Alt hvad du behøver at vide om hårtransplantation til kvinder

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Kvindemønster hårtab (FPHL) er en særskilt form for diffust hårtab, der finder sted hos kvinder med androgenetisk alopeci.

[[textbox]]

Indledning

Mange kvinder er påvirket af FPHL. Omkring 40 % af kvinderne i en alder af 50 viser tegn på hårtab, og mindre end 45 % af kvinderne når de 80 år med helt hår. I FPHL er der diffus udtynding af hår i hovedbunden på grund af hævet hårtab eller reduktion i hårvolumen eller begge dele.

[[textbox]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Tabe håret

Det er regelmæssigt at tabe cirka 50-100 hår om dagen. Et yderligere problem kaldet persistent telogen effluvium, præsenterer ligeledes øget hårtab og er normalt forvirret med FPHL. Det er nødvendigt at skelne mellem disse problemer, da overvågning af begge problemer er forskellig.

FPHL er ret anderledes end den meget lettere genkendelige mandlige skaldethed, som typisk starter med en faldende frontal hårgrænse, der udvikler sig til en hårløs plet på toppen af hovedet.

Det er meget usædvanligt, at damer bliver skaldede, ved at følge det mandlige mønster for androgen alopeci, medmindre der er ekstrem fremstilling af androgener i kroppen.

Hvad skaber hårtab hos kvinder?

FPHL har en stærk genetisk tilbøjelighed. Generne for arv er polygen, hvilket viser, at der er masser af genetik, der tilføjer FPHL, og disse gener kan være arveligt hårtab fra enten mor og far eller begge. Genetisk screening for at analysere truslen om skaldethed, er i øjeblikket ikke foreslået, da den er ustabil.

I øjeblikket er det ikke klart, om androgener (mandlige kønshormoner) spiller en rolle i FPHL, selvom androgener har en klar funktion i mandlig skaldethed.

De fleste kvinder med FPHL har typiske grader af androgener i blodbanen. På grund af dette usikre forhold, kan udtrykket FPHL være "kvindelig androgenetisk alopeci".

Hårtransplantation

 

Tvivl om østrogen

FPHL er meget mere typisk efter overgangsalderen, hvilket tyder på, at østrogener kan være stimulerende for hårudvikling. Alligevel har laboratorieforsøg desuden antydet, at østrogener kan undertrykke hårvækst.

Hvad er den typiske hårudviklingscyklus?

Alle er født med et fast antal hårrødder i hovedbunden, der genererer hår gennem hele livet. Hår udvider sig fra bunden af rødderne til en længde på omkring en centimeter om måneden i omkring tre år.

Dette vækststadie kaldes anagen. Efter anagen forsvinder håret (catagen hår) og udvider sig ikke længere. Det hviler inaktivt i rødderne i en tre-måneders fase kaldet telogen. Efter telogen gennemgår hårrødderne en anden anagen-fase, for at generere helt nyt hår, der vokser ud af den samme hårsæk.

Når det udvider sig, fjernes eller skubbes det gamle telogen-hår ud. Hårcyklussen fortsætter hele livet.

Kvindeligt hårtab

Kvindeligt hårtab eller telogen effluvium er en egenskab ved FPHL. Medicinske fagfolk kan bruge hårtabsområdet til at forbedre hårtab ved hvert patientbesøg, for at undersøge handling til behandling.

Det kan også bruges i videnskabelige tests til at evaluere nye terapier for overskydende hårtab.

Hårtab kvinder

Hvornår påvirker hårtab kvinder?

FPHL kan påvirke kvinder i alle aldersgrupper, men det finder sted generelt efter overgangsalderen.

Hårtabsproceduren er ikke konstant og forekommer normalt i anfald og brister. Det er ikke usædvanligt at have øgede faser af hårtab i 3-6 måneder, overholdt af perioder med sikkerhed, der varer længe 6-18 måneder.

