Hvordan takler du hårtab + vitaminmangel?

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Hårtab kan forårsages af en række ting. For mange individer er det arveligt såvel som en helt naturlig del af at blive ældre, denne form for hårtab kaldes mænds eller kvinders mønstertab af hår.

[[textbox]]

Indledning

Hårtabsvitaminer er kosttilskud, der har til formål at øge kvaliteten af dit hår. Der er forskellige vitaminer og mineraler forbundet med hårets sundhed og velvære, ligesom disse normalt tilbydes som et effektivt middel til at vende hårtab.

I dette indlæg vil vi snakke om, hvad hårtabsvitaminer er, hvordan de kunne fungere såvel som de andre hårtabsterapier, der kan være ideelle for mænd og kvinder.

[[textbox]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

b vitaminer, sundt hår, vitaminer mod hårtab, c vitamin, b vitamin

 

Hårtab hos mænd og kvinder

For mænd er skaldethed den mest almindelige form for hårtab, hvor op til halvtreds procent af mænd i alderen 50 og derover vil have oplevet det. For kvinder vil 40% af kvinder i alderen 70 og derover helt sikkert have kvinders mønster skaldethed.

Udover genetik er der et par forskellige andre ting, der kan forårsage hårtab, disse består af:

Stress og angst

Stress kan i nogle tilfælde bidrage til hårtab. Utroligt krævende varigheder kan skabe en tilstand kaldet telogen effluvium. Det er, når din helt naturlige hårcyklus faktisk er blevet afbrudt på grund af angst, og dit hår falder midlertidigt af.

Angst kan også aktivere alopeci areata, en autoimmun tilstand, der skaber runde skaldede pletter. Dette er normalt også kortvarigt.

Hvis du er stresset, kan du finde ud af, at du plukker dit hår (ofte uden også at bemærke det). Dette kan få dit hår til at falde ud, hvilket kaldes kaldes trikotillomani.

Sundhedsproblem

Ligesom med angst kan det at være ekstremt syg aktivere telogen effluvium og få dit hår til at falde af.

Barsel såvel som fødsel

Efter fødslen er det almindeligt, at kvinder fælder endnu mere hår end normalt.

Begrænsede frisurer

Nogle gange hvis du har dit hår i stramme frisurer i længere perioder (begrænsede boller, fletninger, udvidelser). Dette udløser en slags hårtab kaldet grip alopecia.

Vægttab

I nogle tilfælde kan vægttab udløse hårtab, især hvis det er uventet, eller du ikke får alle de næringsstoffer, du har brug for.

Vitaminmangel

I sjældne tilfælde kan vitaminmangel bidrage til hårtab. Dette er normalt en jernmangel. Hvis en vitaminmangel er årsagen til dit hårtab, kan det være en effektiv mulighed at tage et tilskud til det specifikke vitamin.

Men hvis du ikke har mangel, vil tilskud af ekstra vitaminer bestemt ikke have nogen som helst effekt på dit hårtab.

Denne pakkeløsning vil helt sikkert dække din vitaminmangel og give dig ekstra ernæring:

Hair Growth & Nutrient Bundle | Kvinder
Hair Growth & Nutrient Bundle | Kvinder
Et enkelt system med ekstra næringsstoffer

Hair Growth & Nutrient Bundle | Mænd
Hair Growth & Nutrient Bundle | Mænd
Et enkelt system med ekstra næringsstoffer

b vitaminer, vitaminer mod hårtab, b vitamin, e vitamin, a vitamin

 

Kan hårtabsvitaminer tage sig af hårtab?

Der er meget lidt videnskabeligt bevis for at anbefale, at indtagelse af vitaminer især fremmer hårvækst. Men hårtabsvitaminer kan virke, hvis dit hårtab er udløst af mangel på et bestemt vitamin.

Det er rigtigt, at en alvorlig mangel på biotin, zink, niacin og også jern kan forårsage hårtab, men dette er ekstremt usædvanligt. Og hvis du har at gøre med en ekstrem vitaminmangel, som udløser tegn og symptomer så ekstreme som tab af hår, er det sandsynligt, at du får brug for medicinsk behandling.

Hvis du mener, du kan have vitaminmangel, så tal med din praktiserende læge.

Hvilke typer hårvitaminer findes der?

