist:

Hair Strength Shampoo | Kvinder
Hair Strength Shampoo | Kvinder
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

Hair Strength Shampoo | Mænd
Hair Strength Shampoo | Mænd
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

Almindelige aktive ingredienser i shampoo mod hårtab

Det, der samler shampoo til hårtab, bortset fra typiske almindelige shampoo, er deres ingredienser. Typiske shampoo indeholder normalt aspekter, der også er ekstreme for tyndere hår, hvilket øger potentialet for mere hårtab. Hårshampooer er langt mere tilgivende, og renser håret uden at forstyrre hårets komplette livsproces.

Tyndt hår, shampoo mod hårtab, bedste shampoo mod hårtab, beskadiget hår, fyldigt hår

 

De mest typiske komponenter i de bedste shampoo mod hårtab

Biotin

Se på enhver hårforstærkende hårshampoo på markedet, og du vil sandsynligvis opdage biotin på ingredienschecklisten. Hvorfor? På grund af det faktum, at biotinmangel fører til svagt og skrøbeligt hår og også negle. Biotin, der desuden er kendt som vitamin B7 eller vitamin H, er et vandopløseligt vitamin, der er afgørende for keratinproduktionen.

Keratin og også kollagen er de primære strukturelle komponenter i hvert hår og er afgørende for hårudvikling. Masser af fødevarer har biotin, og også dette næringsstof fungerer bedst, når det spises. Biotin er desuden tilgængelig via kosttilskud som et ernæringsmiddel. Ikke desto mindre, består tab af hår shampoo samt balsam desuden af biotin, for at hjælpe med at styrke håret udefra.

Nødvendige aminosyrer for sundt hår

Shampooer til tyndt hår indeholder normalt nødvendige aminosyrer på deres komponentliste. Ligesom biotin er aminosyrer afgørende for fremstillingen af keratin og kollagen. Keratin og også kollagen har brug for at klæbe til dise aminosyrer:

  • Lysin
  • Arginin
  • Methionin
  • Cystein
  • Proline
  • Glycin

For at skabe nok keratin og kollagen til tilstrækkelig hårvækst, kræver kroppen en konsekvent forsyning af aminosyrer. Især lysin og methionin er en af de mest afgørende aminosyrer for hår. Hårfortykkende hårshampooer, der indeholder disse aminosyrer, kan hjælpe med at bekæmpe hårtab og motivere udvikling.

Sund hårvækst, vådt hår, livløst hår, genetisk hårtab

 

Savpalme

Savpalme, også kaldet serenoa serrulata, serenoa repens eller sabal serrulata stammer fra palmettobær (også kaldet serenoa repens, serenoa serrulata eller sabal serrulata). Undersøgelser viser, at dette bærekstrakt fungerer som anti-inflammatorisk for hovedbunden og også huden.

Desuden reducerer Savpalmetto-fjerning talgproduktionen og øger hårtætheden i tilfælde af androgenetisk alopeci og også polycystisk ovariesyndrom.

Niacin

Niacin (Vitamin B3 eller nikotinsyre) er en almindelig ingrediens i hårvækstshampooer på grund af det faktum, at det øger blodgennemstrømningen, specielt via hovedbunden. Forbedret blodgennemstrømning tilfører næringsstoffer til hårsækkene og motiverer også hårudvikling. Niacin reparerer desuden DNA og forbedrer også keratinproduktionen, hvilket hjælper med at holde håret stærkt.

Koffein

Høje niveauer af koffein øger ikke kun kraften i din krop, men det kan beskytte hårrødderne mod dihydrotestosteron (DHT). DHT omdannes fra testosteron d, når det er forbundet med receptorer i hårsækkene, resulterer det i tab af hår.

Ved at beskytte mod DHT fra at påvirke hårrødderne negativt, stimulerer koffein hårvækst og også fastholdelse i både kvindeligt hårtab og mandlig skaldethed. Derudover kan høje niveauer af koffein øge aktuelt forringede hårsække og muligvis fikse ødelagte oprindelser.

Zink

Forstået for sine immunforøgende egenskaber er zink også et hårstyrkende mineral. Zink balancerer talgproduktionen og øger hovedbundens velvære. Talrige skælshampooer inkluderer zink på grund af dets skæl-sprængende evner. Shampooer til tyndt hår indeholder dog desuden zink for dets evne til at styrke håret samt vedligeholde hårrødder fri for blokeringer som olie og skæl.

Disse tabletter indeholder bl.a. zink og bidrager til vedligeholdelse af normalt hår:

Hair Nutrient Tablets
Hair Nutrient Tablets
Indeholder zink til vedligeholdelse af normalt hår samt niacin og riboflavin til vedligeholdelse af normal hud

Grøn te

Grøn te er en populær drik, men det er desuden en sædvanlig ingrediens i hårudviklingshampooer. Grøn te hindrer produktionen af en 5-alfa-reduktasehæmmer. Enzymet 5-alfa-reduktase er ansvarlig for omdannelsen af til DHT. 5-alfa-reduktase-forebyggelser stopper fremstillingen af DHT, hvilket reducerer hårtab.

En yderligere fordel ved grøn te er dens høje antioxidantgodkendelse. Antioxidanter bekæmper økologiske celleskader fra radikaler og holder din hovedbund og hår sundt. Grøn te kan også forbedre hovedbundens velvære, ligevægtsproduktion af talg og behandler også skæl.

Sund hårvækst, tabe håret, bedste shampooer mod hårtab, velplejet hår

 

Hvad skal du huske på, når du vælger shampoo til tyndt hår?

At vælge den ideelle hårtabshampoo kan være overvældende, men at overholde tre enkle regler kan hjælpe dig med at vælge den for dig.

Hold dig til firmaer, der specialiserer sig i hårtab

Når du opdager hårshampooer til tyndere hår, skal du holde dig til hårprodukter fra firmaer, der specialiserer sig især i hårtab. Selvom æstetiske virksomheder måske forstår alt om sundt hår, er de måske ikke bekendt med hårtab eller skaldethed. Når det er muligt, skal du tage dig tid til at finde produkter, der markedsføres eller støttes af respektable hårtabsfirmaer.

Selvom du måske skal vente på levering eller tage en særlig tur til endnu en butik, kan brug af shampoo fra pålidelige virksomheder, der fokuserer på hårtab, gøre hele forskellen i, hvordan dit tyndere hår udvikler sig. Disse firmaer forstår hårtab og alle dets nuancer. Af den grund er det mere sandsynligt, at deres produkter matcher dine krav.

Scandinavian Biolabs er producere klinisk beviste produkter, som denne pakke løsning:

Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Fokuser på listen over aktive ingredienser

På samme måde som du undersøger komponentlister på mad, bør du inspicere tjeklister med aktive ingredienser på genstande, du placerer på din krop. Når du tager et kig på ingredienslisten, skal du passe på de punkter, der er nævnt ovenfor.

Derudover, hvis du overvejer at købe mere end én vare, skal du fortsætte med at bruge den samme faste produktlinje. For eksempel kan en producent af hårtabshampoo også have hårbalsam samt hårspray fra det samme produkt.

Grundlæggende faktorer i hårtabs shampooer

Størstedelen af hårtabsshampoo på markedet er faktisk ikke blevet evalueret i kliniske forsøg. Som et forebyggende skridt mod hårtab, kan disse ikke overvejes rigeligt.

Disse shampoo hjælper med at stoppe hårfald til en vis grad ved at øge blodgennemstrømningen. Ikke desto mindre er disse anti-hårtab shampoo ingredienser fortyndet og i reduceret fokus. Hvor effektive disse shampoo er, afhænger således af, hvor ofte og hvornår de bruges.

Vælg til din hårtype

Fortykkende shampoo kan være målrettet mod forskellige hårtyper. For eksempel kan én shampoo være optimal til fint hår, mens en anden måske er bedst til tørt hår. Da disse hårshampooer er formuleret til at håndtere en bestemt slags hår, skal du muligvis finde den, der passer til din hårtype. Resultaterne kan variere meget afhængigt af de forskellige løsninger, så det er vigtigt at finde den ideelle hårshampoo til din hårtype.

Fyldigere hår, bedste shampoo mod hårtab, sund hårvækst, repair shampoo

 

Vask ikke dit hår væk

At holde dit hår sundt betyder at holde det ryddeligt, men du behøver ikke vaske dit hår væk, mens du gør det. At finde en shampoo af fremragende kvalitet til tyndere hår kan kræve lidt forskning, men det er det værd at holde så meget hår på hovedet som muligt. At matche den rigtige shampoo til dit hårs behov kan hjælpe dig med at løse problemer og hjælpe med at reducere yderligere hårtab.

Realiteter vedrørende, hvad der udløser hårtab

Før vi overvejer adskillige hårtabshampoo, er det vigtigt at finde ud af de mulige årsager til hårtab. Dette vil hjælpe dig med at håndtere dette problem på en meget mere strømlinet måde ved at behandle det fra oprindelsen.

1. Hormoner

Dette er en relativt typisk årsag til især hos kvinder. Ændringer i hormoner skabt som følge af PCOS, overgangsalder, fødsel osv., ender med at påvirke hårudviklingscyklussen og kan også resultere i hårfald.

2. Arvelighed

Genetik er en anden helt naturlig årsag til hårtab hos både mænd og kvinder. Hvis din mor og far eller bedsteforældre er blevet skaldet normalt, kan det være en årsag til mandlig skaldethed eller arvelig skaldethed.

3. Stress og angst

Hvis du oplever overdreven følelsesmæssig eller psykologisk angst, sender det din krop direkte ind i skadestilstand, hvilket betyder, at dit hår holder op med at modtage vigtige vitaminer og også næringsstoffer, hvilket medfører en hel del hårtab samt udtynding. At slippe af med lidt tid på dagen for at slappe af eller nyde en aktivitet, du nyder, hjælper med at reducere angst og er også ekstremt værdifuldt for sundt og afbalanceret hår.

4. Måde at leve på

Rygning, søvnsult, overdreven eksponering for sollys, alt for meget fysisk stress og angst osv., ender med at påvirke din krops funktion, hvilket forårsager indre stress og angst samt hormonel ulighed. Dette forårsager til gengæld alt for meget hårtab.

5. Medicin

Hvis du tager nogen form for medicin mod skjoldbruskkirtelproblemer, forhøjet blodtryk, kræftceller, antidepressiva eller hjerteproblemer, kan det også få dit hår til at falde. Tal med din læge om dette problem.

6. Ernæringsmangel

Dette er normalt et ret normalt problem med en vegansk kost. Derudover, takket være den moderne måde at leve på samt forbrugende praksis, modtager vores hår ikke den nødvendige mængde næring såsom proteiner, aminosyrer, vitaminer osv. Hver af disse komponenter kan samarbejde for at udløse hårtab.

7. Hårstyling

Brug af varme på dit hår for ofte eller rutinemæssig styling af dit hår i begrænsede frisurer, ender med at placere en stor spændingsangst på dine rødder. Dette medfører svage hårbindinger, hvilket udløser permanent hårtab.

Øget hårvækst, sund hovedbund, skadet hår, styrker håret, shampoo mod hårtab test

 

Sådan forhindrer du hårtab

1. Hårrensning

Rensning af dit hår er tydeligvis en afgørende del for at stoppe hårtab, men før det er det nødvendigt for at forstå din hårtype og tekstur. Hvis du har fedtet hår, anbefaler vi, at du vasker dit hår oftere for at undgå, at din hovedbund bliver tilstoppet, hvilket efterfølgende fører til hårtab og infektioner.

Hvis du har tørt hår, så vask det kun to gange om ugen. Vask af tørt hår vil normalt kun føre til unødvendig fjernelse af dit hårs helt naturlige olier, hvilket gør det tørt og modtageligt for skader. Vi ønsker ikke, at det skal finde sted, vel?

2. Gode gamle hovedmassage

Hovedmassagebehandlinger er klart undervurderet for denne generation, og det er hvad end vi har brug for at slappe af samt behandle vores hovedbund med tiltrængte næringsstoffer. Gør det til en praksis at bruge en anti-hårtabsolie samt massere din hovedbund minimum to gange om ugen. Det vil helt sikkert hjælpe dig meget bedre, end du kan forestille dig.

Oliemassage terapi hjælper til at øge blodcirkulationen i din hovedbund, hvilket hjælper med at forbedre hovedbunden og også hårrødderne. Jo mere kraftfuld massagen er, desto meget mindre falder håret. Oliemassage beskytter mod hår fra at falde sammen med sænkning af skæl og også muligheder for infektioner i hovedbunden.

3. Omhyggelig hårdesign

De fleste af os nyder at gå amok af at prøve de nyeste hårprodukter, lidt anerkender vi, at vores hår er følsomt over for en masse punkter, begyndende med varme til modstand og kemikalier. Næste gang du beslutter dig for at farve dit hår regnbue eller rødt, tag blot et øjeblik og giv det en tanke. Har du virkelig lyst til at gøre det? Hvis faktisk, er du klar til at være meget mere omhyggelig med at passe dit hår og også udjævne dets vedligeholdelse?

Hvis svaret stadig er ja, så fortsæt. Til dagligt design skal du sikre dig, at du ikke føntørrer dit hår på daglig basis, såvel som hvis det er nødvendigt at bruge en fremragende varmebeskyttende spray for at forhindre hårtab. Det anbefales ligeledes at undgå at bruge stramme boller, hestehaler og fletninger. Du skal ikke bekymre dig om dit hår, lad det trække vejret.

