Hvad er PRP-behandling (hår)?

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Blodpladerigt plasma (PRP) er en pålidelig regenerativ behandling, der bruger kraften fra din krops helbredende midler.

[[textbox]]

Indledning

Det er nyttigt til både håndtering af ubehag og til visuelle formål, da det er naturligt, effektivt og også sikkert. PRP-behandlinger kan inkorporeres med forskellige andre hårtabsbehandlinger eller lægemidler.

[[textbox]]

tykkere og stærkere hår ved hjælp af prp behandling

 

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Hvilke fordele har PRP-behandlinger?

 • Stimulerer og bevarer hårudviklingen
 • Øger blodtilførslen til hårrødderne
 • Styre hårvækstcyklussen
 • Marginalt ubehag under hele behandlingen
 • Selve behandlingen tager omkring 3-5 min
 • Minimalt invasiv behandling
 • Giver hårvækst
 • Undgår og håndterer også hårudtynding

Den kan også have transformative virkninger på patienter med alopeci eller en immunforstyrrelse, der angriber hårsækkene.

alopecia areata og prp behandling

 

Hvordan behandler Platelet rich plasma dit hårtab?

Blod omfatter røde blodlegemer, hvide blodlegemer, blodplader og plasma. Plasma er en hvid-gullig væske, der spiller en grundlæggende pligt i blodgennemstrømningen og letter dens bevægelse og overfører også næringsstoffer til celler. Plasmavæske består af vand, ikke naturlige ioner, råmateriale, opløste gasser samt proteiner.

Når det infunderes i hovedbunden, fungerer plasma til at genoprette celler og stimulerer også produktionen af kollagen samt protein, hvilket hjælper med at revitalisere og også forbedre hovedbunden, øge produktionen af nyt og sundt og afbalanceret hår, samt forebygge hårtab.

Er jeg en passende kandidat til PRP-behandling?

PRP leverer en passende behandlingsmulighed for mænd og kvinder, der oplever hårtab eller skaldethed, uanset om det skyldes arvelige årsager, nogle hudsygdomme eller alopeci placering.

behandling mod hårtab herunder prp behandling

 

Personer med følgende problemer ikke gennemgå denne behandling:

 • Kronisk hjerteproblem
 • Ukontrolleret diabetes
 • Reduceret trombocyttal
 • Skjoldbruskkirtel sygdom
 • Metabolisk lidelse
 • Kronisk hudsygdom
 • Kræft
 • Leversygdom

Hvis du er blandt denne kategori, kan du prøve disse klinisk bevist alternativer idag:

Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Hvad er bivirkninger af PRP-behandling?

 • Moderat ømhed
 • Kløe på siderne efter skud
 • Moderate smerter i skudsiderne

Disse negative virkninger forbedres normalt hurtigt efter behandlingen, specielt når man overholder lægens anvisninger samt tager de foreslåede lægemidler.

behandling mod hårtab (androgen alopeci)

 

Hvordan udføres PRP-behandling præcis for tykkere og stærkere hår?

Blodpladerigt plasma (PRP) behandling for tab af hår, er en tre-trins medicinsk behandling, hvor en persons blod udtages, behandles og også sprøjtes direkte ind i hovedbunden.

Trin 1

Blod udtages fra armen og placeres i en centrifuge, som er en maskine, der hurtigt vender sig til forskellige væsker af forskellig tykkelse.

Trin 2

Efter ca. 10 minutter i centrifugen, vil blodet blive adskilt i 3 lag:

 • Blodpladefattigt plasma
 • Blodpladerigt plasma
 • Røde blodlegemer

Trin 3

Blodpladerigt plasma (PRP) anbringes i en sprøjte og derefter infunderes direkte i specifikke steder i hovedbunden, der kræver mere hårvækst.

platelet rich plasma

 

Hvornår kan jeg se resultaterne af PRP-behandling?

Du skal erkende, at resultaterne varierer fra en person til en anden i henhold til wellness-tilstanden, patientens alder samt kilden til hårtab. Derudover bør du ikke forudse umiddelbare resultater efter injektionen, da genvæksten af hårceller tager ikke mindre end en måned eller to, og resultaterne opdages ikke før efter 6 måneder.

Hvornår begynder jeg med at se resultater?

De første resultater kan forekomme efter den tredje og også fjerde session i form af mild hårvækst på skudstederne. Derefter forbedres hårvæksten og også tætheden, ligesom du helt sikkert vil bemærke, at det nye hår udvider sig, er sunde og har et fantastisk udseende, som afslører fordelene ved plasma til hår.

platelet rich plasma

 

Arveligt tab af hår er meget almindeligt

Det påvirker omkring 80 millioner mennesker i USA alene, men det gør det ikke mindre stressende. Talrige mænd og kvinder, der kæmper mod uventet skaldet eller tyndt hår, henvender sig til læger for at få hjælp.

Historisk set har læger faktisk haft evnen til at forsinke eller vende hårtab, ved at foreslå medicin eller udføre en hårtransplantationsbehandling, ifølge American Academy of Dermatology. Alligevel kommer mange af disse muligheder med uønskede bivirkninger, såsom seksuel lidelse, en kløende hovedbund eller en længere rekreationsvarighed, siger Cleveland Center.

platelet rich plasma

 

Hvad er fortolkningen af PRP-behandling?

Medicinske fagfolk brugte første gang PRP i medicin i Europa i 2005, hævder Jeffrey Rapaport, MD, en bestyrelsescertificeret hudlæge baseret i Englewood Cliffs, New Jersey. Ifølge en forskning udgivet i august 2016 i American Journal of Scientific Dermatology, hjalp PRP med at annoncere sårgendannelse, normalt inden for kosmetisk kirurgi, ortopædi og sportsmedicin.

Hvad siger eksperter om PRP-behandlinger?

Shilpi Khetarpal, MD, en hudspecialist ved Cleveland Clinic i Ohio, hævder, at PRP stadig typisk bruges til at hjælpe enkeltpersoner såvel som professionelle atleter, med at komme sig efter ledrelaterede skader, men det var først for fem eller deromkring år siden, at hudspecialister begyndte at gøre brug af terapien til at håndtere tab af hår.

stærkere hår

Siden i dag har den amerikanske FDA faktisk kun accepteret PRP til brug på led i ortopædiske teknikker, og de første publikationer, herunder PRP i led, går tilbage til 2005, fastslår Dr. Khetarpal. En anden raport offentliggjort i februar 2015 i The Journal of Knee Surgical procedure bemærkede, at brug af PRP i enhver anden sammenhæng, såsom at håndtere tab af hår eller hudproblemer, betragtes som "off label".

Ifølge FDA betyder "off label", at mens lægemidlet eller behandlingen er godkendt, er det ikke godkendt til den brug eller den medicinske diagnose, som din læge måske foreslår. I disse tilfælde har FDA faktisk identificeret, at lægemidlets potentielle fordele kan opveje dets trusler.

Din læge kan rådgive et accepteret lægemiddel til ikke-godkendt brug, hvis han eller hun mener, det kan være praktisk for dig, og også hvis du har opbrugt alle andre behandlingsvalg.

platelet rich plasma

 

Hvordan virker PRP-behandling nøjagtigt?

Under en PRP-session tager en specialist blod, generelt fra en patients arm. Hun eller han vil derefter rotere blodet til essens plasma. Plasma er en forbindelse placeret i blodet, der indeholder blodplader, som fremmer hårvækst, ifølge Cleveland Center. Specialisten infunderer plasmaet i områder på hovedbunden, der er påvirket af hårtab, normalt omkring 15 til 20 injektioner pr. PRP-session, siger Khetarpal.

Selvom det virker pinefuldt, siger både Khetarpal og også Dr. Rapaport, at der ikke er nogen negative virkninger at bekymre sig om. Du kan opleve lidt ubehag, hvor injektionerne fandt sted, men du burde være i stand til at få det bedre efter aftalen.

[[quote]]"Det tolereres meget godt, faktisk større end noget andet", siger Khetarpal. Der er ingen bedøvelse eller noget. Folk føler simpelthen virkelig en lille smule stramhed og også ubehag, og også inden for 30 minutter er det stort set gjort."[[quote]]

behandlinger mod hårtab herunder prp behandling

 

Tålmodighed er nøglen

PRP giver ikke resultater med det samme, så du skal ikke forvente at se komplet hår over natten. Du har sandsynligvis brug for 3-måned-til-måned-sessioner efterkommet ved et besøg 4 til 6 måneder senere, og bagefter årlige vedligeholdelsessessioner bagefter, siger Khetarpal.

Den nøjagtige tidsplan for din terapistrategi vil helt sikkert afhænge af et par faktorer, der består af mængden af hårtab, som du håndterer, såvel som din alder, hormoner og også genetik, ifølge Cleveland Clinic. Du vil sandsynligvis begynde at se genvækst før dit tredje og 4. besøg, fastslår Khetarpal.

Andet klinisk effektiv behandling mod hårtab?

Vil du prøve andre alternativer mod hårtab idag? Tjek disse ud:

Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Klinisk testet og fri for lægemidler

Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Klinisk testet og fri for lægemidler