Din guide til piller mod hårtab

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Hårtab er desværre en realitet for størstedelen af verdens befolkning på et eller andet tidspunkt i deres liv. Op mod 3/4 af mænd vil opleve at få tyndere hår, eller endda tabet håret visse steder i løbet af deres liv, og selvom det ikke er lige så slemt for kvinder er der stadig en væsentlig portion, cirka 30-40%, som også oplever dette problem med tiden.

Der har formentlig været prøvet forskellige løsninger i flere tusinde år, men med vores moderne teknologi og utallige smarte læger og videnskabsfolk er der faktisk et par løsninger på markedet som er lovende og kan hjælpe mange mennesker. For tiden er især piller mod hårtab blevet populære, da det er en let måde at bekæmpe dette universelle problem, og da det ikke kræver meget tid at sluge en hurtig pille er det også en bekvem måde.

Men virker disse piller egentlig? Hvad skal man vide inden man bestiller en pakke, og er det overhovedet sikkert for kroppen? Alt dette får du svar på i vores artikel nedenfor, så fortsæt med at læse hvis du ønsker at opnå et fyldigere sæt hår!

Kan man bruge piller mod hårtab?

hårtåb piller manner

Der er kommet en lang række produkter på markedet i løbet af de seneste år der kombinerer de positive effekter fra særlige vitaminer, udvalgte mineraler og andre ingredienser og råvarer der er kendt for at hjælpe hårvæksten godt på vej.

Måden disse piller fungerer på er ved at tilføre nødvendige næringsstoffer til din krop, så du på en naturlig måde kan producere mere keratin der er byggestenen for hår og negle, såvel som vitaminer der hjælper med korrekt tilførsel af ilt til hovedbunden og individuelle hårsække, og mange andre lignende tilskud.

Kort sagt er disse hårpiller designet til at skabe balance i din krop så du får de bedst mulige chancer for at sikre at dit hår og din hovedbund er sund og ved godt helbred.

Samtidig er det værd at nævne at hårvækst ikke bliver prioriteret af vores krop på samme måde som andre processer i kroppen der er mere kritiske. Det vil sige at hvis man har underskud af visse vitaminer, er det meget sandsynligt at kroppen vil tildele hvad få vitaminer der er i overskud til vigtige dele af kroppen der hjælper med hjertebanken eller lignende, og at de reaktioner og processer der har med hårvækst at gøre, ikke bliver prioriteret.

Derfor er det altså vigtigt at man indtager rigeligt med vitaminer, mineraler og andre byggesten for at sikre at hårsækken, hovedbunden og de interne systemer alle får nok med næring. Samtidig bør man også prøve at lægge sin hverdag om, så man undgår dagligt stress. I nogle tilfælde kan det betyde at man bruger 5-10 minutter om dagen på at slappe godt af, mens man i andre tilfælde kan nedsætte stress ved at bruge mere tid sammen med familien, sine kæledyr eller sin yndlingsserie på Netflix.

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Hvad findes der i en pille mod hårtab?

Det er normalt at læger og eksperter anbefaler at man omlægger sin kost så der bliver taget højde for mangel på eventuelle vitaminer eller mineraler hvis det bliver opdaget. Og sund kost er da samtidig også en god idé for mange andre årsager. En god og varieret diæt bestående af kød, fisk, grøntsager, frugt og andre sunde ting kan dog være svært at nå i en travl hverdag, og derfor kan man med fordel hjælpe sin kost godt på vej med et tilskud.

Alt afhængigt af hvad man ønsker fra sine piller, om det er et tykkere hår, at stoppe hårtabet eller måske endda stimulere ny hårvækst skal man kigge nøjsomt på de ingredienser der er i hvert enkelt produkt man overvejer. Nogle produkter har kun én enkelt aktiv ingrediens, hvilket i de fleste tilfælde ikke er nok til at gøre en forskel.

De sidste par år er der dog kommet stort fokus på at skabe en simpel pille der indeholder alt hvad man har brug for. Det er selvfølgelig forskelligt fra producent til producent, hvilke ingredienser der præcist findes i piller mod hårtab.

Mange mennesker oplever nemlig positive effekter ved at kombinere et serum og piller mod hårtab. Brugen af disse to typer behandlinger kan fungere rigtig godt, da mineralerne og vitaminerne sikrer din krop bliver klædt rigtigt på i form af næringsstofferne, og serummet aktivt går ind i hovedbunden og stimulerer hårsækkene.

hårtåb produkt

I produktet vi her har nævnt finder du blandt andet Capilia longa, som er et naturligt stof der væsentligt kan reducere hårtab og samtidig øge tætheden på håret, samt Niacinamide som er en ingrediens der hjælper kroppen med at producere en større mængde keratin, såvel som mange andre ingredienser der hjælper med vækst af håret, styrkelse af hårstråene, og gendannelse af fugt og sunde forhold i hovedbunden.

