De bedste veganske shampooer i 2024: Top 9 bevisede mærker du kan købe

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Oplev de bedste veganske shampoo-mærker i 2024, der både er effektive og dyrevenlige. I denne guide vil vi udforske de 9 bedste dokumenterede veganske shampooer at købe, med muligheder der er egnet til alle hårtyper og bekymringer.

Med så mange muligheder på markedet kan det være udfordrende at vælge den rigtige, der vil holde dit hår sundt, næret og dyrevenligt.

Sådan vælger du den rigtige veganske shampoo til dit hår?

At vælge den rigtige veganske shampoo til dit hår involverer forståelse af din hårtype, specifikke behov og personlige præferencer.

Her er nogle trin, der kan hjælpe dig med at finde den perfekte veganske shampoo:

1. Bestem din hårtype

At identificere din hårtype (glat, bølget, krøllet eller kruset) er afgørende for at vælge en shampoo, der passer til dit hårs unikke struktur. Overvej også dit hårs tekstur (fint, mellem eller groft) og porøsitet (lav, medium eller høj).

2. Identificer din hovedbunds tilstand

Læg mærke til din hovedbunds tilstand, om den er fedtet, tør eller afbalanceret. Vælg en shampoo, der imødekommer dine specifikke hovedbundsbehov for at opretholde en sund grundlag for dit hår.

3. Overvej dine hårbekymringer

Forstå dine hårspecifikke behov, såsom tørhed, kruset hår, brud eller farvebevarelse. Søg efter veganske shampooer, der målretter sig mod disse bekymringer med skræddersyede formuleringer og gavnlige ingredienser.

4. Gennemgå ingredienserne

Se efter veganske shampooer, der indeholder nærende, naturlige ingredienser som planteolier, planteekstrakter og æteriske olier. Undgå hårde kemikalier, sulfater, parabener, silikoner og syntetiske dufte, der kan skade dit hår og miljøet.

5. Vælg dyrevenlige og miljøvenlige mærker

Vælg veganske shampooer fra mærker, der prioriterer etiske og bæredygtige praksisser, såsom dyrefri testning og miljøvenlig emballage. Dette sikrer, at du støtter ansvarlige virksomheder, der er i overensstemmelse med dine værdier.

6. Læs produktanmeldelser og anbefalinger

Forskning i kunde anmeldelser og anbefalinger for at vurdere effektiviteten af forskellige veganske shampooer. Dette kan give indsigt i, hvor godt et produkt fungerer for personer med lignende hårtyper og bekymringer.

7. Test prøver eller rejsestørrelser

Hvis det er muligt, prøv prøver eller rejsestørrelser af veganske shampooer, før du forpligter dig til en fuld størrelse flaske. Dette giver dig mulighed for at teste produktets præstation og kompatibilitet med dit hår uden at lave en betydelig investering.

8. Vær tålmodig og fleksibel

At finde den perfekte veganske shampoo kan kræve nogle forsøg og fejl. Giv en ny shampoo et par uger for at se, hvordan dit hår reagerer, og vær åben for at prøve forskellige produkter, indtil du finder den, der fungerer bedst for dine behov.

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

9 bedste veganske shampooer til enhver hår mål

Nedenfor er en sammenfattet sammenligning af vores 9 bedste veganske shampooer:

Mærke/ Produkt Navn Vigtige Ingredienser Fordele Unikke Egenskaber Pris (GBP/EUR) Gennemsnitlig Kundevurdering
Scandinavian Biolabs Hair Strength Shampoo Biotin, koffein, zink og niacinamid Fremmer hårvækst, styrker hår, og reducerer hårtab Klinisk testet resultater, bruger naturlige ingredienser 169kr 4.5/5
John Masters Organics Lavender Rosemary Shampoo Lavendelolie, rosmarinblad ekstrakt, og cedertræsbark olie Beroliger hovedbunden, fremmer hårvækst, og tilføjer glans Økologiske ingredienser, dyrevenlig og vegansk, fri for sulfater og parabener 186kr 4.3/5
Pureology Hydrate Moisturizing Shampoo Jojobaolie, grøn te, og salvie Hydrerer og blødgør hår, beskytter farvebehandlet hår Sulfatfri, og farvesikker 149kr 4.5/5
Sun Bum Curls & Waves Shampoo Kokosolie, bananpuré, og quinoa protein Fremhæver krøller, reducerer krus, og gendanner glans Dyrevenlig, sulfatfri, og parabenfri 112kr 4.5/5
Christina Moss Natural Organic Shampoo Aloe vera, sheasmør, og kamilleekstrakt Nærer og hydrerer hår, forhindrer hovedbundsirritation Økologiske og naturlige ingredienser, fri for skrappe kemikalier og sulfater 425kr 4.3/5
Maui Moisture Vegan Aloe Vera Shampoo Aloe vera juice, kokosvand, og hibiscusvand Hydrerer og nærer hår, beroliger hovedbunden, og reducerer brud Ingen sulfater, parabener, eller silikoner, vegansk og dyrevenlig 82kr 4.6/5
VERB Purple Vegan Toning Shampoo Kokosolie og acai ekstrakt Neutraliserer messingfarver, lyser blond, gråt, og sølvhår Vegansk og dyrevenlig, sulfat og parabenfri 134kr 4.7/5
Moroccanoil Moisture Repair Shampoo Arganolie, avocadoolie, og keratin Reparerer og hydrerer beskadiget hår, forbedrer hårets elasticitet Sulfatfri, parabenfri, og farvesikker 179kr 4.4/5

Bemærk: Priser og anmeldelser er samlet fra flere kilder på tidspunktet for skrivning. Der kan være forskellige priser og anmeldelser ved læsningstidspunktet.

Er du træt af at bruge timer på at lede efter en vegansk shampoo, der matcher din hårtype? Søg ikke længere, for vi har dig dækket!

For at spare dig tid og besvær har vi håndplukket de bedste veganske shampooer, der giver fremragende resultater med hensyn til glans, styrke, hydrering, næring og meget mere.

Uanset om du har tørt, fedtet eller normalt hår, vil disse shampooer give dig det sunde, nærede hår, du har drømt om.

Her er de 9 bedste veganske shampooer, som du bør overveje at give dit hår den pleje, det fortjener: 

1. Bedst samlet set: Hair Strength Shampoo fra Scandinavian Biolabs

Hair Strength Shampoo fra Scandinavian Biolabs vegansk shampoo

Denne Hair Strength Vegan Shampoo fra Scandinavian Biolabs er specielt formuleret med effektive aktive ingredienser til at behandle hårlidelser og fremme et sundt og levende hårs udseende.

Shampooen indeholder effektive naturlige forbindelser, med nøgleingredienser som en aminosyrekompleks og vitamin B3, der er effektive til at forbedre hårtæthed, hårskaftets integritet og keratinniveauer.

Nogle veganske shampooer har færre spor af skadelige ingredienser, men vores produkt er fremstillet uden at skade dyr. Den indeholder hverken sulfater eller parabener, hvilket bevarer de beskyttende lag på dit hår og får det til at skinne. 

De klinisk testede resultater viser, at den bedst behandler overdreven sebumproduktion, stopper at håret bliver tyndere og fremmer et sundt miljø for naturlig hårvækst.

Giv denne fantastiske shampoo en chance, og lad hovederne vende sig, hvor end du går.

Fordele: 

 • Effektiv til at genoprette hovedbundens balance 
 • Fremmer stærkt hår
 • Reducerer overdreven sebumproduktion 
 • Dermatologisk testet

Ulemper: 

 • Begrænset lagerbeholdning

Hair Strength Shampoo | Kvinder
Hair Strength Shampoo | Kvinder
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden
Hair Strength Shampoo | Mænd
Hair Strength Shampoo | Mænd
Renser skånsomt og hjælper med at reducere overskydende olier og skabe balance i hovedbunden

2. Bedst til volumen: Planet Volume and Bounty Thickening Shampoo 

Planet Volume and Bounty Thickening Shampoo vegansk shampoo

Hvis du leder efter en vegansk shampoo, der passer perfekt til dit fine hår, er Planet Volume and Bounty Thickening Shampoo et godt valg.

Shampooen er sikker for veganere og indeholder kokosvand og olie for at skånsomt rense tyndt hår, holde det hydreret og hjælpe det med at blive stærkere. 

Denne bedste shampoo har en volumengivende effekt, der får hår til at vokse tykkere, giver det mere styrke og fylde. Den fugter også håret let for at holde det skinnende og give det spændstighed.

Du kan også bruge denne shampoo på farvebehandlet hår, fordi den er fri for silikoner og parabener, og det tilsatte kokosvand hjælper med at genoprette hårfarven og behandle splittede ender.

Denne veganske shampoo passer til alle hårtyper og er fri for farvestoffer, silikoner og andre skrappe kemikalier, der kunne påvirke din hårvækst.

Køb nu

Fordele: 

 • Skaber fylde i håret
 • Sulfatfri shampoo
 • Fremmer hårvolumen 

Ulemper: 

 • Efterlader rester på meget kraftigt hår 

3. Bedst til at kontrollere krus: Aveeno Plant Protein Blend Vegan Shampoo

Aveeno Plant Protein Blend Vegan Shampoo til farvet hår, mat hår

Hvis det bliver svært for dig at bevare dit hårs naturlige tekstur på grund af overdreven varmestyling eller hvis dit hår er blevet kruset efter en kemisk behandling, er det tid til at få fat i en vegansk shampoo, der er formuleret til at kontrollere krus.

Fraværet af animalske ingredienser gør vegansk shampoo til det rette valg for at behandle kruset hår.

Aveeno Plant Protein Blend Vegan Shampoo blev skabt for at håndtere problemer med kruset hår. Plante protein, vegansk keratin, chiafrø og havre er de vigtigste dele af shampooen. De nærer og styrker håret samtidig med at de temmer krus. 

Dette veganske keratin-infunderede shampoo med sunde ingredienser, der er inspireret af frisk landbrug, hjælper med at fremme dyb næring og efterlader håret blødt og medgørligt med sine fugtgivende egenskaber efter kun få vaske. 

Denne shampoo tilbyder alle fordelene, man kan lede efter i en vegansk formel. 

Fordele: 

 • Kontrollerer krus
 • Økologiske ingredienser
 • Fremmer sund hårvækst

Ulemper: 

 • Stærk duft

Køb nu

4. Bedst til blondt hår: VERB Purple Vegan Toning Shampoo

VERB Purple Vegan Toning Shampoo bedste veganske shampoo, nærende balsam

Det er altid sjovt at have blondt hår, indtil det kommer til at vedligeholde det. Pleje af blondt hår kræver meget arbejde og tålmodighed, da de er mere tilbøjelige til at blive tørre og sprøde, hvis de ikke håndteres ordentligt.

Når det kommer til at holde blondt hår sundt og vedligeholde dets udseende, spiller shampoo en stor rolle.

VERB Purple Vegan Toning Shampoo er specielt formuleret med acai-ekstrakt for at beskytte håret mod varmestyling, tilføje elasticitet og hjælpe med at forsegle vandet i håret for at holde det fugtigt.

Dets lette formel sikrer øjeblikkelig dækning og jævn toning og gør håret glat og silkeblødt uden at udtørre det eller fjerne din smukke blonde hårfarve. 

Fordele: 

 • Neutraliserer gule toner
 • Forbedrer blond hårfarve
 • Renser hovedbunden godt 

Ulemper: 

 • Ikke egnet til fedtet hår

Køb nu

5. Bedst til beskadiget hår: Maui Moisture Vegan Aloe Vera Shampoo

Maui Moisture Vegan Aloe Vera Shampoo vegan hair care

Hvis dit tidligere smukke hår nu er blevet kedeligt og kruset og er mere tilbøjeligt til brud end nogensinde før, er det på høje tid at skifte din shampoo.  

Maui Moisture Vegan Aloe Vera Shampoo håndterer disse hårproblemer med sin genoprettende tropiske fusion af Agave, Hibiscus Oil og Pineapple Extract.

Med aloe vera som sin vigtigste ingrediens tilbyder denne veganske shampoo langvarig fugtighed og beroliger kemisk beskadiget hår. 

Mærket hævder, at denne shampoo hjælper med at reparere kutiklen, genopliver hårglansen, forbedrer rodstyrken, tilbyder fugtgivende og plejende egenskaber og gør håret glat og silkeagtigt med en naturlig glans.

Fordele: 

 • Fremmer hårets styrke
 • Efterlader håret fugtet og skinnende
 • Tilbyder langvarig fugtighed til sundt, glat og skinnende hår

Ulemper: 

 • Lidt dyrt 

Køb nu

6. Bedst til fedtet hår: Chrisitina Moss Natural Organic Shampoo 

Chrisitina Moss Natural Organic Shampoo vegan haircare, thick hair

Mange af de shampooer, der er tilgængelige på markedet, får håret til at blive tørt og skørt inden for få vaske med deres hårde ingredienser.

Chrisitina Moss Natural Organic Clarifying Shampoo hævder derimod at være meget skånsom mod din hovedbund og at give dyb rensning og næring uden at fjerne essentielle olier fra dit hår. 

