Næringsstoffer til at støtte hårvækst: L-Methionin, L-Cystein, Æbleekstrakt og Padderok

Medicinsk gennemgåetaf Scandinavian Biolabs medicinske bestyrelse
SkrevetafLuat Duong
Senest opdateret

Sammen med vitaminer er der også rigelige næringsstoffer, der har potentiale til at forbedre hårkvaliteten og mindske hårtab. Baseret på en gennemgang af forskellige undersøgelser om dette emne, vil vi gerne introducere dig for fire kraftfulde næringsstoffer og fødevarer: L-Methionin, L-Cystein, æbleekstrakt og padderok.

Da der har været en stigning i kommunikationen omkring dem, vil denne blog guide dig gennem deres specifikationer, karakteristika og lovende effekter på hårets sundhed i mere detaljer.

Resumé

L-Methionin er en essentiel aminosyre, der er afgørende for proteinsyntese og spiller en nøglerolle i hårets sundhed ved at bidrage til keratinproduktion, forhindre gråning og beskytte håret mod skader.

L-Cystein, en ikke-essentiel aminosyre, styrker håret ved at danne disulfidbroer, hjælper med at bevare fugt og fremmer hårvækst. Det er særligt effektivt, når det kombineres med B-kompleksvitaminer.

Æbleekstrakt indeholder procyanidin B2, som regulerer hårvækst og har vist lovende resultater med at øge antallet af hår og terminalhår.

Padderok, en medicinsk plante, er blevet brugt til at styrke hår og stimulere vækst. Det kan være effektivt til at håndtere hårtab og hårtab, især når det kombineres med andre næringsstoffer.

Hvorfor kan du stole på Scandinavian Biolabs?
TrichoAI Hårtab-analyse
Vores gratis, anonyme og dermatologisk udviklede AI analyserer dit hårtab på 30 sekunder og foreslår personlige løsninger til at bekæmpe udtynding. Det har aldrig været nemmere at forstå dit hårs tilstand.
Ja, jeg vil afhjælpe hårtab

L-Methionin

Hvad er Methionine?

Methionin, en essentiel svovlholdig aminosyre, er en primær byggesten i proteinsyntese og har en vital rolle i mange funktioner i kroppen. Dog skabes den ikke naturligt af kroppen og skal derfor indtages gennem kosten.

Methionin findes i to former, D-Methionin og L-Methionin, der deler den samme kemiske sammensætning. Det er molekylernes konfigurationer, der adskiller dem fra hinanden.

Fordele ved L-Methionin

Især er L-Methionin uundværlig, fordi det aktivt bidrager til methyleringscyklussen, den biokemiske proces, der omdanner næringsstoffer til energi for optimal funktion af næsten alle vores biologiske systemer. Det er også en af forstadierne til kolin, adrenalin og andre biologisk aktive forbindelser.

Desuden fungerer L-Methionin som en svovlkilde i biosyntesen af cystein. Yderligere kan en mangel på L-Methionin forårsage forstyrrelser i proteinsyntesen, deceleration af organismens vækst og udvikling samt funktionelle forstyrrelser.

Den nøgleelement i L-Methionin er svovl, en dybtgående faktor for keratinproduktionen i hårskaftet. Derfor er det ikke overraskende, at L-Methionin kan hjælpe dit hår med at blive glat, glansfuldt og skinnende.

Derudover har forskning vist, at L-Methionin effektivt kan hæmme tyrosinase, en faktor der forårsager gråt hår.

Udover fordelene for dit hårs udseende indeholder denne aminosyre egenskaber, der kan beskytte dit hår mod frie radikaler, hvilket hjælper med at forbedre hårvækst og effektivt vedligeholde hårets struktur.

På grund af dens betydningsfulde rolle er det af stor vigtighed at opretholde tilstrækkelige niveauer af L-Methionin gennem daglig indtagelse. Denne aminosyre findes rigeligt i kød, fisk og mejeriprodukter.

L-Cystein

L-Cystein er en ikke-essentiel aminosyre, en som kroppen kan syntetisere via trans-sulfurationsvejen fra nedbrydning af L-Methionin og nedbrydning af endogene proteiner. Denne aminosyre er også en af byggestenene i proteinsynteseprocessen.

Mange studier og kliniske forsøg har vist fordelene ved L-cystein for menneskers sundhed.

Den har en antioxidantrolle, omfatter en mucolytisk funktion, bidrager til reguleringen af immunsystemets aktivitet, forbedrer beskyttelsen af det gastrointestinale system, reducerer risikoen for slagtilfælde og hjælper med at styrke håret.

