Aktive ingredienser

Hos Scandinavian Biolabs går vi op i gennemsigtighed. Nedenfor vises et overblik over de aktive ingredienser, der bruges i vores produkter. 100% naturlige og veganske: alle ingrediensers effekt er dokumenteret af farmaceuter. 

 

           
                                                              

Hair Growth Serum

Aqua destilleret vand.

 

Alkohol det høres ofte at man skal undgå produkter der indeholder alkohol, da det har en skadende effekt på håret, men ikke alt alkohol er dårligt. Alkohol i kosmetik er typisk delt mellem "short-chain alcohols" og "fatty alcohols". "Fatty alcohols" der bruges i dette serum stammer fra naturlige ressourcer der har 12 eller flere karbons pr molekyle. Dette betyder at denne form for alkohol typis er brugt som emulsionsstabiliserer. "Fatty alcohols" giver håret en blød og glat følelse. 

 

Niacinamide er en vandopløsning af B3 vitamin, der har mange fordele for alle hud- og hårtyper. Niacinamide er en antioxidant og anti-inflammatorisk ingrediens, der arbejder for en sund og frisk hovedhund, ved at bevare fugten i huden. Det kan også hjælpe med at regulere fedt i hovedbunden og give hud og hovedbund en afbalanceret følelse. Niacinamide spiller en afgørende rolle når det kommer til hårvækst på grund af det boost det giver blodcirkulationen. Derudover forbedrer det hårets tekstur, hvis det er ødelagt af varme eller kemikalier, ved at genopbygge keratin. 

 

Koffein er et middel der styrker hårets sundhed på mange forskellige måder, lige fra at begrænse skaderne på de enkelte hårstrå til at styrke håret med de nødvendige nærringsstoffer og vitaminer, der skaber grobund for øget hårvækst. Fordelen ved koffein er at det øger hårvæksten i hårsækken, hvilket sker ved at påvirke hormonet "DHT", der er skyld i hårtab. DHT kan forhindre vitaminer, proteiner og mineraler i at hjælpe håret med at gro. Dette bekæmper koffein ved at få cellerne til at producere mere "ATP", som booster hårvæksten.

 

Curcuma Longa Callus Conditioned Media er en tropisk og subtropisk plante der er karakteriseret ved dens krogede og orange rødder. Disse rødder fungerer som opbevarings- og resistensorgan. De vokser evigt og har en fantastisk evne til at regenerere. Den er designet til at skabe det optimal mikromiljø for at genaktivere hårets vækst, og opnår en epigenetisk nulstilling af hårsækkene og deres regenerering.

Panthenol er en stærk ingrediens der ofte bruges i hudprodukter, typisk under navnet provitamin B5. Panthenol binder sig i håret, hvilket betyder at det bliver ved med at arbejde i håret, selv efter det er vasket ud. Et provitamin adskiller sig fra et almindeligt vitamin ved, at det binder sig til andre molekyler. I modsætning til andre molekyler har panthenol en spejlvendt molekylærstruktur i forhold til identiske molekylestrænge. Den spejlvendte struktur betyder, at panthenol kan arbejde dobbelt og vil have forskellige funktioner, alt efter hvilket produkt det bliver tilsat i. 

Vanillyl Butyl Ether en aktiv ingrediens der bliver brugt som en varmegivende effekt, der giver en prikkende følelse der hvor produktet påføres. Vanillyl Butyl Ethers struktur er lig andre naturlige varmegivende komponenter men føles mindre krads end for eksempel capsaicin og capsicum.

 

Sodium PCA er en fugtgivende komponent der binder fugt i cellerne og primært består af vand. Den giver fugt til hud og hår. PCA stammer fra den naturlige aminosyre i menneskets hud. Den indeholder også antioxidanter der bekæmper aldringstegn. Sodium PCA er anset som hygroskopisk med evnen til at absorbere fugt fra luften med høj vandabsorberende evne. 

Sodium Lactate et natriumsalt bestående af mælkesyre. Dette stof er fermenteret sukker fra beder eller korn. Det findes i huden og er en kraftfuld fugtgiver der tiltrækker og bevarer fugt fra luften.

Arginine aminosyre som arginine er et vigtigt element når det kommer til hårets produktion af keratin og er enormt vigtig for sundt hår. Udover dets evne til at genopbygge keratin i håret er arginine en af de mest effektive aminosyre til at mindske hårtab. Arginine får derudover blodkarerne til at slappe af.

Grundet dens rolle i denne process bliver den ofte brugt i behandlinger af tilstande der drager fordel af vasodilation. L-aginine hjælper med at omdanne den ammoniak der er i kroppen til affaldsstoffer. Aminosyren hjælper med at udvikle hårsækkene når produktionen af proteiner stimuleres. 

Aspartic Acid er en aminosyre der er god for hud og hår. På baggrund af dets unikke struktur hjælper det håret med at genopbygge hydrofobicitet - evnen til at afvise vand.

Pentylene Glycol er en anerkendt plejende effekt, da det hjælper håret med at tiltrække og bevare fugt. 


Zinc PCA en naturlig syre der arbejder i kroppen, især med hud og hårtab. Zinc PCA er især effektiv når det kommer til forebyggelse eller begrænsning af kroppens produktion af DHT. DHT er kendt for at hæmme hårsækkene hos ældre mænd og kvinder og er derved skyld i begyndende hårtab eller tyndt hår.

 

Glycine en aminosyre kroppen bruger til at producere de proteiner der er nødvendige for vækst og bevarelse af væv og for at producere vigtige elementer som hormoner og enzymer.


Alanine en ikke-essentiel amino syre så som alanine kan opnås gennem kost alene. I hårpleje er alanine kendt for at give håret den rette fugtbalance. 


Serine bliver brugt på grund af dets beskyttende egenskaber, både overfor slid og varmeskader. Denne aminosyre er 100% naturlig og stammer fra sukker. 


Valine & Isoleucine to ud af tre "branched-chain" aminosyre (BCAAs). Den tredje er leucine. Disse tre aminosyre er kategoriseret som BCAAs på grund af deres unikke struktur og funktion.  De hjælper med at reparere væv, fremme normal vækst og regulere blodsukkeret. Valine har derudover egenskaben af at understøtte centralnervesystemet.  


Proline et middel der anvendes i hårpleje som en ud af fire aminosyrer der hjælper med at styrke håret. Det hjælper derudover også med at producere kollagen, der gør håret mere elastisk, stærkere og mindre tilbøjeligt til at knække.


Threonine en aminosyre der bruges i kosmetik og personlig pleje op baggrund af dets evne til at fremme vækst ved at fremme proteinbalancen. En af dets primære funktioner er evnen til at skabe glycine og serine, to andre aminosyrer der er nødvendige når det kommer til produktion af kollagen, elastin og muskelvæv. 

Histidine en aminosyre der øger trækstyrken. Histidine er også essentiel i dannelsen af flere metalbærende enzymer og forbindelser, såsom antioxidanten superoxid dismutase (SOD). 

Phenylalanine en essentiel aminosyre der fungerer som byggesten for proteiner. Selvom kroppen har brug for denne syre for at forblive sund og rask, er den ikke i stand til at reproducere sig selv.

Phytic Acid populær på baggrund af dens evne til at kontrollere fedtproduktionen og give fugt. Phytic Acid er særlig godt til at chelatere calcium, jern og kobber. Chelaterende calcium er især effektiv i kampen mod tørt hår, forårsaget af vand. 

Perfume eukalyptus essential oil. Eukalyptus er kendt som lusemiddel, stimulerer hårvækst og modvirker skæl.

Hair Strength Shampoo

Aqua destilleret vand.

 

Disodium Laureth Sulfosuccinate et rengørende middel der er skånsom mod huden. Den har en dybderensende effekt, er modstandsdygtig overfor hårdt vand, let skummende, let at skylle ud og bionedbrydeligt. Dette middel findes i 95% af alle shampoos og renser håret ved at binde sig til fedtet i håret og hovedbunden. Det efterlader håret rent og glansfuldt og det findes også i skumbad, ansigts- og håndrens. Disodium Laureth Sulfosuccinate er kort sagt et middel der giver en skummende effekt. 