Så hvad bør en pille mod hårtab indeholde?

Der er en lang række kendte vitaminer og mineraler som i større eller mindre grad spiller en rolle hvad angår hårvækst og hårtab. Ved at vælge en pille der har flere af disse ingredienser kan du give dig selv den bedste chance for at mærke et positivt resultat. Så studer listen nedenfor, og led efter et produkt der opfylder dine krav.

B-vitamin

Et af de absolut mest kendte vitaminer der har indflydelse på hårvækst, hårtab og andre relaterede tilstande er B-vitaminet. Der findes komplekse vitaminer med forskellige egenskaber som vi også nævner nedenfor, men som tommelfingerregel kan du komme langt hvis du vælger en pille mod hårtab der indeholder B-vitamin.

B7-vitamin

Denne vigtige ingrediens for kroppen er også kendt som Biotin, og hvis man har lave niveauer af dette vitamin i kroppen kan det faktisk føre til hårtab. En undersøgelse af mere end 500 kvinder fandt frem til at 38% af dem der led af hårtab også havde et underskud af Biotin i kroppen. Folk der ikke har nok af dette vitamin kan muligvis mærke en forbedret hårvækst hvis man opjusterer mængden af Biotin i kroppen.

B11-vitamin

Folinsyre er endnu et B-vitamin og er især kendt for at være indblandet i dannelsen af nye celler i kroppen. Derfor er det også vigtigt at sikre man har tilstrækkelige mængder af folsyre, da det ellers kan gå ud over hårvæksten. Samtidig hjælper B11 også med at sikre en bedre blodcirkulation til hovedbunden, der bidrager til en sundere hovedbund.

Aminosyrer

Der findes mange forskellige slags aminosyrer som kroppen naturligt producerer og anvender. Dog kan man hjælpe systemet godt på vej ved at bruge et serum, piller eller andre produkter der indeholder aminosyrer. Når det drejer sig om håret er keratin en vigtig del af billedet, og aminosyrer kan hjælpe med at styrke produktionen af keratin, og på sigt altså styrke selve håret såvel som give det en mere holdbar struktur.

Zink

zink

Zink er et grundstof med positive egenskaber hvad angår mange forskellige ting i menneskets krop. Fra et regulere mængden af talg, til at hjælpe folk der oplever en fedtet hovedbund.

Hvis ikke kroppen har nok zink kan man dog opleve hårtab, ligesom at man kan opleve at håret mister styrke, og lettere bliver beskadiget. Derfor er det vigtigt at sikre man har tilstrækkelige mængder zink. Man kan vælge vitaminer eller en speciel kost til dette formål.

Der findes mange forskellige vitaminer, mineraler og andre aktive ingredienser som kan hjælpe mod eller endda forårsage hårtab. Det er ikke altid nemt at finde ud af hvilke produkter man specifikt har brug for, så vi anbefaler altid at du kontakter din læge hvis du er i tvivl.

Nogle vitaminer kan gøre skade både i for små eller store mængder, mens andre godt kan blive indtaget uden den store bekymring. Studer derfor altid produkterne nøje og tjek hvilke ingredienser der findes i det produkt du overvejer.

Hvor lang tid skal man bruge pillerne?

Vi mennesker er forskellige, og heldigvis! Men det betyder også at vi hver især vil opleve lidt forskellige resultater når vi indtager piller mod hårtab. Mange folk oplever allerede positive ændringer i løbet af de første par uger, og i nogle tilfælde vil man kunne mærke et reduceret hårtab i løbet af 1-2 måneder, mens man kan forvente at se ny hårvækst i løbet af cirka 3 måneder.

Andre vil kræve længere tid før de ser lignende resultater, men det er vigtigt at huske man ikke kan garantere en effekt for alle der indtager piller eller andre typer for behandling mod hårtab.

Hvis man har heldet med sig og oplever positive resultater efter indtagelse af pillerne, kan man i nogle tilfælde kunne stoppe med brugen efter noget tid. Det er dog ikke sikkert at resultaterne vedvarer hvis man stopper med sit kosttilskud, da det kan være man ryger ned under de forskellige grænser for vitaminerne og mineralerne som kroppen har brug for.

hårtåb piller scandinavian biolabs

Konklusion

Piller kan være en nem og effektiv måde at sænke farten på sit hårtab, måske sætte tabet i bero, eller endda stimulere ny hårvækst. Samtidig er det overkommeligt hvad angår prisen, og det kræver heller ingen fysisk behandling, ligesom du i mange tilfælde heller ikke har brug for at skulle en tur til lægen for at få udskrevet en recept.

Derfor vælger mange danskere hvert år at prøve forskellige piller og vitaminer for at komme deres hårtab til livs. Så længe du er klar over potentielle risici og hvad man skal være opmærksom på, kan piller være en god løsning.

Læs mere: