Hvordan vælger du de rigtige hårtab vitaminer?

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Så du har bemærket, at dit hår måske gør brug af lidt ekstra kærlig pleje.

[[textbox]]

Indledning

Måske er dine lokker tynde, fejler, eller det tager permanent at udvide dit nuværende design. Uanset hvad du frygter, kan vitaminer til hårudvikling være mere nyttige, end du tror.

[[textbox]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

[[quote]]"Hårvæksttilskud er praktiske for alle, der oplever hårtab, eller for dem, der blot ønsker tykkere eller længere hår," siger Dendy Engelman, M.D., bestyrelsescertificeret dermatologisk læge ved Medical Dermatology & Cosmetic Surgery i New York City.[[quote]]

vitaminer mod hårtab til sundt hår

 

Hvordan vitaminer til hårudvikling virker

Når du tager et hårtilskud, optages det i blodbanen, hvor det plejer alle celler, inklusiv dine hårrødder. Vitaminer til hårvækst virker i endnu mere indirekte procedure.

(Q) "Med hensyn til vitaminer er der et par, om nogen, der specifikt retter sig mod hårvækst," siger bestyrelsescertificeret hudspecialist Ife J. Rodney, M.D., samt professor i dermatologi ved Howard College og George Washington College.

Joshua Zeichner, M.D., vejleder for kosmetiske såvel som medicinske studier ved Icahn College of Medicine ved Mount Sinai, er enig. "Vi forstår, at visse tilstande som ernærings- eller vitaminmangel er forbundet med tyndere hår, som for eksempel ved anæmi og også D-vitaminmangel kan folk bemærke tab af hår," siger han.

"Så vi har til hensigt hele tiden at sikre os, om D-vitamin- og jernniveauerne er, hvor de skal være." Primært, hvis dit helbred eller vitaminindtag ikke er som det burde være, vil din krop helt sikkert koncentrere sig om det og muligvis også shuttle bushårsunde vitaminer væk fra dine hårstrå.

Disse vitaminer er klinisk bevist til at hjælpe mod hårtab:

Hair Nutrient Tablets
Hair Nutrient Tablets
Indeholder zink til vedligeholdelse af normalt hår samt niacin og riboflavin til vedligeholdelse af normal hud

vitaminer mod hårtab til sundt hår

 

Hvad skal man kigge efter i et vitamin til hårvækst?

At have en god generel sundhed og velvære er meget vigtigt for hårvækst, siger Dr. Rodney, men alligevel er der nogle få næringsstoffer, der er vigtige for sundt hår. Hun anbefaler, at man prøver at finde et vitamin til hårvækst, der indeholder følgende:

Biotin (Vitamin B7)

Dette er et vandopløseligt vitamin, der hjælper med fremstillingen af keratin, som er et protein, der sammensætter dit hår, hud og negle. "Selvom det for det meste hjælper med negleudvikling, kan der være en vis overlapning til hårudvikling," siger Dr. Rodney.

Vitamin C

Dette vitamin hjælper med produktionen af kollagen, som er et sundt protein, der kan hjælpe med at styrke huden ved dit hår, og uundgåeligt keratin i kroppen. "Begge er essentielle for hårets fleksibilitet, styrke og udstråling," siger Dr. Rodney.

Zink

Dette "hjælper med at forbedre den generelle immunitet," hævder Dr. Rodney.

Andre førsteklasses næringsstoffer at søge omfatter vitamin A, forskellige andre B-vitaminer, omega-3 fedtstoffer, selen, magnesium, hævder Dr. Engelman. Men hvis hårtab er dit problem såvel som du ønsker at gå en ikke-vitaminvej, udtaler hudspecialist Cindy Wassef, M.D., assisterende lærer ved Rutgers Robert Wood Johnson Medical Institution, at håndkøbs-aktuel minoxidil 5% er en "god begyndelse."

b vitaminer mod hårtab

 

Hvornår skal du tale med din læge om hårudvikling?

Hvis du prøver suppleringskurset, har du til hensigt at give det lidt tid til at arbejde. "Hvis du allerede bruger kosttilskud i dit hjem, og de hjælper heller ikke efter en måned eller deromkring, er det måske på tide at kontakte din hudlæge for at sikre dig, at du bruger de ideelle genstande til dit hår," siger Dr. Zeichner.

Hvordan væger man præcis de bedste vitaminer til hårvækst?

Hvis du nogensinde før har forsøgt at lede efter et hårudviklingstilskud, ved du, at der er tonsvis af beholdere at lære. "Derfor er det bedst at tjekke etiketter og tjekke for ingredienser, som vi virkelig ønsker," hævder Debra Jaliman, M.D., en bestyrelsescertificeret hudlæge i New York City såvel som forfatteren af Skin Policy.

Kosttilskud kontrolleres ikke på samme måde som lægemidler er af Food and Drug Administration, så det er vigtigt at scanne de aktive ingredienser omhyggeligt. Du skal hele tiden tale med din læge, før du tager vitaminer for at sikre, at de ikke forbindes med nogen anden medicin som du tager.

Pålidelige vitaminer og kosttilskud

Da du har det grundlæggende på plads, er lige her et af de mest pålidelige vitaminer samt kosttilskud, der helt sikkert vil hjælpe dig med at få sundere, skinnende hår.

Kosttilskud er varer beregnet til at supplere kosten. De er ikke medicin, ligesom de ikke er beregnet til at håndtere, diagnosticere, lindre, forebygge eller helbrede tilstande. Vær forsigtig med at tage kosttilskud, hvis du er gravid eller ammer. Ligeledes skal du passe på med at give kosttilskud til en ung, medmindre det anbefales af deres læge.

Hvis du stadig søger efter pålidelige vitaminer i pakker, har vi denne anbefaling til dig:

Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

b vitamin

 

Hvilke typer vitaminer hjælper for sundt hår?

Hårvækst og også sundhed påvirkes af en række elementer, herunder næring, gener, medicinske tilstande, hormoner og endda angst. Forskning viser, at mangel på mineraler og vitaminer, der er afgørende for typisk celleudvikling og også en funktion, der kan bidrage til hårtab.

[[quote]]"Vitaminer er nødvendige for sund hårvækst og kan hjælpe med at forhindre hårtab og også udtynding," hævder Dr. Michele Green, M.D., en æstetisk hudspecialist i New York. "De allerbedste vitaminer til hårvækst består af B-vitaminer, D-vitamin, E-vitamin, zink, biotin og også jern.[[quote]]

B vitamin

Facilitets B-vitaminer spiller en rolle i hårudvikling og er "essentielle for stofskifte samt nervefunktion," hævder Dr. Michele Green. "Det er ingen overraskelse, at B-vitaminer som vitamin B7 (biotin) og også B12 er afgørende for at styrke og konditionere håret."

Undersøgelser viser, at du nemt kan nå de daglige tildelinger af B-vitaminer ved at indtage en velafbalanceret kostplan. B-vitaminer kan findes i en række fødevarer, herunder 100 % fuldkorn, kød, fisk, hele æg, nødder og avocadoer.

Biotin

Biotin, der også er kendt som vitamin B7, er et komplekst B-vitamin, der normalt udråbes for at have hårvækstfordele. Noget af den hype kunne virkelig fortjene det. Biotin har funktioner i at "producere røde blodlegemer, som slæber ilt og næringsstoffer til hovedbunden såvel som hårsækkene," siger Dr. Green. Det "spiller også en rolle i keratinproduktionen, som er et hovedelement i håret."

De fleste individer får nok biotin fra de fødevarer, som de indtager, siger National Institutes of Wellness. Det allerbedste middel til at få endnu mere er at indtage biotinrige fødevarer. Dr. Green anbefaler mælk, æg, bananer, laks, søde kartofler samt mandler.

Hvis du føler, at du har brug for en ekstra stigning, så tal med din læge. Tilskudsmærker afslører, at mange biotintilskud til hår, hud og negle langt overstiger den anbefalede daglige mængde.

sund hårvækst og e vitamin

 

C-vitamin

C-vitaminer er ikke kun fantastisk til at opretholde immunitet, det kan desuden gøre håret mere kraftfuldt. Dr. Green bemærker, at C-vitaminer som en effektiv antioxidant er afgørende for sund og afbalanceret hårvækst.

"C-vitamin hjælper med at øge blodcirkulationen i hele din krop, inklusiv din hovedbund," siger hun. "Når der er forbedret blodcirkulation til din hovedbund, er der større spænding i dine hårsække, hvilket kan hjælpe med at give hårvækst."

