Hvordan får man tykkere hår?

Written by Redaktionen
Last updated

Der er mange fordele ved at have flot eller slankt hår. Det tørrer praktisk talt øjeblikkeligt ud, det er nemt at fastgøre til updos, godt med varm styling, og det behøver ikke mange ting. Men hvis dit hår bliver til den finere side, kan det være en kamp at rokke med et stort udblæsning eller hoppende hvirvler. Finere hår kan typisk vise sig fladere samt have meget mindre bevægelse. Det kan desuden komme til at blive født ned med olie hurtigt.

Indledning

Selvom det kan virke som en vanskelig opgave at opnå illusionen om tykt hår, er det helt praktisk med de rigtige designmetoder, hårbehandlingsartikler samt livsstilsændringer. For at hjælpe håret til at se fyldigere, tykkere, samt sundere generelt; kig på disse 10 ideer fra hovedbundsprofessionelle og trichologer.

1. Brug en volumengivende hårshampoo eller fortykkende hårshampoo

"Hvis du sigter efter at inkludere mængde til dit hår, så start med en volumengivende hårshampoo som struktur," siger Augsten. "Volumiserende shampoo er mest tilbøjelige til at hjælpe og også svulme op i hårets neglebånd, for at give en meget mere luftig følelse og også udseendet af håret." Volumengivende hårshampooer og også fortykkende hårshampooer, kan begge hjælpe med at gøre håret fyldigere generelt.

Fortykkende hårshampooer fokuserer på specifikke hår, mens volumengivende shampoo koncentrerer sig meget mere om oprindelsen. Forstørrende shampoo virker ved at indgyde proteiner, vitaminer, polymerer og/eller fugt i håret, der fylder hver hårstrå og får hvert hår til at se tykkere ud. Dette er perfekt til at øge tykkelsen i store hårtyper.

Volumengivende shampoo fokuserer ekstra på at inkludere løft til rødderne. De hjælper med at nedbryde opbygning omkring hovedbunden og tilfører håret opkvikkende aktive ingredienser som koffein, biotin samt meadowfoam frøolie.

Hvis du leder efter en shampoo der er klinisk bevist til at beskytte håret, er dette vores anbefaling:

Hair Strength Shampoo | Kvinder
Hair Strength Shampoo | Kvinder
Renser hovedbunden for overskydende aflejringer og bidrager til at reparerer hårstråene

Hair Strength Shampoo | Mænd
Hair Strength Shampoo | Mænd
Renser hovedbunden for overskydende aflejringer og reparerer hårstråene

tykkere hår, tyndt hår, fyldigt hår, sundt og fyldigt hår, tynde hår

 

2. Nå ud efter forstørrende hårprodukter for fyldigt hår

Når du rent faktisk har brugt en specialiseret hårshampoo i brusebadet, skal du fordoble dit mål om at opnå robust hår ved også at bruge hårfortykkelsesprodukter som teksturlotion, teksturerende spray og også forstørrende tonic.

Ligesom fortykkelse samt volumengivende hårshampooer, virker disse genstande alle lidt på forskellige måder. En fortykkelsescreme, som du relaterer til håndklædetørt hår, vil helt sikkert fungere sammenligneligt med en fortykkende shampoo, der fylder og overtrækker individuelle hårstrå, for at få dem til at dukke op og virkelig føles tykkere.

En volumengivende spray eller volumengivende tør hårshampoo, påføres normalt helt tørt hår for at tilføje tekstur, løfte og en smule gejst. Prøv at bruge et forstørrende element på vådt hår og også komplet med et volumengivende produkt på tørt hår. Dette vil hjælpe med at målrette både rødderne og også hårstrået for et fyldigere resultat.

Augsten foreslår at vælge produkter, der er uden udtørrende alkoholer såsom ethanol, SD-alkohol, propylalkohol eller isopropylalkohol. "Disse produkter bruges til at fylde og også svulme op i hårets neglebånd for at se fyldigere ud, men kan afsluttes med ingredienser, der både fugter ud og skader håret," hævder hun. "Se hellere efter volumengivende produkter, herunder hydrolyseret havreprotein og fedtalkoholer såsom cetyl eller cetaryl. Du skal ligeledes undgå produkter, der indeholder syntetiske silikoner, da de får håret ned."

