Her er alt hvad du har brug for at vide om Minoxidil

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Hvis du vil reducere skaldethed og fremme hårudvikling, er Minoxidil et middel mod hårtab. Det anbefales til personer under 40 år. Minoxidil giver ikke permanent nyt hår og det holder op med at give resultater, hvis brugen af det også stoppes. Brug ikke mere en den anviste mængde, da det kan give bivirkninger som f.eks. tør hud.

[[textbox]]

Indledning

Medicinen kommer som væske og skal bruge to gange dagligt. Følg vejledningen på æsken eller din receptmærke meget omhyggeligt, samt bed din læge eller apotek om at beskrive enhver del, som du ikke forstår. Brug minoxidil nøjagtigt som anvist. Man skal ikke tage det mere en hvad der er anvist. Vask ikke dit hår i fire timer efter brug, men sørg for at lave en grundig håndvask lige efter.

[[textbox]]

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Minoxidil mænd

 

Midlertidige hårtab opstår generelt

Hvis der bruges mere end den anvist mængde, kan dette resultere i bivirkninger. Behandlingen skal tages i mindst 4 måneder op til potentielt 1 år, før man kan se resultater. Minoxidil virker og stimulere væksten af håret, så længe det tages. Hårtabet fortsætter når behandlingen stoppes.

Det hele følger med

Tre unikke applikatorer leveres: En sprøjtemålerapplikator til store hovedbundsplaceringer, en forlængersprayapplikator (bruges med doseringssprayapplikatoren) til små steder eller under håret og en gnidningsapplikator.

Sådan bruger du medicinen til forbigående hårtab

For at bruge extender-spray-applikatoren skal du først bruge den afmålte spray-applikator og derefter følge anvisningerne, for at fastgøre extender-spray-applikatoren. Pump den afmålte spray- eller forlængersprayapplikator seks gange for hver dosis.

På spraybeholderen skal du putte den store prop, eller kun den lille prop på proppen af forlængersprayen, når du ikke bruger den.

Minoxidil kvinder

 

Vær forsigtig med flasken

For at gøre brug af gnidningsapplikatoren, skal du holde flasken oprejst og også trykke den op, indtil den øverste prop på applikatoren er fyldt til den sorte linje. Drej derefter flasken på hovedet og skrub på hovedbunden. Placer det store låg på flasken, når det ikke længere er i brug. Hvis du bruger fingerspidserne til at påføre stoffet, skal du vaske dem helt efter det.

Brug kun minoxidil på de rigtige steder

Påfør minoxidil på helt tørt hår og kun i selve hovedbunden som ønskes behandlet. Brug det ikke på andre kropsdele, og hold det langt væk fra dine øjne og også følsom hud. Hvis det kommer i kontakt med nogle af disse områder, skal du skylle med vand og kontakte din læge, hvis det giver bivirkninger.

Påfør ikke minoxidil på en solskoldet eller irriteret hovedbund.

Behandlingen foretages - Grundig håndvask derefter

Vask ikke dit hår i fire timer efter brug af minoxidil, men vask dine hænder grundigt efter brug.

Alternative mediciner til den mandligt og kvindeligt hårtab

Hvis du ønsker andre klinisk beviste produkter mod hårtab og skaldethed, er disse vores helt klare anbefalinger:

Hair Growth Routine | Kvinder
Hair Growth Routine | Kvinder
Formuleret til at bekæmpe tyndt hår og synlig hovedbund

Hair Growth Routine | Mænd
Hair Growth Routine | Mænd
Udviklet til at bekæmpe fældning og begyndende hårtab

Hvilke særlige sikkerhedsforanstaltninger skal jeg overholde?

Før du bruger minoxidil, skal du informer din læge, hvis du har allergi eller tager anden medicin.

Fortæl din læge og apotek, hvilken receptpligtig og også ikke-receptpligtig medicin du tager, især guanethidin (Ismelin), forskellige andre lægemidler til forhøjet blodtryk og vitaminer.

 

Informer altid din læge om tidligere sundhedsforhold

Informer din læge, hvis du har eller faktisk nogensinde før har haft hjerte-, nyre-, lever- eller hovedbundssygdom. Fortæl også din læge, hvis du venter, planlægger at blive gravid eller ammer. Hvis du bliver gravid, mens du bruger minoxidil, skal du ringe til din læge.

Hvad skal jeg gøre hvis jeg glemmer en dosis?

Fortsæt med din anbefalede dosis, uden at anvende midlet oftere. Påfør ikke en dobbelt dosis for at udligne en glemt dosis.

Tyndt hår

Hvilke negative bivirkninger kan denne medicin forårsage?

Minoxidil kan skabe negative bivirkninger. Fortæl din læge, hvis nogle af disse symptomer er alvorlige eller ikke forsvinder:

 • Hovedbundsirritation, tør hud, afskalning, irritabilitet eller brændende følelse
 • Vægtøgning
 • Hævelse af ansigt, ankler, hænder eller mave
 • Vejrtrækningsproblemer (især når du ligger ned)
 • Hurtig hjerteslag
 • Smerter i overkroppen
 • Svimmelhed
  Hårtabsmedicin

   

  Hvad skal jeg vide om opbevaringsplads og bortskaffelse af denne medicin?

  Opbevar Minoxidil i beholderen, godt lukket og langt væk for børn. Opbevar den ved almindelig stuetemperatur og langt fra overskydende varme og fugt (opbevar den ikke på toilettet).

  Opbevar minoxidil sikkert væk

  Det er meget vigtigt at holde al medicin skjult såvel som langt væk fra børns rækkevidde, da mange beholdere (såsom tabletter, lotioner, plastre og inhalatorer) ikke er børnesikre så godt, at børn kan åbne dem nemt. For at sikre de små mod forgiftning, så lås konstant sikkerhedshætter og anbring også hurtigt medicinen på et sikkert område.

  Uønsket medicin bør håndteres på unikke måder for at sørge for, at dyr, unge såvel som andre individer ikke kan spise dem. Ikke desto mindre bør du ikke skylle dette lægemiddel ned i badeværelset. Tal med din læge eller kontakt din regionale affalds-/genbrugsafdeling, for at finde ud af om returprogrammer i dit område. Se FDA's websted for sikker bortskaffelse af lægemidler for yderligere oplysninger, hvis du ikke har adgang til et returprogram.

  Hårtab

   

  Hvilke andre oplysninger skal jeg forstå?

  Følg altid lægens anvisninger. Minoxidil er kun til hårbrug. Lad ikke minoxidil komme i kontakt med dine øjne, næse eller mund, og det må ikke sluges.

  Tillad ikke andre at bruge din medicin. Spørg din læge om enhver form for bekymring, som du har omkring genopfyldning af din recept.

  Det er vigtigt også at informere din læge om alle andre mediciner, mineraler eller kosttilskud som du også tager, ved siden af minoxidil.

  Varemærkenavne

  Rogaine®

  Theroxidil®