Din guide til de bedste løsninger mod hårtab

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Hårtab er noget der rammer utroligt mange danskere hvert år. I mange år har det været noget man har måtte affinde sig med, men i dag findes der faktisk en række produkter på markedet der kan hjælpe mod hårtab. 

Derfor har vi skrevet denne udførlige guide for at hjælpe dig godt på vej med at bekæmpe dit hårtab, held og lykke!

[[textbox]]

Indledning

Kort fortalt betyder almindeligt hårtab at kroppen ikke erstatter de hårstrå som falder ud. Normalt vil kroppen selv regulere mængden af hår på kroppen, ofte tæt forbundet med den indre balance af hormoner og næringsstoffer.[[textbox]]

Hårtab

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Hvad er hårtab egentlig?

Men ved hårtab har kroppen mistet muligheden for ny hårvækst, nogle gange kun midlertidigt, andre gange permanent. Der kan være stor forskel på hvordan folk oplever hårtab. Nogle folk mister alt håret på hovedet i teenage alderen, mens andre gradvist taber håret som årene går. 

Ofte forbinder man hårtab med mænd, men der er mange kvinder som også oplever dette fænomen, nogle gange på grund af overgangsalderen, andre gange på grund af graviditet, visse sygdomme, eller hormoner i ubalance. Uanset årsagen er der en række ting man kan gøre mod hårtab.

Leder du et produkt der er klinisk bevist? Læs mere om dette:

Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Bio-Pilixin® Activation Serum | Kvinder
Klinisk testet og fri for lægemidler

Symptomer på hårtab

Ofte er man ikke i tvivl om man har begyndende hårtab. Det vil lade sig vise i form af løse hårstrå der falder ud når man børster håret, ligesom man ofte vil opleve at selve hårlinjen trækker sig længere tilbage.

Ofte vil man også først opleve at håret begynder at tynde ud i visse områder, altså at der er færre hårstrå end før, også selvom området måske stadigvæk delvist er dækket. 

Med tiden kan disse områder vokse i diameter, og man kan samtidig opleve at miste hårene i et hurtigere tempo end før. Det kan være meget skræmmende at børste sit hår, og lige pludselig sidde med flere hundrede løse hår. Derfor søger mange mænd og kvinder information der kan hjælpe mod hårtab.

Kort omkring de forskellige årsager til hårtab

Androgen alopeci 

Dette er den mest klassiske type hårtab for mænd, men også kvinder kan blive berørt af tilstanden. Ofte skyldes androgen alopeci arvelige gener, men kan også opstå af andre årsager, såsom sygdomme eller livsstil.

I daglig tale kalder man også dette symptom for pletskaldethed, og begrebet bruges til at definere hårtab forårsaget af genetiske faktorer. Typisk oplever man hårtabet begynder i tyverne eller trediverne, og at det tager til med tiden.

Alopecia areata

Dette er en anden tilstand hvor en person pludselig oplever at miste pletter af håret uden nogen åbenlys grund. Dette sker normalt i teenageårene og hos unge voksne. 

Omkring 90% af de personer der lider af denne tilstand genvinder deres tabte lokker i løbet af nogle få år. Desværre oplever den resterende procentdel total skaldethed fremadrettet.

Sygdom

Der er mange forskellige sygdomme, tilstande og lidelser der påvirker hårets vækst. Hvis du oplever et meget pludseligt hårtab, kan det skyldes en alvorlig sygdom, og du bør derfor kontakte din læge for at få afklaring. 

Sådan bekæmper du arveligt hårtab

For at bekæmpe arveligt hårtab handler det om at være så tidligt ude som muligt. Samtidig handler det også om at tage så godt hånd om sit hår som muligt. Jo før man begynder at pleje sin hovedbund, jo bedre.

Mange produkter virker nemlig ved at forebygge yderligere hårtab først og fremmest, og jo hurtigere man sætter en stopper for hårtabet, jo hurtigere kan man komme i gang med at fokusere på ny hårvækst. 

Samtidig kan en række faktorer fra din livsstil også påvirke hastigheden hvormed du oplever eventuelt hårtab. 

Hårtab medicin

3 Stærke produkter der virker mod hårtab

Vi har valgt at fokusere på produkter med den unikke Bio-Pilixin® formular, der kan hjælpe med at bremse hårtabet, såvel som stimulere ny hårvækst.

