Hvad sker der, når du holder op med at bruge Rogaine?

Skrevet af Redaktionen
Senest opdateret

Hårtab er et almindeligt sundhedsproblem, som mænd og kvinder står over for, når de bliver ældre. Hårtab skyldes flere årsager - arvelighed, autoimmune lidelser, underernæring og hormonelle ubalancer. Mandligt skaldethedsmønster er en almindelig form for hårtab, der er karakteriseret ved unormale niveauer af androgener i blodet.

Disse hormoner forstyrrer den normale hårvækst og resulterer i overdreven hårtab. Rogaine eller minoxidil er et topisk lægemiddel, der bruges til at behandle hårtab og stimulere væksten af nyt hår. Så hvad sker der, når du stopper med at bruge Rogaine? Lad os finde ud af det!

Hvad er Rogaine?

Rogaine er varemærket for et kendt lægemiddel, minoxidil. Det blev oprindeligt formuleret til behandling af hypertension, men med rapporterede tilfælde af ledsagende hårvækst blev topisk minoxidil udviklet til behandling af hårtab. Dette over-the-counter medicin kan fås uden recept.

2% og 5% minoxidil skum og opløsning er bredt tilgængelige på apoteker for at imødekomme individuelle behov. Rogaine er effektivt for personer, der lider af androgenetisk alopeci eller skaldethedsmønster og er under 40 år.

Udover hovedbundshår er Rogaine også gavnligt for skæg og øjenbryn. Den amerikanske fødevare- og lægemiddeladministration godkender Rogaine til behandling af både mandlige og kvindelige skaldethedsmønster.

Hvordan virker Rogaine?

Hårfolliklerne indeholder et enzym kaldet sulfotransferase. Rogaine eller minoxidil omdannes til minoxidil sulfat af dette enzym, som er den biologisk aktive form af dette lægemiddel. Minoxidil sulfat forårsager vasodilatation og åbner kaliumkanaler.

Åbningen af kaliumkanaler er forbundet med øget celleproliferation. Forbedret blodgennemstrømning som følge af vasodilatation leverer tilstrækkelige næringsstoffer og ilt til hårfolliklerne, hvilket fremmer sund hårvækst.

Sådan påvirker Rogaine hårvækstcyklussen?

Menneskets hårvækstcyklus består af fire faser.

hårvækstcyklus

Anagenfasen

Denne fase afspejler væksten af ​​hårstrå fra hårfolliklerne. Næsten 90% af hovedbundshåret er i anagenfasen på et givet tidspunkt, hvilket normalt varer i tre til syv år.

Catagenfasen

Denne fase indikerer overgangen fra hårvækst til en hviletilstand. Håret stopper med at vokse, hårfolliklerne skrumper, og produktionen af ​​melanin ophører. Denne fase varer cirka to til tre uger.

Telogenfasen

Når håret hverken vokser eller falder ud, er de i en fase kendt som telogen eller hvilefasen. Denne fase varer to til tre måneder.

Exogenfasen

Dette er fasen, hvor håret falder ud, lettes yderligere ved at børste og vaske håret. Varigheden af ​​denne fase er to til fem måneder, og næsten 50 til 100 hårstrå falder ud hver dag ifølge den normale hårvækstcyklus. 

Rogaine øger hårvækst ved at forlænge anagenfasen, hvilket fremmer hårvækst til det maksimale potentiale. Desuden forkorter Rogaine telogenfasen, hvilket resulterer i mindre hårtab.  

Hvad er minoxidil shedding

Minoxidil shedding er betegnelsen for øget hårtab i begyndelsen af ​​Rogaine-behandling. Da Rogaine forkorter telogen- eller hviletilstanden i hårvækstcyklussen, bevæger håret sig hurtigt videre til exogenfasen, hvor de falder ud fra hårfolliklerne.

Dette hårtab kan udløse stress og angst hos mange individer; dog er dette en almindelig forekomst og varer cirka tre til fire måneder. Læger kan anbefale en lavere koncentration af minoxidil skum eller opløsning for at reducere hårtab i nogle tilfælde.

Hvor lang tid tager det for Rogaine at virke?

