Mikroneedling mod hårtab: Bør du gøre det derhjemme?

Skrevet af Redaktionen
Senest opdateret

I denne omfattende vejledning vil vi dække alt, hvad du behøver at vide om mikronålning og hvordan det hjælper med behandlingen af forskellige hårtabstilstande. Beviserne præsenteret i denne artikel vil basere sig på kliniske studier af høj kvalitet og peer-reviewede papirer.

Resumé

Mikronålning for hårtab derhjemme kan være en meget kraftfuld procedure, der genskaber dit hår uden at skulle bruge tusindvis af dollars.

Vi håber, at denne omfattende vejledning har hjulpet dig med at forstå den potentielle rolle af mikronålning derhjemme og hvordan det hjælper med alopecia areata og androgenetisk alopeci. Optimalt set bør du tale med din primære læge eller hudlæge, inden du begiver dig ud på denne rejse.

Hvis du ønsker at øge effektiviteten af din mikronålning, hvorfor så ikke prøve vores garanterede hårvækstløsning?

Hvad er mikronålning?

Mikronålning er en type æstetisk procedure, der håndterer en række aldringseffekter. Du kan finde folk, der kalder denne procedure hudnålning, hvilket henviser til dens virkninger på kollagenproduktion.

Under denne procedure vil behandleren bruge en hudrulle med små nåle, hvilket forårsager mindre hudlæsioner. På trods af sin ry som en anti-aging behandling kan mikronålning være meget nyttig i behandlingen af hårtab. Faktisk er der nogle beviser, der understøtter dens effektivitet i håndtering af androgenetisk alopeci.

Du ser, processen med at skabe små sår i huden vil også regenerere dine hårfollikler. På sigt kan dette føre til ny hårvækst. I det mindste mener eksperter, at mikronålning for hårtab kan hjælpe, hvilket er et almindeligt problem hos personer med mønsterhårtab (også kendt som mønsterbaldethed).

Virker mikronålning for hårtab (og hårvækst)?

Kort sagt er mikronålning en teknik, der involverer brug af små nåle til at skabe mikroskader på hovedbunden, hvilket kan stimulere blodgennemstrømningen og fremme hårvækst. Studier har vist, at mikronålning, når den kombineres med andre behandlinger mod hårtab, kan være effektiv i behandlingen af hårtab og fremme hårvækst.

Mikronålning kan bruges enten som en alternativ behandling eller som adjuverende behandling for at forbedre effektiviteten af topiske lægemidler mod hårtab. Det vil hjælpe med at fortykke håret, forbedre hovedbundens sundhed og opretholde en fyldigere hårpragt. Der er beviser for, at det kan hjælpe mod en type hårtab kaldet alopecia areata.

Som vi allerede ved, bruges oral finasterid og topisk minoxidil ofte til at behandle AGA hos mænd. Dog kan disse have bivirkninger som f.eks. erektil dysfunktion eller kontakteksem. Derfor kan mikronålning, selvom den er mindre effektiv end minoxidil-behandling, komme på tale som en behandling for dem, der ikke responderer eller har udviklet bivirkninger til minoxidil.

Mikronålning virker, fordi det udløser kroppens naturlige produktion af kollagen og elastin under huden. Ved bevidst at inducere små huller på hovedbundsoverfladen, øger vi disse proteiner for at hele dem. Studier viser, at denne mekanisme også forklarer, hvorfor mikronålning kan hjælpe med aknebehandling.

Den anden potentielle mekanisme, der forklarer fordelene ved mikronålning, er evnen til at aktivere stamcelle-regeneration og fremme vækstfaktorer. Som følge heraf kan hårvækst i follikler ses igen.

Endelig gør mikronålning små huller under rulning, hvilket tillader lægemiddellevering til specifikke steder. Dette kunne være meget fordelagtigt for at optage forskellige behandlingsmuligheder mod hårtab, herunder:

 • Minoxidil
 • Topisk steroid
 • Blodpladerig plasma

Mere specifikt fandt forskning ud, at mikronålning især er potent for optagelse af kortikosteroider, som ofte bruges til at behandle hårtab.

Hvordan fungerer mikronålning?

kvinde med mikronålning for hårvækst

Under en mikronålningssession vil en sundhedsarbejder bruge en rulle med nåle. Nålene er generelt meget små (ca. 1 millimeter i længden). Desuden er de indeholdt i en håndholdt enhed kaldet en rulle.

Ifølge nogle kilder provokerer mikronålning frigivelsen af faktorer, der fremmer hårvækst. Stofferne, der frigives ved hudskader, er i stand til at inducere vækst og proliferation af hårceller. Andre tror, at den direkte skade på hårfolliklerne er ansvarlig for deres regenerering.

Bemærk, at du vil modtage en lokalbedøvelse påført din hovedbund cirka 30-45 minutter før proceduren. Selvom mikronålning sjældent er smertefuld, forhindrer denne bedøvelse eventuel smerte, du måtte føle.

Afhængigt af hvor stort overfladeområdet er, varierer varigheden af mikronålning drastisk. Som en generel tommelfingerregel varer proceduren i 10 minutter eller mindre. Når mikronålningen er afsluttet, kan behandleren påføre en topisk balsam eller injicere et lægemiddel (f.eks. minoxidil, kortikosteroider).

Kliniske studier, der støtter mikronålning for hårtab

I en nylig undersøgelse i Kina rapporterede forskere, at skader fremkalder hårgeneration. Den foreslåede teori er stimulationen af Wnt/β-catenin-vejen.

En anden undersøgelse fandt, at mikronålning øgede det samlede antal hår mere end minoxidil. Åbenbart producerer kombinationen af de to behandlingsmuligheder endnu mere effektive resultater.

I februar 2021 offentliggjorde et tidsskrift i Korea sine resultater om mikronålingens rolle i forbedringen af minoxidilabsorption. Analyse af patienttilfredshed viste, at minoxidil plus mikronåling viste de bedste resultater.

Forskere viste, at brug af Follicas mikroskadeanordning til behandling af kvindeligt mønsterhårtab producerede meget positive resultater.

Angående nålenes længde viste en undersøgelse fra Iran, at en dybde på 0,6 millimeter genererede mere effektive resultater end 1,2 mm. Disse resultater var overraskende for mange sundhedsudbydere, da det blev antaget, at jo dybere injektionerne er, desto bedre er resultaterne. Faktisk anbefalede læger, der arbejder med dermarulning, mikronåling på en dybde af 1-1,5 mm i en video fra 2020 på deres hjemmeside.

Alle disse undersøgelser har en konsensus om fordelene ved mikronåling derhjemme. Endnu mere kan tilføjelse af minoxidil til blandingen føre til imponerende resultater.

Bemærk, at minoxidils effektivitet på hårtab afhænger af den type lidelse, du har.

Hvorfor bør du overveje mikronåling til hårtab derhjemme?

Pris

Mikronålingssessioner er ret dyre, varierende fra $200 til $700 pr. session. Jo større overfladearealet er, jo dyrere vil disse sessioner være.

Desværre dækkes mikronåling ikke af sundhedsforsikring, da det betragtes som en kosmetisk procedure. En undtagelse er at gennemgå mikronåling af medicinske årsager. For eksempel, hvis du har en dokumenteret sag af AA, der negativt påvirker din livskvalitet, eller en invaliderende sag af acne, kan du overveje at lade forsikringen betale for proceduren.

Med det sagt er chancerne for at få din forsikringsselskab til at dække omkostningerne virkelig små. Derfor er det bedre at få mikronåling derhjemme, da du vil spare tusinder af dollars.

Bekvemmelighed

en kvinde der bruger dermaroller mikronåling på hår

I de seneste år har der været en igangværende diskussion om brugen af ​​mikronåling derhjemme. Denne DIY-procedure ved hjælp af dermarulning kan hjælpe med androgenetisk alopeci og fremme hårvækst. I årevis har forskere vidst, at mikroskader på hovedbunden inducerer follikulær neogenese ved at stimulere hudens naturlige helingsprocesser.

Mikronåling derhjemme hjælper med en lang række hudproblemer, herunder hårtab, hudforyngelse, rynker, acne, strækmærker og ar. Det kan også hjælpe med pigmenteringsproblemer, såsom melasma og forstørret porstørrelse.

Disse effekter er primært resultatet af kollagen- og elastinindskud efter at visse metaboliske veje er blevet stimuleret. Bemærk, at et team af japanske forskere fandt ud af, at hårtab kan være et resultat af udtømning af kollagen, hvilket er meget almindeligt med aldring.

I det ideelle tilfælde ville du kombinere mikronåling derhjemme med lægemiddeladministration (f.eks. kortikosteroider, minoxidil 5%). Dette er dog upraktisk, hvis du udfører proceduren alene.

Læger over hele verden bruger mikronåling, når de anvender hårvækstmedicin og serum (f.eks. minoxidil, blodpladerig plasma, exosomer). Derfor, for at få lignende resultater som professionelle klinikker, prøv at bede en familiemedlem eller en ven om hjælp.

Bivirkninger ved mikronålsbehandling

nærbillede af hovedbund, der bruger serum

Proceduren med mikronålsbehandling kan medføre nogle bivirkninger, herunder:

 • Smerter
 • Blå mærker
 • Rødme
 • Hævelse
 • Udsivning af væske

En anden sjælden bivirkning er ardannelse på sårene.

Efter nogle dage med proceduren kan området blive betændt og hævet.  American Academy of Dermatology (AAD) angiver, at de fleste af disse bivirkninger vil aftage inden for 5 dage efter proceduren.

Derfor er det vigtigt at tale med din hudlæge, hvis du har nogen af disse tilstande, inden du får mikronålsbehandling:

 • En medicinsk historie med acne eller eksem
 • Diabetes - det forsinker sårheling
 • Brug af blodfortyndende medicin eller andre lægemidler

Det er vigtigt at bemærke, at gravide kvinder ikke bør modtage mikronålsbehandling.

En almindelig plan, der forværrer bivirkningerne ved mikronålsbehandling, er øjeblikkelig brug af minoxidil efter proceduren. Dette vil forårsage kløe, brændende fornemmelse og irritation i hovedbunden. Sørg for at tale med din læge om, hvornår du skal anvende minoxidil efter mikronålsbehandling. Eller du har en anden mulighed, der er mere naturlig og sikker - vores Bio-Pilixin® Aktiveringsserum som er 100% vegansk, naturligt afledt OG garanteret til vækst (eller pengene tilbage!)

Nogle patienter rapporterer, at deres hovedbund er mere følsom over for solen efter mikronålsbehandling. Ideelt set skulle du bære en hat og anvende solcreme hver dag, især efter proceduren.

Måske den mest frygtede bivirkning ved mikronålsbehandling er den mulige infektion, der udvikler sig i sårene. Denne risiko er relativt lav på grund af sårenes lille størrelse.

Og hvis du spekulerer på, hvilket hjemme-mikronålsbehandlingsværktøj der er bedst for dig, så tjek vores artikel om bedste dermaroller for hårvækst i 2023.

Ofte stillede spørgsmål om mikronålsbehandling

At forsøge at udføre mikronålsbehandling for hårtab derhjemme vil utvivlsomt udløse mange spørgsmål. Dette afsnit vil dække de mest almindeligt stillede spørgsmål og deres respektive svar:

Hvad er den ideelle dybde af nåle for mikronålsbehandling derhjemme?

Som vi nævnte ovenfor, synes finere dybder at være mere effektive end dybere dybder. Derfor skal du vælge nåle på 0,25 mm eller 0,5 mm i dybde, hvis du bruger apparatet på dit ansigt. Tykkere hovedbundshud kan kræve mere dybde (dvs. omkring 1,5 mm) for at punktere epidermis.

Hvad er den bedste hjemme-mikronålsbehandlingsenhed?

Hvis du laver en hurtig online søgning, vil du finde hundreder af dermarollers og mikronålsbehandlingspenne til salg. 

Når det kommer til mikronålsbehandling af hovedbunden, foretrækker folk dog tilsyneladende dermarollers frem for penne. Vi ved stadig ikke, om det skyldes den overlegne effektivitet af den første eller dens relativt billigere pris.

Den vigtigste forskel mellem dermaroller og mikronålsbehandlingspen er deres måde at administrere på. Den første penetrerer hovedbundshuden i en vinkel, mens den sidste trænger ind i huden vertikalt. Denne egenskab og andre giver hvert apparat visse fordele og ulemper.

Hvilke sikkerhedsforanstaltninger skal du tage?

De vigtigste sikkerhedsforanstaltninger, du skal tage før udførelse af mikronålsbehandling, er at sterilisere nålene og rengøre injektionsområdet for at undgå infektioner i din hovedbund. Du bør også lade en professionel vurdere dit hårtab, inden du går i gang med mikronålsbehandling.

Er der nogen mulighed for at modtage professionel behandling i stedet for at gøre det derhjemme?

Jeg kan ikke give dig det endelige svar på, om du bør gå til en professionel eller ej. Men, hvis du ikke er sikker på, hvordan du gør det derhjemme, vil professionel behandling være det mest sikre valg for at opnå de ønskede resultater uden komplikationer.

Konklusion

Denne artikel har indgående behandlet de forskellige aspekter af mikronålsbehandling til hår. Vi har også dækket nogle ofte stillede spørgsmål og gået igennem nogle forholdsregler, du skal følge, hvis du beslutter dig for at udføre denne procedure derhjemme. Men uanset, om du vælger at gøre det derhjemme eller i en klinik, skal du altid konsultere en professionel for den bedste vejledning.

Læs mere: