Hvordan jeg vendte mit PCOS-relaterede hårtab

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Jeg var nedslået, da mit hår begyndte at blive tyndere som 35-årig. Jeg ønskede at vende min hårtab relateret til PCOS.

Først troede jeg, at jeg bare skulle spise bedre. Fylde op med frugt og grøntsager og tilbringe mindre tid i McD drive-in'en efter hårde dage på arbejdet.

Men selvfølgelig er hårtab ikke så simpelt. Snart knækkede jeg sammen, når jeg så mig i spejlet.

Mens andre kvinder på min alder stadig så unge og livlige ud, begyndte jeg tydeligvis at opleve kvindelig hårtabsmønster, også kendt som androgen alopeci, blot en af de mange ubehagelige virkninger af PCOS.

I det mindste mister mænd normalt deres hår, begyndende fra bagsiden, hvor de ikke hele tiden ser det, hver gang de passerer et spejl. Men mit kvindelige hårtab fulgte det klassiske mønster, med udtynding forrest og på toppen.

Da jeg søgte online, ringede ordene "permanent hårtab" i mine ører. Kunne det virkelig være, at mit hår aldrig ville vokse tilbage?

En tur til min læge gjorde ikke meget for at forbedre mit moralske. Han fortalte mig ærligt: "Dette er sandsynligvis permanent. Du kan style dit hår for at dække det, bruge hatte eller hvis det bliver virkelig slemt, bruge en paryk."

Tak, dok!

Men så fandt jeg ud af, hvad der virkede for mig.

Medicinske behandlinger for at vende PCOS-hårtab

naturlig tilbageskridning af PCOS hårtab

Jeg var ikke klar til at give op. Der måtte være en effektiv, dokumenteret måde at vende hårtab forårsaget af polycystisk ovariesyndrom.

Så jeg tilbragte hver tilgængelige time med at søge på nettet efter pålidelig information.

PCOS skyldes normalt aldring, men det kan også udløses af:

 • Androgene hormoner, der stimulerer mandlige karakteristika hos kvinder
 • Tyndt hår i familiehistorikken (min far var skaldet som en bowlingkugle)
 • Kraftigt blodtab under menstruation
 • Visse medicin, såsom østrogeniske orale prævention.

På dette tidspunkt skyldte jeg mit hårtab på min far, men selvfølgelig var årsagen sandsynligvis langt mere kompleks.

Ja, DER ER medicinske behandlinger, der i visse tilfælde kan vende PCOS og give kvinder en frisk hovedbund. 

Imidlertid er det eneste lægemiddel, der er godkendt af FDA til behandling af kvindelig hårtabsmønster, Minoxidil. Jeg er sikker på, at mange af jer kender det mere end godt.

Men det har sine begrænsninger. Minoxidil har kun vist sig at HJÆLPE hårvækst hos cirka 1 ud af 5 kvinder.

Endnu værre er det, at det nye hår vokser, og du bliver virkelig spændt. Men så falder det hår ud, efter at du holder op med at tage Minoxidil. Så er det faktisk ikke en permanent løsning alligevel.

I tilfælde af at Minoxidil ikke virker, og det gør det normalt ikke, er der flere måder at vende hårtab forårsaget af PCOS.

En metode er at tage medicin, der kan bekæmpe de overdrevne androgene hormoner, din krop producerer. Anti-androgener virker ved at reducere virkningen af overskydende mandlige hormoner i din krop, som forårsager hårtab hos kvinder med PCOS.

Når du forsøger at generere nyt hår, kan din læge anbefale anti-androgen og orale prævention. Nogle medicin, din læge kan ordinere, er:

 • Spironolacton
 • Cimetidin
 • P-piller
 • Ketoconazol

Jeg er sikker på, at nogen hopper op og ned og råber "JA! Den virkede for MIG!"

Men hvis jeg prøvede alle disse muligheder, er jeg sikker på, at disse medicin blot vil gøre mig til en ældre person, der tager piller og stadig mister mit hår.

Hårtransplantationer

hårtransplantationer til tyndt hår

Jeg forbinder altid hårtransplantationer med min mors chef, da jeg var barn. 

Efter sin hårtransplantation gik han rundt på kontoret i uger med hovedet, der lignede en nypløjet hvedemark. Men et smukt hår voksede til sidst frem.

Desværre koster en hårtransplantation lige så meget som en kompakt bil, og forsikringen dækker det ikke.

Jeg fandt nogle billigere transplantationsaftaler i Østeuropa og andre steder. Men hverken jetsetting internationalt eller at få et privat fly er inden for mit budget, og det er måske heller ikke inden for dit.

Naturlige hårforsøg

naturlig topisk behandling for PCOS hårtab

Det medicinske pres kalder disse hjemmemidler. Men naturlige løsninger til at forhindre hårtab har længe været brugt i historien.

Det ser ud til, at der siden tidernes morgen har været gamle samfund her og der rundt om i verden, der levede med sunde hoveder af hår langt ind i alderdommen. Deres hemmelighed syntes altid at være baseret på at spise nogle specielle bær eller vaske deres hår med en bestemt planteolie.

For at være fair over for det medicinske pres er de fleste beviser omkring disse magiske urter og planter primært anecdotal, så der skal foretages yderligere forskning.

Takket være moderne medicin har vi nu kosttilskud, der kan hjælpe med at fremme hårvækst og reducere hårtab. 

Til PCOS-relateret hårtab har zinktilskud vist sig gavnlige ifølge en undersøgelse fra 2016. De opdagede, at 50 mg elementært zink hver dag i 2 måneder forbedrede hårtab.

At tabe 5-10% af kropsvægten kan også markant reducere PCOS-symptomer, især hårtab. Men den mulighed er ikke realistisk for alle og heller ikke for mig. Med min personlige baggrund og beskæftigelse har "tynd" ikke været på min radar i år; årtier endda.

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

Scandinavian Biolabs' hårvækstrutine

tilbagevenden af PCOS hårtab før og efter

En dag ringede min søster helt forvirret. Hun var i oprør over sin ven, der havde vendt sin PCOS og boostet sin hårvækst med en speciel formel.

Nå, jeg havde ørerne helt fremme. Selv om jeg for at være sandfærdig tænkte, at dette sandsynligvis bare var endnu en mirakelkur, min søster havde set på Facebook eller Instagram.

Hun sagde:

[[quote]]"Har du prøvet dette hårserum fra Scandinavian Biolabs? Min ven sagde, at det virkede for hende, så det kan også virke for dig."[[quote]]

Du skulle lave TikTok-videoer om dette, jokede jeg. Hvad gør denne rutine effektiv?

Nå, jeg læste om det og fandt ud af, at de havde klinisk testet dette serum (af en tredjepart, så der ikke er nogen forfalskning af resultater!) med over 97% af brugerne, der rapporterede mindre hårtab.

Sådan en høj procentdel!

Jeg kunne også lide det faktum, at de ikke lovede en mirakelhoved af sundt hår overnatning. 150 på hinanden følgende dage var tilstrækkeligt troværdige for en naturligt udvundet og vegansk behandling til at hele, forny og skabe nyt hår.

Det var nok til at sige, at det lød lovende. Jeg gik straks til Scandinavian Biolabs' websted og læste om deres Bio-Pilixin® Activation Serum.

Men jeg bestilte stadig en af hver ting.

Hair Growth Routine | Kvinder
Hair Growth Routine | Kvinder
Formuleret til at bekæmpe tyndt hår og synlig hovedbund
tilbagevenden af PCOS hårtab

Hvordan min hårrutine ser ud nu

I den første uge, efter at jeg begyndte at bruge Scandinavian Biolabs' hårvaremærker, følte jeg en forskel, sandsynligvis mere end jeg kunne se i spejlet.

Det var efter den første måned, at jeg kunne se og mærke, at mit hår helt sikkert var bedre. Efter 5 måneder var der masser af ny hårvækst, langt mere end jeg havde forventet på mit hovedbund, og et kæmpe smil på mine læber.

Hvad opnåede jeg efter dette?

Nå, min søster skabte en ny karriere på TikTok, jeg lagde min indsats i at gøre mit PCOS hårtab reversibelt, fik et nyt ungdommeligt hoved hår, og jeg lever livet med mere tillid og glæde.

Og det vigtigste er, at jeg fik mit hår tilbage!

Hvis du også vil prøve min hårrutine derhjemme, er her mine personlige anbefalinger. Min hårpleje starter sådan her:

Jeg bruger Scandinavian Biolabs' Hair Strength Shampoo for Women for at fjerne overskydende talg, fugtiggøre min hovedbund, reparere mine beskadigede hårfollikler og styrke mit eksisterende hår.

Derefter balsamerer jeg med Hair Recovery Conditioner For Women. Jeg undersøgte, hvad det præcist gør, og fandt ud af, at det skaber en lipidbaseret beskyttende film, hvilket altid er nøglen til hurtig heling.

Det forhindrer splittede og beskadigede ender, forbedrer hårets ungdommelige elasticitet og giver dit hår tilbage sin elasticitet.

Men for mig er det virkelige guld deres Bio-Pilixin® Activation Serum (ja, det er varemærkeregistreret!)

Dette er bare min personlige erfaring, men udover at føle mig godt på min hovedbund bemærkede jeg, at det fremmer ny hårvækst og reducerer det langsigtede hårtab, der har skræmt mig i årevis.

Alt i alt ikke en dårlig handel!

Er det muligt at vende PCOS-skaldethed?

PCOS forårsager hårtab på grund af en stigning i mandlige hormoner, også kendt som androgener, i kroppen. Sådan mønster-skaldethed er almindelig hos kvinder, der lider af polycystisk ovariesyndrom.

Hårtab som følge af PCOS vil ikke genopstå af sig selv. Dette er grunden til, at PCOS ud over fysiske bivirkninger også medfører betydelig psykisk ubehag hos kvinder.

Men med behandling kan du muligvis fremme ny hårvækst. Derudover er der forskellige ting, du kan gøre for at skjule hårtab relateret til PCOS.

Hair Growth Routine | Kvinder
Hair Growth Routine | Kvinder
Formuleret til at bekæmpe tyndt hår og synlig hovedbund

Kan dermatologer vende hårtab relateret til PCOS?

Dermatologer betragter PRP-behandling som en af de bedste metoder til at korrigere hårtab relateret til PCOS af følgende årsager:

 • Det er helt sikkert og naturligt.
 • Det er en ikke-invasiv proces.
 • Det er en ikke-kemisk behandling.

Hvordan kan du vende eller skjule hårtab relateret til PCOS?

Der er mange ting, du kan gøre for at skjule hårtab relateret til PCOS:

 1. Tag FDA-godkendte lægemidler som Minoxidil og Finasteride.
 2. Tag hårnæringsstilskud sammen med en afbalanceret kost.
 3. Undgå stramme frisurer.
 4. Brug p-piller (antikonception).
 5. Hårtransplantation.
 6. Stamcellehårtransplantation.
 7. Lavdosis laserterapi.
 8. Pladerig plasma-terapi.

Læs mere:

  Referencer