Bæredygtighed

Scandinavian Biolabs er endnu ikke en fuldt ud bæredygtig virksomhed. Vi erkender, at mange af de underliggende spørgsmål er defineret af større variabler inden for kosmetikindustrien. Vi er klar over, at vi ikke er perfekte, men hver dag stræber vi efter at fremstille produkter, der ikke kun er sundhedsbevidste, men også miljøbevidste. På denne side kan du lære mere om, hvad vi allerede gør - og endnu vigtigere, hvad vi arbejder hen imod. Vi ønsker at være gennemsigtige omkring vores nuværende praksis og holde dig opdateret om, hvad vi vil gøre bedre. Vi fokuserer primært på at implementere mere bæredygtig praksis på fire nøgleområder; ingredienser, produktion, forsendelse og plastforbrug.

Ingredienser

Alle vores ingredienser er af naturlig oprindelse og udnytter det, som naturen har at byde på. Det betyder også, at vi afstår fra at bruge potentielt skadelige ingredienser - både på grund af deres potentielle indvirkning på miljøet og dit helbred.

 Med alle Scandinavian Biolabs' produkter er funktionalitet i højsædet. Det betyder, at vi har kigget ud over Danmark for at få de allerbedste ingredienser fra eksperter i hele verden. Selv om vi er opmærksomme på CO2-fodaftrykket fra vores nuværende indkøbsmetoder, stræber vi efter at minimere vores påvirkning uden at gå på kompromis med formlens funktionalitet.

Produkter og produktion

Vores kerneprodukter produceres og fremstilles lokalt uden for vores kontorer i København, Danmark. Dette giver os mulighed for nemt at kontrollere kvaliteten af alle vores produktioner, men minimerer også vores transport fodaftryk, samtidig med at vi etablerer rimelige sociale vilkår for alle medarbejdere.

Forsendelse

Vi forsøger altid at være så tilgængelige som muligt - globalt set. Det betyder også, at vi er bevidste om vores fragt fodaftryk. I øjeblikket sender vi alle vores produkter direkte fra Danmark. Mens det betyder korte afstande fra produktion til vores pakkelager, kan det desværre betyde længere afstande for vores kunder rundt om i verden. Vi arbejder løbende på initiativer, der kan forkorte afstandene til alle vores kunder.

Forsendelse handler ikke kun om transport, men også om hvordan produkterne bliver sikret undervejs. Vi er begyndt at indarbejde FSC-certificeret papir til alle vores forsendelsespakker sammen med vores produktkasser. Indtil nu bruger vi FSC-certificeret pap til ca. 70 % af vores forsendelser på grund af de globale forstyrrelser i værdikæden, der påvirker leveringstiderne. I mellemtiden arbejder vi hårdt på løbende at skaffe miljøbevidste materialer og minimere spildplads i forsendelsescontainere.

Shipping is not only about transportation, but also how the products are being secured during travel. We have begun to incorporate FSC-certified paper for all our shipping packages along with our products boxes. To date, we are using FSC-certified cardboard for approximately 70% of our shipments, due to the global value-chain disruptions impacting delivery times. In the meantime, we are working hard to continuously source environmentally conscious materials and minimize wasted space in shipping containers.

Plastik

Plastforbruget er en af de største udfordringer, som kosmetikindustrien står over for. Selv om materialet er steriliseret, holdbart og særligt godt til personlige plejeprodukter, er vi også opmærksomme på den negative indvirkning, som plastforbruget har på vores miljø.

Vi stræber altid efter at minimere brugen af plastik i vores produkter, men i øjeblikket er både vores shampoo og conditioner i plastikbeholdere. Vi har siden vores start brugt ny PET-certificeret plastik fra ikke genanvendelige kilder. Da vi altid forsøger at gøre mere, vil vi i 2022 skifte til genanvendt PET. Derudover indgår vi et samarbejde med Cleanhub for at gøre Scandinavian Biolabs plastik neutral i 2022.