Påvirkningen af L-Cystein på hårets sundhed

Påvirkningen af L-Cystein på hårets sundhed"

L-Cystein danner disulfidbroer, hvilket giver styrke og stivhed til keratin. Da keratin er et af de mest udbredte proteiner i huden og håret, forbedrer denne aminosyre gennem sin rolle i keratin de fibrøse egenskaber af håret, hvilket tillader håret at bevare fugt.

Som følge heraf hjælper brugen af blandinger forstærket med L-Cystein med at fremme reparation af strukturelle læsioner og bremse hårtab oplevet af patienter ramt af visse lidelser (f.eks. diffus alopeci).

Der er voksende beviser, der viser, at L-Cystein, kombineret med B-kompleks vitaminer, kan være en faktor, der fremmer hårvækst og en effektiv faktor i telogen effluvium-stadiet.

Siden starten af 1990'erne har undersøgelser om virkningen af kosttilskud indeholdende L-Cystein, medicinsk gær (en rig naturlig kilde til aminosyrer og B-vitaminer), thiamin (vitamin B1) og pantothensyre (vitamin B5) fået betydelig opmærksomhed.

Forskningsresultater viste forbedringer i trichogrammet, en semi-invasiv teknik til vurdering af hårtab, i hårets hævelse og trækstyrken af hårfibrene.

Desuden har en større undersøgelse vist, at kombinationen af L-Cystein og disse andre faktorer kan øge og normalisere anagenhastighederne inden for seks måneder.

 

Æbleekstrakt

Vi ved alle, at æbler er en utrolig frugt, der tilbyder flere fordele, herunder hjælp til immunsystemet, hjælp til at nedsætte risikoen for diabetes og så videre.

Men vidste du, at æbler også er en potent kilde til procyanidin B2?

Procyanidin B2 er en polyfenolforbindelse med en bred vifte af farmakologiske effekter. Udover at bidrage til celleproliferation, differentiering og regulering, regulerer den også hårvækst ved at hæmme protein kinase C, en vigtig signaltransduktionsvej i mange væv og celler.

Procyanidin B2-terapi viser potentiale som en sikker og lovende ingrediens til mandligt mønsterbaldethed. Andre undersøgelser har vist, at denne forbindelse kan have en hæmmende effekt på keratinocytter i både hud og hår. Takket være det kan det hjælpe med at fremme væksten af hårets epitelceller og stimulere anagen-induktion.

Forskningen af Kamimura i 2000 viste, at procyanidin B2 isoleret fra æbleekstrakt med en renhed på over 94% fungerer som en hårvækstfaktor i murinmodellen både in vitro og in vivo.

Forskningen undersøgte, hvordan 1% procyanidin B-2-tonic påvirkede hårvæksten hos 29 deltagere opdelt i 2 grupper. Den ene gruppe bestod af 19 deltagere behandlet med procyanidin B2, og den anden placebokontrolgruppe bestod af 10 andre. Undersøgelsen rapporterede en stigning i antallet af samlede hår og terminalhår i det angivne hovedbundsområde i den første gruppe sammenlignet med den sidste.

Padderok

Padderok er en flerårig bregne fra Equisetaceae-familien. Dens mest kendte fytokemiske forbindelser inkluderer flavonoider, phenolsyrer, alkaloider, fytosteroler, tanniner og triterpenoider.

Takket være dens diverse biologiske effekter, såsom antioxidant-, antibakteriel-, antifungal-, vasoafslappende-, neuro-, kardiobeskyttende- og antiproliferative egenskaber, er padderok identificeret som en medicinsk plante nævnt i den europæiske farmakopé.

Faktisk har traditionel medicin anvendt padderok til at styrke håret, stimulere vækst og producere midler mod hårtab uden at forårsage irritation eller toksicitet for dermale papillaceller.

For eksempel er en blanding af padderoksekstrakt og sennepsolie blevet anvendt som hårt tonic. Der er også en rapport om den overlegne reduktion af varigheden af telogen effluvium hos patienter, der blev behandlet med et urtelægemiddel indeholdende padderoksekstrakt sammenlignet med minoxidilopløsning efter syv ugers behandling.

Sidst men ikke mindst kan padderok i kombination med C-vitamin fra acerolakirsebær, Procyanidin B-2 (æbleekstraktpulver), L-cystin og L-methionin være gavnlig for behandling af hårtab og hårtab.

 

Afslutning

De fire nævnte stoffer ovenfor kan bidrage med gavnlige effekter for dit hår. Deres roller er opsummeret i følgende tabel:

 

Selvom nyere forskning har fundet, at disse næringsstoffer viser lovende bidrag til hårvækst og generel hårtilstand, er de stadig ikke så udbredte i hårtilskud som andre næringsstoffer som vitamin B eller zink. Derfor har vi kombineret dem med velkendte ingredienser for at skabe vores unikke Hair Nutrient Tablets.