Der er gode tilbud af vitaminer samt kosttilskud. Men et af de mest sædvanlige kosttilskud forbundet med hårsundhed og velvære er:

Biotin

Biotin (vitamin B7 eller vitamin H) bruges af din krop til at hjælpe med at lave fedtsyrer. Det menes, at det kan hjælpe med at fremme fremstillingen af keratin, som er nøglen til sundt og afbalanceret hår og negle.

NHS anbefaler at tage ikke mere end 0,9 mg biotin om dagen som et supplement.

Selen

Selen hjælper med at holde immunsystemet sundt og hjælper desuden med reproduktiv sundhed og velvære.

NHS anbefaler ikke at tage mere end 0,35 mg selen dagligt hver dag som et supplement.

Zink

Zink hjælper din krop med at lave nye celler såvel som enzymer, behandle kulhydrater og sundt protein og desuden helbrede skader.

NHS foreslår at tage ikke mere end 25 mg zink hver dag om dagen som et supplement.

Hvis du ønsker beviste zink-tabletter, anbefaler vi disse:

Hair Nutrient Tablets
Hair Nutrient Tablets
Indeholder zink til vedligeholdelse af normalt hår samt niacin og riboflavin til vedligeholdelse af normal hud

b vitaminer, vitaminer mod hårtab, b vitamin, e vitamin, a vitamin

 

Niacin

Niacin (også kaldet vitamin B3) hjælper din krop med at få energi fra mad. Det hjælper også med at holde din hud og dit nervesystem sundt.

NHS foreslår, at du ikke tager mere end 500 mg nikotinamidtilskud (niacin) om dagen, hver dag som et supplement.

C-vitamin

C-vitamin er ekstremt vigtigt for din krop. Det hjælper med at sikre dine celler, holder din hud, blodkar, knogler og bruskmateriale sund og afbalanceret, samt hjælper også skader med at komme sig.

NHS anbefaler ikke at tage mere end 1000 mg C-vitamin hver dag som et supplement.

Jern

Jern er afgørende for røde blodlegemer. Røde blodlegemer bringer ilt rundt i kroppen.

NHS anbefaler, at du ikke tager mere end 17 mg jern hver dag som et supplement.

Til sidst menes det ikke at være særlig skadeligt for dit helbred og velvære at tage vitamintilskud, så længe du ikke tager meget.

Hvis du tager daglige vitamintilskud for tab af hår, skal du inspicere ingredienserne for at sikre, at du ikke indtager mere, end det anbefalede daglige gør, som angivet ovenfor.

vitaminer mod hårtab, e vitamin, a vitamin, tykkere hår, forebygge hårtab

 

Hvor kan jeg købe vitaminer mod hårtab?

På grund af det faktum, at hårtabsvitaminer ikke bakkes op af NHS som behandling for hårtab, tilbydes de typisk ikke gratis. Ikke desto mindre, hvis du går ind i en hvilken som helst type apotek eller helsekostbutik, vil du sandsynligvis opdage en række hårtabsvitaminer.

Hvordan kan jeg undgå hårtab og opnå sundt hår?

Hvis dit hårtab er genetisk, er der ikke meget du kan gøre for at forhindre det, ligesom det er usandsynligt, at hårtab vil reagere på vitaminer.

Sundt og afbalanceret hår er en udvidelse af en sund og afbalanceret krop. Hvis du forbliver sund, træner ofte og også spiser en velafbalanceret kost, kan du muligvis reducere sandsynligheden for at fælde dit hår.

En regelmæssig afbalanceret kost bør allerede indeholde alle disse vitaminer. Den mest effektive måde at forbedre dine vitale mineraler og vitaminer på, er at øge procentdelen af friske grøntsager og frugter i din kost.

vitaminer mod hårtab, sund hårvækst, d vitamin, styrke håret normalt hår, formindske hårtab

 

Receptpligtige tabletter - Finasteride (Propecia)

En af de mest pålidelige terapier for skaldethed hos mænd er Finasteride (udbydes ofte som Propecia). Denne receptpligtige behandling er ikke tilgængelig på NHS, men du kan købe den på apoteket.

Finasteride er faktisk blevet bekræftet til at stoppe hårtab hos 90% af mænd med mandlig skaldethed. Men desværre kan dette ikke tages af kvinder.

Medicinsk skum/lotion - Minoxidil (Regaine)

Minoxidil er en lotion eller skum, der er relateret til hovedbunden på daglig basis som en effektiv hårtabsbehandling. Det er ikke så effektivt som Propecia, men det har stadig vist sig at stoppe hårtab og reklamere for genvækst af hår hos 60 % af mænd med mandlig skaldethed.

Minoxidil tilbydes uden recept gennem apoteker eller supermarkeder. Du kan også bestille det online.

vitaminer mod hårtab, e vitamin, a vitamin, sundere hår, c vitaminer

 

Fungerer hårtilskud?

Hår oplever alvorlige skade fra en dårlig kost regime, da det er den sidste del af din krop til at få næringsstoffer. Hvis du ikke får nok hårstyrkende protein, zink, jern og også B-vitaminer, der hovedsageligt findes i fisk, mælk og nødder, så kan hårtilskud hjælpe med at stoppe tomrummet.

De fungerer ved at pleje dine hårsække indefra, hvilket giver længere, tykkere og fyldigere hår. Nogle gavner også din hud og negle. Men forvent ikke et vidunder natten over og du skal tage hårtilskud i mindst tre måneder, for at observere enhver form for forbedring.

Det røde flag med kosttilskud er, at de ikke er individuelt kontrolleret, hvilket betyder, at mærkenavne kan erklære bemærkelsesværdige resultater på deres reklamemateriale. De fleste af vores passende kræsne testere så betydelige forbedringer i deres hårsundhed, efter at have taget Scandinavian Biolabs nedstående kosttilskud til hår:

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Dette er højst sandsynligt, da de fleste kosttilskud kun 'fungerer', hvis din krop i øjeblikket ikke har de vitaminer, de tilbyder. Hvis du allerede får et sundt og afbalanceret niveau af næringsstoffer fra din kostplan, vil du næppe se en ændring, da der er en grænse for, hvor meget af enhver form for vitamin, dit system helt sikkert vil absorbere.

Hvis du har brug for at vide, om du mangler et næringsstof, der kan forbedre dine hårproblemer, er det bedst at besøge din praktiserende læge, før du tager kosttilskud.

vitaminer mod hårtab, sundere hår, c vitaminer, tyndt hår, d vitamin

 

Hvilke hårtilskud fungerer mest effektivt?

Det kan virkelig føles frustrerende at vælge hvilke hårtilskud, der skal prøves, med et stort udvalg af tabletter, gummier og også væsker er til rådighed.

Kliniske undersøgelser har faktisk fundet ud af, at vores kroppe optager væske hurtigst, på blot et til fire minutter. Tabletter kan i mellemtiden tage op til en halv time at blive fordøjet i vores maver.

Da kroppen ikke behøver at nedbryde en væske, bliver en større del af dens belønninger taget ind - 98 % sammenlignet med 53 % fra tabletter, ifølge Medicare. Nogle personer finder ligeledes tabletter svære at sluge. Fordelen ved tabletter er, at de er nemmere at tage med på tur, hurtigere at tage hver dag og ofte har en længere levetid.

Gummier kan være en af de mest underholdende og lækre metoder til at tage et tilskud, men de har ofte en tendens til at have et højere indhold af sukker end væsker og tabletter. Jo endnu mere sukker, farvestof og geleringsmiddel der er tilbage i en gummi, jo mindre er der til næringsstoffer.

vitaminer mod hårtab, tyndt hår, d vitamin, sund hårvækst, arveligt hårtab

 

Hvorfor skal jeg bruge vitaminer til mit hår?

Der er mange grunde til, at du måske vil overveje at støtte dit hårs sundhed og velvære med et par ekstra vitaminer. Vigtigst af alt er vitaminer og mineraler helt afgørende for utallige kropsfunktioner, herunder udvidelse af nye celler såsom dine hårsække.

Hvis du har en mangel på de vitaminer, som normalt plejer og også opretholder en sund hårudvikling, vil du måske se, at dit hår begynder at se tør og glansløs ud.

Mens ting som dyb balsam og hårmasker kan have fantastiske midlertidige fordele, bliver du nødt til at justere din kost eller tage tilføjede kosttilskud, for at se nogen form for effekter i det lange løb.

At reducere dit hår konsekvent er også et fantastisk middel til at opretholde dit hårs sundhed. Selvom du forsøger at udvide det, vil en trimning hver 2. til 3. måned synligt forbedre problemet med dint hår.