Hvilken alopecia behandling er bedst at vælge?

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Mange ting kan forårsage hårtab. For at give dig den bedste behandling, er det vigtigt at vide, hvad der forårsager dit hårtab. Hudlæger har erfaring med at identificere hårtab og rådgive deres kunder om, hvad der kan hjælpe dem med at få deres hår igen.

Din hudlæge vil tage et kig på området med hårtab omhyggeligt og undersøge dine negle. Din hudlæge vil også stille nogle spørgsmål. Dette kan være tilstrækkeligt til at lære dig at kende.

[[textbox]]

Indledning

Da der er mange årsager til hårtab, er screening i nogle tilfælde nødvendig for at sikre, at alopecia areata er kilden til dit hårtab. En blodundersøgelse kan søge efter forskellige andre tilstande forårsaget af kroppens immunsystem. Ofte er der behov for andre tests. Hvis du har alopeci areata, vil din hudlæge snakke med dig om præcis, hvordan sygdommen påvirker dit liv, samt om terapi anbefales.

[[textbox]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

alopecia areata, alopecia universalis, alopecia totalis, betegnes tilstanden alopecia totalis, pletvist hårtab

 

Hvordan behandler dermatologer alopecia areata?

Hvis du lige har fået din diagnose og har haft alopeci i mindre end et år, kan din hudspecialist rådgive om en vente-og-se-strategi. Dit hår kan vokse af sig selv igen, hvilket gør behandling unødvendig.

Når terapi ender med at være afgørende, vil din hudlæge overveje flere faktorer, som består af:

  • Din alder
  • Mængden af tab af hår du har
  • Hvor du har hårtab

Det er meget vigtigt at forstå, at ingen personbehandling virker for enhver person. For at finde en, der hjælper, skal du muligvis prøve et par slags behandlinger eller forskellige lægemidler. Her er hvad din hudlæge kan foreslå.

Barn på 10 år såvel som yngre

Alopecia areata starter almindeligvis i hele ungdommen. Hvis dit barn har problemer med at håndtere hårtabet, kan behandling typisk hjælpe med at gro hår igen.

Behandlingsmuligheder for børn på 10 år samt mere ungdommelige er:

Kortikosteroider, der relaterer til de hårløse steder: Receptpligtige kortikosteroider kan hjælpe med at vokse hår igen. Du anvender denne medicin en eller to gange om dagen. For børn kan dette alene være en effektiv behandling.

Minoxidil: Derudover forstås ved mærkenavnet Rogaine ®, kan minoxidil hjælpe med at bevare genvæksten, efter at du holder op med at bruge kortikosteroidet. Det har et par bivirkninger, så det betragtes som en god mulighed for børn.

For unge ældre end et ti år er behandlingsmuligheder baseret på mængden af hårtab.

alopecia areata, alopecia universalis, alopecia totalis, betegnes tilstanden alopecia totalis, autoimmune sygdomme

 

Plettet alopecia areata

Hvis du er ældre end ti år og også har et par pletter af alopecia areata, kan din hudlæge anbefale flere af de behandlinger, der overholdes:

Injektioner af kortikosteroider

For at hjælpe dit hår med at vokse igen, vil din hudlæge injicere denne medicin lige ind i de hårløse områder. Disse skud gives normalt hver 4. til 8. uge efter behov, så du bliver nødt til at vende tilbage til din hudlæges arbejdsplads for terapi.

Dette anses for at være den mest effektive terapi for folk, der har et par pletter af hårtab. I en forskningsundersøgelse af 127 personer med pletvis hårtab, havde mere end 80 %, der blev behandlet med disse injektioner, mindst halvdelen af deres hår vokset tilbage inden for 12 uger.

Minoxidil

Derudover kendt under varemærket Rogaine ®, kan minoxidil hjælpe dig med at holde hårudviklingen stimuleret af en anden behandling. Du skal bruge det 2 til 3 gange om dagen. Det er praktisk til hovedbunden, skæg og brynene.

Kortikosteroider som du bruger: Du bruger denne medicin til de skaldede områder en eller to gange om dagen som instrueret af din hudlæge. Denne medicin har ofte en tendens til at være meget mindre effektiv hos voksne, end hos børn til genvækst af hår.

Hvis du ønsker et klinisk bevist laternativ, har vi disse muligheder:

Hair Strength & Recovery Sæt | Kvinder
Hair Strength & Recovery Sæt | Kvinder
Udviklet til at hjælpe med at skabe balance i hovedbunden og reparere ødelagte hårstrå

Hair Strength & Recovery Sæt | Mænd
Hair Strength & Recovery Sæt | Mænd
Udviklet til at hjælpe med at skabe balance i hovedbunden og reparere ødelagte hårstrå

alopecia areata, alopecia universalis, autoimmune sygdomme, alt hår, totalt hårtab

 

Anthralin

Du påfører denne medicin på de skaldede steder, lader den blive på huden, så længe din hudlæge siger, og vasker den derefter af. Det vil skabe noget hudirritation. For at få de mest effektive resultater, vil du også bruge minoxidil.

Tab af øjenvipper

Vores øjenvipper sikrer vores øjne. Hvis du mister nogle (eller alle) dine øjenvipper, kan din hudspecialist inkludere et eller flere af følgende i din behandlingsstrategi, for at hjælpe med at sikre dine øjne:

Briller

Brug af briller hjælper med at sikre dine øjne og gør også tabet af hår mindre genkendeligt.

Bimatoprost (eller en lignende medicin)

Dette er et receptpligtigt lægemiddel, der er accepteret til at håndtere en slags glaukom og også højt øjentryk. U.S. Food and Drug Administration (FDA) har også godkendt det til at hjælpe øjenvipper med at udvide sig længere.

Tab af bryn

Hvis alopecia areata får dig til at smide dine øjenbryn, kan din hudlæge foreslå et af følgende:

  • Påklæbende bryn
  • Semi-permanent tatovering
alopecia areata, alt hår, androgen alopeci, alopecia rammer, udløse alopecia

 

Intralesionale kortikosteroider

En hudlæge kan infundere denne medicin for at hjælpe øjenbrynene med at begynde at vokse igen. Hvis injektionerne virker, kan påføring af minoxidil (også kaldet Rogaine ®) på den måde hjælpe dig med at bevare genvæksten.

Store (eller hurtigt) tab af hår

Når alopeci areata udløser udbredt hårtab, pletvis hårtab (alopecia totalis) eller tab af alt hår (alopecia universalis), kan et par individer får deres hår igen uden hjælp.

Hvis du har denne form for hårtab, kan din hudspecialist anbefale:

Kom i kontakt med immunterapi

Ligeledes kaldet topisk immunterapi, er formålet med denne terapi at transformere din krops immunsystem for at sikre, at den holder op med at angribe dine hårsække. Hudspecialister har:

  • Anvendt denne behandling i mere end tre årtier, til at behandle fremherskende alopeci areata.
  • Lokaliseret, at omkring 60% til 70% af individer har en vis hårgenvækst.

Hvis dette er et valg, skal du helt sikkert vende tilbage til din læge en gang om ugen, for at få behandling. Det er meget vigtigt, at du holder hvert besøg. At gå glip af besøg kan få denne behandling til at holde op med at virke, hvilket får det gengroede hår til at falde ud.

Selve behandlingen involverer din hudspecialist (eller registrerede læge) ved at bruge et kemikalie til din skaldede hud. Første gang du får denne terapi, vil en lille mængde blive brugt til at sikre, at din krop kan begynde at etablere en reaktion på kemikaliet.

