Hvordan finder du de bedste hårvækst produkter?

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Som du nok ved, er forståelsen af din hårtype det første skridt i at bevare sundt hår. Men hvad følger derefter?

[[textbox]]

Indledning

Uanset om du er erfaren eller en person, der for nylig har forladt keratinbehandlinger, hårblegemidler eller andre destruktive midler, har du to primære mål: At finde produkter, der virker for dit hår, og bruge dem på en måde, der er bedst for dig.[[textbox]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Hvilke produkter kan styrke håret?

Hårartikler bør bestå to vitale krav: Vådhed og sundt protein. Hvor meget fugt samt sundt protein dit hår kræver, afhænger af et par variabler.

For det første skal du forstå din hårtype såvel som porøsitetsniveau. Der er 3 grader af porøsitetsområdet: Lav, typisk og høj. At forstå dit hårs porøsitetsniveau, vil helt sikkert bedre hjælpe dig med at vælge de rigtige elementer, end hvis du bare kendte din hårtype.

Så det primære trin er at forstå din hårtype, derefter dit hårs porøsitetsniveau, samt endelig at finde de passende produkter, der fungerer bedst. Fremstår ligetil nok ikke?

Ikke så meget, når der er hundredvis af produkter på markedet. Det kan være overvældende at vælge, hvor du skal starte, og du kan bare give op, før du overhovedet begynder jagten på nye produkter.

Vi har dog testet nogle produkter som 100% gavner dit hår og som du ikke behøver at lede længe efter her:

Hair Growth Routine | Kvinder
Hair Growth Routine | Kvinder
Formuleret til at bekæmpe tyndt hår og synlig hovedbund

Hair Growth Routine | Kvinder
Hair Growth Routine | Kvinder
Formuleret til at bekæmpe tyndt hår og synlig hovedbund

Vi genkender din irritation med at opnå sundere hår

Det er meget mere nedstående, når du bruger timer på at nyde Youtube-videoklip på jagt efter en influencer, hvis hår ligner dit mest.

Du tror, du rent faktisk har opdaget denm, så du køber alle de ting, som de bruger til deres hårkur, spændt på at få præcis de samme resultater.

Kun for at få den værste hårdag i dit liv!

Du spørger dig selv, "hvor gik jeg galt?" Du fulgte deres instruktioner, men fik ikke de nøjagtige samme resultater.

Hårvækst

Ekperimentation

Det er her, vi træder ind for at informere dig, at det er ikke så nemt at opnå sundere hår. Som kunde ser vi ikke Youtuberens prøve- og fejlproces.

De har investeret x mængde af kroner på x mængde hårartikler, testning og gentestning. De har faktisk prøvet produkter, som deres hår ikke kunne lide, og også produkter, som deres hår kunne lide.

Hvad der kan gavne dem, virker måske ikke for dig. Derfor skal du igennem din helt egen prøve- og fejlprocedure.

Alles rene dagskur har en lignende ramme: Hårshampoo, balsam, leave-in og også det valgfrie stylingprodukt.

Nogle rene dage kan opnå endnu mere, herunder dyb konditionering, proteinterapier osv.

Hårtab kvinder

Hårshampoo (helst med B-vitaminer)

Fugtgivende hårplejeprodukter som shampooer anbefales til daglig/ugentlig vask. Dit bedste bud er at søge efter en fugtgivende hårshampoo, der ikke indeholder sulfater. Det må gerne indeholde B-vitaminer til håret.

Selvom sulfater tillader, at støv og døde hudceller nemt kan fjernes fra din hud og også håret, kan de også fjerne helt naturlige olier fra hovedbunden og resultere i skadet hår.

Dette kan gøre håret tørt og også svagt. Hvis din hovedbund er følsom, kan sulfater skabe irritation som betændelse, tør hud samt kløe.

Hårshampooer har en tendens til at fratage hårsækkene deres helt naturlige fugtighed. Hvis du ikke har alt for meget ophobning og vasker dit hår flere gange om ugen, kan du godt nøjes med hårshampoo.

Hvis du har kemisk behandlet hår, så søg en fugtgivende hårshampoo, der er produceret til kemisk behandlet hår. Blegemiddel og farvestoffer er tilbøjelige til at tørre hår, og derfor er det ikke nær nyttigt at have en shampoo, der øger tørheden.

Hvis du skifter fra raffineret hår til naturligt hår, er shampoo, der hjælper med hårsækkene, bedst for dig.

En rensende hårshampoo er påkrævet, når du oplever uger med støvopbygning. Hvis du har gået mere end 2 uger uden at vaske dit hår, skal du bruge en shampoo til klargørende hår, da den fjerner alt snavs i håret.

Når du bruger hårplejeprodukter som shampoo, er det afgørende at puste liv i dine hårrødder gennem resten af din vaskerutine, for at tilføje den fugtighed, som dit hår har brug for. De indeholder også såkaldte "skadet hår vitaminer", der hjælper for at håret vokser og derefter styrke dit hår.

Denne hårshampoo til kvinder er blandt de bedste på markedet og vil helt sikkert gavne dit hår:

Hair Strength Shampoo | Kvinder
Hair Strength Shampoo | Kvinder
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

Hårtab mænd

Balsam

Der er 3 slags balsam: Skyllebalsam, dyb balsam og leave-in balsam. Alle 3 kan bruges i tangent med hinanden eller hver for sig, alle efter brug af shampoo.

Skyllebalsam

Rinse-out balsam er din traditionelle balsam, der bruges efter du har shampooet dit hår. Det udvikler fremragende slip. Slip beskriver, hvor fedtet produktet virkelig får dit hår til at føles efter påføring, så du er i stand til langt bedre at afvikle dit hår.

Oftest køber vi en shampoo og balsam fra det samme mærke, inden for den samme linje af produkter. Dette er ikke altid nødvendigt.

Du kan finde en hårshampoo, fra f.eks. et mærke, men en balsam fra et andet mærke, som det også kan lide, fordi det skaber endnu mere slip.

Det anbefales at lade din skyllebalsam sidde i 5 minutter. Hvis dit hår er krøllet, er det bedst at dele dit hår op i sektioner, før det filtres.

Dyb balsam

Dyb balsam bruges som et ekstra produkt til at fugte og også reparere hårsækkene. De skal påføres grundigt og efterlades i dit hår, alt fra 20 minutter til natten over.

Jo sværere det er for dit hår at bevare fugten, jo regelmæssigt skal du bruge det.

Hvis dit hår er tilbøjeligt til at generere en masse helt naturlige olier, behøver du ikke at pleje det i dybden så ofte.

Dyb balsam anbefales generelt i friskvasket hår, men nogle kvinder vælger at bruge det, før de vasker deres hår. Dette er et andet område, hvor eksperimentering er almindelig praksis, da du ikke ville forstå, hvilken metode dit hår vælger, hvis du ikke prøver begge.

Hårtab kvinder

Leave-in balsam

Leave-in balsam er et vigtigt produkt til kvinder med type 3 og 4 hår. Talrige kvinder med krøllede hårstrukturer, bruger det som et præ-styling produkt.

Som et eksempel kan leave-in balsam bruges som et vigtig produkt i en vask-and-go, eller et beskyttende design såsom en to-strenget twist.

Nogle skyllebalsam fungerer som leave-in balsam, men mange kvinder vælger at bruge forskellige produkter til hver.

Sunde proteinbehandlinger

Proteinbehandlinger burde indarbejdes i din vaskekur efter behov. Sundt protein er nødvendigt, når det involverer hår, negle såvel som hud. Det bruges til at udvikle vævsceller, der hjælper med at give dig:

  • Stærkt hår med bedre hårsække

  • Tykkere hår med bedre volumen

  • Fyldigere hår

  • Holde håret blødt

  • Reducere chancen for at tabe håret

  • Sund hovedbund

Ikke desto mindre, da protein naturligt forekommer i vores hår (vi kalder det keratin i denne form), kan for meget protein forårsage mere skade end gavn.

At forstå, om dit hår har brug for en proteinterapi, afhænger af dit hårs tilstand. Hvis dit hår er ret sundt og afbalanceret, bør du kun overveje at få en proteinterapi hvert par måneder. Hvis du ikke er sikker, er den bedste måde at genkende på, ved at lave en hårstråtest.

Sundt protein kan tilføjes via hårtilskudstabletter, eller du kan bekvemt inkorporere det direkte i din hjemmevaskedag.

Produkter, der kan hjælpe med manglen på protein i dit hår, er produkter som hårmasker, dybe balsam, leave-in balsam eller en shampoo samt balsam combo. Du kan købe dem i skønhedssalonen, eller udvikle din egen gør det selv maske.

Der er tonsvis af gør det selv-produkter på internettet, især Youtube. Æggehårmasken er blandt de tidligste hårbehandlingsrutiner. For at lave en æggemaske skal du bare tage et æg, piske det op og også bruge det til dit hår og hovedbund.

Lad det sidde i en halv time, og vask det bagefter af med en mild hårshampoo. Det er ligetil og omkostningseffektivt, fordi æg har rigeligt med fedt, protein og er også gode til at fugte hovedbunden.