Hårnærings-tabletter er formuleret med en blanding af æbleekstrakt kombineret med padderoksekstrakt og aminosyrer. Det er en koncentreret kilde til B-vitaminer og C-vitaminer. Formuleringen inkluderer zink, som bidrager til vedligeholdelse af normalt hår, og riboflavin, som bidrager til beskyttelse af celler mod oxidativt stress. De er formuleret som et supplement til en varieret kost. Prøv dem i dag og se selv!

Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Hair Growth & Nourish Routine | Mænd
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Hair Growth & Nourish Routine | Kvinder
Et komplet supportsystem til hårpleje og hårvækst

Hair Growth & Nutrient Bundle | Mænd
Hair Growth & Nutrient Bundle | Mænd
Et enkelt system med ekstra næringsstoffer

Hair Growth & Nutrient Bundle | Kvinder
Hair Growth & Nutrient Bundle | Kvinder
Et enkelt system med ekstra næringsstoffer

Hair Nutrient Tablets
Hair Nutrient Tablets
Indeholder zink til vedligeholdelse af normalt hår samt niacin og riboflavin til vedligeholdelse af normal hud

Ansvarsfraskrivelse:

De oplysninger, vi giver, er ikke beregnet til at mildne, forebygge, behandle, helbrede eller diagnosticere nogen sygdom eller tilstand. Hvis du har bekymringer om din sundhed, skal du konsultere din læge.

Referencer:

  1. Ablon, G., & Dayan, S. (2015). A Randomized, Double-blind, Placebo-controlled, Multi-center, Extension Trial Evaluating the Efficacy of a New Oral Supplement in Women with Self-perceived Thinning Hair. The Journal of clinical and aesthetic dermatology, 8(12), 15–21.
  2. Borowczyk, Suliburska, J., & Jakubowski, H. (2018). Demethylation of methionine and keratin damage in human hair. Amino Acids, 50(5), 537–546. https://doi.org/10.1007/s00726-018-2545-3
  3. Chaiyana, Punyoyai, C., Somwongin, S., Leelapornpisid, P., Ingkaninan, K., Waranuch, N., Srivilai, J., Thitipramote, N., Wisuitiprot, W., Schuster, R., Viernstein, H., & Mueller, M. (2017). Inhibition of 5α-reductase, IL-6 secretion, and oxidation process of equisetum debile roxb. Ex voucher extract as a functional food and nutraceuticals ingredients. Nutrients, 9(10), 1105–. https://doi.org/10.3390/nu9101105
  4. Glynis Ablon, "A 3-Month, Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study Evaluating the Ability of an Extra-Strength Marine Protein Supplement to Promote Hair Growth and Decrease Shedding in Women with Self-Perceived Thinning Hair", Dermatology Research and Practice, vol. 2015, ArticleID 841570, 8 pages, 2015. https://doi.org/10.1155/2015/841570
  5. Kamimura, Takahashi, T., & Watanabe, Y. (2000). Investigation of topical application of procyanidin B-2 from apple to identify its potential use as a hair growing agent. Phytomedicine (Stuttgart), 7(6), 529–536. https://doi.org/10.1016/S0944-7113(00)80040-9
  6. Nutraceuticals and Natural Product Derivatives: Disease Prevention and Drug Discovery, edited by Mohammad Fahad Ullah, and Aamir Ahmad, John Wiley & Sons, Incorporated, 2019. ProQuest Ebook Central, http://ebookcentral.proquest.com/lib/tampere/detail.action?docID=5613477.
  7. Pallag, A., Filip, G. A., Olteanu, D., Clichici, S., Baldea, I., Jurca, T., Micle, O., Vicaş, L., Marian, E., Soriţău, O., Cenariu, M., & Mureşan, M. (2018). Equisetum arvense L. Extract Induces Antibacterial Activity and Modulates Oxidative Stress, Inflammation, and Apoptosis in Endothelial Vascular Cells Exposed to Hyperosmotic Stress. Oxidative medicine and cellular longevity, 2018, 3060525. https://doi.org/10.1155/2018/3060525
  8. Schallreuter, Salem, M. M. A. E. L., Hasse, S., & Rokos, H. (2011). The redox - biochemistry of human hair pigmentation. Pigment Cell and Melanoma Research, 24(1), 51–62. https://doi.org/10.1111/j.1755-148X.2010.00794.x
  9. Yin, Ren, W., Yang, G., Duan, J., Huang, X., Fang, R., Li, C., Li, T., Yin, Y., Hou, Y., Kim, S. W., & Wu, G. (2016). l-Cysteine metabolism and its nutritional implications. Molecular Nutrition & Food Research, 60(1), 134–146. https://doi.org/10.1002/mnfr.201500031
  10. Yokota, & Ikeda, M. (2017). Amino Acid Fermentation (1st ed. 2017.). Springer Japan. https://doi.org/10.1007/978-4-431-56520-8