 

Cocamidopropyl Betaine en komponent der findes i kokosolie og bruges som skumgivendemiddel i shampoos og andre produkter, såsom håndsæbe. Det bruges også i kosmetik som emulgerings- og fortykningsmiddel og fungerer som antistatiskmiddel i hårbalsam.

 

Sodium Chloride bedst kendt som salt. I kosmetik- og skønhedsprodukter bruges salt til at reducere fedt i hud og hår.

 

Sodium Lauroyl Glutamate en forbindelse afledt af glutaminsyre (en aminosyre), laurinsyre (en fedtsyre afledt af bæredygtige planteresurser), og sodium. Den er anvendt som et skånsomt rensende middel egnet til sensitiv hovedbund.  

Caffeine ses ofte i behandlinger der er designet til at stimulere hårvækst. Koffein stimulerer hårsækkene og reducerer hårtab.

Niacinamide er en vandopløsning af B3 vitamin der har mange fordele for alle hud- og hårtyper. Niacinamide er en antioxidant og anti-inflammatorisk ingrediens, der arbejder for en sund og frisk hovedhund, ved at bevare fugten i huden. Det kan også hjælpe med at regulere fedt i hovedbunden og give hud og hovedbund en afbalanceret følelse. Niacinamide spiller en afgørende rolle når det kommer til hårvækst på grund af det boost det giver blodcirkulationen. Derudover forbedre det hårets tekstur, hvis det er ødelagt af varme eller kemikalier, ved at genopbygge keratin. 

PEG-7 Glyceryl Cocoate et smørende middel, der får huden til at virke blød og glat. Dette middel hjælper også med at reducere overskydende olie og snavs.

Polyquaternium 47  et middel der modvirker den negative ladning af anioner og giver ekstra fugt til hud og hår.

PEG-90 Glyceryl Isostearate et aktivt smørende middel for hud og hår, der får hud og hår til at virke blødt og glat. Det reducere dehydrering i huden ved at danne en beskyttende barriere på hudens overflade. 

Sodium Benzoate natriumsaltet af benzoicsyre, der typisk ses i tranebær, svesker, blommer, kanel og æbler. Dette er et konserveringsmiddel i hudplejeprodukter.

Alcohol er en emulgator der forhindrer vand og olie i at adskille sig fra hinanden. En anden funktion er dets evne til at øge skumkapaciteten. Giver derudiver håret en glat følelse og hjælper med at bevare fugten i håret.

C12-14 Pareth- 12 en emulgator der forhindrer vand og olie i at adskille sig. 

Potassium Sorbate et hvidt salt der er opløseligt i vand. Det bruges primært i fødevarer som et konserveringsmiddel, men bruges også i hudplejeprodukter. 

Sodium PCA er en fugtgivende komponent der binder fugt i cellerne og primært består af vand, der giver fugt til hud og hår. PCA stammer fra den naturlige aminosyre i menneskets hud. Den indeholder også antioxidanter der bekæmper aldringstegn. Sodium PCA er anset som hygroskopisk med evnen til at absorbere fugt fra luften med høj vandabsorberende evne. 

Sodium Lactate et natriumsalt bestående af mælkesyre. Dette stof er fermenteret sukker fra beder eller korn. Det findes i huden og er en kraftfuld fugtgiver der tiltrækker og bevarer fugt fra luften.

Amaranthus Caudatus Seed Extract en olie med et højt indhold af squalane og som tilbyder optimal pleje til tør og irriteret hud. 

Citric Acid en syre der naturligt findes i citrusfrugter, specielt citroner og appelsiner. Det bruges til at bevare kosmetik- og hudplejeprodukter ved at chelaterere metaller. Citrussyre og dets salt bruges også i kosmetik for at justere syre/base balancen.

Arginine amino syre som arginine er et vigtigt element når det kommer til hårets produktion af keratin og er enormt vigtig for sundt hår. Udover dets evne til at genopbygge keratin i håret er arginine en af de mest effektive aminosyre til at mindske hårtab. Arginine får derudover blodkarerne til at slappe af.

