Hvad du skal vide om hårtransplantation og dens pris

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

De fleste af os ønsker at have lækkert hår, men som et resultat af en række årsager (alder, gener, sygdom eller simpelthen råddent held) går det nogle gange simpelthen ikke på denne måde. Gradvist bliver vores tab af hår værre, og før vi også forstårer vi skaldede! I tilfælde som dette kan hårtransplantation hjælpe os.

[[textbox]]

Indledning

Hårtransplantation er en procedure, hvor kirurgen flytter hår fra et sted på kroppen (velgørerstedet) til det skaldede område på hovedet. Donorområdet er normalt bagsiden af hovedet. Hårtransplantation er en tilgang, der er permanent og ser også helt naturlig ud.

[[textbox]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Hvorfor taber vi hår?

En lille smule hårtab er fejlfrit typisk, da hårtab hører til hårudviklingscyklussen. Nyt hår vokser, ligesom gammelt hår skubbes ud. Nogle gange øges hårtab på grund af faktorer som angst eller dårlig hårpleje, men i disse tilfælde reparerer små ændringer i rutinen eller genstande problemerne ret hurtigt. Nogle gange vokser hårtabet dog så fremskredent, at små ændringer ikke er nær nok til at vende det.

Skaldethed og også hår udtynding, finder sted af flere årsager. I 95 % af tilfældene skyldes det gener, hormonelle ændringer eller alder. Ofte kan det skyldes stress eller en uønsket livsstil. I sjældne tilfælde kan en person opleve hårtab efter en skade eller et styrt. Skaldethed kan forårsages af medicin, som visse antidepressiva eller medicin mod for højt blodtryk. Det kan desuden være forårsaget af kliniske faktorer, som strålebehandling eller alopeci.

Alopeci er en autoimmun sygdom, der udløser hår til at ramme, typisk i globs. Dette skyldes, at alopeci opstår, når immunsystemet angriber hårsækkene. Mængden af hårtab er forskellig fra person til person. Alopeci kan skabes på grund af genetiske aspekter, hormonårsager, ernæringsmangel og så videre.

Vil du også have en samlet løsning mod hårtab? Tjek disse pakkeløsninger ud:

Hair Growth Routine | Kvinder
Hair Growth Routine | Kvinder
Formuleret til at bekæmpe tyndt hår og synlig hovedbund

Hair Growth Routine | Mænd
Hair Growth Routine | Mænd
Udviklet til at bekæmpe fældning og begyndende hårtab

transplanteret hår, høje tindinger, fue hårtransplantation, transplantere hår, dit hårtab

 

Hvorfor få hårtransplantationer?

Hårtab påvirker en persons hoved på mere end én metode. Det gør folk meget mere usikre og meget mindre selvbevidste. Det påvirker deres handlinger og også vaner. I disse tilfælde er det allerbedste alternativ at søge en meget mere langsigtet løsning, som en hårtransplantation.

Før brugte enkeltpersoner hårpropper eller parykker som et middel mod skaldethed eller udtynding af hår. Men de var meget genkendelige og så ret unaturlige ud. Dette gjorde folk meget mere akavet af sig selv. Men så blev der skabt hårtransplantationer. I dag ser hårtransplantationer så naturlige ud, at selv frisører ikke kan skelne!

Ikke bare ser hårtransplantation endnu mere naturligt ud end hårpropper eller parykker, men de er desuden ekstra langtidsholdbare. Det er desuden mere overkommeligt at få hårtransplantation end at tage parykker på. Parykker kræver meget vedligeholdelse, og de skal udskiftes ret ofte. Hårtransplantationer sættes på hovedbunden og også selvom de falder ud, kan nye hår udvide sig i deres område.

Er du en ideel kandidat?

En optimal udsigt til hårtransplantation:

  • Har skaldethed Grade III (Norwood-kategori)
  • Er ved godt helbred
  • Har understøttet tab af hår

Efter at have truffet en beslutning om at få hårtransplantation, skal personen gå til en konsultation og overholde de handlinger og anvisninger, som lægen har givet, som at stoppe med at ryge. Det er vigtigt at have fornuftige antagelser om resultaterne.

Hvad sker der under hårtransplantation?

Hårtransplantation udføres typisk ved en af to metoder: Follicular Unit Removal (FUE) eller Follicular System Transplant (FUT). I FUE høstes follikulære enheder fra bidragyderstedet og placeres derefter i mikrospalter lavet på modtagerstedet. I FUT opsamles en direkte strimmel fra donorstedet og derefter dissekeres til "transplantater". Disse transplantater implanteres derefter i modtagerområdet.

høje tindinger, fue hårtransplantation, dit hårtab, hårtransplantation afhænger, meget hår

 

Hvad sker der umiddelbart efter operationen?

Efter operationen er fuld, vil personen blive løsladt samme dag. Han eller hun skal vende tilbage efter 2 dage og bagefter efter 10 dage for opfølgende aftaler.

Personen vil blive foreslået et program med antibiotika, smertestillende midler samt aktuelle lægemidler. Det er vigtigt at være opmærksom på kirurgens instruktioner vedrørende medicin meget omhyggeligt for at undgå infektioner, betændelse eller "choktab" (påvirkning af ubehandlet hår).

Der kan være hævelse på tindingen og omkring øjnene. Det kan strække sig til øjnene, men der er intet problem, da hævelsen vil gå væk i løbet af 3-4 dage. Efter behandlingen opfordres klienterne til at sove på ryggen med hovedet lidt hævet i 7-8 dage. Dette hjælper med at reducere hævelsen.

Kløe er ligeledes en sædvanlig oplevelse efter operationen. Det vil aftage efter et par dage. Shampooing vil være tilladt efter 5-7 dage, afhængigt af personens bedring. De fleste individer ser resultaterne af behandlingen mellem 6 til 9 måneder, mens nogle ser resultaterne efter tolv måneder.

Hvad skal man huske under healing?

At få hårtransplantation er en grundlæggende og også langtidsholdbar løsning på skaldethed såvel som hårudtynding. Men i flere uger efter proceduren forbliver hårtransplantationerne i en utrolig delikat tilstand. De skal behandles med omhu. Et par ændringer i rutinen skal foretages for at sikre holdbarheden af hårtransplantationen.

Ofte, inden for de allerførste 3-4 uger efter proceduren, vil det transplanterede hår helt sikkert ramme. Der er ingen krav om at stresse på grund af det faktum, at det er helt typisk, og håret vokser tilbage tykkere og også mere kraftfuldt.

høje tindinger, dit hårtab, hårtransplantation afhænger, mange grafts, billig hårtransplantation

 

Hårbehandlingsrutine

Shampooing vil bestemt ikke være tilladt i starten af helingsperioden. Det er bedst at bruge meget moderate hårshampooer de allerførste par uger efter behandlingen. Det anbefales ikke at skrubbe hovedbunden eller sprænge bruseren direkte på hovedbunden. Individet bør ikke skubbe en kam eller en børste over hårtransplantationerne i minimum 3 uger. Patienten bør desuden ikke at bære hatte eller forsøge komplekse frisurer, indtil helingen er afsluttet. Den enkelte bør desuden huske på ikke at farve sit hår, før der er gået 4 uger efter proceduren, da de alvorlige kemikalier i farvestoffer kan bringe succesen med de stadig skrøbelige hårtransplantationer i fare.

Efter din behandlingstid er overstået, kan du bruge denne klinisk beviste shampoo:

Hair Strength Shampoo | Kvinder
Hair Strength Shampoo | Kvinder
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

Hair Strength Shampoo | Mænd
Hair Strength Shampoo | Mænd
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

Hydrering

Alle forstår, at indtagelse af tilstrækkeligt vand er nødvendigt for evigt wellness, men det er særligt vigtigt efter at have fået hårtransplantation. Jo mere vand klienten drikker, jo hurtigere vil han/hun komme sig. Og det anbefales også at holde sig fri af alkoholforbrug i mindst 2 uger efter proceduren. Alkohol kan skabe dehydrering, hvilket kan forlænge restitutionstiden.

Rygning af cigaretter

Rygning af cigaretter øger højt blodtryk, hvor en sund blodgennemstrømning er vigtig for godt hår og også hovedbunds sundhed og velvære. På grund af dette vil en ryger blive bedt om at stoppe med at ryge et par måneder før hårtransplantationen, for at undgå vanskeligheder under proceduren. Det anbefales generelt ikke at ryge i mindst 3-4 uger efter behandlingen, for at sikre en jævn restitutionsperiode.