En pakkeløsning som dit hår vil få glæde er kan du finde her:

Hair Growth Routine | Kvinder
Hair Growth Routine | Kvinder
Hjælper med at rense, fugte og støtter til reduktion af hårtab i 3 trin

Hair Growth Routine | Mænd
Hair Growth Routine | Mænd
Hjælper med at rense, fugte og støtter til reduktion af hårtab i 3 trin

3. Spis en hårfortykkende diætkur mod tyndere hår

Nedenfor er den hårde sandhed: Lidt kan gøres for permanent at ændre diameteren af individuelle hårstrå. Forstørrende elementer kan gøre underværker for kortvarigt at fyldige hårstrå, men når det koger ned til det, er fint hår genetisk og kan ikke ændres.

Men at gøre hvad du kan for at fremme sund hårvækst kan gøre en forskel. At sørge for, at din hovedbund er mere end glad, sund og afbalanceret, samt velnæret, giver den ideelle ramme for, at alt dit hår vokser stærkt og med sit maksimale potentiale. Dette kan i sidste ende hjælpe med at skabe fyldigere hår gradvist.

En enkel måde, som trichologer anbefaler for at forbedre hårudviklingen, er at inkludere hårnærende fødevarer direkte i din kost, der er forbundet med solide, sunde og afbalancerede lokker. Se efter fødevarer, der er høje i fedtsyrer, protein samt vitamin A, B, C og E, der er specifikt pålidelige for dem, der proaktivt oplever hårtab.

tykkere hår, tyndt hår, vådt hår, vaske hår, vasker håret

 

4. Skrub din hovedbund for at få tykkere hår

Hvis du gør alt det bedste, og dit hår stadig ser plant ud, kan din hovedbund være problemet. Med tiden kan produkter som shampoo, balsam samt olier udvikle sig i hovedbunden, som kan bære tråde ved roden.

"Når du eksfolierer din hovedbund, gnider du genstande væk såvel som naturlig opbygning, som giver en frisk, ren overflade, der ikke er født ned." Eksfoliering er en meget nem metode til at give et naturligt løft til hver tråd.

Hvis du oplever dårligt hår, kan du arbejde med en eksfolierende hovedbundsmassage lige ind i din hårrutine, hvilket kan gøre en stor forskel. Dette forbedrer ikke kun blodcirkulationen til hovedbunden for at tilskynde til vækst, men det kan også frigøre hårsækkene, der er forhindret i at udvide sig på grund af talg samt produktopbygning. Med tiden kan hårudtynding samt total hårsundhed og velvære booste.

5. Hold dig væk fra varme enheder så meget som muligt

Føntørring med en stor rund børste, brug af et krøllejern og spredning af håret kan alle hjælpe håret til at se fyldigere ud, men hvis du bruger varmt værktøj dagligt, kan det ende med at gøre mere skade end gavn. Varme enheder er kendt for at skabe skade, som er modstanderen af tykt, fyldigt hår.

Hvis du simpelthen ikke kan undvære varme enheder, skal du huske på konstant at bruge den mest overkommelige varmeopsætning, der hjælper dit hår og konstant bruge en varm beskyttende spray.

Hvis du er frisør, anbefaler Augsten at tørre rødderne med en koncentrator i modsat retning af, hvor du ønsker, at håret skal være oppe for at skabe varigt løft. Hun kan også godt lide at drysse lidt volumiserende hårpudder i udspringet.

tykkere hår, tyndt hår, vaske hår, vasker hår, sundere hår

 

6. Vask håret tidligt om morgenen

"Fordi håret optager fugt såvel som næringsstoffer, leave-in balsam, lotion [osv] og også svulmer, når det tørrer ud, vil det se både fyldigere og tykkere ud efter en tidlig morgenstyling i modsætning til efter en nattesøvn." diskuterer Philip B. Desuden er det at kaste og vende hele aftenen bare en af de nemmeste metoder til at øge kruset såvel som brud. Start bare frisk tidligt om morgenen med en rengøring.

7. Brug en trendy lufttørrer

Det anbefales at bruge en trendy lufttørre i stedet for en varm føntørrer, "hemmeligheden er dog den virkelig billigste følgeindstilling med en diffuser," fortæller Philip B. "Undgå strøm sammen med varme for de bedste resultater." På trods af at dette tager lidt længere tid end en typisk helt tør, vil det helt sikkert hjælpe håret til at se fyldigere ud over tid, siger han.

8. Sig ja til ayurvedisk massage

Philip B er en tilhænger af anstrengende hovedbundsmassageterapier, især ayurvediske hovedmassageterapier. Han siger, at de er fremragende til "stimulering, blodcirkulation og også iltning af hovedbunden og opretholder en sund og afbalanceret, levende og sund hårvækst."

tykkere hår, tyndt hår, vasker hår, fedtet hår, tykkere og længere hår, stærkt hår

 

9. Vid hvordan du undgår unødvendig skade og tyndt hår

"Den førende årsag til hårskader er kemiske behandlinger som hårfarve, afslappende midler samt keratinbehandlinger. Farveterapier for overforbrug og afslappende midler, er de største syndere. Der er mange ting, du kan gøre for at forhindre hår i at beskadige. Ikke mere langtidsfarve eller blegemiddel (højdepunkter og balayage), sig farvel til varmedesign, ikke mere at rense håret når det er vådt og strammere frisurer" siger Kerry.

Men det er ikke rimeligt for enhver person. Kerry foreslår, at du interagerer med din stylist om farvekomponenten og diskuterer, at du ikke har til hensigt at overlappe din farve på grund af det faktum, at det at lægge farve oven på skyggen udvikler den bedste indstilling for brud. Føl dig bemyndiget til også at spørge din frisør om en bondebygger i din terapi. Bondebygger kan hjælpe med at beskytte dit hår mod nuværende og fremtidige skader på neglebånd.

Den eneste måde at tage sig af hårskader på, er at klippe det af. Dette er grunden til, at regelmæssige klipninger såvel som trimning er påkrævet. Du bør klippe dit hår cirka hver tredje måned, for at det skal være det sundeste, det kan være.

10. Vælg frisurer intelligent

Sommersæsonen nærmer sig, og at holde dit hår oppe og væk fra nakken er ofte en vidunderlig måde at forblive fantastisk på. Hvis du skal bruge dit hår op et par gange om ugen, så prøv at undgå at placere fletningen i nøjagtig samme retning hver gang.

"Brug af et stramt gummibånd på samme sted, kan forårsage rifter i neglebåndet, især hvis du river det ud af dit hår eller placerer det tilbage på plads, ved at trække i begge områder af dit hår, så slipset går op," hævder Kerry. Du kan altid vælge en silkeblød scrunchy sammen med at ændre retningen af din hestehale.

Stærkere, sundere hår har faktisk konstant været et globalt behov. Alligevel kan der ikke afvises, at den verdensomspændende pandemi, og alle de udfordringer, der faktisk har været med den, faktisk har sat et meget bedre fokus på at bevare og også opnå sundt hår.

"På grund af pandemien har jeg faktisk set næsten det dobbelte af antallet af patienter, der kommer ind på klinikken på grund af bekymringer om hårudtynding," hævder Joshua Zeichner, M.D., supervisor for kosmetisk såvel som klinisk forskning i dermatologi ved Mount Sinai.

Dette skyldes bestemt ikke en lille del af Telogen effluvium eller TE, et stressrelateret hårtab set efter følelsesmæssige eller fysiske stressfaktorer, der faktisk er blevet forbundet med COVID-19 som en negativ virkning af virussen. "Med mange mennesker, der er ramt af denne form for hårudtynding, er der faktisk sket en enorm ændring i vores samtale samt strategi for vores hår med vægt på forsvar og også styrkelse af selve håret."

tykkere hår, tyndt hår, red håret forsigtigt, vaske håret, tykt hår

Samtidig har hudspecialisten i New York City, Dendy Engelman, set personer med en nyfundet påskønnelse af deres mere helt naturlige, meget mindre raffinerede størrelser efter at have afgivet almindelige frisurer, skygge og behandlinger.

"Jeg tror, at 'at lade vores hår gå' gennem pandemien på en måde fik mange af os til at se præcis, hvor skadelige nogle få af vores normale vaner er, og det gjorde os ligeledes i stand til at trykke timeout på dem, hvilket faktisk har forårsaget et skift i retning af, at i øjeblikket fikserer al denne akkumulerede skade med udholdenhed såvel som vækstbehandlinger," fortæller Engelman.

Bridgette Hill, autoriseret trichologist såvel som skaberen af Root Cause Scalp Analysis, så de sidste to år som ikke blot et wake-up call, men en chance. "Pandemien berørte ethvert menneske såvel som tvang en forbindelse mellem wellness såvel som hår," siger Hill. "Tidligere tror jeg, at vores branche ofte har minimeret sammenhængen mellem krop og skønhed. Tilstrømningen af hårtab samt hovedbundsprodukter gør det muligt for håret at være sundt. Gennemgået på en intellektuel, klinisk måde versus et [køb-for-en-øjeblikkelig-tilfredsstillelse]-middel."