Rogaine eller minoxidil begynder at virke så snart det påføres hovedbunden. Dog forsinkes synlige resultater på grund af minoxidil shedding. Synlig hårvækst observeres efter cirka fire måneders brug, da hårtabet aftager. Hårvæksten når sit højdepunkt efter cirka et år med Rogaine-behandling for hårtab.

Hvem bør ikke bruge Rogaine?

 1. Mennesker under 18 år bør undlade at bruge Rogaine.
 2. Gravide og ammende kvinder bør ikke bruge Rogaine til hårtab på grund af manglende undersøgelser om lægemidlets sikkerhed og effektivitet i disse tilstande. 
 3. Rogaine er kontraindiceret hos personer med hjertelidelser, herunder hypertension.
 4. Mennesker med hudtilstande på hovedbunden, såsom irritation og solskoldning, bør undgå at bruge Rogaine. Afbrydelse af hudbarrieren i disse tilstande får Rogaine til at trænge dybere ind i hovedbunden og medfører alvorlige bivirkninger. 
 5. Individer bør stoppe med at drikke alkohol og ryge, før de bruger Rogaine på grund af risikoen for ugunstige lægemiddelinteraktioner. Alkohol får huden til at tørre ud og kan forårsage irritation i hovedbunden ved brug af Rogaine. 
 6. Man bør altid konsultere en læge, inden man bruger Rogaine, selvom det er et over-the-counter-lægemiddel. 
 7. Mennesker, der er allergiske over for topisk Rogaine, bør konsultere deres læge for oral dosis eller et alternativt lægemiddel. 

Hvad er bivirkningerne af Rogaine?

Følgende er de almindelige bivirkninger ved brug af Rogaine:

 1. Hårstruktur og farve kan ændre sig ved anvendelse af Rogaine. 
 2. Kløe, forbrænding eller udslæt, hvis en person er følsom over for Rogaine.
 3. Udvikling af acne, hvor Rogaine blev påført. 
 4. Øget hårtab eller minoxidil shedding i de indledende faser af behandlingen.
 5. Hævelse og øget hårvækst i ansigtet.
 6. Inflammation af hårfolliklerne kan også udvikle sig hos nogle individer.

Overdreven brug af Rogaine eller beskadiget beskyttende barriere på huden får Rogaine til at trænge ind i blodet og forårsage alvorlige bivirkninger:

 1. Abnormiteter i synet.
 2. Udbredt ødem, især involverende ansigt, fødder og hænder. Dette kan føre til hurtig vægtforøgelse.
 3. Prikken i ansigtet, fødderne og hænderne. 
 4. Overdreven brug af Rogaine fører til uregelmæssig hjerterytme og brystsmerter. 
 5. Patienten kan klage over neurologiske symptomer som svimmelhed og hovedpine.
 6. Da Rogaine udvider blodkarrene, fører højere mængder af dette lægemiddel i blodet til rødme. 

Man bør straks søge lægehjælp ved observation af disse symptomer under brug af Rogaine. 

Bivirkninger ved ophør med Rogaine 

Minoxidil er sikkert og kan bruges på lang sigt for at opretholde hårvækst. Spørgsmålet opstår - hvad sker der, når en person stopper med at bruge Rogaine?  

Efter ophør med Rogaine-behandling vender håret tilbage til den oprindelige tilstand, det var før Rogaine-behandlingen blev påbegyndt. Følgende er virkningerne af at stoppe med Rogaine:

Nedsat blodgennemstrømning

Rogaine er et vasodilatorlægemiddel, der øger blodgennemstrømningen til hårfolliklerne for at give næring til hårvækst. Øget blodvolumen indeholder flere essentielle næringsstoffer. Ophør med Rogaine vil undertrykke lægemidlets vasodilaterende effekter på blodkar, der forsyner hårfolliklerne.

Dette berøver hårfolliklerne tilstrækkelig ilt og næringsstoffer. Hårfolliklerne skrumper på grund af reduceret celleproliferation og fører til nedsat hårvækst. Derfor vil stop af behandlingen vende håret tilbage til sin tilstand før Rogaine. 

Hårtab

Rogaine udøver sine vækstfremmende virkninger ved at forlænge anagen- eller vækstfasen og forkorte telogen- eller hvilefasen i den menneskelige hårvækstcyklus. Dette kan føre til hårtab i begyndelsen af ​​behandlingen; dog overvinder hårvæksten i anagenfasen dette hårtab inden for tre til fire måneder.

Ophør med Rogaine-behandling vil vende dens virkninger på hårvækstcyklussen. Anagenfasen forkortes, og både eksisterende og nyt hår vokser betydeligt mindre. Ved at tilbringe mindre tid i anagenfasen fortsætter håret hurtigt til telogenfasen og falder til sidst ud. Uden Rogaine forlænges telogenfasen yderligere og forværrer hårtab. 

Ligesom det tager fire til seks måneder for Rogaine at vise synlig hårvækst, tager ophør med Rogaine også flere måneder at manifestere som hårtab. 

Sådan bekæmper du hårtab forårsaget af ophør med Rogaine?

Personer, der bruger Rogaine, har ofte den fælles misforståelse, at Rogaine er det eneste lægemiddel mod hårtab. Følgende er mulige alternativer for at øge blodgennemstrømningen og fremme hårvækst efter at have stoppet med Rogaine:

 1. Skalpmassage øger blodgennemstrømningen til hårfolliklerne og øger hårvæksten. Dette kan med fordel suppleres med et serum, der hjælper med hårvækst.
 2. Inversionsmetoden faciliterer blodgennemstrømningen til hovedbunden under påvirkning af tyngdekraften.
 3. Vitamin- og mineraltilskud er afgørende for at opretholde hårets sundhed og øge hårvæksten.
 4. Finasteride, tilgængelig under varemærket Propecia, er et FDA-godkendt alternativ til Rogaine til behandling af hårtab. Finasteride reducerer produktionen af ​​dihydrotestosteron (DHT) ved at hæmme enzymet, der katalyserer dens omdannelse, 5-alfa-reduktase. DHT forstyrer hårvækstcyklussen og får hårfolliklerne til at skrumpe. Dette fører til reduceret hårvækst og øget hårtab. Imidlertid påvirker finasteride libido og forårsager seksuel og erektiv dysfunktion. Bivirkningerne af topisk finasteride er betydeligt lavere end dem, der forårsages af oral finasteride.
 5. Naturlige DHT-blokkere inkluderer græskarfrøolie og reishi-svamp eller Ganoderma lucidum.

Konklusion

Hårtab er et almindeligt problem, som individer oplever med stigende alder. Rogaine er et over-the-counter-lægemiddel, der øger hårvækst og modvirker hårtab. Dette opnås ved at forbedre blodgennemstrømningen og ændre hårvækstcyklussen.

Mens langvarig brug af Rogaine er sikker og effektiv for næsten alle Rogaine-brugere, fører ophør med Rogaine til ugunstige bivirkninger. Alvorligt hårtab og reduceret hårvækst ses hos personer, der stopper med Rogaine-behandling. Der kan overvejes forskellige muligheder for at reducere hårtab. Finasteride er en 5-alfa-reduktase, der når toppen af denne liste.

Er der en mere bæredygtig alternativ til hårvækst?

Ja, det er vi glade for, at du spurgte!

Hvor længe har du ledt efter et hårvækstprodukt, der virker? I en evighed, ikke sandt? Nå, vi afslutter den søgning her.

Vores varemærkede Bio-Pilixin Formula® består af taktisk sammensatte naturlige ingredienser, der styrker hårfollikelceller og forbedrer hovedbundens naturlige balance.

Ikke kun vores formel har fungeret for hundredvis, men den er også naturlig, vegansk og helt fri for skadelige kemikalier.

Det bedste? Vi tilbyder en 150-dages (eller 6 måneders!) garanti for, at du vil se forbedringer. Hvis du ikke gør det, refunderer vi alt tilbage! Lav risiko, høj belønningssituation her.

Vil du finde ud af mere om, hvad vi laver, og hvorfor vores produkter er så fantastiske?

Hair Growth Routine | Mænd
Hair Growth Routine | Mænd
Udviklet til at bekæmpe fældning og begyndende hårtab
Hair Growth Routine | Kvinder
Hair Growth Routine | Kvinder
Formuleret til at bekæmpe tyndt hår og synlig hovedbund

Læs mere:

Referencer