4. En sund kost for sundt og afbalanceret hår

Det er nødvendigt at indse, hvor vigtigt det er at kontrollere, hvad vi indtager. Hvad vi indtager er, hvad der viser sig på vores helbred, hud såvel som hår. For at forhindre tab af hår skal du indtage mad, der indeholder et højt antal proteiner, E-vitamin, biotin, jern samt zink. Jern er afgørende for at øge hårvæksten og beskytter normalt mod hårtab.

Den mad, der indeholder næsten alle disse næringsstoffer, er magert kød, ost, yoghurt, æg, bær, spinat, fisk og også nødder. Det er en velkendt realitet, at at have to valnødder om dagen, for at hjælpe med at mindske hårtab og gør dit hår mere kraftfuldt.

Sundere hår, hårtab hos kvinder, arveligt hårtab, mindsker hårtab

 

5. Lad være med at bekymre dig

En hel del undersøgelser bekræfter, at det med at blive stresset er usikkert for dit generelle helbred og velvære, såvel som forårsager hårtab. Øv dig i at afstresse for synligt at forhindre hårfald og holde dig selv i en meget bedre tankegang.

Når du er stresset, frigiver din krop hormonelle stoffer som adrenalin samt kortisol, som fungerer som en hindring i processen med naturlig hårvækst. Så den allerbedste metode til at regulere stress er ved at blive involveret i mind-beroligende aktiviteter som at gå, tjekke en bog eller svømning. Primært alt, hvad du nyder at gøre for at afspore dit sind fra at blive stresset.

6. Brug hårmasker

Dette er noget, du kan gøre på en afslappende søndag, før du vælger et brusebad. Der er en masse hårmasker let tilgængelige på markedet, så vælg en der passer til din hårtype og bekymringer om hårtab. Hvis du ikke har til hensigt at bruge penge på et produkt, kan du altid lave dine egne gør det selv-hårmasker, ved at bruge helt naturlige komponenter som æg, yoghurt, olivenolie, avocado, banan, hennablade og så videre. Tjeklisten over DIY-hårmasker er uendelig. Du skal bare vide, hvad du ønsker for dit hår sammen med beskyttelse mod hårfald.

Fyldigere hår, repair shampoo, øget hårvækst, tyndt hår, bedste shampoo mod hårtab

 

7. Rens din hovedbund

Rensning af dit hår er et absolut must, når det drejer sig om at undgå hårtab, men inden du går ind i det, er det nødvendigt at forstå, hvor ofte du bør rense dit hår i henhold til din hårtype.

Hvis du har fedtet hår, bør du vaske dit hår regelmæssigt for at rense din hovedbund for opbygning, der er anerkendt for at øge hårtab og også skabe infektioner. Du kan også få brug for at vaske dit hår typisk, hvis du er meget udendørs eller træner dagligt.

Hvis du har helt tørt hår, er det alligevel tilstrækkeligt at vaske dit hår to gange om ugen. Overvaskning vil blot forårsage unødvendig fjernelse af dit hårs helt naturlige olier, hvilket gør det helt tørt og også sårbart over for skader.

8. Konditioner ofte

At konditionere dit hår, uanset om du bruger en typisk hårbalsam, leave-in balsam eller med en dybdeplejende hårmaske, er virkelig, virkelig afgørende. Konditionerede hår ser ikke bare sunde ud og mindre kruset ud, men de undgår også unødvendige brud på grund af tørhed. Hvis du mener, at hårmasker er en dyr affære, så kan du prøve DIY-hårmasker, der er meget ligetil at lave ved hjælp af komponenter, der ofte findes i dit køkken. Disse masker er 100% naturlige og vil helt sikkert hjælpe med at undgå hårtab.

9. Reducer antallet af gange, du vasker dit hår

Er du i tvivl om, hvordan du kan reducere hårtab? Nå, her er en sikker kort måde at gøre det på. Rengøring af dit hår dagligt, som også med varmt vand, ender med at fjerne din hovedbund for dens naturlige fugtgivende aspekter, hvilket efterlader det super helt tørt.

Tør hovedbund forårsager helt tørt hår, og tørt hår identificeres med hårfald på grund af brud. Derfor vil vi ekstremt råde dig til at begrænse dine hårvaske til to til tre gange om ugen, afhængigt af din hårtype. I resten af dagene kan du bruge en helt tør hårshampoo for at give dit hår en øjeblikkelig opsamling.