Produkterne er varemærke beskyttede, da de er udviklet i samarbejde med eksperter, og så har det været gennem kliniske undersøgelser hvor hele 97% af forsøgspersonerne oplevede mindre hårtab efter daglig brug. Selve hårenes tæthed blev også forbedret markant under disse forsøg, hvilket skyldes ingrediensen Capilia Longa®.

Det er muligt at anvende disse produkter hvis man oplever almindeligt hårtab, hvis man ønsker sundt hår, og den beviste effekt kan have en positiv indflydelse på dit hårtab.

1) Piller mod hårtab

Disse Hair Nutrient Tablets er designet til både at hjælpe mod hårtab, men også at give et mere fyldigt hår. Det anbefales at man indtager 2 tabletter om dagen hvilket styrker dit hår, på grund af de forskellige ingredienser, der udover Bio-Pilixin også indeholder æble ekstrakt, B2- og B3-vitaminer, C-vitamin og zink der er kendt for at være effektiv til behandling af hårtab.

2) Hårserum med aktive ingredienser

Vi har valgt dette hårserum på grund af de mange positive egenskaber det giver folk, både til mænd, men også hos kvinder. Produktet her er velegnet til at styrke normalt hår, såvel som til at stimulere nyt hår ved den forreste hårgrænse.

3) Shampoo og conditioner mod hårtab

Det kan for mange mennesker være stressende at skulle sætte mere tid af om dagen til hårplejen. Men det er faktisk muligt at behandle en række forskellige årsager til hårtab ved hjælp af disse samlede pakker, der indeholder alt hvad man har brug for.

De fleste af os kan sagtens finde et par ekstra minutter om dagen til at lade shampoo og conditioner virke helt ned i hårbunden, og det er noget der virkelig styrker de individuelle hårsække.

Er du også i tvivl om hvilken shampoo du skal bruge, for at reducere hårtab? Her har du en klinisk bevist shampoo til dette problem:

Hair Strength Shampoo | Kvinder
Hair Strength Shampoo | Kvinder
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

Omkring disse produkter

Fælles for alle ovennævnte produkter er at man har benyttet den sidste nye teknologi fra viden omkring stamceller, til at sikre at hver enkelt hårsæk bliver tilført næring, og korrekt plejet.

Og så er det muligt at købe dem via et abonnement, hvor man kan spare i forhold til engangskøb, og så tilbyder Scandinavian Biolabs også gratis levering på alle ordrer. Så hvad venter du på?

Hårtab kvinder

Sådan kan du reducere hårtab med alderen

Der er mange forskellige årsager til at folk oplever hårtabet stige med alderen. Som nævnt tidligere skyldes den mest hyppige årsag til hårtab dine gener. Dette er dog ikke den eneste grund til man taber håret, for det kan også skyldes eventuelle sygdomme, ubalance i hormonerne, eller mangel på næringsstoffer.

Ønsker du at mindske hårtab som du bliver ældre, er der en række ting du kan gøre for at give dig og din krop de bedste chancer. I takt med det mandlige kønshormon testosteron bliver produceret i mindre stil som alderen stiger, bliver kroppens naturlige hårvækst også mindsket. For kvinder kan det også skyldes overgangsalderen.

Dette kalder man som regel for traditionelt mandligt hårtab, og mange mænd mister håret ved at opleve høje tindinger, og i mange tilfælde også at selve hårlinjen trækker sig længere tilbage på hovedet.

Så hvordan kan man reducere mængden af hår man taber jo ældre man bliver? Først og fremmest skal man finde ud af hvilken af de ovenstående grunde det drejer sig om.

Hvis dit hårtab skyldes sygdomme, kan du opleve at hårvæksten er blevet reduceret, selv efter du er blevet rask igen. I disse tilfælde kan man med fordel anvende produkter såsom dem med Bio-Pilixin, siden man stimulerer ny hårvækst og samtidig aktiverer blodgennemstrømningen for at tilføre vitale næringsstoffer til hovedbunden.

Ved svære tilfælde bør man desuden fokusere på produkter med aktive ingredienser der har en bevist effekt på hårets vækstcyklus.

Vi anbefaler at vælge den største pakke som Scandinavian Biolabs tilbyder, den pakke der kaldes for Hair Growth & Nourish Routine, og som indeholder 4 forskellige løsninger mod hårtab. Pakken fås også til kvinder.