Shampooen er lavet af økologisk kokosolie, saflorolie, ricinusolie og rosmarinekstrakt.

Alle disse hovedbundsfordelagtige økologiske ingredienser i shampooen hæfter godt til en fedtet hovedbund og hjælper med at reducere overdreven olieproduktion for at give optimale fordele til dit hår og de bedste resultater. 

Fordele: 

 • Ingen skadelige kemikalier
 • Fremragende til følsom hovedbund
 • Egnet til alle hårtyper

Ulemper: 

 • Stærk lugt 

Køb nu

7. Bedst til krøllet hår: Sun Bum Curls & Waves Shampoo

Sun Bum Curls & Waves Shampoo without non vegan ingredients

Krøllede, lange hår ser super smukke ud, men er de sværeste at vedligeholde. Lidt eksponering for de forkerte hårprodukter, og de er klar til at miste deres spændstighed og glans og begynde at blive tørre. 

For piger med krøllet hår kommer Sun Bum Curls & Waves Shampoo til undsætning med sine fugtgivende egenskaber, så hver krølle føles sund.

Den lette shampoo er beriget med kokosolie og Monoi-kokosolie, som effektivt arbejder med at forsegle krus og flyvende hår, et hovedproblem med bølget hår. 

Ikke kun det, Sun Bum Shampoo er førsteprioritet for mange, fordi den fungerer som en varmebeskyttelse mod hårstylingværktøjer og beskytter dine smukke strenge mod solens ultraviolette stråling ved at ændre dens formål til et beskyttende skjold. 

Fordele: 

 • Fungerer som et beskyttende skjold mod UV
 • Behandler flyvende hår og krus
 • Tilbyder dyb fugt til krøllet og bølget hår

Ulemper:

 • Duften i Sun Bum Curls & Waves Shampoo kan forårsage irritation for dem med følsom hovedbund eller allergier.

Køb nu

8. Bedst til tørt og farvet hår: Pureology Hydrate Moisturizing Shampoo

Pureology Hydrate Moisturizing Shampoo vegan shampoo

Når det kommer til at få en hårsampe til farvet hår, kræver det stor research på ingrediensen, da hårfarven kan begynde at falme sammen med at forstyrre beskyttelseslaget af strengene og gøre dem tørre. 

Efter detaljeret forskning kom vi over Pureology Hydrate Moisturizing Shampoo, ideel til tørt, farvet hår.

Dette cremede fugtgivende shampoo indeholder Jojoba, som er kendt for sine fugtgivende egenskaber, samt Sage og Green Tea, som arbejder med at stimulere hårfollikler.

Dette nul-sulfat, antifade kompleks shampoo er ikke kun godt til farvet hår, men fungerer også godt ved at forsegle den eksisterende farve i dit naturlige hår og forbedre glansen.  

Dette nemt anvendelige shampoo er den bedste måde at bringe glans og fugt til farvet hår og få farven til at vare længere end forventet. 

Fordele: 

 • Antifade kompleks shampoo
 • Genopliver hårglans og vækst 
 • Fugter tørt, farvet hår med sin vigtigste ingrediens Jojoba

Ulemper: 

 • Føles kløende på følsom hovedbund 

Køb nu

9. Bedste glansfinish: John Masters Organics Lavender Rosemary Shampoo

John Masters Organics Lavender Rosemary Shampoo vegan shampoo

Vil du have fat i en vegansk, sulfatfri shampoo? Du kan overveje at vælge John Masters Organics Lavender Rosemary Shampoo, der er lavet af ren rosmarin og lavendelolie for at hjælpe med at fugte, dybderense hovedbunden og balancere olieproduktionen. 

Denne shampoo er blandet med proteiner, vitaminer og urteekstrakter for at nære hovedbunden. Ud over det tilføjer rosmarinolie glans til håret og giver det et high-end, glansfuldt udseende. 

Fordele: 

 • Hjælper med at balancere olieproduktionen
 • Beroliger og lindrer irritationer
 • Fugter, renser og balancerer olieproduktionen

Ulemper: 

 • Fungerer måske ikke for alle hårtyper, især tørt eller krøllet hår

Køb nu

Hvad skal du lede efter i en vegansk shampoo?

Valg af den rigtige veganske shampoo i henhold til dine hårbehov er en vanskelig opgave, men du kan være på rette spor ved at kontrollere følgende etiketter på en shampoo-flaske: 

Forstå dit hovedbundsbehov 

Valg af den rigtige veganske shampoo begynder med at forstå dit hovedbunds behov. I modsætning til almindelige hårsjampoer er veganske sjampoer specielt formuleret i henhold til hårtyper.

