Hvad skaber ødelagt hår?

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Hårskader beskriver sædvanligvis skaden på det ydre lag af håret eller folliklen. Folliklen åbner sig og gør hårstrået modtageligt for endnu flere skader.

[[textbox]]

Indledning

Slå ordene 'tørt hår', 'splittede spidser', 'brud' eller 'krus' en klokke hos dig? Derefter har du faktisk bekymret dig om det relevante område. Alle disse ord symboliserer hårskader og antyder, at dit hår kræver din opmærksomhed.

Oplev de forskellige typer, triggere og måder at reparere din hårskade på i denne artikel.

[[textbox]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Hvad er hårskader helt præcist?

Hår, der er beskadiget, kan se ud sådan:

 • Frizzy
 • Tør
 • Sammenfiltret
 • Skør
 • Uhæmmeligt
 • Ru
 • Svagt
skadet hår, krøllet hår, ødelægger håret, tørre håret, ødelagt hår

 

Hvilke typer hårskader er der?

1. Kedeligt og tørt hår

Beskadiget hår bliver berøvet de helt naturlige olier på det ydre lag af dit hår. Dette får håret til at miste sin glans. Shampooer med skrappe kemikalier, kan fjerne de helt naturlige olier fra din hovedbund og også håret. Vask dit hår meget mindre normalt og brug hårshampooer, der passer til din hårtype.

Vil du have en serum til stærkt og flot hår? Dette er vores valg:

Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Klinisk testet og fri for lægemidler

Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Klinisk testet og fri for lægemidler

2. Tangles

Beskadiget hår er tilbøjelige til at filtre. De forhøjede neglebånd producerer friktion mellem hårstråene og udløser dem til at blive flettet sammen. Fravær af fugt i håret kan forværre denne omstændighed. Børst med en bredtandet kam, der begynder forneden, og arbejd dig opad. Frigørende sprays, olier, balsam og også masker involverer din redning.

3. Frizz

Når neglebåndet ikke ligger i vater, kan det skabe krus. Frizz kan forekomme på overfladeniveau, kronegrad, toppen af håret eller i spidserne. Fugtighed og også beskadiget hår, kan skabe krus i håret. Lotion hjælper med at tæmme kruset.

4. Skørhed og også skade

Spaltede finish opstår, når en hårstrå deler sig lige i to. Det kan føre til svagt hår, der er tilbøjeligt til at beskadige. Hårafstøvning, produkter samt balsam kan i høj grad tage sig af spaltede spidser.

skadet hår, krøllet hår, ødelægger håret, ødelagte hår, kemisk skadet hår, glasfuldt hår

 

Hvad forårsager hårskader?

1. Varm design

Varme under hårdesign som justering, krølling eller coiffure kan åbne neglebåndet samt gøre håret gennemtrængeligt. Høje temperaturer er en bestemt årsag til beskadiget hår.

Hvis du har brug for at designe til en afgørende begivenhed, så er hvad du kan gøre, er at føntørre fra en række omkring seks tommer samt bruge en fantastisk varmebeskyttende serum. Sørg også for, at du helt tørrer dit hår delvist med en blød bomulds T-shirt, før du begynder at varmedesign dit hår.

2. Lysning

Lysning er en procedure til at gøre håret en nuance eller mere lysere end din helt naturlige hårnuance. Metoden afhænger af at gøre melaninpigmentet flydende, der giver håret sin skygge. Lysning kan gøre håret helt tørt, knækkeligt såvel som hårdt. Det kan desuden fjerne elasticiteten fra håret.

For at minimere mere skade fra lysning, brug solbeskyttelsesudstyr (hatte såvel som kasketter) og også fugtgivende komponenter til dit hår. Beskyt også dit hår mod klorvand i poolen. Det kan få dit hår til at blive grønt og kan også fjerne mere fugt fra håret.

3. Kemiske farvestoffer

At farve dit hår for at gøre et fashion statement inkluderer en sats. Satsen er hårskader! Ja, pigmenterne i dine hårfarver kan suge fugten ud af dit hår, hvilket gør dem ru at røre ved. Tørt hår er tilbøjeligt til at spalte spidser og knække.

Pro tip

Vælg hårfarver, der er inden for de 3 nuancer, der er tættere på din naturlige hårfarve. Unormale nuancer kræver regelmæssig udskiftning, hvilket betyder, at dit hår udsættes for et stigende antal farver.