Immunterapi tilbydes en gang om ugen, indtil du helt får dit hår igen. For at øge effektiviteten af denne behandling, kan din hudlæge ordinere en ekstra behandling, som du bruger i dit hjem.

alopecia areata, alopecia rammer, autoimmun lidelse, atopisk eksem, skaldede pletter

 

Methotrexat

Hvis du har omfattende hårtab og forskellige andre behandlinger faktisk ikke har fungeret, kan denne medicin være et valg. I betragtning af undersøgelser af mennesker, der rent faktisk har taget methotrexat til behandling af alopecia areata, har dermatologer faktisk fundet følgende:

I en lille undersøgelse af klienter, der havde fuldt hårtab på deres hovedbund eller hele kroppen, havde 57 % total genvækst med methotrexat.

Hvis dette lægemiddel gavner dig, bør du se en vis genvækst i omkring 3 måneder efter du begynder at tage det.

Hvis methotrexat fuldender dit hår igen, vil genvækst tage 6 til 12 måneder.

Din hudlæge kan ordinere methotrexat alene eller som supplement til en medicin kaldet et kortikosteroid. At tage methotrexat og også et kortikosteroid, såsom prednison, kan forbedre resultaterne.

Methotrexat har mulige bivirkninger, hvoraf nogle kan være alvorlige eller livstruende. Inden du begynder med methotrexat, skal du tale med din hudspecialist om mulige negative virkninger.

Kortikosteroid

Hvis du tager denne medicin i omkring 6 uger, kan den hjælpe med at vokse hår igen. I en undersøgelse af 32 personer med omfattende alopecia areata, fik mange af dem en vis genvækst efter at have taget prednison (en slags kortikosteroid) i 6 uger.

Selvom dette lægemiddel kan hjælpe med at vokse hår igen, kan det ikke betragtes som langt. Alvorlige negative virkninger kan udvikle sig. Det er også muligt, at når du holder op med at tage denne medicin, at dit nye hår vil falde af.

alopecia areata, skaldede pletter, e vitamin, dir hårtab, hos kvinder, sjældne tilfælde

 

Lægemiddel (JAK-hæmmere)

Opdagelsen af, at denne form for medicin kan håndtere betydeligt hårtab hos personer, der har alopecia areata, er en stor innovation i forskningsstudiet. De JAK-hæmmere, der er blevet undersøgt, består af tofacitinib, ruxolitinib og også baricitinib.

Mens disse medikamenter hjælper nogle patienter, når absolut intet andet virker, falder patientens hår ofte af, når lægemidlet er stoppet. På grund af dette ser forskere på andre muligheder, såsom at tage denne medicin i længere tid eller gøre medicinen lige til en, som du kan sætte på skaldet hud.

Paryk, hårstykke eller hovedbundsprotese

Din hudlæge kan anbefale dette valg af nogle få faktorer. Behandling tager lidt tid, og også en paryk kan skjule hårtab på en passende måde. Dette er nødvendigt, hvis hårtab faktisk har reduceret din selvtillid eller får dig til virkelig at føle dig angst eller klinisk deprimeret. Terapi har ligeledes mulige negative effekter. For at undgå disse vælger nogle mennesker at skjule deres tab af hår. Det er ligeledes muligt, at behandlingen ikke virker.

Hvad er en hovedbundsprotese?

Dette er en paryk, der er skræddersyet til at garantere en ideel pasform. Forskellige andre navne for en hovedbundsprotese er:

  • Hårprotese
  • Kraniel protese

Alle parykker holdes typisk fast med en parykhue.

Klipning af hoved eller skæg

Dette kan skjule ujævnt eller diffust hårtab på hovedet eller skægområdet. Din hudlæge vil muligvis tale med dig om en behandling, der ikke er nævnt nedenfor. Der er mange terapier for alopecia areata, men ingen enkelt terapi har vist sig at virke for enhver person.

Hvad er resultatet for en person, der har alopeci placering?

I nogle tilfælde vokser hår igen af sig selv uden terapi. Dette sker regelmæssigt, når nogen har få pletter af alopeci areata, som faktisk har været der i mindre end 1 år.

Hvis du ønsker en pakkeløsning til at beskytte dit hår od reducere hårtab, er denne dit valg:

Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst