Hvor hurtigt vokser hår?

Skrevet af Redaktionen
Senest opdateret

Når du ønsker, at dit hår skal udvide sig, kan det føles som om det tager en evighed, men gør det det faktisk? Nå, det afhænger delvist af din alder.

Indledning

Se, når vi bliver ældre, begynder vi ikke kun at se hvide hår, men vores hårvækstprisen ændrer sig. I det væsentlige, når du er mere ung, kan dit hår udvide sig lidt hurtigere. Når du er ældre? Det kan udvide sig ekstra langsomt, hvis i det hele taget.

Hvor hurtigt håret vokser i hver alder

Der er ingen præcis numerisk måling, der kan opsummeres for din hårvækstcyklus i hver alder. Når det er sagt, anerkender vi, at hår udvider sig mere i de tidligere faser af livet såvel som begynder at vokse mindre, når du bliver ældre (især efter du oplever overgangsalderen).

Generelt, når du er i din bedste alder, udvider håret sig omkring en halv tomme om måneden og også så meget som 6 tommer hvert år. Derudover er den forventede levetid for et ensomt hår mellem to og 7 år.

Efterhånden som du bliver ældre, har hår en meget kortere levetid, falder ud og bliver ikke altid udskiftet. Hvis det ændres, kan det være med kortere, bedre hår, hvilket kan give dig et udseende af meget mindre hår.

Styrke håret

 

Holder dit hår op med at udvide sig, når du bliver ældre?

Svaret på dette er selvfølgelig nej. Teknisk set kommer dit hår ikke i en fuldstændig stilstand, når du bliver ældre, men alligevel ser mange kvinder et fald i hårvækst og endda potentielt noget skaldethed. Dette er især typisk efter en kvinde oplever overgangsalderen.

En kvinde siges at være helt i overgangsalderen 12 måneder efter sin sidste menstruation. For mange kvinder sker dette engang mellem 44 og 55 år.

Når dine æggestokke holder op med at danne østrogen og også progesteron, som er to hormoner, der er nøglen til menstruation, er det når du kommer i overgangsalderen.

Østrogen såvel som progesteron er også forbundet med dit hårs sundhed, herunder dets udvikling. Mange kvinder oplever tab af hår eller en reduktion i hårets sundhed, da de oplever overgangsalderen.

Gennem overgangsalderen kan dine testosterongrader stige. Dette er generende, da testosteron kan forbindes til noget, der kaldes androgen-receptorer i hårpæren, foruden den dermale papilla, som hjælper med at kontrollere hårvæksten. Dine hårrødder kan også blive mindre på grund af dette.

Derudover kan dette testosteron ligeledes blive til dihydrotestosteron (DHT), hvilket også kan forårsage hårtab.

Når alt dette sker, kaldes det kvinders mønster hårtab (eller det endnu mere kliniske navn for androgenetisk alopeci).

Selvom denne type hårtab kan finde sted i enhver alder, er det mest sandsynligt, at det forekommer hos postmenopausale kvinder. Og selvom dens præcise årsag stadig er ukendt, mener forskere, at det kan være en sund kombination af ting som overgangsalder, gener og også blot at blive ældre.

Androgenetisk alopeci eller hårtab hos kvinder, viser sig som generel udtynding af hovedhåret, ikke skaldede pletter.

håret vokser mænd

 

Måder at fremme hårvækst på

Hvis din hårvækst faktisk er aftaget, eller du mærker hårtab, kan du overveje behandlinger, der kan fremme sund hårvækst. Hvordan du vælger at gøre dette, vil helt sikkert være baseret på, hvorfor dit hår ikke vokser. At arrangere en online undersøgelse med en læge, kan hjælpe dig med at finde ud af, om det er alderen, der hæmmer din hårudvikling (eller en anden ting).

Derfra kan lægen foreslå behandlingsvalg. Et par af de ting, som den enkelte læge kan foreslå, er:

Minoxidil

Minoxidil til kvinder er et andet receptpligtigt valg. Denne FDA-godkendte medicin er populær under mærket Rogaine® og den kommer i en 2% service eller 5% skum.

Minoxidil fungerer ved at sende en prompt til din kapillær, for at åbne op for at sikre, at endnu flere næringsstoffer og også ilt kommer til håret, hvilket forbedrer dets sundhed. Denne medicin forlænger desuden vækstvarigheden (eller det anagene stadium), så der udvikles et større udvalg af rødder til at vokse hår, som du mister.

Spironolacton

Acnemedicinen spironolacton er nogle gange foreslået, for at hjælpe med at vende hårtab samt udtynding. Det fungerer ved at forhindre testosteron i at udveksle DHT. Spironolacton kan også reducere produktionen af androgener, hvilket forlænger udviklingsstadiet (også kaldet det anagene stadium). Dette kan enten stoppe eller mindske hårtab efter overgangsalderen.

Mens spironolacton er godkendt af FDA til at håndtere tilstande som hyperaldosteronisme, hjertesvigt samt væskeophobning udløst af ting som nyre- og levertilstand, er det ikke godkendt af FDA til at hjælpe med at genopbygge hår.

Det betyder, at hvis en læge anbefaler det til dig, vil det helt sikkert være til off-label brug. Der er intet forkert med det sagt, og der er masser af medicin til rådighed, der er ordineret til at håndtere andre punkter end det, de oprindeligt var godkendt til.

Andre alternative behandlinger

Hvis du ønsker andre klinisk beviste alternative behandlinger, er disse helt klart nogle du bør kigge på:

Hair Growth Routine | Kvinder
Hair Growth Routine | Kvinder
Formuleret til at bekæmpe tyndt hår og synlig hovedbund

Hair Growth Routine | Mænd
Hair Growth Routine | Mænd
Udviklet til at bekæmpe fældning og begyndende hårtab

Smartere hårøvelser

Stop yderligere hårtab (og tilskynd også til udvikling), ved at nappe dårlige vaner i opløbet og tage sunde hårbevægelser lige ind i din rutine.

Lige her er nogle forslag, der kan hjælpe langt med at hjælpe dine hår:

 • Brug balsam efter hver hårshampoo for at holde håret hydreret (helt tørt hår er mere tilbøjelige til at blive knækket). Der er desuden forskning, der har vist, at ingredienser som saw palmetto kan hjælpe med at bekæmpe DHT, så overvej at finde en formel, der indeholder det.
 • Lad dit hår lufttørre, når du kan (og så typisk som du kan). Efter det, når du bruger hårapparater, skal du holde dem på den mest overkommelige varme indstilling. Disse flytninger kan forhindre yderligere skade.
 • Sig farvel til begrænsede hestehaler såvel som boller, da de kan udløse skader. Velkommen i stedet for løsere stilarter. Stramme eller tunge extensions kan også forårsage skade, så hold dig væk fra dem.

  Aftal mere tid mellem hårfarve-touch-ups og lav ikke flere behandlinger på samme tid. Som et eksempel, hvis du slapper af såvel som toner dit hår, så hav to ugers mellemrum.

  håret vokser kvinder

   

  Forbindelsen mellem hårudvikling og alder

  For det meste udvider dit hår sig endnu mere, og du fælder også mindre af det, når du er mere ung, og det modsatte er tilfældet, når du bliver ældre.

  Når det drejer sig om aldring, er gråt hår ikke det eneste, der opstår med det. Overgangsalderen har en ret stor indflydelse på dit hårs velvære. Kvinder bemærker ofte mere hårtab (kendt som kvinders hårtab), efter at de oplever denne livsændring.

  For at bekæmpe disse ting, når dit hår ældes, kan du prøve ikke-receptpligtig topisk minoxidil eller det receptpligtige acnelægemiddel spironolacton. Du kan desuden holde dit hår i god form med sunde og afbalancerede hårvaner, som at holde det fugtet og heller ikke bruge varme værktøjer. Disse ting kan tilskynde til udvikling og tykkere hår.

  Hvis du kan se, at dit hår falder eller på anden måde udvider sig, så ofte som du gerne vil have det, så tænk på at planlægge en vurdering med en læge, for at finde ud af hvilket terapiforløb der kan være det rigtige for dig.

  Sådan får du dit hår til at vokse hurtigere og også stærkere

  At prøve at udvide håret længere eller få tykkere hår, kan virke som et ubegrænset ventespil. Mens hår er det hurtigst voksende væv i den menneskelige krop, ifølge Trichological Culture, er den typiske længde for vækst fra 0,5 til 1,7 centimeter hver måned, eller hvor som helst fra omkring to til otte tommer årligt. Denne vækst kan virkelig føles marginal, især når du venter på, at den skal finde sted.

  Det er typisk at fælde mellem 50 og 100 hår om dagen, ifølge American Academy of Dermatology Organisation (AAD), men hvis du synes, din udvikling er virkelig hæmmet, er der specifikke justeringer, som du kan foretage til dit daglige hårplejeprogram, for at booste håret udvikling.

  Du kan prøve at bruge en anden hårbørste, og ændre nøjagtigt, hvor ofte du bruger din hårtørrer til at reducere skader på dit hår, eller inkludere hårvækstolie samt fødevarer, for at få håret til at udvide sig hurtigere til din kur.

  medicin til mange hår

   

  1. Få hyppige trim

  Det kan virke kontraproduktivt, men hvis du ønsker langt hår, der rent faktisk er sundt, skal du have en normal trimning.

  "Mens hårklip ikke får dit hår til at vokse hurtigere, fjerner de spaltede spidser, der knækker dit hår," beskriver Michael Dueñas, en berømthedsfrisør med base i Los Angeles."At slippe af med skaderne giver det udseende af, at dit hår vokser meget hurtigere."

  Når alt kommer til alt, kan en spaltet ende, der går i stykker, få dit hår til at tabe længde ud over glans, volumen og også glathedsniveauet.

  2. Spis den bedste kostplan

  At have langt, stærkt hår afhænger ikke kun af, hvilke produkter du sætter på dit hår; det afhænger desuden af, hvad du tager ind i din krop.

  "For at forbedre hårvækst skal du 'fodre' håret indefra," beskriver Francesca Fusco, M.D., en hudspecialist i NYC.

  Så hvilke fødevarer får håret til at vokse hurtigere? Dem med et højt indhold af sundt protein, hårets byggesten, bestående af kød og også forskellige andre ressourcer. "Forsøg at øge dit sunde proteinindtag med fødevarer som fisk, bønner, nødder samt fuldkorn," anbefaler hun.

  Selvom du ikke er en kødentusiast, bør du stadig sigte efter at holde en kostplan med et højt proteinindhold til hårudvikling. Kvinder, der ikke får nok af det, oplever normalt "ekstra hårtab," siger Dr. Fusco.

  3. Inkluder et hårsundt vitamin til din morgenrutine

  Hvis din kostplan ikke giver dig nok næring, kan et kosttilskud gøre en klode af forskel. "Prøv at finde et multivitamin, der er udviklet og klassificeret 'til hår, hud såvel som negle'," foreslår Dr. Fusco. "De har vitale vitaminer som biotin og også C og også B, der kan opretholde hårets velvære." Det kan f.eks være:

  • A-vitamin
  • C-vitamin
  • E-vitamin
  • Zink
  • Jern
  • Omega-3 fedtstoffer

   Disse tabletter er klinisk beviste til at hjælpe med at beskytte normalt hår:

   Hair Nutrient Tablets
   Hair Nutrient Tablets
   Indeholder blandt andet zink, der bidrager til vedligeholdelse af normalt hår.

   sundt hår

    

   4. Shampoo mindre og fugt mere (især til tyndere hår)

   Hvor ofte du hårshampooer dit hår, påvirker faktisk dit hårs velvære.

   "Hvis du vasker dit hår [kun] 2 til 3 gange om ugen, tillader dine naturlige olier at trænge igennem dit hår, så det hydrerer og reparerer sig selv," præciserer Ken Paves, en kendt hårstylist i L.A.

   For tykkere og også fyldigere hår hurtig, så vælg en hårshampoo, der er identificeret som "volumengivende" eller "forstørrende".

   Læg dine hår lagvis i en glat, dyb balsam, hårmaske eller en håropløser regelmæssigt, kan ligeledes hjælpe med at undgå skader, mens du affiltrer tråde, ifølge GH Charm Laboratory-eksperter. Tag en hårmaske, der er købt i butikken eller gør det selv, fra rod til spids.

   En med kanel kan fremme blodcirkulationen for at få mere kraftfuldt, længere hår på ingen tid, siger Liana Zingarino, en freelance frisør baseret i New York City.

   Leder du efter et stylingsprodukt, der ikke går på kompromis med hårets sundhed? Læs mere her:

   Hair Styling Gel
   Hair Styling Gel
   En let gel, der giver et blødt hold og et glansfuldt look

   shampoo der genopbygger håret

    

   5. Børst håret rutinemæssigt især ved langt hår og krøllet hår

   At gå i seng med ubørstet hår, kan virke fristende, når du er træt, men at give dit hår et par hurtige strøg, kan være fantastisk for dit hår og hovedbundens samlede sundhed.

   "Begynd ved hovedbunden, brug en vildsvinebørste til at sprede din hovedbunds olier ensartet ud i dit hår, så det forbliver naturligt hydreret," anbefaler Meri Kate O'Connor, stjernestylist og også farvelægger hos Cooper i West Hollywood, CA. Perk.

   Dette nemme trin hver aften hjælper ligeledes med at forbedre cirkulationen, hvilket hjælper med at gøre din hovedbund sundere.

   6. Hold dine brusere køligere og fokuser også på hovedbundsbehandling

   Et varmt brusebad kan dehydrere din hud, såvel som det er hårdt for dit hår. "Skru ned for vandtemperaturen, når du renser," råder Paves, samt giv din hovedbund lidt ekstra kærlighed. Massér med fingrene, mens du shampooer håret dybt, der også hjælper med at booste cirkulationen.

   7. Sov på et silkepudebetræk

   Det er muligt at forbedre håret natten over. Alt hvad du behøver er at skifte dit pudebetræk og høste de hårsunde fordele ved silke.

   "Silke er lettere på håret, da det hjælper med at forhindre sammenfiltring og brud," siger Jesleen Ahluwalia, M.D., assisterende klinisk professor i dermatologi ved Mount Sinai i NYC.

   Jo mindre brud dit hår oplever, jo længere vil dit hår helt sikkert være.

   hurtigt vokser håret

    

   Hvornår skal du tale med din læge om tab af hår?

   Underliggende årsager til hårtab, kan bidrage til dit hårs træge (eller fravær af) udvikling. Det anslås, at mere end 50% af kvinder vil opleve synligt hårtab, ifølge Cleveland Clinic og det tæller ikke dem, der er født med slanke eller tynde tråde.

   "Hår, der normalt er tyndt i størrelse [fint] eller sporadisk, er arveligt," hævder Joyce Davis, M.D., hudlæge i NYC. "Hårtab er ofte genetisk (eller androgen) udtynding, som har en tendens til at være pletvis."

   En yderligere typisk form for hårtab er telogen effluvium (TE), eller tab på grund af hormonelle midler eller wellness-problemer såsom skjoldbruskkirtel eller autoimmun sygdom samt anæmi.

   Med TE udvider håret sig sædvanligvis tilbage, når problemet løses, men se en læge for medicinsk diagnose. For androgen tab, er det bekræftet, at den ikke-receptpligtige topiske minoxidil, der diskuteres, udvider håret med fortsat brug.

   For alle slags, ekspertterapien PRP (blodpladerigt plasma) øger væksten med hovedbundsinjektioner af dit blods udviklingsvariabler, hævder Dr. Davis. Søg råd fra en hudlæge for at finde ud af, om det er det rigtige for dig.