16 råd til at få dit hår til at vokse hurtigere i 2023

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

At få Rapunzel-lignende tråde er ikke nogen simpel bedrift. Spørg enhver, der har slugt masser af biotinpiller samt E-vitamintilskud, bare for at blive mødt med de samme kedelige tråde. Normalt udvider håret sig omkring en halv tomme om måneden, svarende til omkring 6 tommer om året. En række faktorer kan bestemt påvirke hårudviklingen, såsom alder (vi har en tendens til at fælde hår, når vi bliver ældre), generel velvære (som vitaminmangel), og også aspekter som stress og angst og også daglig adfærd (som cigaretrygning).

[[textbox]]

Indledning

Der er desuden flere måder at bidrage til hårudvikling på, herunder fysisk stimulering, såsom at gnide din hovedbund. Det viser sig, at give dig selv en hovedbundsmassageterapi, der bruger nogle essentielle naturlige aktive ingredienser, kan hjælpe med at holde længden og efterfølgende få dine tråde til at se mere Blake Lively-agtigt ud. Der er også hele æggeblommemaskepunktet, og glem ikke den svorne varme ricinusolieterapi.

[[textbox]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

sundt hår, langt og sundt hår, længere hår, vasker håret, håret knækker, vådt hår, håret vokser

Med masser af naturlige og også håndkøbsbehandlingsalternativer, behøver det ikke at føles så usandsynligt at opnå håret efter dine ønsker. Bare husk på, at der ikke er en aktiv ingrediens eller tilgang, der faktisk kan få dit hår til at udvide sig hurtigere fra roden. For at hjælpe os med at bestemme præcist, hvordan vi udvider meget sundere, mere kraftfuldt hår, der vil minimere skader i spidserne og også efterfølgende annoncere længde, spurgte vi de professionelle om hjælp.

Giv dig selv en hovedbundsmassageterapi

Vi bruger mange penge og tid på at overdrive hårartikler, som det er meget nemt at forsømme, hvor hårvæksten starter, især din hovedbund. "Som jord af god kvalitet er afgørende for at udvide sunde og afbalancerede planter såvel som blomster, er en sund hovedbund grundlaget for sund og afbalanceret hårvækst," siger Bauman.

"Undersøgelsen fastholder konceptet om, at en hovedbundsmassage har nyttige virkninger på stresshormonale midler, blodtryk og også hjertet." En simpel metode til at stimulere hårudvikling i dit hjem, er at give dig selv en hovedbundsmassageterapi.

Dette vil helt sikkert øge blodcirkulationen til din hovedbund, øge styrken af din håroprindelse og hjælpe næringsstoffer til at komme til dine rødder meget hurtigere. Du kan tilbyde dig selv en hovedbundsmassage med helt tørt hår, men tilføje en næringsrig olie til mix, vil kun fordoble fordelene.

Prøv en Egg Yolk-æggemaske

Bauman bemærker, at hår normalt vokser cirka en kvart til en halv tomme om måneden, og selvom vi ikke kan fremskynde denne proces, kan vi påvirke topkvaliteten af de hårstrå, hver hårsække kan producere (tænk: Tykkere, kraftigere , skinnende hår). Der er punkter, vi kan gøre for at "stimulere en større procentdel af hårrødder i hovedbunden, hvilket helt sikkert vil holde ekstra hår i vækstfasen og gøre dit hår tykkere, sundere og fyldigere," hævder han.

Ikke overraskende gør dette, hvordan du behandler dit hår, afgørende for den naturlige hårudvikling. Hvis dit hår knækker, før det overgår dine skuldre, vil en æggeblommemaske helt sikkert være din helt. Æg består af lecithin og også sundt protein, som styrker, nærer, samt helbreder dit hår. Deres høje svovlmateriale kan også hjælpe med skæl.