Uden medicin har det en tendens til at udvikle sig i intensitet i løbet af de følgende par år.

Med denne serum kan du bremse hårtab, uden at gå på kompromis med de naturlige ingredienser:

Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Klinisk testet og fri for lægemidler

Hvad er konsekvenserne af kvindeligt hårtab?

Adskillige forskningsundersøgelser har faktisk afsløret, at hårtab ikke kun er et kosmetisk problem, men det skaber desuden betydelig psykologisk lidelse. I modsætning til upåvirkede kvinder, har de berørte et endnu mere ugunstigt kropsbillede og er også meget dårligere i stand til at styre den daglige funktion.

Hårtab kan være forbundet med lav selvtillid, depression, indadvendthed og også en følelse af uattraktivhed. Det er specielt svært at opholde sig i et samfund, der sætter stor pris på ungdommeligt udseende og skønhed.

Skal jeg få lavet en hormonundersøgelse?

Blodundersøgelser inkluderer grader af kvindelige og mandlige kønshormonale agenter samt skjoldbruskkirtelfunktion, som en del af den diagnostiske undersøgelse.

De fleste kvinder, der er ramt af FPHL, har ikke underliggende hormonelle abnormiteter. Ikke desto mindre har et par kvinder med FPHL, opdaget at have ekstreme niveauer af androgener.

Disse kvinder har også en tendens til at kæmpe med akne, ujævn menstruation og ekstremt ansigts- og kropsbehåring.

Disse tegn og symptomer er karakteristiske for polycystisk ovariesyndrom (PCOS), selvom de fleste kvinder med PCOS ikke oplever hårtab. Mindre hyppigt kan genetisk binyrehyperplasi være ansvarlig.

Hårtab medicin

 

Hvilke terapier er let tilgængelige?

Terapier er let tilgængelig for FPHL, selvom der ikke er nogen kur. Det er meget vigtigt at tage sig af antagelser, når man leder efter behandling, da formålet er at bremse eller stoppe udviklingen af hårtab i modsætning til at fremme hårgenvækst.

Men nogle kvinder oplever hårgenvækst med behandlingen. Resultaterne er variable, og det er heller ikke muligt at forudsige, hvem der kan eller ikke kan drage fordel af behandling.

Minoxidil (Rogaine)

Minoxidil blev først brugt i tablettyper, som en medicin til at håndtere forhøjet blodtryk (et antihypertensivum). Det blev opdaget, at personer, der blev behandlet med minoxidil, udviklede overdreven hårvækst (hypertrichose) som en negativ virkning. Yderligere forskning viste, at anvendelse af minoxidil direkte i hovedbunden også kunne øge hårudviklingen.

Oral minoxidil taget i en 2,5 mg til 5 mg tablet dagligt og er meget mere effektiv end topisk på grund af absorption. Når det anvendes topisk, er mængden af minoxidil, der indtages via huden lige ind i blodbanen, normalt også lille for at forårsage indre bivirkninger.

Det er almindeligt let tilgængelig topisk i generiske varianter og under mærkenavnet Rogaine. Minoxidil synes at være mere effektivt for kvinder, der lider af spredt androgenetisk alopeci, end det er for mænd. Varemærkning tyder på, at damer bare gør brug af 2% koncentrationen af minoxidil, ikke 5%, da FDA faktisk ikke har godkendt brugen af den højere koncentration hos kvinder.

Talrige hudlæger ordinerer 5% til kvinder med androgenetisk alopeci, hvis de bruges under deres vejledning. Små medicinske undersøgelser har vist, at 5% minoxidil-midlet er dramatisk meget mere effektivt til både at bevare og genudvikle hår hos kvinder med androgenetisk alopeci end 2%-midlet.

Opstået af kliniske forskningsundersøgelser af primært hvide kvinder i alderen 18 til 45 år med lette til beskedne niveauer af hårtab rapporterer, at efter at have brugt minoxidil i 8 måneder, havde 19 % af individerne en beskeden genvækst, og 40 % havde en marginal genvækst. Af dem, der brugte en væske uden energisk minoxidil (en sukkerpille) i nøjagtig samme tid, rapporterede 7 % moderat hårvækst, mens 33 % havde marginal genvækst.

Hårtab shampoo

 

Når behandlingen påbegyndes, kræver behandlingen, at den fortsætter i mindst 6 måneder, før fordelene kan analyseres, ligesom det er vigtigt ikke at stoppe behandlingen, uden først at gennemgå den med din læge.

Langtidsterapi er generelt afgørende for at bevare fordelene.

Æstetiske camouflager inkluderer farvet hårspray til at dække tyndere hår i hovedbunden, hår der fylder fiberpulver og hårparykker.

Hårtransplantation til FPHL bliver ekstra foretrukket, selvom ikke alle er egnede til denne procedure.

Laserbehandling på lavt niveau, er en ubekræftet fordel ved mønsterskalning, men en enhed er blevet accepteret af FDA til reklame og markedsføring. Plasmainjektioner er desuden under undersøgelse.

Genopfriskningskurser er nødvendige for at finde ud af størrelsen af fordelene.

Andre alternativer

Vil du have et klinisk testet produkt, der kan hjælpe med at reparerer og udglatte spidser? Læs mere om dette her:

Hårtab hos kvinder

 

Hvor er det mest sandsynligt at jeg søger hjælp?

Din første trin ville være at se din praktiserende læge, som kan udføre en klinisk undersøgelse for at udelade andre årsager til hårtab.

Din praktiserende læge kan henvise dig til en hudspecialist for yderligere administration af FPHL. Ofte kan det være vigtigt for din læge at udføre en hovedbundsbiopsi, for at bekræfte denne medicinske diagnose.

Det er nødvendigt at lede efter pålidelig information samt anbefalinger fra autoritative kilder, da der er mange falske behandlinger, der er dyre og heller ikke virker.

Hårtransplantation kvinder

 

Metoder til kvinder for at få transplanteret hår

Før man vælger en procedure, skal kvinder tale korrekt med lægen for at lade ham forstå deres kliniske problemer og kilder til deres hårtab. Han vil helt sikkert derefter grundigt undersøge patientens hjemmeside, for at bestemme procentdelen af follikler, der helt sikkert vil blive fjernet.

Kvinders hårtransplantation gør brug af de samme strategier som mandlige ækvivalenter. Den består af follikulær enhedstransplantation (FUT) samt follikulær enhedsekstraktion (FUE). I øjeblikket er det kirurgens ansvar at træffe en beslutning om, hvilken han vil bruge.

FUT

En transplantationsstrategi med kort restitutionstid og også med minimale problemer. En strimmel på ca. 5-6 mm udtages fra patienten, hvorfra follikeltransplantaterne fjernes og derefter lægges lige ind i flængerne. Det kaldes desuden STRIP-tilgangen.

FUE

Ingen syning og klipning er inkluderet. I stedet bruger lægen en anordning ved nanv FUE-hårtransplantation til fjernelse af transplantat.

En meget bedre og enkel strategi at bruge ved FUE-hårtransplantation, til at skabe mere naturligt udseende resultater. Hvis du har en begrænset hovedbund, eller du leder efter en permanent mulighed, er det det allerbedste valg.

Hårtab

 

Nogle andre muligheder (også til mandligt hårtab)

  • Hårrensning

  • Kosmetik

  • Eller til mænd:

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Fordele ved at få transplanterede hår

Hvis kvinder ønsker at justere/sænke deres hårgrænser. Formindskelse af hårgrænserne omfatter eliminering af sunde hårrødder og derefter placere dem på forsiden, for at producere knaphed og lokkende hårgrænse.

Hvem er egnet til kvindeligt hårtransplantation?

Omkring 99 % af kvinder, der oplever skaldethed, betragter kvindehårtransplantation som et glimrende valg til behandling af hårtab. Men det er ikke så let, da mange af kvinderne har et diffust hårtab, inklusiv på ryggen såvel som siderne, som fungerer som en bidragyder til at udtrække hårsækkene.

Det er således ikke alle, der er egnet til transplantationen. Typisk har mænd stabile donorsteder end kvinder. Udtrykket "røddernes sikkerhed" indikerer, at disse ikke er påvirket af dihydrotestosteron (DHT), hvis funktion er at reducere hårsækkene på forskellige andre områder, hvilket forårsager mandlig skaldethed. Donorplaceringer er meget mindre sikre hos kvinder med skaldethed, hvilket betyder, at hårene er lige så tyndere som andre steder i hovedet.

De er meget mere påvirket af DHT. Derfor hvis du fjerner follikler fra disse steder og også vil placere dem i hårtabsstedet, vil de forekomme efter noget tid. De kvinder, der er meget mere bekymrede over mængden af hår, vil transplantationen ikke gavne dem i denne situation.

Transplantere hår

 

Omkring 3 til 5 % af kvinderne vil vælge disse transplantationer og vil være velegnet når de:

  • I øjeblikket har oplevet hårtransplantation og er interesseret i transplantationerne på de klippede steder.

  • Er i gang med at tabe håret eller blot har tyndt hår

  • Har mønsterskaldethed som mandeligt hårtab

  • Er følelsesmæssigt klar

  • Oplever langvarigt og ikke sæsonbetinget hårtab

Når det kommer til medicinbehandlinger for androgenetisk alopeci, forbliver kvinder i vanskelige rammer. Mens masser af medicin måske virker til en vis grad for visse kvinder, venter læger med at ordinere dem. Hvad der er endnu mere, falder medicinvirksomheder ikke over sig selv for at kontrollere stoffer, især for deres evne til at behandle og også forebygge hårtab.

Læger er tilbageholdende med at anbefale systemiske behandlinger (tabletter eller forskellige andre former for terapi, der påvirker hele dit system), fordi de kan manipulere med din krops egne androgengrader (se Årsager for en forklaring af androgener).

Lægen vil helt sikkert i første omgang have til hensigt at verificere, at hårtabet skyldes et overskud af androgen (et navn mere for mandlige hormoner) i systemet eller en animeret "over-respons" på regelmæssige mængder af androgen. Derfor vælger læger almindeligvis topiske behandlinger, som bruges direkte til hovedbunden.

At starte behandlingen umiddelbart efter, at hårtabet begynder, giver de mest effektive resultater, fordi langvarig androgenetisk alopeci kan beskadige en række af hårrødderne. Brug af anti-androgener efter langvarigt hårtab vil hjælpe med at forhindre yderligere skade og tilskynde til en vis hårgenvækst fra rødder, der faktisk har været inaktive, men som stadig er fornuftige.

Afbrydelse af behandlingen vil føre til, at hårtabet vender tilbage og man miste håret, hvis androgenerne ikke holdes i skak på andre måder. At bevare dine vitamin- og mineralgrader hjælper, mens du får anti-androgen medicin.

I øjeblikket er der kun én FDA-godkendt behandling til kvinder med hårtab. Andre er faktisk ikke blevet accepteret af FDA til denne særlige applikation, men er blevet accepteret til forskellige andre applikationer samt bruges "off-label" til at håndtere hårtab.

Effektiviteten af disse repræsentanter samt tilgange varierer fra person til person, men mange kvinder har opdaget, at brugen af disse behandlinger faktisk har gjort en positiv forskel i deres hår såvel som deres selvværd. Som konstant har behandlinger den bedste mulighed for at være effektive, hvis de er gearet til årsagen til hårtabet og til at udløse hårvækst.