Paryk til tyndt hår

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Mange kvinder oplever på et eller andet tidspunkt i livet, at deres hår som ellers før var tykt og fyldigt begynder at blive tyndere. For langt de fleste kvinder starter det ved midterskilningen og arbejder sig stille og roligt sidelæns ud fra hovedbunden. I dag findes der en række forskellige måder hvormed man kan skjule eller behandle tyndt hår til kvinder, og især parykker er på det seneste blevet populære.

I dette blogindlæg vil vi gennemgå alt hvad du har brug for at vide, for at kunne beslutte om dig og dit hår er egnet til en paryk, eller om du måske bedre føler at andre løsninger vil kunne fungere for din personlige situation. Det er vigtigt at huske vi alle er forskellige, og hvad der virker for en, ikke nødvendigvis virker for andre.

Derfor gennemgår vi alle de vigtigste ting du bør vide i dette blogindlæg, så du kan få et solidt overblik og tage den rette beslutning. God fornøjelse!

Hvad er tyndt hår

Først og fremmest bør vi lige adskille mellem tyndt hår, og fint hår.

Fint hår er når de individuelle hårstrå er tynde, altså hver især har en lille omkreds. Folk med fint hår oplever ofte at have svært ved at vælge en frisure der giver indtryk af volumen og fylde, hvilket skyldes de tynde hårstrå.

Tyndt hår er derimod når antallet af hår på et givent område i hovedbunden er færre end gennemsnittet. Med andre ord har man altså færre hårsække end andre.

Det er muligt at have enhver kombination heraf, altså både tyndt og fint hår, tykt og fint, ligesom man kan have tyndt og fyldigt hår, eller tykt og fyldigt. Hvad du kan gøre afhænger af din personlige kombination, men ofte betyder det mere om man har tyndt hår end fyldigt hår.

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Hvordan kan man skjule tyndt hår?

Et af de mest almindelige råd til folk med tyndt hår er at holde det kort. Både for mænd og kvinder gælder det faktum at korte frisurer ikke er lige så afhængige af hårstråets struktur, og at det kommer mindre til syne.

Derfor kan man med fordel vælge at blive kortklippet som mand. Enten ved at blive klippet kort over det hele, eller få lavet en overgang med kort hår der hvor håret er tyndest, og så have længere hår der hvor håret er tykkere.

For kvinder gælder samme princip, dog er det sjældent at kvinder vælger at blive karseklippet. I stedet er det populært med pagehår, ligesom krøller og bølger i håret kan være med til at skabe mere volumen og få håret til at fremstå tykkere og sundere.

Kan man bruge paryk til tyndt hår?

Hvis ikke man er til extensions eller pagehår, kan parykker også være effektive til at hjælpe dig med at opnå den frisure eller det hår du altid har drømt om. Du kan anvende en paryk til tyndt hår, uanset om det er permanent eller blot midlertidigt, som ved hårtab efter graviditet for eksempel, og en god paryk kan give dig det sidste skud selvtillid du mangler, for at føle dig som den du virkelig er.

Hvilken type paryk passer bedst til tyndt hår?

Der findes utallige parykker at vælge mellem, så det kan føles uoverskueligt hvis du lige er begyndt at shoppe efter dem. Du bør dog i første omgang blot kende til de 4 vigtigste typer, nemlig full lace, silk top, lace front parykker, og sidst men ikke mindst de såkaldte clip-on extensions.

Full lace parykker

En full lace paryk er fuldstændigt bygget på lace, og er ofte af høj kvalitet. Selve parykken vejer ikke så meget, og det er muligt at sætte sit eget præg på selve stilen af frisuren. Disse parykker kan samtidig anvendes flere dage i træk i mange tilfælde.

Dog kan de være svære at sætte sig ind i, især hvis ikke man har gået med paryk før. Samtidig kræver det visse produkter for at fastgøre parykken, og det kan også kræve lidt makeup for at skjule skilningen.

Silk top parykker

En silk top paryk er derimod fremstillet på en base af silke, ofte farvet med en naturlig hudfarve. Disse parykker anbefales ofte til folk der ikke før har gået med paryk, og det er også en robust type så man godt kan begå lidt småfejl i starten, uden at skulle købe en helt ny paryk.

Disse parykker er dog ikke helt lige så smidige som alternativerne, selvom det bliver bedre med tiden som parykken langsomt former sig til brugeren.

Lace front parykker

En lace front paryk er velegnet til folk med tyndt hår, og ofte anset som en god kombination af egenskaberne og principperne fra de to ovennævnte typer parykker. Her slipper man for at skulle lime parykken fast, mens den stadigvæk giver god fleksibilitet, og samtidig er hurtig at tage af og på.

Clip-on extensions

Sidst men ikke mindst kan vi nævne disse clip-on extensions. De er lette at montere og fjerne igen, og de er designet til at blande sig med dit eget hår, og de skal også vaskes samtidig med du vasker dit naturlige hår. Med disse extensions kan du skjule bare pletter eller områder med ekstra tyndt hår, og altså opnå en mere jævn og smuk frisure.

Hvad kan man bruge i stedet for en paryk?

Hvis ikke du ønsker at gå med paryk for at bekæmpe dit hårtab, kan du også prøve andre metoder. Først og fremmest bør du få afklaret at dit hårtab ikke skyldes en underliggende sygdom, da dette kan føre til mange andre problemer på sigt. Såfremt du er rask og ved godt helbred kan du så undersøge eventuelle årsager til dit hårtab, da dette kan have en indflydelse på hvilke muligheder du har.

De fleste af os har hørt om de dyre løsninger som hårtransplantationer, eller receptpligtig medicin man skal tage resten af livet, men faktisk er der i dag et alternativ der både er overkommeligt, såvel som let tilgængeligt på det danske marked. Og fik vi nævnt at effekten er klinisk dokumenteret?

Scandinavian Biolabs har efter nøjsomme studier og undersøgelser udviklet en effektiv række produkter til at bekæmpe hårtab, styrke det eksisterende hår, samt stimulere ny hårvækst. Og i modsætning til alternativer, har du her mange muligheder for at vælge lige præcis det produkt der passer bedst til dit behov og din livsstil.

Skyldes dit hårtab eksempelvis overgangsalder eller graviditet, kan det i mange tilfælde anbefales at omlægge din kost til at indtage flere vitaminer og mineraler, eller ønsker du en mere omstændig løsning kan du vælge komplette pakker der indeholder alle de vigtige næringsstoffer således at kroppen selv kan stimulere ny hårvækst og sætte hårtabet i bero.

Seneste nyheder:

Reference