Træning

Det anbefales at holde sig væk fra heftig træning i mindst 3-4 uger efter proceduren, da for meget sved på hovedbunden kan forårsage infektion. Det er muligt at lave mild træning eller tage korte gåture, dog ikke noget så udmattende.

Solskin

Hold dig fri af at afsløre hovedbunden for sollys i mindst 2 uger efter behandlingen. Det anbefales også at tage en hat på under kraftigt sollys i minimum 6 måneder efter indgrebet.

Levestil

Det er nødvendigt at opretholde en sund og afbalanceret livsstil efter at have fået hårtransplantationer. Det anbefales at overholde en kostplan med højt proteinindhold med regelmæssig træning. Selv efter at have opnået hårtransplantationer, bør den enkelte tage sig af hans/hendes fysiske og mentale sundhed, for at minimere hårtab så højt som muligt.

dit hårtab, billig hårtransplantation, follicular unit transplantation, vigende hårgrænse, primære årsager

 

FUE vs. FUT Hårtransplantation - Hvad er forskellene?

Hårtransplantation indebærer podning af en del af håret fra en sundere del til det sted, der oplever hårtab. To fremtrædende teknikker, der anvendes til processen, er FUE (follikulær systemekstraktion) og også FUT (follikulær enhedstransplantation). Denne korte forklaring har til formål at hjælpe dig med at skelne mellem FUE vs. FUT og også afgøre, hvad der er bedre for dig.

Hvad er FUE?

FUE-hårtransplantation indebærer, at hår sættes i pincet individuelt til implantering. Specialisten bruger en mikro-punch enhed til hver eneste excision. De poder derefter håret til de dele af hovedbunden, der oplever hårtab. Modtagerområderne får det donerede hår via små flænger. Niveauet af ardannelse på cellerne er stort set minimalt, kun op til en millimeter i størrelse.

Ikke desto mindre kan infektion og også celledød nogle gange finde sted. Det er desuden vigtigt at bemærke, at proceduren er lang og detaljeret og strækker sig over 1 eller 2 måneder. Det er en ambulant procedure, der udføres under lokalbedøvelse, og du kan tage hjem lige efter behandlingen uden at forstyrre din rutine.

Hvad er FUT?

FUT-hårtransplantation indebærer kirurgisk fjernelse af en del af huden fra velgørerområdet samt podning af denne del af huden lige ind i modtagerstederne, hvor der findes mikrosnit for hvert hårstrå. Efter 10-14 dage skal du gå til din hårtransplantationslæge for at få fjernet stingene.

Det er normalt af få ar i forlænget mærke i donorplaceringen af hovedbunden, hvor specialisten udtrækker huden, mens modtagerområdet har et mikrosnit. Ardannelsen udløst af sårene heler typisk inden for en uge. Denne behandling er også en ambulant kirurgisk behandling og udføres under lokalbedøvelse.

vigende hårgrænse, dit hårtab, hårtransplantation prisen, forskellige klinikker, hårtransplantation

 

FUT fordele

FUT tilbyder ekstra forsikringsdækning, det vil sige, når en stor hovedbundsplacering kræver hårimplantation. FUT kan give et look med endnu mere volumen sammenlignet med FUE.

Den kirurgiske behandling strækker sig typisk over 4-12 timer og strækker sig ikke over måneder.

FUT er mere overkommelig end FUE

Behandlingen er perfekt til personer, der ønsker at holde langt hår. De medicinske mærker er ikke fremtrædende og kan også dækkes med hår.

FUT Ulemper

Restitutionstiden er ret lang, og mærkerne kan tage omkring 10-14 dage for at komme sig helt.

Selvom moderne medicinske strategier reducerer eksponeringen af mærkerne, forsvinder de lige ar i velgørerområdet ikke helt.

FUE fordele

Ardannelse er meget lidt, hvilket fører til ingen mulighed for et synligt mærke. Sårene efter operationen består af befolkede ardannelser, der næsten ikke er mærkbare for det blotte øje.

FUE-terapien er velegnet til personer, der ønsker at bevare meget kortere hår og kræver færre transplantationer.

Gendannelsesvarigheden af FUE er meget mindre i modsætning til FUT.

FUE ulemper

Hårtransplantationsbehandlingen er langvarig.

FUE er ekstra dyrt.

hårtransplantation, ar efterfølgende, gratis konsultation, forskellige metoder, mange tilfælde

 

6 afgørende ting du skal forstå om hårtransplantation før du vælger det

1. Det er en ret risikofri behandling

Hårtransplantation går i bund og grund ud på at rode håret ud, komplet med hårsække og rødder, og bagefter transplantere det et sted, der mangler hår. Din læge essenserer det fra den del af hovedbunden med meget sundere hårvækst. Denne placering er bidragyderens sted, mens det sted, der oplever hårudtynding, er modtagerområdet. Den professionelle implanterer derefter dette hår fra velgørerstedet til modtagerstedet. Hele processen er en ikke-invasiv operation. Der er marginale snit eller sting inkluderet, og også proceduren tager et par timer at afslutte. Proceduren kan bruges til at genoprette hår på forskellige andre steder på din krop, herunder dine bryn, øjenvipper osv.

2. Din alder er afgørende

Før du vælger nogen form for kosmetisk eller klinisk behandling, er målet at sikre optimale fordele og også minimale negative effekter fra den terapiplan, som du vælger. Så på hvilket tidspunkt skal du få en hårtransplantation? For at behandlingen skal være effektiv samt bevare passende udseende, mener lægen, at efter 25 år er den passende alder for en transplantation. På det tidspunkt har hårtabsraten faktisk understøttet dramatisk, og det er også mindre kompliceret for den kosmetiske kirurg at vurdere, hvor meget podning kunden har brug for. Hvis klienter vælger proceduren i en mere ungdommelig alder, kan de fortsætte med at fælde hår, da hårtab er et moderne problem.

3. Transplantationsresultaterne kan afhænge af dit hårs bedste kvalitet

Et punkt til refleksion, før du vælger enhver form for terapi, er succesraten for processen. Hårtransplantationsresultater afhænger af klientens hårkvalitet. Hvis håret fra velgørerstedet er sparsomt og svagt, er der en mulighed for, at modtagerområdet helt sikkert vil have nøjagtig samme hårkvalitet.

hårtransplantation, mere hår, behandling, dit hoved, nye hår

 

4. Det første hår og også det transplanterede hår skal behandles på samme måde

Det nyligt podede hår kræver ikke nogen særlig behandling. Så snart det er implanteret, begynder det at vokse på det nye sted som normalt hår. Med tiden vil størrelsen og strukturen helt sikkert blive justeret. Du kan derefter beskæftige dig med samt designe dit hår på alt, hvad du vil. Men med alderen kan dit samlede hår opleve udtynding. Fordi tilfældet vil tykkelsen af dit transplanterede hår helt sikkert også ændre sig.

5. Din hårtransplantation varer hele livet

En fordel ved denne procedure er, at det transplanterede hår er permanent. Nogle personer kan have behov for en anden hårtransplantationssession. Derudover kan personer, der gennemgår en form for terapi eller helbredsproblemer efter proceduren, miste deres transplanterede hår. Men hvis personen er uden forskellige andre lidelser, er transplantationerne almindeligvis livslange.

Hårtransplantationens pris

Hårtransplantationsprisen varierer afhængigt af proceduren, den minimale sats for enhver form for hårtransplantation er 15000 kroner, mens den optimale kan være hvor som helst mellem 15.000 til 100.000 kroner. Der er 2 slags procedurer, FUT og også FUE. Den forrige er noget budgetvenlig sammenlignet med FUE.

På trods af at hårterapi er en relativt ikke-invasiv behandling, der involverer marginale trusler, har både FUE såvel som FUT særlige negative effekter. Som et eksempel forårsager FUT-procedurer generelt et lineært kirurgisk mærke, hvor donorens hår er taget. På den anden side kunne FUE efterlade små prikformede medicinske ar. Restitutionstiden i en FUT-procedure er længere, mens FUE tager omkring 1 til 2 uger. Om du vælger at have FUE eller FUT vil helt sikkert afhænge af flere aspekter, som du bliver nødt til at tale om med din hårtransplantationslæge.

Reparere dit skadet hår idag, med denne pakkeløsning:

Hair Strength & Recovery Sæt | Kvinder
Hair Strength & Recovery Sæt | Kvinder
Udviklet til at hjælpe med at skabe balance i hovedbunden og reparere ødelagte hårstrå

Hair Strength & Recovery Sæt | Mænd
Hair Strength & Recovery Sæt | Mænd
Udviklet til at hjælpe med at skabe balance i hovedbunden og reparere ødelagte hårstrå