Jern

Jern spiller også en overraskende vigtig opgave i hårvækst, og også forskningsstudie i Journal of Korean Medical Science tyder på en forbindelse mellem jernmangel og hårtab blandt kvinder, Dette sporstof booster blodcirkulationen og hjælper med at flytte ilt til dine celler ekstra effektivt, beskriver Dr. Green, som kan hjælpe med hårvækst.

[[quote]]"Hvis du ikke får nok jern, kan din krop ikke generere tilstrækkelig hæmoglobin, hvilket helt sikkert vil halte ilttransporten til din hovedbund og også bidrage til hårtab," siger hun.[[quote]]

Hun råder til at indtage fødevarer med højt jernindhold, såsom muslinger, rødt kød, spinat samt linser. Et jerntilskud kan også være værd at tilføje til din rutine, hvis du er i fare for jernmangel, men tal med din læge først.

tykkere hår og e vitamin

 

Keratin

Keratin er et protein, der omfatter vores hår, hud og også negle, bemærker Dr. Green. Det er naturligt produceret af kroppen, og der er også mange keratintilskud rundt omkring, der hævder at hjælpe med hårvækst.

Ikke desto mindre anbefaler Dr. Green at "supplere" med keratin på en ekstra helt naturlig metode, ved at indtage proteinrige fødevarer som æg, bønner, fisk samt kød, i stedet for at tage en tablet.

"Der er ingen pålidelige forskningsundersøgelser, der viser, at keratin hjælper med hårudvikling," siger hun. "Ydermere kan over-supplementering af keratin være skadeligt på grund af overskydende sund proteinopbygning i kroppen."

D-vitamin

En mangel på D-vitamin kan føre til tab af hår, ifølge Dr. Green. "D-vitamin metaboliseres i huden af keratinocytter, hudceller, der genererer keratin," siger hun. "Når kroppen ikke har tilstrækkeligt D-vitamin, har keratinocytterne i hårsækkene svært ved at hjælpe med hårvækst, hvilket resulterer i tab af hår."

Zink

Zink er et sporstof, og det er kun nødvendigt for kroppen i små mængder. Den er lille, men mægtig og spiller en rolle i alt fra udvikling af celler til produktion af DNA. "Reducerede niveauer af zink har faktisk været forbundet med tab af hår samt utilstrækkelig sårgendannelse," siger Dr. Green. Hun foreslår at spise zinkrige fødevarer, som kød, bønner, nødder samt frø.

Hvis du kæmper med hårtab eller hår udtynding, kan det også være værd at tale med din læge om, hvorvidt et zinktilskud kan være passende for dig. En lille undersøgelse opdagede, at zinktilskud bør gives til personer med alopeci, som har en reduceret produktzinkgrad.

Vitamin A

A-vitamin kan hjælpe med hårvækst, men der er en hage: At tage alt for meget af det kan virkelig føre til hårtab. Vitamin A beskriver et hold af stoffer, der inkluderer retinol, retinal, retinsyre og provitamin A-carotenoider, forklarer Dr. Green.

"Der har faktisk været en undersøgelse, der involverede mus, der viste kost-vitamin A-udløste hårfollikelstamceller," hævder hun. "Ikke desto mindre er dette en facilitet, dog har der faktisk været bevis for, at høje grader af vitamin A gennem over-supplement er forbundet med tab af hår."

Det kan være meget bedre at spise mad, der er rig på vitamin A, siger hun, herunder grøntsager som grønkål, spinat og broccoli, orange grøntsager som gulerødder, græskar samt søde kartofler og også gule grøntsager som squash.

sundere hår gennem e vitamin

 

Forskellige andre næringsstoffer til hårvækst

Ovenstående mineraler og vitaminer er ikke den eneste måde at forbedre dit hårsundhed på; Dr. Green husker på, at nogle olier, som rosmarin og også kokosolie, der også kan hjælpe med hårvækst. En forskningsundersøgelse fandt, at konstant brug af rosmarinolie over adskillige måneder førte til en stigning i hårantal.

På den anden side fandt en anden undersøgelse, der kontrasterede kokosolie til mineralolie og solsikkeolie, at kokosolie var den eneste, der minimerede det sunde proteintab for både ubeskadiget såvel som beskadiget hår, når det blev brugt som forvask og også eftervask til behandling.

Sreum er også et andet vigtigt næringsstof til håret. Køb dit her:

Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Klinisk testet og fri for lægemidler

Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Klinisk testet og fri for lægemidler

Kosttilskud til hårudvikling

Ud over en kost, der er rigelig af alle de vitaminer og mineraler, der kan påvirke hårvæksten, er der en række håndkøbs-kosttilskud, der er specielt skræddersyet til dem, der kæmper med hårtab. Som med enhver form for kosttilskud, skal du dog sørge for at tale med din læge.

Lige her er et par hårvæksttilskud foreslået af specialister.

kosttilskud gennem e vitamin mod hårtab

 

Nutrafol

Nutrafol er en linje af kosttilskud skabt til at fremme hårvækst, gøre håret tykkere og mere kraftfuldt samt reducere tab. Varemærket markedsfører et par forskellige slags kosttilskud, et til kvinder, et til postpartum, et til kvinder i overgangsalderen og et til mænd.

Dr. Green, som er en del af Nutrafols medicinske professionelle netværk og også leverer tilskuddet via hendes praksis, foreslår Nutrafol, hvis du leder efter et effektivt supplement, der helt sikkert vil hjælpe med hårvækst.

"Jeg kan godt lide Nutrafol-tilskud, fordi firmaet og varer omhandler forskellige køn ud over alder," hævder hun. "Den indeholder naturlige aktive ingredienser, der retter sig mod årsagerne til hårudtynding som stress, DHT, fuldstændig frie radikaler samt næring."

Nutrafol har varer til mænd, der består af savpalme, som hun siger "forhindrer omdannelsen af testosteron til DHT [hormonet forbundet med mandlig skaldethed]" I mellemtiden består Nutrafol til kvinder af ashwagandha, som hun udtaler "omhandler de negative virkninger af vedvarende spændinger ved at håndtere cortisol, et angsthormon."

Der er også produkter til kvinder over 45 år, som er lavet med naturlig maca-oprindelse, for at "annoncere for sund og afbalanceret kvindelig hormonbalance og også bidrage til meget bedre søvn, gunstig sindstilstand og også reducerede hedeture."

Nutrafol består også af vitamin A, D, og også C, biotin og også zink.

proteinet kollagen og kosttilskud mod hårtab

 

Viviscal

Viviscal er en anden linje af kosttilskud til hårvækst. Varemærket giver kosttilskud til både kvinder og mænd og har også en række hårplejeprodukter, herunder hårshampooer og balsam.

Dr. Green rådgiver Viviscal som et glimrende valg til hårudvikling og hævder "det er 100 % medicinfrit og har også aktive ingredienser som C-vitamin, biotin og forskellige andre essentielle aminosyrer."

Hum Nourishment Hair Sweet Hair

Hum Nourishments Hair Sweet Hair er en linje af veganske gummier udviklet til at gøre håret stærkere såvel som meget sundere, hvilket opfordrer til udvikling. Dr. Green rådgiver disse gummier, da de indeholder biotin, folinsyre, vitamin B12 og også zink, sammen med forskellige andre ingredienser, der er blevet afsløret for at fremme sundhed og velvære af hårrødder samt undgå hårtab.

"Disse er formuleret med helt naturlige såvel som klinisk beviste ingredienser, der kan gøre en forskel i dit hår med konsekvent brug," siger hun.

glansfuldt hår og stærkt hår

 

Hvornår skal man se en læge?

Det er normalt at tabe alt fra 50 til 100 hår om dagen, selvom det virker som en hel del, påpeger Dr. Green. For mange er hårtab også en del af aldring.

Ikke desto mindre er der tilfælde, hvor en tur til lægen er nødvendig. Dr. Green anbefaler at se en certificeret hudlæge for at diskutere dine valg.

"At få terapi for tab af hår i begyndelsen kan hjælpe med at mindske det samlede hårtab og også øge behandlingens effektivitet," hævder Dr. Green. "Under et hårtab kan en læge i vid udstrækning notere din familie og også sygehistorie og udføre en fysisk undersøgelse af håret såvel som hovedbunden.

Blodprøver kan tages og også sendes ud til laboratoriet for at afgøre, om der er nogen form for abnormiteter der bidrager til hårtabet. Desuden kan der tages en hårprøve eller en hovedbundsbiopsi for yderligere at undersøge de underliggende årsager til hårtabet."