Det nemmeste middel til at reducere hårskader som følge af farvning er at få det gjort meget sjældnere. Hårplejespecialister hos SkinKraft anbefaler at bruge hårshampooer, der anbefales til farvet hår, og også at vaske håret meget sjældnere for at undgå regelmæssig reparation.

Ord om omsorg

Gå aldrig med for mange terapier som permanent, glatning eller krølling mellem dine farvningssessioner. Giv et par ugers tid imellem forskellige behandlinger.

skadet hår, ødelagte hår, kemisk skadet hår, glansfuldt hår, solskadet hår

 

Forskellige andre årsager til hårskader

 • Ekstrem hårbehandling
 • Gnidning af hår også svært under shampooing
 • Skrub håret modigt med et håndklæde
 • Varme byger
 • Mangel på fugt
 • Direkte udsættelse for sollys
 • Vinden blæser med hår
 • Sover med håret nede

Hvordan behandler du beskadiget hår præcist?

1. Hårbehandlingsrutine

Skift til en skånsom hårplejekur. Dette kræver en vis grad af forskningsundersøgelse før du marcherer, for at erhverve dit hårshampoo, balsam, olie og også serum. Rengøring og konditionering af hår er det grundlæggende i enhver hårbehandlingsrutine.

Sørg for, at du køber produkter, der er uden sulfater, parabener, alkoholer, farvestoffer og også syntetiske dufte. Rens dit hår konsekvent for at slippe af med snavs, talg og døde hudceller. Du kan bruge dybdebehandlinger, der er let tilgængelige, til at reparere beskadiget hår. Disse består af endnu mere kraftfulde komponenter og har desuden længere hviletid.

Vil du have en samlet pakkeløsning til dit hår? Gå ikke glip af denne;

Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

2. Påfør hårprodukt

Vi kan ikke bekymre os nok om serums betydning. De beskytter håret mod varme styling, kontrol frizz og efterlader en glans i dit hår. Som en generel tommelfingerregel, så anvend lotion på dit hår og også afslutninger. Påføring af det på hovedbunden kan gøre håret fedtet.

3. Trim dit hår

Få dit hår klippet inden for 6-8 uger, for at slippe af med eller forhindre spaltede spidser. Splittede finish kan, når de ikke behandles, skabe skrøbeligt, helt tørt og også ødelagt hår.

4. Hjemmelavede masker

Overkommelige hjemmemasker kan reparere beskadiget hår og gøre dit hår sundt.

A. Avocado

Brug en moden avocado og et æg til at lave en hårmaske og lad den virke i 20 min. Avocado er rig på vitaminer, mineraler samt fedtsyrer, som er alt hvad du har brug for til sundt hår.

B. Banan

Blend en moden banan med ostemasse eller bland den med olivenolie. Påfør denne blanding på dit hår og hovedbund. Vask med mild shampoo. Bananer har kulhydrater, kalium, vitaminer samt helt naturlige olier, der er nødvendige for at inkludere fugt i håret.

C. Æg

Brug æggehvide samt en halv citron, for at lave en jævn blanding. Påfør det på dit hår samt dæk til med en badehætte i en halv time. Skyl med en mild hårshampoo. Æg er fyldt med sunde proteiner, vitamin A, D og også E. De virker som balsam og genopliver den tabte glans. Citron er svampedræbende og hjælper med at forbedre aflejringen på dit hår.

skadet hår, kemisk skadet hår, glansfuldt hår, solskadet hår, høret tørt

 

5. Hårolier

Kokosolie er blot en af naturens fantastiske ting til dit hår. Det kan trænge ind i hårsækken for at reparere hårskader.

Olivenolie tages i betragtning som en enestående fugtgivende ingrediens og kan hjælpe med at genoprette fugten fra dit hår.

Mandelolie hjælper med at rehydrere helt tørre tråde og minimere kruset.

Arganolie er forbedret med vitamin E og A. Den fugter håret og forhindrer også brud.

Denne hårolie skal du have som en del af din hårkur:

Hair Protection Oil
Hair Protection Oil
En blanding af naturlige olier, der hjælper med at give fugt og beskyttelse til håret

Tips til at håndtere dine hårskader

Modstå behovet for at gnide shampoo på hårstrå. Du skal blot massere den på din hovedbund og også lade den løbe gennem dit hår. Brug af meget mere hårshampoo til at skabe endnu mere skum, forårsage tør hud.

Dæk dit hår med en blød bomulds T-shirt, der absorberer vandet. Lufttørre dit hår helt senere.

Red ikke dit hår, når det er vådt, da håret er sart, når det er fugtigt.

Reducer begrænsede frisurer som fletninger og også boller.

Begræns din varmedesign, farvelægning og blegningssessioner.

Hvis du rent faktisk har viklet hår, så red dit hår med en bredtandet kam efter at have påført balsam til dit hår i bruseren.

Hårskader kan tilskrives en eller mange faktorer som varmestyling, blegning, varme brusere, negative hårplejerutiner og så videre. De enkleste metoder til at reparere hårskader inkluderer skånsom hårpleje, serum, olier og også hjemmelavede masker. Vi håber, at disse hjælper dig med at genoplive den tabte herlighed af dine låse.

Top tips til hårbehandling direkte fra de professionelle

Dårlig hårdag er en rigtig ting! Er det ikke? Ser den hoppende såvel som voluminøse manke-versioner ud i hårplejereklamer, som et meget medbragt ønske for dig det meste af øjeblikket? Vi er enige med at de fleste af dem går lidt amok.

Alligevel mener hårbehandlingsspecialister, at det forestillede sunde og afbalancerede hår kan vendes til sandhed med korrekt hårpleje. Opdag en kureret tjekliste over bedste hårplejeideer i denne korte artikel.

skadet hår, kemisk skadet hår, håret tørt, forebygge ødelagt hår, langt hår

 

Hårpleje Do's

1. Vask dit hår regelmæssigt

Regelmæssig vask af dit hår garanterer, at din hovedbund såvel som hår er fri for snavs og også overskydende olie. Den bedste frekvens afhænger dog af din hårtype og også personlige valg. Hvis du har helt tørt hår, så begrænse din vask til to gange om ugen. Hvis du har en fedtet hovedbund, kan det hjælpe at vaske dit hår på skiftende dage.

2. Brug kemikaliefri shampoo

Du kan virkelig ikke håndtere alle de miljømæssige elementer, der skader dit hår, men det, du kan kontrollere, er den slags shampoo, som du bruger. Mindsk antallet af kemikalier i din shampoo giver sundere dit hår. Vælg milde hårshampooer, der passer til din hårtype.

Sulfater såvel som parabener i shampoo, bruges til at skumme og også vedligeholde specifikt, men de kan udløse hudbetændelse med tiden og øge faren for hormonforstyrrelser.

Denne shampoo er klinisk bevist til at gavne håret:

Hair Strength Shampoo | Kvinder
Hair Strength Shampoo | Kvinder
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

Hair Strength Shampoo | Mænd
Hair Strength Shampoo | Mænd
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

3. Fokus på balsam

Din balsam indeholder ingredienser, der får håret til at blive håndterbart. Det beskytter dit hår mod miljøpåvirkninger og varmestyling. Ikke desto mindre skal det kun påføres på hårets spidser og også ud af din hovedbund. Sørg også for at vaske det grundigt af efter påføring.

4. Tør dit hår normalt

Føntørring gør dit hår lige så smukt som din idol på skærmen. Men for meget varm styling kan skade dit hårs hovedbund. Begræns det til afgørende begivenheder, hvis du skal style. Lufttørring eller håndklædetørring efter hårshampoo, er den allerbedste metode at gå. Føntør eller børst aldrig vådt hår. Grov massage med et håndklæde kan beskadige hårsækken. Vær blid.

5. Smør dit hår godt

Pre-shampoo behandlinger som oliering og massage, forbedrer blodcirkulationen i hovedbunden, slapper dine muskler af og plejer håret. Det bringer desuden det fugtige indhold tilbage og tillader hårudvikling og reparation af spaltede spidser. Du kan vælge mellem kokosolie, mandelolie, olivenolie, ricinusolie samt lignende. Undgå at bruge mineralolie på dit hår.

Pro tip

Påfør fra tid til anden hårolie og dæk dit hoved i et håndklæde, for at lade olien arbejde sin vej. Overvej en maske til at lindre neglebåndet i dit hår før shampoobehandling. Det hjælper med at reducere friktionen mellem hårstrå under påføring af hårshampoo.

6. Brug en bredtandet kam

Fugtigt hår er sart og sårbart over for brud. Lad dit hår tørre helt, og brug derefter en bredtandet kam til at børste dit hår. Denne form for en kam undgår skader på dit hår.

7. Style dit hår naturligt

Hvem kan ikke lide de smukke krøller eller ideelle bølger? Men du kan opnå disse uden at udsætte dit hår med varme.

Hvis du stadig ønsker at bruge et krøllejern, et glattejern eller en anden tørrer, skal du først købe et varmt beskyttende produkt.

8. Trim dit hår konsekvent

Klip dit hår hver 6.-8. uge for at fjerne spaltede spidser. Spaltede finish dannes, når håret bliver skadet som følge af varmestyling, forurening, cigaretrygning, stress og angst med mere. Klipning får håret ikke overraskende til at vokse hurtigere. Hårvækst foregår på hovedbundsniveau, men trimning sikrer sundt og afbalanceret hår.

9. Drik meget mere vand

Indvendig hydrering parret med hydrering udefra, er afgørende for velafbalanceret og sundt hår. Du bruger muligvis fugtgivende hårplejeprodukter og olier, men at drikke mindst 3 liter vand hver dag, garanterer fremragende hårsundhed og velvære.

skadet hår, kemisk skadet hår, alle hårtyper, håret knækker, klippet spidser regelmæssigt

 

10. Spis sundt

Vi vil helt sikkert finde sted ved at gentage 'du er, hvad du spiser', så længe vi dækker hårpleje og hudbehandling. Dit hår er lavet af sunde proteiner samt aminosyrer. Det kræver passende ernæring for at ekspandere godt og vedligeholde sig selv. Æg, bær, nødder, fisk, grønne bladgrøntsager, søde kartofler er nogle af de mange fremragende fødevarer til sundt og afbalanceret hår.

11. Brug hårhætter/hatte

Ligesom solskin har et skadeligt resultat på din hud, gælder det også dit hår. Skarpe solstråler kan fjerne fugten fra dit hår, hvilket gør det helt tørt, skørt og også skadet gennem tiden. Brug hatte, når du marcherer for at sikre dit hår mod disse skader. Beskyt dit hår med hætter, når du er i en pool. Klorholdigt vand er dårligt for dit hår.

12. Brug hårbånd

Vi nyder at prale med vores åbne hår, men brug hårbånd til at begrænse håreksponeringen for miljøet. Brug stofhårbånd i modsætning til plastik. Spænd ikke dit hår så stærkt, når du laver en hestehale eller anden frisure.

13. Brug en hårindpakning eller gamle T-shirts til at tørre

Det her er nyt. Din T-shirt kan bruges til at tørre dit våde hår uden at skade håret. Typiske håndklæder er hårde ved dine hårsække og skader også dit hår gradvist. Gem dine bløde, gamle T-shirts fra nu af!

Hårbehandling Dont's.

1. Varme brusere

Varme brusere fjerner de helt naturlige olier fra din hovedbund og efterlader den tør såvel som halvt revnet. Kolde brusere er dit bedste bud.

2. Angst

Hvis du observerer en person med sundt hår, kan vi oplyse, at de stresser lidt mindre. Angst kan skabe hårtab og uønsket hår.

3. Kemikalier

Kemikalier fra død, permanent og forskellige andre hårterapier påvirker dine hårrødder, afbryder hårudviklingen og kan også forårsage hårtab.

4. Hårstylingprodukter

Varme design ved hjælp af glattejern, føntørrer samt krøllejern i længere perioder og justeringer hårtekstur, gør håret helt tørt samt modtageligt for skader.

5. Hårvask med saltvand

Havvand skader hårets neglebånd, irriterer hovedbunden samt gør håret viklet ind. Hold dig fri af klorvand i svømmebassiner.

 

Hvad sker der når du ikke giver opmærksomhed til dit hår?

Hvis du ikke beskæftiger dig med dit hår, kan det stoppe med at udvide sig. Langsomt kan du begynde at opleve skæl, hårtab, tør hud og også sløvhed.

Hvis du ikke vasker hår i længere perioder, kan det forårsage indgroede hår. Ja, du hørte rigtigt! De kan også forekomme i hovedbunden. Ligeledes trækker du meget mere snavs ind, ved at lade dit hår være uvasket i lang tid. Brug af forkerte hårbehandlingsartikler kan få dig til at føle dig krads og forårsage hårfald.

Konklusion

Ved at bruge kemikaliefrie genstande skabt til din individuelle hårtype, forbruge rigtigt, forhindre varmestyling og også overholde alle ovenstående tips, kan du sige farvel til dårlige hårdage! Men vigtigst af alt, hvis du oplever for meget hårfald og også skader på trods af at du overholder en god hårplejekur, skal du kontakte din læge.