Hvordan styrker man godt hår?

Flot hår er den mest sarte og fælsomme hårtype. "Når håret er fint, betyder det, at størrelsen af hver hårstrå er virkelig lille," hævder Engelman. "Dette efterlader hårfornemmelsen virkelig blød og let, men også meget mere sårbar over for brud, og sværere at designe på grund af mangel på mængde."

Dem med bedre hår kunne opleve, at deres hår bliver ekstra fedtet end forskellige andre hårtyper, og renser oftere som følge af det. Med hensyn til udrensning siger Hill, at ler- og havrebaserede shampoo er fantastiske til konstante shampooere, der bekæmper olie. "De vil hjælpe med at regulere olieproduktionen, mens de ikke fjerner hudbarrieren eller mikrobiomet," forklarer hun om populære formler.

Denne serum er kliniske bevist til at reducer hår:

Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Vores klinisk testede Bio-Pilixin ®️ Serum indeholder evidens-baserede ingredienser, der hjælper med at reducere hårtab.

Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Vores klinisk testede Bio-Pilixin ®️ Serum indeholder evidens-baserede ingredienser, der hjælper med at reducere hårtab.

tykkere hår, tyndt hår, skrøbeligt hår, tykt hår, håret knækker

 

Dybe konditioneringsterapier

Hydrering, i form af ugentlige dybe konditioneringsterapier og også daglige leave-ins, er også nøglen. "Fint hår kan hurtigt blive helt tørt og kan knække, og det kan også nemt gå i stykker, hvis det ikke konditioneres ordentligt," beskriver Isfahan Chambers-Harris, en biomedicinsk videnskabsmand, tricholog samt specialist i helt naturligt hår.

Når det er sagt, råder hun folk med finere hår til at undgå tunge behandlinger og også designprodukter, som kan gøre håret fedtet samt overveje hårstrå ned. For på en skånsom måde at fremme både skønhed og fleksibilitet foreslår både Chamber-Harris og Hillside at have vandbaserede produkter.

Hvis varmestyling bliver en del af din rutine, siger Hill, så køb kvalitetsenheder, som Dyson Supersonic eller Airwrap Total Styler, som udnytter en vindafvisende innovation til at reducere varmen, der helt sikkert vil betale sig. "Det har været en videospilskifter i at hæve definitionen af, hvad det virkelig betyder at reducere varme, hvilket hjælper med at opretholde sundheden og velvære af mikrobiomet og den store hårfiberramme," siger Hillside om de geniale enheder.

En mere afgørende faktor for finere strukturer er bekæmpelse af skader, før det sker. "Undgåelse af brud er meget vigtig, fordi i modsætning til din hud, som kan vokse sig selv igen, er hårskader permantente".

tykkere hår, tyndt hår, tykt hår, hair growth formula gummies, skadet hår

 

Hvordan forbedrer man medium hår?

Medium hår er en af de mest almindelige hårtyper. Ikke så skrøbeligt som flot hår, såvel som mindre kompliceret at style, og er desuden det mest tilgivende, fastslår Zeichner. "Det er ikke helt tørt eller knækkeligt og heller ikke så slankt, at små mængder af bakterier vil have en væsentlig indflydelse på tykkelsen," præciserer han. Alligevel kan mellemlangt hår være "sårbart over for overstyling, enheder med høj varme, såvel som upassende strategier," understreger Engelman.

For Hillside handler forbedring af medium hår om at tage en dobbelt tilgang. "En af de mest vitale reguleringer er at sikre, at både fugtgivende enheder sammen med sunde proteinegenskaber er inkluderet lige i den regelmæssige hårbehandling, for at hjælpe med at opretholde rammerne samt sundhed og velvære af hårfibrene," hævder Hillside, der er fan af Dr. Barbara Sturms Molecular Hair-maske til målrettet hydrering med sheasmør samt hyaluronsyre, samt Aestelance Healthy Protein Mask, som blander silkeproteiner med fedtstoffer og algeessens.

For yderligere beskyttelse henviser specialister til den pro-elskede, hjemme båndopbyggende Olaplex-terapi som "hårforsikringspolice" og også fuldstændig faktor. "Det har en aktiv ingrediens, der hjælper med at rekonstruere ødelagte bindinger mellem keratin i håret, for at hjælpe med styrke i hårstrået," forklarer Zeichner.

Ud over at opretholde hårets sundhed med rutinemæssig shampoo og også konditionering, anbefaler Hillside mellemhårede klienter at forlænge udbrændthed og også varme-stylede styles, ved at sove på satin samt silkepuder, mindske chancerne for skade ved at købe helt naturlige stylingbørster, og brug lette leave-ins, såsom Augustinus Baders eller Crown Events netop introducerede løsninger, på den sidste tomme eller to af enderne 2-3 gange om ugen. "En dråbe rækker langt," siger Hillside.

tykkere hår, tyndt hår, tykt hår, hair growth formula gummies, tykkere og stærkere hår, langt hår

 

Sådan forstærker du groft hår

Groft hår er større i størrelsen og har en hel del naturlig form. "Grovt hår har ofte en tendens til at være struktureret, hvilket betyder, at det normalt varierer fra løse bølger til stramme spoler, og det kan desuden være mere udsat for tørhed end andre typer," diskuterer Engelman. "Denne slags hår er den sværeste at passere igennem, hvilket gør det meget vigtigt at holde øje med produkter, der giver dyb penetration for at komme til hovedbunden og også giver resultater."

Og egentlig kan det ikke understreges tilstrækkeligt: Hovedbundsbehandling er så meget desto vigtigere, når det drejer sig om tykkere, grovere hår. "Den tykke tæthed gennem hele hovedet gør det praktisk talt umuligt for nogen hovedbund at blive afsløret," diskuterer Hillside. "På grund af denne tæthed er det nødvendigt for grovere hårtyper at være meget mere grundige med hovedbundspleje og også shampooing." Engelman er enig: "Da råt hår ikke behøver at blive renset så typisk som tyndere hår, er det endnu mere sårbart over for produktopbygning, som kan påvirke hårudvikling såvel som udholdenhed," hævder hun. For at hjælpe med at løfte olie og også partikler, elsker hun en mild hovedbundsmassageterapi med en scrub, som NatureLab Tokyos Clarifying Scalp-formel.

"Det inkluderer vand med probiotisk formål, der fungerer for omhyggeligt at slippe af med produktopbygning samt fremmer hovedbunds sundhed og velvære og smukt, glansfuldt hår." En yderligere måde at minimere opbygning på er at integrere hovedbundsskyl, som Hill's bedste Sunday II Sunday Root Refresh, som er superladet med æblecidereddike og micellært vand, mellem shampoo-dage. Og så for en ekstra komplet rengøring, kan Hillside godt lide at flytte shampoo lige ind i en applikatorflaske, så hun kan påføre den direkte på hovedbunden, uden at gå glip af nogen form for områder.

tykkere hår, tyndt hår, tykt hår, sundt og stærkt hår, repair shampoo, dit hårs sundhed

Til en terapi før brusebad elsker Engelman Curlsmith's Bond Swirl Rehab Salve, som er "virkelig effektiv til at reparere skader og også forstærke hår, ved at tilføje sundt protein såvel som fugt." Efter at have forladt brusebadet, skal du overveje at håndtere hovedbunden med et hurtigtabsorberende, genoprettende hovedbundsprodukt som Better Not Youngers Superpower Fortifying potion, udviklet specielt til hårudtynding i takt med en potent cocktail af centella asiatica, ingefær, apignenin og oleanolsyre.

Hvad angår selve hårstråene, understreger Hillside, at grovere hår kan være ekstra immune over for kemiske samt farvetoner. "Det er meget vigtigt ikke at være alt for aggressiv og påføre skade, men alligevel tage store ændringer i håret i etaper," fortæller hun. "Dette vil helt sikkert bevare dens hårfiberkvalitet." Selvfølgelig har grove størrelser brug for fugt på næste niveau, for at forblive stærk såvel som silkeagtig.

"Fugtighedsbevarende midler såvel som lipider vil helt sikkert hjælpe med at holde hårs skønhed," hævder Hill, der anbefaler Philip Kingsleys dybtplejende Hair Elasticizer, som bekæmper brud med en kombination af hydrolyseret elastin, et marint kollagen, der holder på hårets overflade. forbedre kroppen og omfatter også glans, og forstærkende ricinus- og olivenolie samt Merits multi-tasking Healing Oil, lavet af keratin sundt protein, vitamin E og også Kalahari melonolie.

For at vende skader forårsaget af skyggebehandlinger og varmestyling, anbefaler Zeichner K18 leave-in Molecular Repair hårmasken, som er drevet af et peptid, der efterligner proteinerne i hårets keratin. "Tænk på det som stuk tandfyldning i brud i selve håret, for at forbedre og reparere håret," siger han.