Pakken er delt op i 4 nemme trin, så du hurtigt kan anvende de korrekte produkter bedst muligt. En daglig rutine med disse produkter sker derfor på følgende måde:

1. Først vaskes håret med Hair Strength Shampoo. Dette er en nem måde at pleje dit hår på, og kræver ikke mere tid end du allerede bruger i forvejen. Ingredienserne i denne shampoo hjælper både med at reparere håret, men også til at styrke hårstråene.

2. Derefter skylles håret med Hair Recovery Conditioner, der aktivt går ind og hjælper med at forebygge spaltede ender, ligesom jævnlig brug af denne conditioner også giver en bedre elasticitet og større modstandsdygtighed.

3. Mens håret stadigvæk er en smule fugtigt kan du påføre et par dråber Bio-Pilixin® Activation Serum. Brugen af dette serum er klinisk bevist til at reaktivere latente hårcellers aktivitet, hvilket kan stimulere hårvæksten. Samtidig blever den anagene cyklus forlænget, og kroppen vil altså producere hårvækst i en længere periode end førhen. Dette kan derfor effektivt hjælpe med at reducere hårtab over tid.

4. Og sidst men ikke mindst, kan du sammen med din kost indtage 2 tabletter af de såkaldte Hair Nutrient Tablets for at øge mængden af vitamin og andre vigtige næringsstoffer. Tabletterne er fremstillet af naturlige og veganske råvarer, og formularen er både udviklet og produceret i Danmark. Dette er din garanti for at tabletterne er af høj kvalitet, såvel som fri for de mest normale fødevareallergener. Samtidig indeholder tabletterne ingen GMO'er eller kunstige smagsstoffer.

Hårtab mænd

Hårets vækstcyklus forklaret

Vores hår vokser i 3 forskellige faser, og en enkelt vækstcyklus kan vare fra 1-2 år, og helt op til 5-6 år. Det betyder altså at man skal bevæbne sig med tålmodighed når man snakker ny hårvækst, da kroppens naturlige cyklus, uanset om vi snakker til skaldede mænd eller sjældne tilfælde, har brug for tilstrækkeligt med tid.

Den anagene fase er den første periode hvor cellerne deler sig, og hvor man oplever markant hårvækst. Det er samtidig også den periode af hårets vækstcyklus der tager længst tid. I denne periode kan behandlingen være yderst effektiv, da man her målrettet går ind og påvirker hårsækkene, såvel som tilfører nødvendig næring.

Den catagene fase er den periode hvor hårets vækst svinder ind, og selvom de enkelte hårstrå stadigvæk vokser en lille smule på dette stadie, vil selve hårsækken begynde at skrumpe, og der kommer en separation mellem hårstrået og folliklen. Det man også kender som køllehår.

Den telogene fase er den sidste periode, og er kendetegnet ved at hårfolliklerne er i en såkaldt "dvale tilstand". I denne periode vokser håret ikke mere, og ved udgangen af denne fase vil håret falde ud, hvorefter kroppen begynder forfra med en ny runde af den anagene fase.

Bør du vælge medicinsk behandling når du oplever hårtab?

For mange mennesker er medicinsk behandling en ekstrem man gerne vil undgå. Derfor prøver de fleste som regel andre metoder og produkter, før de vælger at gå denne retning. Og med god grund. 

Der kan være slemme bivirkninger forbundet med disse behandlinger, det er ikke dækket af sygesikringen, så man skal selve betale for dyre behandlinger, og så er det stadigvæk ikke garanteret at resultatet dæmmer op for den vigende hårgrænse der har tendens til at vokse sig større som årene går.

De to mest almindelige produkter når det gælder medicinsk behandling, er produkterne Minoxidil og Finasterid.

Sådan får du sundt hår

Ved at følge de nedenstående tips og tricks, og indarbejde dem i din daglige hårpleje rutine, kan du give din hovedbund de bedste vilkår fremadrettet.

  1. Først og fremmest er det vigtigt at vide at fedtet eller olieret hår skal vaskes oftere end når håret har tendens til at være tørt, eller hvis håret er kemisk behandlet, såsom bleget eller lignende.