Aspartic Acid en aminosyre i kosmetik og personlig pleje, hvis funktion primært er at pleje og fugte hud og hår. 


Curcuma Longa Callus Conditioned Media er en tropisk og subtropisk plante der er karakteriseret ved dens krogede og orange rødder. Disse rødder fungerer som opbevarings- og resistensorgan. De vokser evigt og har en fantastisk evne til at regenerere. Den er designet til at skabe det optimal mikromiljø for at genaktivere hårets vækst, og opnår en epigenetisk nulstilling af hårsækkene og deres regenerering.

Glycine en aminosyre kroppen bruger til at producere de proteiner der er nødvendige for vækst og bevarelse af væv og for at producere vigtige elementer som hormoner og enzymer.

Alanine en ikke-essentiel aminosyre så som alanine kan opnås gennem kost alene. I hårpleje er alanine kendt for at give håret den rette fugtbalance.

Serine bliver brugt på grund af dets beskyttende egenskaber, både overfor slid og varmeskader. Denne aminosyre er 100% naturlig og stammer fra sukker. 

Valine en central aminosyre der er hydrofobisk og typisk ses i konstruktionen af proteiner kroppen ikke selv kan producere, men er nødt til at optage gennem udefrakommende kilder. Dette er en stærkt fugtgivende komponent.

Pentylene Glycol er en anerkendt plejende effekt, da det hjælper håret med at tiltrække og bevare fugt. 

Laureth-2 en polyethylenglycol ether af laurylalkohol. Laureth ingredienser bruges i en bred vifte af bad-, øje-, ansigts, hår- og solcremesprodukter. De bruges også som blødgørende elementer i deodoranter og andre fugtgivende produkter. Laurenth-2 fungere som et overfladeaktivt middel - emulgerende og rensende. 

Isoleucine en central aminosyre der hjælpe med at give håret fugt og styrke, samtidig med at det reparerer overfladeskader. Den giver derudover også håret glans og giver håret et blødt og glat udtryk.

Proline et middel der anvendes i hårpleje som en ud af fire aminosyrer der hjælper med at styrke håret. Det hjælper derudover også med at producere kollagen, der gør håret mere elastisk, stærkere og mindre tilbøjeligt til at knække.


Threonine en aminosyre der bruges i kosmetik og personlig pleje op baggrund af dets evne til at fremme vækst ved at fremme proteinbalancen. En af dets primære funktioner er evnen til at skabe glycine og serine, to andre aminosyrer der er nødvendige når det kommer til produktion af kollagen, elastin og muskelvæv. 


Histidine en alfa-aminosyre der findes i kroppen. Den spiller en central rolle i tilblivelsen af vigtige proteiner. Den fungerer antistatisk i hvilken som helst formular ved at absorbere overskydende ladning. 

Phytic Acid populær på baggrund af dens evne til at kontrollere fedtproduktionen og give fugt. Phytic Acid er særlig godt til at chelatere calcium, jern og kobber. Chelaterende calcium er især effektiv i kampen mod tørt hår, forårsaget af vand. 

Phenylalanine en central aminosyre der fungerer som byggesten for proteiner. Selvom kroppen har brug for denne syre for at forblive sund og rask, er den ikke i stand til at reproducere sig selv.

Perfume eukalyptus essential oil. Eukalyptus er kendt som lusemiddel, stimulere hårvækst og modvirke skæl.

Hair Recovery Condtioner

Aqua destilleret vand.

Cetearyl Alcohol er et kemikalie der findes i kosmetik. Det er en hvid, vokslignende substans lavet af cetylalkohol og stearylalkohol, der begge er "fatty" alcohols. Det findes hos dyr og planter, ligesom kokosolie og palmeolie. Det bruges som teksturforstærker, skumstabilisator og som samlingspunkt for andre ingredienser. 

Centaurea Cyanus Flower Water en blomsterekstrakt fra planten centaurea cyanus. Oprindeligt fra Europa og producerer klare blå blomster, også kendt som kornblomstekstrakt. Det er anti-inflammatorisk og fungerer som et fugtgivende middel. Eftersom det er en dyr ingrediens ses det ikke brugt ofte. 

Crambe Abyssinica Seed Oil Phytosterol Esters er med sin fløjsagtige struktur både fugtgivende og beskyttende. Dette er et aktivt smøremiddel og emulgator hvilket er det naturlige alternativ til mineralske olier og silikone, der forstærker følelsen af blød hud, beskyttende lag og reducerer tør hud. Det har en glans- og styrkegivende effekt for håret.

Behenamidopropyl Dimethylamine et utroligt blødgørende middel afledt af ikke genmodificerede rapsfrø og rapsolie. Dette er en af de mildeste ingredienser, der ikke ophober sig og skaber irritation i hovedbunden.

Brassica Campestris/Aleurites Fordi Oil Copolymer  er bionedbrydelig polymer lavet af rapsolie og tungolier.  

Hydrogenated Ethylhexyl Olivate er afledt af olivenolie og indeholder nærende fytokemikalier der giver sund hud. Det blødgør hud og hår ved at tilføre en beskyttende hunde og reducere fedt. Bliver også brugt som en naturlig erstatning for silikone. 

Lactic Acid er en organisk komponent der tilhører gruppen "alfa hydroxy acids (AHA)." På trods af dets navn, kommer mælkesyre ikke udelukkende fra mælk, men kan også fremkomme gennem fermentering. Syren giver bedre betingelser for sundt hår, da det har en blødgørende og afslappende effekt.

Sodium Benzoate natriumsaltet af benzoicsyre, der typisk ses i tranebær, svesker, blommer, kanel og æbler. Dette er et konserveringsmiddel i hudplejeprodukter.

Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables er et slutprodukt af en kontrolleret hydrogenering af olie fra oliventræet, Olea Europea. Den uforsæbelige olie, er den del af olien, der ikke nedbrydes, når olien raffineres til brug i kosmetiske produkter. 

Hydrolyzed Quinoa en quinoaekstrakt, en plante der er i familie med beder, chard og spinat. Udtrykket "hydrolyzed" betyder ganske enkelt, at quinoaen er opløst i vand. Det er et naturligt protein for pleje og beskyttelse. Quinoa anses som et helt protein, bestående af sytten aminosyrer, inklusiv alle essentielle aminosyrer. 

Potassium Sorbate  er et kemisk tilsætningsstof, der bruges som konserveringsmiddel i fødevarer og personlig pleje. Det er en lugtfri og smagsløs salt, der er syntetisk fremstillet af sorbinsyre og kaliumhydroxid. Mens sorbinsyre forekommer naturligt i nogle bær, fremstilles næsten al verdens produktion af sorbinsyre, hvorfra kaliumsorbat stammer, syntetisk.


Sodium PCA er en fugtgivende komponent der binder fugt i cellerne og primært består af vand. Den giver fugt til hud og hår. PCA stammer fra den naturlige aminosyre i menneskets hud. Den indeholder også antioxidanter der bekæmper aldringstegn. Sodium PCA er anset som hygroskopisk med evnen til at absorbere fugt fra luften med høj vandabsorberende evne. 

Sodium Lactate et natriumsalt bestående af mælkesyre. Dette stof er fermenteret sukker fra beder eller korn. Det findes i huden og er en kraftfuld fugtgiver der tiltrækker og bevarer fugt fra luften.

Aloe Barbadensis Leaf Extract eller Aloe Vera, er en kaktuslignende plante og indeholder vitamin B, folsyre, vitamin C og karotin. Det kan anvendes som et antiseptisk middel og som fugtgiver. Det kan hjælpe med at berolige huden og fungerer som et anti-inflammatorisk middel. Aloe veras kemiske struktur tillader at trænge dybt ind i huden, hvilket garanterer at vitaminer og essentielle syrer absorberes. 

Amaranthus Caudatus Seed Extract stammer fra amaranth. På baggrund af at deres frø er meget små og indeholder lidt olie, bruges der mange i produktionen. Olien har et højt indhold af squalen og giver optimal pleje mod tør og irriteret hud. Det indeholder lipider der er ens med dem i huden og hjælper med at regenerere og styrke det naturlige lipide lag.


Arginine amino syre som arginine er et vigtigt element når det kommer til hårets produktion af keratin og er enormt vigtig for at opnå et sundt hår. Udover dets evne til at genopbygge keratin i håret er arginine en af de mest effektive aminosyre til at mindske hårtab. Arginine får derudover blodkarene til at slappe af.

Aspartic Acid en aminosyre i kosmetik og personlig pleje, hvis funktion primært er at pleje og fugte hud og hår. 

Curcuma Longa Callus Conditioned Media er en tropisk og subtropisk plante der er karakteriseret ved dens krogede og orange rødder. Disse rødder fungerer som opbevarings- og resistensorgan. De vokser evigt og har en fantastisk evne til at regenerere. Den er designet til at skabe det optimal mikromiljø for at genaktivere hårets vækst, og opnår en epigenetisk nulstilling af hårsækkene og deres regenerering.

Citric Acid en syre der naturligt findes i citrusfrugter, specielt citroner og appelsiner. Det bruges til at bevare kosmetik- og hudplejeprodukter ved at chelaterere metaller. Citrussyre og dets salt bruges også i kosmetik for at justere syre/base balancen.

Glycine en aminosyre kroppen bruger til at producere de proteiner der er nødvendige for vækst og bevarelse af væv og for at producere vigtige elementer som hormoner og enzymer.

Alanine en ikke-essentiel amino syre så som alanine kan opnås gennem kost alene. I hårpleje er alanine kendt for at give håret den rette fugtbalance. 

Serine bliver brugt på grund af dets beskyttende egenskaber, både overfor slid og varmeskader. Denne aminosyre er 100% naturlig og stammer fra sukker. 

Benzyl Alcohol er en aromatisk alkohol der bruges i en lang række forskellige kosmetikformularer som duftgivende, konserverings- og opløsningsmiddel. 

Valine en central aminosyre der er hydrofobisk og typisk ses i konstruktionen af proteiner kroppen ikke selv kan producere, men er nødt til at optage gennem udefrakommende kilder. Dette er en stærk fugtgivende komponent.

Pentylene Glycol er en anerkendt plejende effekt, da det hjælper håret med at tiltrække og bevare fugt. Derudover siges det, at det har en antibakteriel effekt, der kan få produkterne til at holde længere. 

Isoleucine en aminosyre der er ens med huden og fugtgivende. 

Proline et middel der anvendes i hårpleje som en ud af fire aminosyrer der hjælper med at styrke håret. Det hjælper derudover også med at producere kollagen, der gør håret mere elastisk, stærkere og mindre tilbøjeligt til at knække.

Threonine en aminosyre der bruges i kosmetik og personlig pleje op baggrund af dets evne til at fremme vækst ved at fremme proteinbalancen. En af dets primære funktioner er evnen til at skabe glycine og serine, to andre aminosyrer der er nødvendige når det kommer til produktion af kollagen, elastin og muskelvæv. 


Histidine en alfa-aminosyre der findes i kroppen. Den spiller en central rolle i tilblivelsen af vigtige proteiner. Den fungerer antistatisk i hvilken som helst formular ved at absorbere overskydende ladning. 


Phenylalanine en central aminosyre der fungerer som byggesten for proteiner. Selvom kroppen har brug for denne syre for at forblive sund og rask, er den ikke i stand til at reproducere sig selv.

 

Phytic Acid populær på baggrund af dens evne til at kontrollere fedtproduktionen og give fugt. Phytic Acid er særlig godt til at chelatere calcium, jern og kobber. Chelaterende calcium er især effektiv i kampen mod tørt hår, forårsaget af vand. 


Perfume eukalyptus essential oil. Eukalyptus er kendt som lusemiddel, stimulere hårvækst og behandle skæl.

 

Sources

National Library of Medicine: National Center for Biotechnology Information

Report by MEDIATOR A/S, a 3rd Party Arbiter