For at lave masken blandes 2 æg med 2 spsk olivenolie. Inkluder 1/2 kop vand for at udvande kombinationen (og gøre den meget mindre klistret). Brug masken direkte til helt tørt, renset hår, samt lad den sidde i så meget som 30 minutter. Derefter, shampoo og også vask sædvanligt.

sundt hår, langt og sundt hår, længere hår, vasker håret, håret knækker

 

Undersøg din medicin

Ifølge Bauman er der mange receptpligtige lægemidler, der menes at være forbundet med hårtab. "Nogle af de almindeligt foreskrevne klassifikationer af lægemidler, der kan forværre hårtab, består af antihypertensiva (blodtryk); kolesterol eller statiner; hormonsubstitutter som skjoldbruskkirtel, prævention, testosteron; og også særlige antidepressiva," hævder han. Som et ord af forsigtighed, bør du altid tale om disse bivirkninger med din læge, før du stopper med medicin.

Lav en varm ricinusoliebehandling

Ricinusolie er hårklodens ubesungne helt. Du kan endda blive tiltrukket af at droppe din kokosolie. For det første har ricinusolie anti-svampe og anti-bakterielle egenskaber, for at hjælpe med at bekæmpe hovedbundsinfektioner, der forhindrer dit hår i at udvide sig.

For det andet er det fyldt med omega-6-fedtstoffer, vitamin E, proteiner samt forskellige andre næringsstoffer, der kan trænge ind i dine udtørrede hår og også sikre dit hårstrå for at bevare fugtigheden. Gnidning af olien i dine rødder, vil hjælpe din hovedbund med at dræne alle næringsstofferne og hjælpe med at fremme hårudvikling.

For at tilbyde dig selv en varm olieterapi, skal du massere olien ind i din hovedbund og derefter påføre det hele gennem hele dit hår. Før dit hår ud over dit hoved, dæk det med en badehætte, samt spræng dine hårstrå med em stav i 15 min. Tøv ikke med at hoppe i brusebadet og hårshampoo og pleje sædvanligvis. Du vil straks bemærke blødere tråde.

Undgå at ryge cigaretter

Cigaretrygning er et individuelt valg, ligesom vi ikke er her for at rette det, men vi ville helt sikkert lyve, hvis vi hævdede, at handlingen ikke påvirker dit hår på en eller anden måde. "Cigaretterygning begrænser blodgennemstrømningen til hovedbunden og også rødderne, hvilket efterfølgende begrænser den vigtige ilt samt næringsstoffer, som dit hår og hovedbund kræver for at være sundt," husker Bauman. Derudover kan de giftige stoffer fra rygning af cigaretter sive lige ind i hårsækkene og forårsage forstyrrelser.

langt og sundt hår, længere hår, håret bokser, våde hår, langt hår

 

Hårtilskud med sunde og afbalancerede fedtstoffer

Ganske vist kan du hurtigt skille dig ud med et hårvæksttilskud, men sandt er det endnu uvist, hvorvidt det er en pålidelig måde at hjælpe dit hår med at udvide sig meget hurtigere. Derudover kan de indeholde unødvendigt store mængder mineraler og vitaminer (ahem, biotin), som faktisk kan skabe kaos andre steder (hoste, udbrud). Mineraler og vitaminer, der forekommer naturligt i fødevarer, er nemmere for din krop at bruge, og de vil normalt også give en sundere andel af næringsstoffer.

Ifølge Pritchard kan det at få masser af sunde fedtstoffer som omega-3'er, sætte gang i hårudviklingen. "Sunde fedtstoffer er nødvendige for hårets sundhed og velvære, fordi vores kroppe ikke kan generere omega-3 fedtsyrer af sig selv. Som et resultat er det vigtigt at få disse fedtstoffer med vores kostplan," hævder hun. "De plejer hårrødder for at give hår den stærke, skinnende glød."

Store fødevareressourcer af omega-3'er omfatter laks, tun, hørfrø, valnødder og også planteolier såsom sojabønne samt rapsolie.

Hvis du ønsker en samlet pakke med hårtilskud, er dette dit valg:

Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Begræns varmestyling

Du ved muligvis dette i øjeblikket, men enhver form for frisør vil fortælle dig, at et af de mest åbenlyse midler til at hjælpe dit hår med at udvide sig hurtigere, er at droppe dit regime med varme værktøjer. (Uheldigvis, vi ved det). "Føntørrere og også stylingjern kan helt sikkert skade dit hår, ved at gøre det helt tørt og også svagt, hvilket kan resultere i skader og også kortere hårlængde," råder Bauman.

"Hvis du forsøger at udvide dit hår, anbefaler jeg at lufttørre det og også forhindre enhver form for varmeværktøj. Hvis du bruger et varmeværktøj, skal du bruge en varmebeskyttende spray."

Undgå over-shampoing

Rapporten siger, at over-shampooing kan forårsage beskadigede, tørre såvel som svage lokker, fordi rensemidlet fjerner håret for dets helt naturlige olier. Afhængig af din hårtype varierer antallet af gange, du bør shampoo dit hår om ugen. Tykkere, grovere hårtyper kan holde uden at vaske deres hår i et par dage, mens tyndere hårtyper kan finde på, at deres hår føles fedtet. I sådanne situationer kan tørhårshampoo gøre vidundere, ved at indtage overskydende olie, mens du venter på længere hårstrå.

Denne shampoo er klinisk bevist til at beskytte håret:

Hair Strength Shampoo | Kvinder
Hair Strength Shampoo | Kvinder
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

Hair Strength Shampoo | Mænd
Hair Strength Shampoo | Mænd
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

En gør-det-selv kanelbaseret maske

Takket være kanelens antimikrobielle egenskaber, giver den også hårfordele i form af at fremme blodcirkulationen samt gavnlige hår. Bland lige dele kanel og kokosolie og påfør det i dit hår og koncentrer dig om rødderne. Lad det stå sit i 45 minutter før det skylles.

længere hår, håret vokser, våde hår, langt hår, styrke håret

 

Trim dine spaltede ender rutinemæssigt

Det kan lyde kontraproduktivt, når du ønsker, at dit hår skal vokse længere, men normal trim eliminerer tørre, knækkede spaltede spidser og er nødvendige for naturlig, sund vækst. Hvis de forsømmes, kan spaltede spidser fungere op ad akslerne af dine hårstrå og skabe meget mere brud, hvilket indikerer, at det eneste, der udvider sig, vil helt sikkert være dit dårlige hår.

Men hvis din stylist tager for lang tid, hver gang du tager en tur, bliver dit hår ikke længere, så sørg for, at du tydeligt kommunikerer dine hårmål. Afhængigt af dit hårs tilstand, din frisure samt din daglige rutine, kan du kræve en trimning alt fra hver 6. uge til seks måneder. Når det er sagt, jo langt bedre du plejer dit hår i hverdagen, jo mindre har du brug for trimning, og jo længere kan dit hår vokse naturligt.

Børst forsigtigt ved udfiltring

Intet vil helt sikkert teste din tålmodighed som at løsne knuderne i dit hår korrekt, men det er en vigtig handling til at udvide dine hår meget hurtigere og også en, der absolut ikke bør forhastes. Hvis du er tilbøjelig til hurtigt og også uforsigtigt at rive en børste gennem dit hår og stopper det, bør du måske genoverveje din metode. Hvis du ikke renser korrekt, kan det få dine hårstrå til at brække af og flække, stort set det omvendte af hårudvikling.

Mens en børste med metalbørster har sit formål, er en bredtandet kam, en udfiltringsbørste eller en padlebørste med afrundede børster, alle meget bedre muligheder for omhyggeligt at børste. Næsten lige så vigtigt som det, du bruger til at børste dit hår, er når du vælger at gøre det. I stedet for at filtre ud efter bruseren (når dit hår bliver det mest sårbare såvel som det kan knække), skal du rede med dine knuder, før du renser dit hår.

"Ud over at reducere forløbet af tab, ved at begynde med minoxidil i håndkøb, kan du skifte til milde hårteknikker for at begrænse hårtab," siger Youthful McMahan, MD, bestyrelsescertificeret hudlæge hos U.S. Dermatology Partners Waco. "At trække hår tilbage i stramme fletninger eller fletninger, kan både beskadige hårsækken, som er hvor hårudviklingen stammer fra, hvilket forårsager forværret hårtab."

Når du forfølger knuderne i dit hår, skal du arbejde dig vej fra enderne og op, i modsætning til fra rødderne og ned, for at forhindre, at filtrene forværres.

længere hår, langt hår, rede håret, vaske dit hår, tyndere hår

 

Slip af med spænding

Det er rigtigt, at stress påvirker kroppen i endnu flere metoder end én, ligesom det også kan være kilden til hårtab for nogle. "Normalt kræver det alvorlig, frygtelig stress og angst eller vedvarende stress over tid for at forårsage hårtab. ," hævder Bauman. "Nogle autoimmune sygdomme i håret og hovedbunden, der udløser ujævnt hårtab, såsom alopeci areata, kan udløses eller forstærkes af stress." Hold dit stressniveau på et minimum ved at udføre en gammel østlig medicinhåndmetode.

Sov på et silkepudebetræk

Et hårbetræk eller pudebetræk i silke eller satin, er meget bedre for dit hårs sundhed end bomuld, som vil opsuge al fugten fra dine hårstrå og forårsage sammenfiltringer og skader. Selvom dette ikke nødvendigvis vil fremskynde hårudviklingsprocessen, genererer søvn på et silkepudebetræk meget mindre gnidning og giver håret en blødere overflade at hænge på.

Brug keratin-baserede produkter

Det gælder, at keratin-baserede genstande kan håndtere tørhed og få håret til at se mere skinnende ud, men de kan desuden forstærke håret samt undgå fremtidig brud. Det sunde protein, som er sikkert i naturen, overhælder håret med æteriske olier og også næringsstoffer, som den har brug for for at vokse, hvilket giver et fremragende miljø for sunde og afbalancerede hår til at vokse.

længere hår, langt hår, udtørre håret, velplejet hår, hurtigt vokser håret, børster dit hår

 

Se en ekspert

McMahan råder dem, der oplever tab af hår, at kigge efter professionel hjælp til at identificere årsagen til problemet.

"Der er adskillige former for hårtab eller alopeci samt flere medvirkende faktorer, der forårsager hårtab hos kvinder," siger McMahan. "Det er vigtigt at få en aftale med en hudlæge, som er ekspert i at opdage, hvilken form for alopeci en person kan opleve og få en behandlingsrutine, der er tilpasset kilden til hver alopeci."

Forud for dit besøg anbefaler McMahan, at du udarbejder en tjekliste over al din medicin, inklusiv håndkøbsmedicin og også en tidslinje for, hvornår du oprindeligt begyndte at opdage tab af hår, og sørg for at huske på eventuelle sygdomme, kirurgiske procedurer, eller større medicinske hændelser, du måske har haft seks måneder før hårtabet. Dette vil hjælpe din læge med at begrænse oprindelsen samt tilpasse en terapiplan, for at få dit hår til at vokse igen.

Regn med effektive aktive ingredienser

McMahan siger, at nogle individer (dvs. dem, der ikke venter baby eller ammer) kan starte håndkøbs-topisk minoxidil (Rogaine) to gange om dagen.

"Jeg advarer alle mine klienter om, at der i den allerførste måned med topisk minoxidil-brug, kan være en paradoksal forværring af faldet, hvilket kommer igen, hvis du fortsætter med at bruge stoffet," forklarer McMahan. "For alle mine alopeci-klienter foreslår jeg ligeledes kosttilskud med 1500IU D-vitamin, 3500mcg biotin samt 90mg zinkgluconat."