Hårtabs produkter

Hårserum

Hårlotions hovedfunktion er at få dine lokker til at se mere skinnende ud, mindre sammenfiltrede og også sundere. Dette foregår efterhånden som lotionen trænger ind og reflekterer også lyset.

Det får dit hår til at se mere glansfuldt ud, samtidig med at det indeholder et sikkerhedslag til håret, hvilket sikrer dit hår mod snavs, forurenende stoffer og også ultraviolette stråler.

Hvilken type hårserum er det rigtige for dig?

Hvis dit hår er tilbøjeligt til at kruse, er hårprodukter et fremragende stylingemne at gøre brug af, når du har designet dit hår. Der specificeres hårcremer, der passer til forskellige hårtyper.

Du kan bruge dem til at undgå hårskader, ligesom du også kan lave hårprodukter i huset, som kan være yderst fordelagtige for dit hår.

Hvis du faktisk har delte spidser, er lotioner der er lavet med keratin bedst, fordi keratin er kendt for at reparere forværrende spaltede spidser og forhindre hår i at flække.

Hvis du bor i et varmere klima, har dit hår brug for ekstra beskyttelse mod sollys. Lotion lavet med lavendelolie skal være din go-to. Ikke kun lavendelolie nærer og tilføjer glans til dit hår, det vil helt sikkert også hjælpe med at beskytte dit hår mod varme.

Hvis du har krøllet hår, er krusning sværere at håndtere end forskellige andre hårtyper. For at holde disse hvirvler sprudlende, skinnende og bringe dem tilbage til livet, skal du bruge produkter fyldt med fugtgivende olier som jojoba, argan, mandel og også marula.

Hvis du har krøllet hår, ved du præcis, hvor svært det kan være at holde dine spoler fugtet. Lotioner tilsat argan og marokkanske olier, vil give den en sund og afbalanceret gnist og sikker fugtighed.

Tørt hår

Hvordan bruger man hårserum til sundere hår?

Serum påføres bedst på nyvasket hår i slutningen af din rutine. Hvis du bruger et hårserum hver dag, vil det tynge dit hår og også få det til at se fedtet ud. Det er nødvendigt at forstå, at lotion ikke blot er et stylingselement. Det giver også næring til dit hår.

Brug ikke en for stor mængde serum. Til mellemlangt hår, brug 1-2 dråber serum og også til længere hår, brug 3-4 dråber serum. Sørg for at fordele noget til din hovedbund, men koncentrer dig mest om at færdiggøre dit hår.

Det kan være svært at finde den passende hårserum, om man så er mand eller kvinde. Her har i nogle af de bedste valg, indenfor hårserum:

Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Klinisk testet og fri for lægemidler

Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Bio-Pilixin® Activation Serum | Mænd
Klinisk testet og fri for lægemidler

Hårgele

Hårgeléer foretrækkes blandt alle hårtyper for at skabe hold, men ikke alle hårgeler er lavet lige. Flere kvinder oplever afskalning, efter at de rent faktisk har brugt gel til deres hår.

Afskalning finder sted, når en gel ikke passer godt ind i dit naturlige hår og kan også være en reaktion på din balsam.

For de bedste resultater, når du bruger en gel, skal du bruge den i nyvasket såvel som fugtigt hår. Påfør derefter hårgelen og design efter din smag.

Gel kan bruges til at booste dit naturlige krøllemønster eller holde dit hår på plads, som en hårspray kan.

De fungerer bedst med wash-and-go's og slicked back hestehaler eller boller.

Tålmodighed er nøglen til sundt hår

At søge efter de rigtige produkter til dit hår, kan være en besværlig og endda bekostelig procedure. Internettet vil helt sikkert være din bedste ven i søgningen efter produkter, der ikke kun passer til dit hår, men også dit budget.

Vores hår har brug for lige så meget kærlighed og opmærksomhed, som resten af vores krop. Forsøg at lave dine egne gør-det-selv-produkter, hvor du kan.

Undersøg alternative metoder, hvis ovennævnte ikke hjælper dig. Hvis din eksisterende hårkur har svigtet dig, skal du ikke føle dig modløs. Det er helt normalt at ændre dit hår og endda din rutine, især når menstruationerne ændrer sig.

Jo bedre du forstår dit hår, desto bedre resultater vil du helt sikkert opnå.

Enhver kvinde ønsker at vise lækre, blanke og ideelle hårstile frem. Ikke desto mindre er vores stressede livsstil, krævende arbejdspladser og forurenede miljø, blot et par af de faktorer, der kan findes imellem. Husk, at det mest attraktive hår, som du potentielt kan opnå, er din naturlige hårtype, som er lige under den beskadigede yderside, og venter på den bedste pleje og også ernæring, for at frigive sin sande kraft.

Hårtabsmedicin