Fugtgivende shampoo er løsningen, hvis du har en tør hovedbund, spaltede spidser eller beskadiget hår på grund af krus og flyvende hår. 

På samme måde fungerer shampooer til tyndt hår eller dem, der siger "Reducer overdreven talgproduktion", godt til fedtet hår. 

Certificeringer

Brug af lavkvalitets hårprodukter er ansvarlig for flertallet af hårproblemer. Inden du vælger din veganske shampoo, er det bedre at tjekke, om en tredjepart har screenet den.

Dette vil give dig tillid til shampooen, da der ikke er blevet brugt materialer af lav kvalitet eller biprodukter i dens fremstilling. 

Certified Vegan og Vegan Trademark er blandt de globalt anerkendte certificeringer, du kan stole på. 

Undgå ingredienser baseret på dyr 

Nogle plantebaserede shampooer er ikke veganske. Sørg for at vælge shampooer, der har ordet "vegansk" eller se på ingredienserne for at undgå dyreprodukter.

Sørg for, at din veganske shampoo er fri for dyrefremstillede ingredienser og ikke indeholder nogen ingredienser af animalsk oprindelse. 

Hvad er de mest almindelige ingredienser i vegansk shampoo?

Er du træt af at bruge kemisk fyldte hårprodukter, der ikke kun er skadelige for dit hår, men også for miljøet? Det er tid til at skifte til veganske sjampoer!

Disse sjampoer er lavet med ingredienser, der stammer fra planter og nærer og fugter dine hårrødder. Men ikke alle veganske sjampoer er skabt ens.

Det er vigtigt at læse ingredienserne for at sikre, at de er ren organisk og fri for dyreprodukter, som den populære bivoks.

Så hvad er de ingredienser, der gør veganske sjampoer så nærende? Her er nogle af de øverste økologiske og plantebaserede materialer, der bruges i veganske sjampoer:

 • Arganolie: En naturlig balsam, der forbedrer hårelasticiteten og tilføjer glans.
 • Jojobaolie: Kendt for sine fugtgivende egenskaber og evne til at reducere hårbrydning.
 • Sort frøolie: Rig på antioxidanter og hjælper med hårvækst og tykkelse.
 • Buritiolie: En næringsrig olie, der hjælper med at reparere beskadiget hår og berolige hovedbunden.
 • Cupuaçu-smør: Dybt fugtgivende og nærende smør, der hjælper med at styrke håret.
 • Kaolin-ler: Absorberer overskydende olie, snavs og urenheder fra hovedbunden, hvilket efterlader den ren og forfrisket.
 • Murumuru-smør: Hjælper med at genoprette hårets elasticitet og blødhed
  Aloe vera: Beroliger hovedbunden, reducerer skæl og fremmer hårvækst.

Ved at bruge veganske sjampoer, der indeholder disse plantebaserede ingredienser, kan du opnå sundt, næret hår og samtidig forblive tro mod dine etiske værdier.

Er veganske produkter gode for dit hår?

Veganske sjampoer er lavet med økologiske ingredienser, der stammer fra planter. Disse ingredienser er meget gode til at nære og fugte hovedbunden.

Veganske sjampoer er kendt for deres evne til at rense dybt og hjælpe håret med at vokse naturligt. De fungerer meget godt som et skjold for at beskytte håret mod problemer som tørhed, skæl og hårtab. 

Derudover er veganske produkter ikke testet på dyr, og de er fri for skadelige kemikalier og sulfater, som normalt findes i konventionelle hårplejeprodukter.

At skifte til veganske hårplejeprodukter kan føre til sundere og mere levende hår, samtidig med at du støtter dyrevelfærd og bæredygtighed. 

Afsluttende tanker

Valg af den rigtige veganske shampoo er afgørende for at opnå sundt og smukt hår. Det er vigtigt at forstå dine hårbehov og vælge en shampoo, der passer til din hårtype.

Der er mange veganske shampooer på markedet, der er fremstillet med høj kvalitet og bæredygtige ingredienser. Sørg for at kigge efter certificeringer, der bekræfter, at produktet er vegansk og ikke testet på dyr.

Med den rigtige veganske shampoo kan du opnå smukt og sundt hår uden at gå på kompromis med dine værdier for dyrevelfærd og bæredygtighed.

Læs mere: