Tid til at holde op med at sabotere din hårvækst

Rejsen mod et fyldigere og gladere hår kan nogle gange føles som at tage et skridt frem og to tilbage. Du finder måske et produkt eller en behandling, der hjælper på hårvæksten, men mister så dine nytilkomne centimetre på grund af brud og skader, og så er du igen tilbage, hvor du startede - uden at vide hvorfor.

En fyldigere manke starter i hovedbunden - men stopper ikke der

Væksten starter i hårsækken, hvor håret dannes. Men det stopper ikke der. Hvis du gerne vil have en fyldigere og mere levende manke, er det vigtigt at pleje dine længder med produkter, der ikke saboterer de fremskridt, du opnår ved rødderne.

Så hvilke produkter skal du undgå?

Det handler ikke så meget om det specifikke produkt, som det handler om at vælge de rigtige ingredienser og den korrekte anvendelse i forhold til dit hår. Nogle af de ingredienser, der ofte bruges i hårprodukter, er sikre for de fleste mennesker, men kan potentielt forårsage skader på håret hos andre.

Sulfater

Sulfater bruges i shampoo på grund af deres rengørende egenskaber, hvilket både er deres negative og positive side. De er effektive rensemidler, men de har en risiko for at forårsage irritation hos nogle mennesker og fjerne de naturlige olier fra hår og hovedbund. Det kan potentielt føre til tørre og beskadigede hårstrå og en tør og skællende hovedbund.

Vores alternativer til sulfater

Selvom sulfater generelt anses for at være sikre, har vi valgt at bruge mildere alternativer til sulfater i vores Bio-Pilixin® Shampoo. De hjælper stadig med at rense effektivt, samtidig med at de er skånsomme for hovedbund og hår.

Dinatrium Laureth Sulfosuccinat

Dinatriumlaurethsulfosuccinat er et overfladeaktivt stof, som bruges i shampoo på grund af dets affedtende egenskaber. Det har et større molekyle end sulfater, hvilket gør det sværere at trænge ind i huden og derfor mindre tilbøjeligt til at forårsage irritation.

Cocamidopropyl Betaine

Cocamidopropyl Betaine er et mildt rensemiddel, der er effektivt til at nedbryde olier og snavs, samtidig med at det er skånsomt mod huden. Takket være sin mildhed er det et populært sulfatalternativ i produkter til babyer og spædbørn.

Bio-Pilixin® Shampoo

Bio-Pilixin® Shampoo til mænd

• Hjælper med at reducere overskydende sebum
• Designet til at hjælpe med at rense blidt, men effektivt
• Bidrager til en afbalanceret hovedbund

Bio-Pilixin® Shampoo til kvinder

• Hjælper med at reducere overskydende sebum
• Designet til at hjælpe med at rense blidt, men effektivt
• Bidrager til en afbalanceret hovedbund

Silikoner

Silikoner bruges i vid udstrækning i produkter, der skal fugte håret, herunder balsam, masker og olier. Selv om de fungerer som en beskyttende forsegling og efterlader håret med et glattere og mere glansfuldt udseende, giver de kun fugt på overfladen i stedet for at tilføre den til hårets indre lag.

Silikoner, der er klassificeret som genstridige (f.eks. dimethicone), kan være svære at vaske ud med sulfatfri shampoo. Det kan resultere i ophobning af rester, som potentielt kan føre til problemer som fedtet, tynget hår, brud og skader.

Selvom silikoner måske ikke giver problemer for nogle, bruger vi plantebaserede alternativer for at give dig ro i sindet.

Vores alternativer til silikoner:

Hair Hydration Mask

Arganolie

Arganolie er rig på fedtsyrer og E-vitamin, som kan hjælpe med at bevare fugten, beskytte håret og dermed reducere brud og krus, når den anvendes topisk.

HyaClear®7

En 100 % naturlig og vegansk form for hyaluronsyre, som har vist sig at kunne øge vandindholdet i hårfibrene efter blot én påføring.

Hydroliseret quinoa

Rig på proteiner og aminosyrer, som kan bidrage til hårets styrke og hjælpe med at gøre hårstråene mere modstandsdygtige over for hverdagens slid.

Bio-Pilixin® Conditioner

Aloe Vera

Aloe vera kan hjælpe med at berolige irriteret hovedbund og reducere vandtab fra huden, når den er tør og beskadiget.

Aminosyrekompleks

Aminosyrer kan hjælpe med at forbedre tilstanden i beskadiget hår og bidrage til hårets styrke og modstandsdygtighed.

Crambe Abyssinica-frøolie

En god kilde til fedtsyrer som oliesyre og linolsyre. Når de anvendes topisk, kan fedtsyrer hjælpe med at fremme hydrering og beskyttelse.

Bio-Pilixin® Conditioner

Bio-Pilixin® Balsam til mænd

• Hjælper med at forebygge spaltede og beskadigede ender
• Hjælper med at forbedre elasticiteten
• Hjælper med at forbedre glathed

Bio-Pilixin® Balsam til kvinder

• Hjælper med at forebygge spaltede og beskadigede ender
• Hjælper med at forbedre elasticitete
• Hjælper med at forbedre glathed

Hair Protection Oil

Arganolie

Arganolie er rig på fedtsyrer og E-vitamin, som kan hjælpe med at bevare fugten, beskytte håret og dermed reducere brud og krus, når den anvendes topisk.

Crambe Abyssinica-frøolie

En god kilde til fedtsyrer som oliesyre og linolsyre. Når de anvendes topisk, kan fedtsyrer hjælpe med at fremme hydrering og beskyttelse.

Vitamin E

E-vitamin er en antioxidant, som kan hjælpe med at beskytte håret mod skader forårsaget af UV-stråler og miljømæssige stressfaktorer.

Petrolatum

Petrolatum, der stammer fra petroleum, er en populær ingrediens i hårstylingprodukter af flere årsager. Dets klæbrige natur hjælper med at skabe hold i stylingprodukter ved at skabe en film og dermed give struktur og definition. Det er også en effektiv fugtgiver, der hjælper med at forhindre vandtab fra hårstrået.

Disse effekter opnås dog ofte på bekostning af vaskbarheden. Flere undersøgelser har vist, at petrolatum er modstandsdygtigt over for vand, hvilket gør det svært at vaske ud med konventionelle vandbaserede/sulfatfrie rensemidler. Det kan føre til ophobning, brud og skader over tid.

Vores alternativer til petrolatum

Vi bruger plantebaseret voks som et alternativ til petrolatum i vores styling ler-voks-hybrider. Disse voksarter vaskes nemt ud med en sulfatfri shampoo, samtidig med at de giver hold og definition og hjælper dig med at undgå de ulemper, der er forbundet med petrolatum.

Candelillavoks

Candelillavoks er kendt for sin evne til at hjælpe med at give struktur og et stærkt hold i stylingprodukter.

Carnaubavoks

Carnaubavoks hjælper med at give et stærkt hold og en naturlig glans uden at få håret til at føles tynget, fedtet eller klistret.

Kaolin-ler

Et naturligt forekommende lermineral, der bruges i stylingprodukter på grund af dets evne til at tilføre håret tekstur, volumen og struktur.

VORES STYLING CLAYS

FIRM STYLING CLAY

• Stærkt hold, semi-mat finish
• Velegnet i kort til mellemlangt hår (5 til 12 cm)
• Nem at vaske ud, hvilket gør den ideel til daglig brug

FLEXIBLE STYLING CLAY

• Medium hold, naturlig finish
• Velegnet i kort til mellemlangt hår (5 til 20 cm)
• Nem at vaske ud, hvilket gør den ideel til daglig brug