  2. Det betyder at du skal vaske håret hyppigere som ung end som voksen, da hovedbunden producerer færre olier som vi bliver ældre. Dog skal du ikke vente så lang tid med at vaske håret at du begynder at opdage flager eller andre tegn på urent hår. 

  3. Når du vasker håret med shampoo skal du fokusere på at gnide det ned i hovedbunden. Hvis du kun vasker selve hårstråene kan du risikere at håret bliver tyndere, og at glansen går væk, hvilket ser kedeligt ud. Ved at gnide shampooen ned i hovedbunden får du stadigvæk vasket alle hårstråene, men samtidig også givet næring til rødderne.

  4. Det er en god idé at benytte en conditioner efter du har vasket håret med shampoo. Alene denne ene ting kan gøre en verden til forskel for den måde håret tager sig ud på, og kan samtidig hjælpe beskadiget hår med at komme sig hurtigere.

  5. I modsætning til shampoo skal du dog fokusere på spidserne af håret når du påfører din conditioner. Du kan med fordel vælge både shampoo og conditioner der er designet til din hårtype.

  6. Inden du tørrer håret fuldstændigt kan du give din hovedbund og hårstrå et ekstra skud af næring i form af et hår serum eller hår olie. Disse produkter er specielt udviklet til at styrke håret. 

Muligheder for behandling af tyndt hår

Før vi går i dybden med mulighederne for behandling af hår der er tyndt, er det vigtigt at nævne det ikke er det samme som fint hår.

Fint hår er et begreb man bruger når de individuelle hårstrå er tynde og skrøbelige.

Hvis håret betegnes som tyndt, er det når du for eksempel mister håret i visse områder, såsom ved tindingerne, eller andre steder på kroppen.

Flere og flere folk oplever at håret begynder at tynde ud med alderen, noget som eksperter især mener skyldes stress og livsstil. Især folk der ofte farver deres hår, får lavet permanente krøller eller lignende behandlinger oplever at håret tynder ud, og i nogle tilfælde kan der være små pletter på hovedbunden hvor der slet ikke vokser hår.

Hårtab sport

Ofte stillede spørgsmål omkring at miste håret

Mange danskere søger hver dag på information omkring hårtab, og det at opnå en sund hårvækst er noget vi alle sammen går op i. Så her til sidst har vi valgt at besvare nogle af de oftest stillede spørgsmål vi ikke allerede har dækket i resten af teksten.  Hvis ikke du har kunnet finde svarene du ledte efter endnu, har du måske her mulighed for dette!

Hvad mangler man hvis man taber håret?

Hårtab kan skyldes mange forskellige ting. Men hvis det skyldes mangel på næringsstoffer, er der ofte tale om at kroppen har brug for mere Zinc, flere Vitaminer eller Aminosyrer. Nogle af disse næringsstoffer kan man indtage i form af en sund og varieret kost, men det kan ofte være uoverskueligt.

Derfor er der i dag en række produkter på markedet der indeholder alt hvad kroppen har brug for at naturlige byggesten, og på denne måde sikre at hårvæksten er optimal.

Hvad hjælper mod hårtab for kvinder?

Hvis dit hårtab skyldes p piller, mangel på a vitamin, c vitamin eller en usund livsstil, er der heldigvis flere ting du kan gøre. Kroppen har brug for en række nødvendige mineraler for at producere flere hår, og visse vitaminer hjælper netop på denne vækst af håret.

Afsluttende ord

Heldigvis findes der i dag mange forskellige produkter der kan hjælpe på pletskaldethed, stimulere ny hårvækst og tilføre næring til hårsækkene. Det er helt normalt at mænd der oplever skaldethed ønsker at bekæmpe dette problem, men hårtab kan også rammer kvinder, og derfor finder man i dag man produkter til begge køn.

Vi anbefaler at du gennemgår artiklen for at blive klar over de forskellige årsager, såvel som lærer kroppens vækstcyklus at kende. På denne måde kan du blive klædt bedst muligt på til at vælge de produkter, eller de behandlinger der har størst chance for success til netop din personlige udfordring. Held og lykke!

Vil du have en omfattende løsning til bedre hår, der er klinisk bevist? Læs mere om dise pakker, til både mænd og kvinder:

Hair Growth Routine | Kvinder
Hair Growth Routine | Kvinder
Formuleret til at bekæmpe tyndt hår og synlig hovedbund

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst